- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Devilhun_HUN #37198 üzenetére
Mennyit szánnál rá?
-
Devilhun_HUN
aktív tag
válasz
Devilhun_HUN #37198 üzenetére
Arctic Freezer 30i
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Szerintetek milyen hűtőt kéne vennem az i7-2600k-m hoz, mivel a gyári elég gyenge
Én egy Xigmatek Gaia-ra vagy egy Arctic Freezer 13-ra. Kb ilyen áron ti mit ajánlanátok ? (Az nem baj ha olcsobb, de ilyen nagyon drágákat légyszi ne irjatok!) Nagyon kösz a segítséget. -
regener
veterán
válasz
Devilhun_HUN #37195 üzenetére
Csak megfordítani tudod eszerint:
Mounting Directions for AMD Sockets -
Devilhun_HUN
aktív tag
helló mindenki.
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Univerzális hűtöm van
Az a baj hogy amd-s procinál felfele fújja a levegőt rá tápra ami nem jó.
A proci jelen esetben is 60 fokos ami szintén sok.Nem lehetne megoldani úgy hogy hátrafelé fújja ki a levegőt?
Help?
Mi a vélemény erről a hűtőről (Arctic Freezer A30)?
-
Potzee
addikt
válasz
proci985 #37188 üzenetére
Thermalright HR-02 Macho!
Bár a konfig nem egy világverő darab, de hátha érdekes lehet másoknak is...
Csak netezés közben...
Intel® Pentium® Processor E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
ASUS P5G41, 4 GB Kingmax DDR3 1333, 320 GB SATA HDD, int. 4500HD, DVD-RW
Gigabyte SuperB GE-R460W táp ( alsó tápos házban a táp venti felfelé fújja a levegőt)
NZXT Tempest 410 ház (ShellKretor)
Thermalright HR-02 Macho venti nélkül full passzívan! (házhűtő nélkül!)
Szobahőmérséklet: 30 C fok
Processzor hőmérséklet: 42 C fok -
TomZoy
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mivel a gyári hűtőm iszonyatosan elkezdett búgni (már-már a fejem fáj tőle), arra jutottam hogy le kellene szerencsétlent cserélnem. Már csak az lenne jó tudnom mire, ebben kellene némi segítség.CPU típusa:
QuadCore Intel Core i7-2600, 3500 MHz (35 x 100)
[gyári órajelen, s nem is tervezem ezt módosítani, meg vagyok elégedve vele így is]Alaplap típusa:
ASRock Z68 Pro3
[a hely miatt a proc. foglalat körül]Tehát nem nagy-darab, high-end hűtőben gondolkodom,
viszont ami határozottan szempont lenne, hogy halk legyen amennyire csak lehet.(folyadékhűtésre nincs jelenleg pénzem sajnos)
Illetve, hogy valami használhatóbb felfogatása legyen, mint a gyárinak, mert az valami borzalmas. Mondjuk fém csavarok, nem ilyen csavargatós-reteszelős műanyagizék =S
Az ár pedig, olyan 10E huf, ha ebben a tartományban van használható darab.Illetve még annyi, hogy ne csak 1-1 darabot írjatok légyszíves, mert jelenleg nem Magyaro.-n vagyok, s itt nem biztos hogy be tudom szerezni azt, ami otthon elérhető.
Előre is köszönet mindenkinek! -
regener
veterán
válasz
Tengri #37178 üzenetére
Ez az alaplaptól is függ, hogy milyen távolságra vannak a ramslotok a processzor foglalatától, hogy mennyire lóg oda a hűtő, illetve hogy miylen irányban szereled fel.
Milyen alaplapod van?Ha a ház teteje felé fújja a procihűtő majd a meleglevegőt akkor Himalaya esetében a processzor középétől mérve a ramok felé 7cm szabad hely kell, a Himalaya bordája 4,75cm-en kezdődik, szóval az a memória nem fér be alá, csak mellé ha a ramslotok odébb vannak mint a cpu közepétől mérve 7cm.
Viszont ha a gépház hátulaj felé van bekötve akkor a proci közepétől mérve 2,75cm-re hat ki a borda, úgy már simán elfér szerintem bármilyen alaplapon.
-
regener
veterán
válasz
Steelmanus #37175 üzenetére
Előző egyik postomban pont a Nordwandot néztem, már megvan rendelve, holnap elvileg jön is mert 14:00 előtt volt éppen rendelve
-
Tengri
senior tag
válasz
Steelmanus #37179 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
A HIMALAYA azért tetszet mert a leírásánál ez szerepelt:
- Univerzális rögzítés AMD 939/AM2/AM2+/AM3, Intel 775, 1156, 1366 bármilyen processzorhoz
- Keskeny kialakítás, hogy a magas hűtőbordájú rammodulok is elférjenek (KIFEJEZETTEN EMIATT VÁSÁROLNÁM MEG)
- Stabil rögzítés, bárki könnyen beszerelheti
- 6x6mm-es Heat Pipe Direct Touch technológia
- Vibrációmentes ventillátor rögzítés
- 140x140x25 mm hydro bearing ventillátor
- 4pin, kábel 300mm PWM
- 300-1100 rpm
- élettartam 50000 óra
- Halk működés 19dB
- Magasság 164mm
- Súly 650gr
- Második ventillátor felszerelhető extrém körülmények esetére!!!
- Nikkelezett alumínium lamellák javított cirkulációval
- Garancia 2 év -
Steelmanus
addikt
válasz
Tengri #37178 üzenetére
A hazzal nem lesz semmi gond, ha ezeket valasztottad es szerintem jo valasztas akkor itt a hivatalos gyari oldal a procihutokrol Alpenföhn itt ellenorizheted letoltheto *.pdf formatumban a ket kivalasztott huto adatait.
Himalaya itt a Abmessungen opciot kell letoltened ebben az all 47,5 mm a talpazattol mert legalso lamella de erre ha raszereled a ventit az ra fog logni a memoriara, igy ez esetben az nem javasolt.
A K2- nel szinten Abmessungen tartalmaza az adatokat itt mar a lamellak kozott helyezkedik el a venti ezzel mar nincs gond, viszont az also lamella itt mar 43.2 mm
Ezek a hutok talapzatatol mért tavolsagok vagyis a proci kupat tetejetol mért tavolsag, ehhez meg +ban hozza kell adni 10-15 mm-t amennyivel kiemelkedik a proci a lap sikjabol.
Igy megkapod az aktualis magassagot kar hogy a Corsair oldalan nincs ott a fizikai meret ezt Neked kell lemerned hogy milyen magas a lap sikjatol merve.
Ha valasztanom kellene akkor a K2-t valasztanam. -
Tengri
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy Cooler Master CM 690 II Advanced USB 3.0 házam van (méretek: SZ 21,40 cm x H 52,80 cm x M 49,60 cm). Melyik processzorhűtőt válasszam bele?
Alpenfohn Himalaya
vagy
Alpenfohn K2 CPU-Cooler - 120/140mm?
Elférne benne valamelyik, hogy ne kelljen barkácsolni? Illetve magas profilú rammokkal lenne gond a beszerelésnél (CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9)?
Elôre is köszönöm a választ! -
Sziasztok!
Egy i5 2500k-hoz, lightos tuning (max. 3,5 ~ 4 GHz) esetén elegendő egy Arctic cooling Freezer 11 LP? A hűtőt elvileg 100W TDP-ig ajánlják, az i5 2500k pedig, ha jól tudom 95W-os.
Nem nagyon szeretnék nagyobb hűtőt, úgyhogy ha ez nem elegendő, akkor inkább nem overclockolok.Köszönöm a segítséget.
-
Steelmanus
addikt
válasz
regener #37169 üzenetére
Koszonom a pontos valaszt, arahoz kepest jo haziko, es igazad van, nem jo ha fizikai kontaktus van a huto es az oldalfal kozott. Erzesem szerint keves az az 1 mm kulonbseg a Brocken javara, keresni kellene meg alacsonyabb hutot. Inkabb egy Alpenföhn Nordwand RevB
Magasság 155mm na es a 2x5 db 8mm-es Heat Pipe Direct Touch technológia sem elhanyagolhato szempont, es alig dragabb. -
regener
veterán
válasz
Steelmanus #37165 üzenetére
Ilyen házam van csak a "Magyar változat". (idehaza csak olyan kapható ami ugyanígy néz ki kívülről, viszont felsőtápos, kábelmenedzsement sincs és az első venti előtt nincs porszűrő csak az előlapi takarókban, viszont hely van, szóval nincsen útban semmi szellőzni jól tud)
200mm széles:
25mm az oldalventi, 8mm magas a proci és 9mm magasan van az alaplap a ház oldalától.
Így pontosan 158mm hely marad a hűtőnek ami a Brocken magassága, de lehet nem mérten pontosan mert a 159magas Gaia tete eltolja az oldalventi közepén a ház oldala felé kb 2-3mm-el mert az rugalmas. Viszont pont a hőcső ami elnyomja (ergo kaphat a hőből) és szerintem az az elnyomás sem tesz neki jót.A hűtőt felszereltük de nemvolt bekapcsolva a gép, mivel már késővolt (9után valamikor) és havernak mennie kellett haza.
-
Quiwer
csendes tag
Szeretnék hozzátok fordulni egy kis segítségért.
Vettem egy FX-8120-at és a gyári hűtője nagyon hangos.
Tudtok esetleg valamit ajánlani olyan 9000-10000 FT körüli árban?
SPIRE TherMax II vagy COOLERMASTER Hyper 212 EVO néztem eddig. -
Vegitaa
senior tag
Egy kis beszámoló:
Vettem egy Noctua NHC12PSE14-et, ugyan nem volt a legolcsóbb, de máris nagyon elégedett vagyok vele.
Intel 651 P4-es procit full passzívan 55 fok környékén tart, ha pedig rákapcsolom a hozzá adott 14cm-es ventit, a legalacsonabb fordulaton (750 rpm, amelyet a gyári adapterrel érek el) 35 fokon tart. És teljesen zajtalan...
35 celsius fölé még a legnagyobb kínzások, tesztelések között sem emelkedett.További előnye (amiért erre esett a választás), hogy a venti az alaplapra merőlegesen fúj, így az eddig brutál forró FET-ek is teljesen hűvösek maradnak.
-
Steelmanus
addikt
válasz
regener #37162 üzenetére
Sziasztok!
Jo hogy jelezted, milyen hazad van? Ha jol ertem akkor ha az oldalventit leszamitjuk maradna kb 25 mm hely, azert kerdem a hazat, mert jo tudni hogy mihez ne ajanljuk a Xigmatek Gaia-t es a hasonlo magassagu hutoket.
Fel is szereltetek a hutot, tudnal valamilyen infot adni a konfigrol es hofokokrol?
Az egyik legolcsobb huto azert kerdem. -
törölt tag
válasz
Max_218 #37161 üzenetére
Árat nem mondtál, mennyit adnál érte.
Ha jól látom ehhez a sima aludarab, hőcsőmentes borda van igaz? Igen, azt illene lecserélni. A vinyót pedig úgy tudod hűteni, ha a gépház elejébe teszel egy ventit, bár nem tudjuk mekkora fér oda, és akkor a vinyót odateszed eléje, ha van ott 3.5-ös tartó neki. -
regener
veterán
Ma megnéztük egy Xigmatek Gaia-val és túl magas (159mm) már nyomta a gépház oldalventijét ami rugalmas valamennyire, de nemtudom hogy jót tesz-e neki. A Brocken 158mm de még biztos azis hozzáfog érni a házventi közepéhez. (19cm*25mm-es előre felszerelt)
Most így maradjon a döntésem a Brockenen vagy alacsonyabbat válasszak?
Már néztem is 2-t ami magasággban jó lenne és maradna pár mm:
Alpenföhn GrosClockner RevB 157mm
Alpenföhn Nordwand RevB 155mm -
Max_218
tag
válasz
Max_218 #37155 üzenetére
+ a játékok,10-20perc útán ,elvieselhetetlenül laggolnak. a vinyó is 46fok, a proci miatt ,most raktam átt a gépen belűl ,de ígyis 65fok a proci ,+ a vinyó is 46 ennek köszönhetően ,esetleg a házba kellene 1-előre 1hátra várom a javaslatokat.mert nemlehet játszani,+ filmet néznisem.mert azis akad
-
endalon
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani néhány halkabb, de jó teljesítményű hűtőt i3-2100-hoz?
Kb 6-8000Ft lenne rá a keretem.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
bluobluo75
őstag
-
Max_218
tag
Sziasztok ! kellene egy jobb hűtő a gyári helyett,erre a procira . AMD Athlon II X4 645, 3100 MHz (15.5 x 200).
Nagyon hangos ebben a melegben ,kézivezérléssel is ,porszivó hangja van ,már alapjáraton 65% 3125rpm. És nagyon melegszik ígyis.
-
agressiv
addikt
válasz
Steelmanus #37141 üzenetére
Mindegyik alaplap hajlik.
-
bozont
veterán
válasz
fityere #37144 üzenetére
Jókor kérdezed, mikor már megvetted.
De igazából egyiket sem, oda már kevés a TX3, bármelyikről is legyen szó. Nekem az FX6100-hoz is már határeset volt. Valami nagyobb, erősebb hűtő kell oda 12cm--es ventivel. Például Alpenföhn Brocken vagy Großclockner, esetleg egy Arctic Freezer A30.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fityere #37144 üzenetére
evonak picit erősebb a ventije, de a TX3 is erősebb a gyárinál egy hajszálnyival (Evo sem sokkal többel). viszont sokkal de sokkal halkabb.
Asimov01: próbáld ki, de utóbbi időben intel hűtők elegek és nem is hangosak. aztán ha nem tetszik, cseréld.
Baltoafarkas: HR01plushoz alapból nem jár socket478, adapter kell. namost, h type socket 478 adapter találásáhozs sok sikert (elvileg TRUE/IFX széria megoldása is kompatibilis a talpát elnézve). az a hűtő újkorában drága volt és ritkaságnak minősült, sose volt belőle sok. hát még átalakítókból. Machohoz pedig 478ra nincs kompatibilis átalakító. de ezt már mondtuk.
házon nem spórolsz, de max 10kért veszel... tehát akkor valszeg apróból lesz egy régi dragon, mert más masszív ebbe a kategóriába nem fér be.
igen, AMDnél lehet több vagy jobb venti kéne. zaj szempontból szerintem érthető, hogy miért nem ajánljuk a BEt, hogy azt akard halkítani. mint ahogy nem ajánlanánk socket2011et sem.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Gabi7799 #37143 üzenetére
Az is lehet hogy a lap BIOS-a kergult meg, beneztem a Intel Core i3 / i5 / i7 2xxx "Sandy Bridge" (LGA1155) topikba es olvastam hogy az Asrock tulajok panaszkodtak a hutesre fokent hogy felremer a lap.
Ha el-el indul mig egy regebbivel siman megy akkor ott szerintem alacsony az indulasi feszultseg valoszinu hogy nagyon alacsonyan tartja az uzemi feszultseget is.
Nezz be a topikba, ebben a temaban biztos jobban tudnak segiteni. -
Speed®
titán
válasz
#90933760 #37146 üzenetére
Vehetsz Sandyt, de egyrészt drágább, másrészt tévedés azt hinni, hogy az 1156 i3mak sokkal többet kajálnak (hisz 530-560, mind 73W TDP). Egy húzott 530at ugyanolyan kényelmesen elbír a HR-01 Plus / HR-02 Macho, mint a legkisebb Sandyt (i3-2100). A G Pentiumokat direkt nem említem..trék.
Egyébként meddő minderről addig beszélgetni, amíg valóban nem váltanál..hisz a jelenlegi rendszeredre egyik megoldás sem megy már fel, az aktuálissal meg ígyis túllőttél azon a kategórián, amit ezekre érdemes költeni ;p
-
törölt tag
válasz
proci985 #37142 üzenetére
Ha Intelt is vennék, csak Sandy. Az már 65W, elmenne passzívan is, de akkor oda is kéne a nagy hűtő. AMD-nek is kell a nagy hűtő, csak ott házszellőzéssel. Nem spórolok a hűtésen, ha ugyanazt kéne rávennem amúgy is. Max a ventik árát. De lehet rosszul gondolom.
Házzal megint nem spórolok, mert ilyen 30k-s kategóriára nincs pénzem, max 10, de még az se. A legfapadosabb ház is jó, -és az is lesz-, csak legyen masszív, aztán nekem már megvan a megfelelő barkácstehetségem, meg eszközeim. És az egyik legfontosabb. Szeretném magam fabrikálni a gépemet, a veszek egyet és jóva' változat helyett.
Lassan abba kéne hagynom az offolást is, a lényeghez visszatérve, itt sok hűtő neve elhangzott, a HR-01 Plus az ami még mindig a nyerő, kinézetben és teljesítményben is ott van. Esetleg más? Vagy elfogytak.
-
Asimov01
csendes tag
Üdv!
Bocs hogy újra beírom a kérdést, csak tegnap nem kaptam rá választ:
Szóval i5-3450-en érdemes lecserélni a gyári hűtést valami halkabbra, vagy nem vészes? Ha érdemes, akkor mire?
-
fityere
senior tag
Sziasztok
Van egy FX Buldozer 8120 procim. Tegnap vettem ezt a hütőt cooler master hyper tx3 /nem evo/ . A kérdésem az evot kellett volna vennem vagy ez is jò?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Gabi7799
tag
válasz
Steelmanus #37125 üzenetére
Pedig ez elvileg 1155-ös tokozású cpuhűtő.Egyébként próbáltam egy régi 775-ös hűtővel csak a vezérlőt tehát csak rádugtam a csatit és azzal tökéletesen tette a dolgát.
Próbáltam még mindkét csatit is sőt a házhűtőjére is rádugtam de csak akadozva forgott (néha-néha megmozdult)
A biosban próbáltam a Full On-t és az Automatic-ot is.Mindkét esetben ugyanaz tötént SEMMI
Nem tudom mitévő legyek.Már így is bőven átléptem a keretet.
Mi van ha nem indul el a cooler?Gondolom a cpu levédi magát és kikapcsol?Köszönöm szépen a választ
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #37123 üzenetére
két magos terhelésnél nem lassabb az. AMD többszálú felhasználásra az első phenom óta oké, de ami nem skálázódik jól, ott nem mindig annyira erős, mint kéne. ld pl bulldozer.
izé, ramból én pár hónapja még 10-12kért láttam 2x4 1600cl9et, gyorsabb felesleges. 2x2 megáll 5kból, csak fontos, hogy 1.65Vs legyen. nem véletlenül van 16giga 1600cl9em
. lapnak szintén elég a legdzsunkább amit kapsz.
Orochi: na az az ami megsütné a jelenlegi procid. az Orochinak van előnye, de alapvetően 45Wos, max 65Wos procikra szokták használni, többre elégtelen. HR01plus jobb.
félpasszív: csak házszellőzés. az amd és az intel félpasszív között annyi a különbség, hogy a BEhez kell egy Antec p180mini/HAF922, az intelhez meg elég olcsóbb megoldás is. az AMD dupla annyit fogyaszt, tehát amit megspórolsz a procin, azt többszörösen fizeted meg a hűtésen.
emiatt is rugózunk azon, hogy az intel fele annyit fogyaszt, árban sem jelentős a különbség, viszont halkítani egy kisebb fogyasztású gépet egyszerűbb. nem arról van szó, ténylegesen 350-400Wot fogyasztó gépet is be lehet passziválni, van rá példa itt a fórumon, de oda kellett 50kiló alu meg egy nagyon elszánt fórumtárs. az anyagi oldalról nem is beszélve.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Speed® #37138 üzenetére
Elofordul hiszen emberek vagyunk, en is inkabb ezt a felallast preferalom, igaz meg nem volt olyan hazam ami felul is szellozott ill. volt egy, de azon csak egy rejtett 8 cm-es ventit lehetett szerelni a tetobe erre + rajott egy fedellemez ami mar nem volt perforalva.
(#37139) Baltoafarkas El is dobnam azt a lapot amit igy meglehet hajlitani az biztos.
Errol a hutesrol meg nem is mondok velemenyt, mert egyszeruen siralmas. Mint az ara, mint a kinezete, mint a hatekonysaga miatt, tobb tesztben egy sima Scythe Mugen 2 leveri. -
Speed®
titán
válasz
#90933760 #37139 üzenetére
Orochi..halott elképzelés..tesztekben is leszerepelt. Ha komolyan veszed a passzív projektet, 2 dologra van szükség: kis fogyasztású proci, kevésbé melegedős lappal..utána már gyerekjáték a hűtőválasztás..amíg elvetemült igényeid vannak, agyalhatsz, de valami előbb-utóbb megsül.
-
törölt tag
válasz
Steelmanus #37137 üzenetére
Elmondom neked a s478 gyári hűtője jobban meghajlítja a lapot, mint ez. Nem a súlyával, hanem olyan elmebeteg módon feszül néha, átnyomja a procit a lapon.
Ez az Orochi azért jön be, mert szintén kis légáramlatra tervezett ritka lamellás, csak épp 10 hőcsővel és elég jól szétterítve. De vannak gondok vele, első a ház szellőzés erőteljes lefogása és pont a ház szellőzés hűtené, másik a nagyon zárt lamellák, a közepére kellett volna olyan lyuk, mint Ninja társánál.
-
Speed®
titán
válasz
Steelmanus #37137 üzenetére
Ott a pont, összekevertem az S1283al (Scorpio)..bocsi, fejből dolgoztam.
A hatékonyság szempontjából mondjuk ez a szerencsésebb állás szvsz. -
Steelmanus
addikt
válasz
Speed® #37134 üzenetére
Lehet talan tevedsz? Csak be kell irni a keresobe
hogy Gaia SD1283 AMD
(#37135) Baltoafarkas Hat eleg furcsa hutot nezel. Teszt Scythe Orochi
Ajanlom nezz a kepre es az alaplapraKisse gorbul.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Ivy Bridge i5 3570 procira van egy jól bevált hatékony procihűtő korrekt áron?
Én most is AC-t használok, meg az előző konfignál is ez vált be
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
Steelmanus #37132 üzenetére
Akkor azon már fejlesztettek, amit én láttam abba csak be- meg kikapcsolni lehet és nem kér F1-et hanem bekapcs után le is áll.
Amúgy Scythe Orochi-ről mi a vélemény? Vagy az nagyon beszerezhetetlen?
-
Speed®
titán
válasz
repvez #37133 üzenetére
A keresőbe csak annyit beírsz, hogy V3 és máris látsz 212+, Brocken tulajt például, szóval ha előbb keresel, aztán kérdezel, Neked gyorsabb..
Mivel 19cm széles a kecó, amiból az alaplapi távtartó magassága és az alaplap-hátsó oldal távolság lejön, 16cmben gondolkodhatsz, az a biztos.
Gaia AMDn arra merőleges, amerre a rövidebb oldala van a rögzítőkeretnek, esetedben pontosan úgy, ahogy szeretnéd, a VGAról szívó állásban a ház teteje felé küldi a meleg ájert.
Nem kell a megsértődni, építő jelleggel írtam..kérdezni nem mindig könnyebb.
-
repvez
addikt
válasz
Speed® #37129 üzenetére
Ezeken már tul vagyok,de nem gyözött meg illetve az ott szerepló adatokból nem tudom eldönteni, hogy befér e.
DE gondoltam, hogy egy forum csak arra való hogy megkérdezzek embereket és hátha van valaki aki hasonló eszközökkel rendelkezik és tud pár tanácsot addni róla vagy valaki más esetleg másik hütőt ajánlani ami jobb nála hasonló árért.De ugy látszik tévedtem
-
Steelmanus
addikt
válasz
Speed® #37126 üzenetére
Valoban kisse felreertheto volt amit irtam de azert hoztam fel peldanak hogy pont azon a lapon amin nem indult el.
Esetleg tud valaki Asrock P67 Pro valamint Asrock H61-S és i5 gyári rézmagos cooler közötti kompatibilitási problémáról? Előbbiben el sem indul utóbbiban működik viszont indítás után csak kb 3-4 mp-el később kapcsol.
Ezert irtam hogy akkor tegye at a masik CPU Fan csatira, ott biztos hogy elindul.
Mindket lapnak UEFI BIOS-a van, (mondjuk en tiltanam) foleg arra az idore amig beallitom.(#37127) Baltoafarkas Van egy opció a biosban, hogy ventiérzékelés (gondolom fordulatszám) nélkül kikapcsoljon a gép ill. be se kapcsoljon.
Volt rá példa, hogy hiába mentek a ventik, hiába írta ki mindegyik fordulatát, akkor se kapcsolt be a gép (kikapcsolt pár másodperc után), ha ez az opció aktiválva volt. Szóval pl. így előfordulhat.
Ha ez aktivalva van akkor ahhoz be kell allitani a ford.szam tartomanyt, mert pl amig hideg a gep bekapcsolas utan el sem indul a venti, igy le is kapcsol.
Persze egyszerubb letiltani. Esetleg BIOS frissites. -
BemAnyó
senior tag
Sziasztok!
Asrock z68 pro3 alaplapra ráfér ez a artic cooloing alpine 11 rev2 hűtő vajon ?
-
Speed®
titán
válasz
#90933760 #37127 üzenetére
Az az opció nem gátolja az indulást, csak BIOSnál megáll F1et kérve, legalábbis az eddigi AsRock/ASUS lapjaimnál ezt tapasztaltam. Viszont kikapcsolható fjúcsör, szóval maximum bosszantó, de nem gátolja a használatot.
repvez
~ugyanannyi időráfordítással, ami ahhoz kell, hogy itt kérdezz, megnézheted a házat a gyártó honlapján, ahol vannak magassági adatok, ill. a hűtőről is rendelkezésre áll ugyanez, valamint, hogy milyen pozícióban áll AMDn. -
törölt tag
válasz
Speed® #37126 üzenetére
"Mondjuk nem igazán értem, miként gátol meg az indulásban egy hűtő bármilyen alaplapot is."
Van egy opció a biosban, hogy ventiérzékelés (gondolom fordulatszám) nélkül kikapcsoljon a gép ill. be se kapcsoljon.
Volt rá példa, hogy hiába mentek a ventik, hiába írta ki mindegyik fordulatát, akkor se kapcsolt be a gép (kikapcsolt pár másodperc után), ha ez az opció aktiválva volt. Szóval pl. így előfordulhat. -
Speed®
titán
válasz
Steelmanus #37125 üzenetére
Félreértetted, amit írt. Nem 775ös hűtőt akar használni, hanem az i5 gyáriját, csak problémái vannak vele, ill. a lapokkal, amin használni akarja.
Mondjuk nem igazán értem, miként gátol meg az indulásban egy hűtő bármilyen alaplapot is, de adott esetben a cseréjét javaslom valami olcsóbb darabra, ha nincs szükség hűde hűtési teljesítményre..problem solved. -
Steelmanus
addikt
válasz
Gabi7799 #37120 üzenetére
Igen, lehetseges mint a P67 Pro mint a H61M-S gyari oldalan irja hogy a lapnak van egy C.C.O. (Combo Cooler Option) opcioja de ha megnezed akkor irja azt is hogy *C.C.O. may not be compatible with all Socket 775 CPU coolers. Tehat nem minden regebbi 775-es hutovel kompatibilis.
Viszont a P67 Pro-n ket CPU Fan csati is van, az egyik PWM-es a masik Voltage szabalyozasu, erre a PWM csatit is ra lehet dugni, ugy biztos hogy elindul, mert az a regebbi
szabvanyos csati. A Manualban 35-36 szammal jelolve. Olvasd el a manualban irja is hogy ha nem indul el a huto akkor at kell dugni a 35-be vagyis No 36.
A masik H61M-S lapban nezz ra a UEFI Biosban hogy a CPU Fan setting ne Ful On -legyen hanem Automatic azert indul el kesobb mert var egy kicsit az uzemi hofok eleresere. -
Speed®
titán
válasz
#90933760 #37123 üzenetére
Jelenleg egy P4et nyúzol, nem biztos, hogy olyan témában kellene túlzásokba esned, amit nem ismersz..1155 <i3 mellé kb. felesleges a tuningRAM, mert úgysem húzható érdemben. Mitöbb, feljebb sincs sok értelme, de ez más téma.
Egyébként ha eddig elvoltál a P4el, nem feltétlenül érdekes az 1155 bővíthetősége..én inkább rámennék az olcsóbb de tuningolható 1156ra, mert pl. egy húzott 530as megfogja a 2100at, olcsóbban.
Pl. H55+530 kombó 25ért..bele 2x2GB/1333 5k..eladod a P4 motyót..számolj. -
törölt tag
válasz
proci985 #37114 üzenetére
"hátrány: BEnél drágább."
Meg lassabb, ez valahogy mindig lemarad... Amúgy ez a 15-20 ezer hogy jön ki arra a félkonfigra? Mikor én a ramokat láttam apróban csak ennyiért (2x4 GB 1866). De még maga a proci se fér bele ebbe az árba, vagy csak én néztem túl omglulz eladótól.Ez a félpasszív most mire is értendő? Arra, hogy a procin nincs ventilátor csak a gépházban a szellőzés miatt? Mert jó házzal elviselhető a BE is ahogy mondod, de alatta a feleannyit fogyasztó Intelre is ezt írod félpasszív címszóval, akkor az AMD nem félpasszív, akkor mi?
-
G**@**B**!
tag
válasz
Steelmanus #37121 üzenetére
OK! Kösz mégegyszer!
-
Steelmanus
addikt
válasz
G**@**B**! #37117 üzenetére
Intelre igen, szimetrikusak a hutorogzito furatok a lapon.
-
Gabi7799
tag
Sziasztok!
Esetleg tud valaki Asrock P67 Pro valamint Asrock H61-S és i5 gyári rézmagos cooler közötti kompatibilitási problémáról?
Előbbiben el sem indul utóbbiban működik viszont indítás után csak kb 3-4 mp-el később kapcsol.
Ez már a 2. ilyen cooler mert az elsőt visszaküldtem gariba és cserélték.
Ugyanezen lapok más coolerekkel tökéletesen működnek és azonnal kapcsolnak.
Jelenleg a egy i3-2100 cpu-t hűt a H61-es lapban.
Kicsit aggódom nehogy egyszer meggondolja magát és elfelejtsen elindulni.Köszönöm.
-
G**@**B**!
tag
válasz
Steelmanus #37106 üzenetére
Kösz a választ, Gigabyte GA-H55M-S2 (micro ATX) proci: i3 540. Venti elhelyezésével nincs gond mert passzívban lesz a hűtő. Tehát erre tuti felrakhatom elfordítva?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #37107 üzenetére
fórumtárs aláírása alapján: "1155: H61+G520+4GB DDR3 ~15-20eFt" apróból. 65W, alulfeszelhető, sebességben is sokkal jobb. e6700 10kért omglulz kategória, 5(!) éve voltak azok a procik 40k körül a középkategóriában. jelenleg már eljárt felettük az idő (meg a 4ghz fölé húzott c2d 8x00 fölött is, csak sokan még ezt nem veszik észre).
előny: olcsó, könnyen hűthető, sebességben socket775öt beveri.
hátrány: BEnél drágább.normálisabb ház... Fractal R3 pl remek kiindulási alap, hugomnak olyanja van. megfelelően zárt, jó felépítés, kevéssé restriktív. ha matx elég, akkor p180 mini / define mini/Temjin TJ08-E.
jó házzal 400-600rpmes ventikkel is elviselhető hőfokok vannak BEkkel, szóval egy kisebb fogyasztású intel mehet félpasszívra. HR02 optimális, de egy D14/Silver Arrow/K2/hasonló csúcshűtő is jó lehet.
megszeretett prociról nem kell lemondani, mehet be a fiókba...
gümike: ennyit ne költs rá, majdnem olcsóbb cserélni újabb platformra. porold ki a hűtőt és pasztázt újra. arról nem is beszélve, hogy socket As hűtőt elég nehéz találni, újonnan már évek óta nem láttam ilyeneket.
Inkv1zítoR: attól, mert univerzális még nem biztos, hogy jó ám. egy socket As régiségről beszélünk, arra a D14et nem rakja fel.
-
gümike
csendes tag
hát annyit nem adnék hűtőért..
8, de max 9k.
-
válasz
Inkv1zítoR #37111 üzenetére
...nem olcsó, az biztos...
-
gümike
csendes tag
Hy sakcok.Olyan kérdésem lenne, hogy ehez a processzorhoz -->
AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+ (tudom elég elavult, de netezésre + régebbi játékokhoz jó) milyen hűtést tudnátok ajánlani?(árban max 8k) Mert már 1 ideje játszik a gépem azzal, hogy leáll magátol letöltöttem 1 progit megnézni a hőmérsékletét és mikor azt láttam, hogy a procim 70 celsiusfokos, akkor már nem csodálkoztam rajta.
-
regener
veterán
milyen magas egy amd alaplapon a lefogató keret?
vagy az a kis táv bennevan a procihűtők magasságában? -
törölt tag
válasz
proci985 #37094 üzenetére
Nem is akarok a Prescottra másik hűtést, mikor az elején a Ninja volt szóban az ráment volna és ezért maradt témában.
E6700-at tudtam volna 10-ért, de hát akkor is nevetséges a teljesítményhez képest, meg ha már váltok akkor érdemi története legyen, nem olyan egyszerű két hetente gépet cserélgetnem, szeretném ~két évre letudni ezt a szenvedést.
i3 530 is megeszi azért a magáét, ez se menne passzívan, venti mindenképp kell ahogy elnézem. Akkor pedig már a megszeretett procimról se fogok lemondani.Normálisabb ház fabrikálva rögtön elviseli majd az első-hátsó 14 centis ventit, ezek 5V-on. Na ennyi szellőre kéne hűtő ami elvinné a BE-t. Bocs, ha agyhalott vagyok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
G**@**B**! #37105 üzenetére
Ez attol fugg hogy milyen alaplapod van, azt nem irtad, Intel-en igen, AMD-en opcionalisan vagyis megkell rendelni legalabbis a gyartonal ez all: Compatible with Socket 1366/1156/775 Socket AM2/AM2 (optional).
De ahogy a kepet nezem ezt is csak ugy lehet felfogatni hogy alulrol felfelé fujja a levegot a venti.
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Thermalright HR-02-őt szeretnék vásárolni, de nem férne el a videokártyától (kimértem). Akkor férne el ha elfordítanám a hűtőt 90°-kal. Szerintetek így is fel lehet helyezni az alaplapra?
-
Steelmanus
addikt
válasz
proci985 #37102 üzenetére
Ertem, es koszonom hogy valaszoltal. Lenyegeben rosszul tudtam, mindig a magho a magasabb mint ahogy Asbee is irta, es helyesen, ki is javitott. Ejjel meg atolvastam Cpu hőmérséklet topikot es ott is tobben altamasztottak, nem mintha nem hittem volna el Asbee segitseget, csak pl nem tudtam hogy mit jelent a CoreTemp-nel a TjMax ertek most mar tudom, es jo pelda volt az Inteles cikk is.
Eddig az AIDA-t hasznaltam - es ha nem is feltetlenul - de elfogadtam az ertekeket, viszont ma mar nem, mert a lapomon is elkeveri a hardver elemeket, itt is irtam rola.
Jelenleg vagy a CoreTemp-et hasznalom, vagy az AMD OverDrive 4.2-t (egyszerre nem futhatnak) elvegre tiszta AMD a konfigom, es az Overdrive stresszelo opcojaval nezem a proci hofokat, magonkent. Nemhiaba, de mindig tanulni kell. -
Asimov01
csendes tag
Sziasztok!
i5-3450-re milyen hűtőt ajánlanátok gyári helyett? Húzva nem lesz, csak hangja miatt kérdezem.
Üdv
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steelmanus #37100 üzenetére
családonként eltér, a proci topikjában kérdezz utánna, hogy mi és mennyire pontos. amdnél és intelnél családonként is eltér az implementáció. intelnél kentisfieldeknél (q6600) pl a kupak volt 1fokon belül a teljes hőskálán, míg a magok eltérhettek. kupak és a kupak szenzor között a külünbség 1 fokon belül volt. de pl régebbi prociknál voltak nagyobb eltérések.
whitepapereket is néha kiadják a gyártók. gyakorlatban amdt kevésbé ismerem, intelnél egy csúcshűtőnél 60fok fölött a kupak és a maghők között olyan 3 fokos eltérés normális rendes felfogatással.
-
Steelmanus
addikt
Talaltam egy jo irast igaz Intelre, de megtalaltam a topikot is, Cpu hőmérséklet, ezt elejetol elolvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest