Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz monroe8609 #44693 üzenetére
Bár nekem csak S4 mini van, s én is elégedett vagyok a videós teljesítménnyel, az A6000 videoja azért láthatóan jobb. S fejleszthető is, komolyabb objaktívvel (pl 18-105G), bár a kitobival is elégedett vagyok videora. Ha meg a legfullabb minőség kell, akkor le lehet tölteni tömörítetlen formátumban is az anyagot..
-
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz pandur99 #44569 üzenetére
Én is jpeg párti lennék, de sokszor van olyan, h a gép elrontja az expót, vagy a fehéregyensúlyt (ezt leginkább mesterséges megvilágításnál), s ezeket raw-ban könnyű korrigálni. Úgyhogy én jpeg+raw-ban fotózok, ha jó ajpeg, akkor marad, ha nem, akkor meg van lehetőség javítani. Ja, s a LR a lencse korrkecióját is elvégzi..
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz mikrofon #43813 üzenetére
Akkor is minimum két aksi kell, hobbi használatra is.
Én még ezzel sem értek egyet. Korábban írtam, h tapasztalataim szerint akkor merül gyorsabban az akku, ha csak pár képre veszem elő a gépet, s sokszor ki be kapcsolgatom. Legutóbb esküvőn 60 fotó (RAW+jpeg) után még 96%-on volt a gép. Csináltam még egy csomót, s videóztam is, s úgy ment le tán 60%-ig. Majd ha egyszer nem lesz elég egy nap az akku kapacitása, akkor veszek másikat.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz jlaudio #43800 üzenetére
"párszor lemaradt pár fontos pillanatról, mert az akku pont akkor merült le amikor exponálni kellett volna"
Ha li-ion akkus gépet használ az user, akkor ez az érv nem játszik, mert pontosan kijelzi a pillanatnyi töltöttséget, s ha kevés(nek tűnik), akkor rá lehet tölteni, memória effektus nélkül. Nálam ez csak a vakunál lehet, de azt is kicserélném li ionosra, ha majd lesz olyan (pici, Godox TT350).
-
KawaBazsy
aktív tag
Nem ismerem a Fuji kínálatát, de most gyorsan rálestem. Az Edigital honlapja szerint az X-A3 ill. az X-A10 a belépő modell, ezek vannak egy árban a Sony A6000-el, amit vettem. No most tudásban mindkettő elmarad az enyémtől, (főleg a PDAF kellett nekem nagyon a Sonyban), külsőre sem jön annyira be, a jobbnak mondott kitobi nekem ezeket nem kompenzálja. Főleg azért is, mert a Sony kitüveg optikailag ugyan átlagos, de imádom, h pici pancake, s kell a power zoom is. Jah, használt nálam nem játszott, kellett szla..
[ Szerkesztve ]
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz #31733248 #43600 üzenetére
Nekem sokat segített az ajánlód anno, részben ezért is lettem Sonys. :-) De azt én is támogatom, h ha kivennéd belőle az MFT-re vonatkozó részeket (összehasonlítást), akkor lenne igazán hibátlan. Mert ugye az nyilvánvaló, h a kisebb szenzornak azonos körülmények közt kisebb a háttérmosása. Minthogy az is, h a mérete is. Az user meg el tudja dönteni, h melyik a fontosabb neki.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Grga_Pitic #43308 üzenetére
Igen, videóra stabi kell. Gyors mozgások fotózására meg PDAF, főleg a követő fókusszal, ami a Sonynál szuper.
Videóra a kitobit használom, arra sztem hibátlan. Próbáltam a Sigmával is, de nem láttam, hogy bármivel jobb lenne a képe itt, akkor meg minek?? Nem használok olyan eszközt adott feladatra, ami nem arra való.. -
KawaBazsy
aktív tag
válasz MrChris #43307 üzenetére
Hol írtam én olyat, hogy te azt mondtad, hogy baj, h nincs benne stabi?? Én csak leírtam a tulajdonságait, h mit kap az ember a pénzéért. Az meg, h csak középen megy a PDAF, be is határolja az autofóka képességeit, videora egyáltalán nem ajánlott. Sőt, a követő fókusz se yo rajta. Viszont nyitva is éles, s sokkal szebb, kontrasztosabb a képe, mint a kitobinak. Képminősége alapján sztem ár/érték bajnok (én 35-ért vettem), csak ismerni kell a korlátait.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz MrChris #43305 üzenetére
Nincs igazad! A Sigma sor az olcsó obi, a 30-as pl kevesebb, mint fele annyiba kerül, mint a hasonló, natív (35f18). Használtan meg kb harmadába.. Emiatt kicsit kevéssé fényerősek, nix stabi, ÉS a pdaf csak középen megy. Ez nem véletlen, hanem ezért az árért ezt tudja. A drágább, 30F1.4-nél már teljes képmezőn megy a fázis fókusz. Úgyhogy az user eldöntheti, h melyikre szán pénzt.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz andreijj #43223 üzenetére
Izé.. a többi márka kínálatát nem ismerem, csak anno én is néztem az A5000-t, meg az A6000-t is. Végül az utóbbi lett, nem az említett két feature, hanem a villámgyors fókusz miatt. Aztán azóta többször is kiderült, h jól döntöttem, mert az EVF kell a manualozáshoz (élesség állítás), a vakupapucs meg beltérben.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz rgranc #42762 üzenetére
Az A6000 mellé - ha nem akar sok pénzt obikra költeni az ember- mindjárt érdemes megvenni a Sigma 30 F2.8 DN-t. Használtan 35-40 pénz, nyitva is éles, szép a képe. Az AF monnyuk nem olyan gyors, mint a kit (natív) obin, de ár/érték arányban sztem így is verhetetlen.. Én nem csak beltérben, hanem tájképekre is használom, a kitobi leginkább csak videózáshoz van fent.
-
KawaBazsy
aktív tag
Sztem ebben a tárgykörben az tud jó választ adni, akinek van/volt többféle ilyen gépe is, használja is őket, s így azért kijönnek a különbségek. A legtöbben sztem megveszik a legszimpatikusabbat, s utána arról tudnak véleményt formálni.. Nekem nagyon bejött az A6000, el tudom mondani, mik a számomra lefőbb feature-k benne, de azt persze nem, h milyen a Panához, Fujihoz, stb. képest. Úgyhogy a kérdezők helyében ilyen userekre hallgatnék leginkább. :-)
Econ ajánlója amúgy nagyon hasznos volt nekem is, manapság is szoktam olvasgatni az obis részt. Az meg, h ő Sony fan, az nem hiba, hanem állapot. :-) -
KawaBazsy
aktív tag
válasz voriae #42606 üzenetére
Biztos hogy jobb a 18-200, csak - ahogy már korábban írtam - nekem az ún. utazózoom az a fából vaskarika. Mert pont az az a szituáció, amikor a lehető legkisebb felszerelést vinném magammal, ami nem zavar az egész napos kirándulásban, mászkálásban. Főleg egy ilyen milc gépnél, aminél mindenkinek valszeg fő szempontok közt van a kis mérete.. kitobi meg a legkisebb zoom obi a rendszerben. Jómagam, ha zoom kell, akkor a leírt módon cselekszem, amúgy meg - ha pici cipekedést is be akarok vállalni - viszem magammal a 30-as Sigmát is, azzal meg mindenhol jobb a képminőség.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Kleroo #42601 üzenetére
A legolcsóbban úgy lehet növelni az átfogást a kitobival (A6000), h leveszed a felbontást 6 mpixelre. Ezzel mindjárt kétszerezheted. Aztán ha bekapcsolod a smart zoom-ot, akkor megint kétszerezel (így már 12 x 16 (ekv 24) van, s a képminőség még mindig nem romlik számottevően.
-
-
KawaBazsy
aktív tag
Az a Sigma tuti választás, nem kell átalakító. Én az occsóbb 30mm f/2.8-at vettem meg, s az is szebb képet csinál, mint a kitobi, teljesen nyitva is. Viszont videózni a stabi meg a power zoom miatt a kitobi a jobb, illetve ha gyors mozgást kell lekövetni, akkor is (a Sigmával lassabb az autofókusz).
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Tin_Shield #42085 üzenetére
Én is úgy gondoltam, h megveszem ezt a legolcsóbb üveget, s innen még tudok fejleszteni, ha akarok. De első benyomásaim nagyon pozitívak, nyitva is tök éles, pici, s sokkal fényerősebb, mint a kit. Most úgy gondolom, h nem fogok váltani, mert nem ér meg nekem 2.5-3 szor annyit egy kis plusz fényerő. Vagy ha az kéne, akkor vennék inkább manuál üveget, az SMC Takumar 55/F2-m 10 pénz volt pl. :-)
[ Szerkesztve ]
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Tin_Shield #42080 üzenetére
Igazad van, mindkét fix jobb. Épp ezért drágább is, olyan 90 pénz körül mennek használtan. Azt mindenki eldöntheti, h megér e neki ennyit. Mondjuk stabi az 1.4-es Sigmában sincs.. Amúgy fényerőben a kitobi 30-as álláson F5-öt ad, úgyhogy azért van itt nyereség.. S nyitva is teljesen éles, nem tapasztaltam lényeges különbséget rekeszelve.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz j.bravo #41893 üzenetére
A tízéves bridge gépemen nekem is éppenhogy tűrhető volt az Iso 800, a nemrég vett Sony A6000-n meg nem látok különbséget 100-hoz képest.. A villámgyors AF és a pontos követő fókusz miatt választottam ez utóbbit, s nagyon nem bántam meg, szuper gép, mindent tud, amit elvárok tőle. De én csak ezt ismerem, nem tudom a többivel összehasonlítani, h melyik a jobb vagy rosszabb..
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz #72797440 #41717 üzenetére
Kettő tárcsa van, az egyik programozható. Amúgy a gép tökéletesen mér fényt, neked csak a rekeszt meg a fókuszt kell az obin állítanod. Az iso-hoz meg van egy dedikált gomb (de az is programozható, akár a tárcsára is). Jut eszembe, a hátlapon van egy olyan tekerentyű, ami 4 irányú gomb is, ez is programozható, erre lehet tenni pl az expo kompenzációt, ha kell.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz ricco25 #41580 üzenetére
Nemrég én is nézegettem az A5000-t is, végül A6000-t vettem. Ami döntött, az az autofókusz rendszere. Nekem a másfél éves gyerek fotózásához nagyon kell, de most, motoros találkozón is atom volt, h nem kellett gépészkednem a gyorsan mozgó témáknál. Bekapcsoltam a követő AF-et, ráállítottam a témára, s akkor lőttem, amikor csak akartam.. brutál jó. A másik pedig, h eddig sosem használtam a keresőt, csak az LCD-t, ez nem is volt szempont. Most viszont már szinte csak azt használom, ha nem tájat fotózok, erős napfényben, vagy gyorsan mozgó témánál sokkal könnyebb vele.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz leviatan #41402 üzenetére
Csak megjegyzem, h az én S6500Fd Fujim is csinált ilyet, 14E volt a javítás. Elszabadult vmi csavar, s kinyírta a tápegységet.
Amúgy Sony A6000-re cseréltem, de az 2 kiló. Esetleg az 5000-t nézd meg, de azon nix külső vakupapucs )én amúgy utálom a villantót, mert elhúzza a színeket).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Meyer Optic Görlitz TRIOPLAN 2.9/50 mm Bokeh Monster
- Sony A6000 2 éves 10k expo dobozos 16-50 OSS objektív fényképező Alpha 6000
- Sony SLT-A58 DSLR + 18-55mm objektív! Fox/Packeta az árban
- CANON EF 85mm F1.4 L IS USM 85mm + adapter UV szűrő