-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
hackeeeee #39195 üzenetére
Hát a ház csere az lehet kelleni fog,hogy egy normális hűtőt bele lehessen tenni. Vagy esetleg ez: Alpenföhn Gotthard tesztek alapján nem rossz.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
miresz
veterán
válasz
hackeeeee #39190 üzenetére
A Freezer 13 gyenge hozzá ez tény. Ha van hely a házban akkor nézz valami izmosabb hűtőt,mint pl: Thermalright HR-02 Macho
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
miresz #39188 üzenetére
Kolléga tesztelgette tegnap, bármit csinált vele ~70 fok körül járt...
Ezért lyukadtunk ki oda, hogy hűtőcsere fog kelleni... Csak nem tudjuk, hogy mi lenen a jó.. Vagyis a 612-es CM jó lenne, csakhát nem fér el..
Ház szellőzik.. Elől termel befelé egy 8-as, hátul pedig kifelé egy 12-es venti.
-
leonel
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, még pedig arról, hogy szerintetek egy Gemini II M4 elbír egy 8150-es Bulldozer-rel?
Jelenleg egy Freezer 13 van rajta, de az nem tud vele mit kezdeni...
A ház miatt korlátozottak a lehetőségek, max talán 150mm magas bodra férne el, ha toronyhűtőről beszélünk.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
leonel
aktív tag
válasz
Hoffer #39180 üzenetére
Tapasztalatból (vizes) tudom, hogy a Cfm csak egy dolog. A másik nagyon fontos, hogy a venti mekkora légnyomást tud produkálni. Nagyon nem mindegy egy radiátornál. (sem)
Anno több ventit is kipróbáltam: swifp, sflex, slipstream, CM, Enermax stb.
Nekem a legjobb eredményt az Enermax magma hozta.
Bár azóta lehetnek már jobb ventik... -
Potzee
addikt
válasz
Hoffer #39177 üzenetére
Persze, jó az is...csak tudd, hova tenni...érdemes valami vékony kivitellel próbálkozni.a BeQuet!-et azért írtam mert szerintem a leghalkabb venti...privát fejlövés...
Az ASUS-nak spec.ventije van, de ha ügyes vagy, rá tudod appplikálni a ventit. Ezért szeretem jobban pl. a Triglav-ot a Freezer13Pro-tól...ha gebasz van a ventikkel, a Freezer-en macerásabb a csere -
Potzee
addikt
válasz
Hoffer #39173 üzenetére
Egy jó állapotú, nyitott, szellős szerkezetű heatsink-kel érdemes próbálkozni! (A hőcsövek és a talp állapotára is érdemes odafigyelni!) A nagy venti előnye, hogy általában halkabb...Ha fel tudsz rá tenni, pl. egy BeQuiet! Shadow Wings-et vagy egy Noiseblockert - szerintem - jól fog teljesíteni...egy próbát mindenféleképp megér
-
RevolutioN2
tag
srácok egy kis segítséget kérnék!
Mint írtam szeretnék letesztelni egy procihűtőt, ezzel kapcsolatban lenne egy kis gondom.
I7 3770K-m van egy P8Z77-v alaplappal. Valahogy amikor az Aida64 futtatása közben stress test alatt a proci órajele felkerekedik 3,7Ghz-re. Sehogy sem tudom belőni, hogy a teljesen alap 3,5Ghz-en pötyögjön. Üresjárati tesztnél pedig leesik 1,6Ghz-re. Nem lehet ezt valahogy stagnálni?
Próbáltam biosban, ott kiirja, hogy target cpu freq 3,9 Ghz memory 1333 De én nem állítottam be neki semmiféle célt. Ugy szeretném ha minden alaphangon menne. Csináltam egy Load optimal settingset semmi nem változott. Ha a szorzókkal variálok akkor minimum 36 os szorzót tudk betenni de ezzel nem tudom pontosan belőni a 3,5 ghz-et.
Valakinek valami ötlet?
-
Hoffer
őstag
válasz
Potzee #39143 üzenetére
Egyébként a mostani hűtőknek az előnye a nagy ventillátor?
Maga a hűtőborda nem sokat változott a régiekhez képest?
Mindezt azért kérdezem, mert az Asus Silent Knight-nak elég szuper a bordája, mi lenne ha egy vagy akár két 12cm-es ventivel megtámogatnám, és kivenném a gyáriját?
Nem lehetne jó eredményt elérni vele? -
bluobluo75
őstag
válasz
lukaszokni #39164 üzenetére
Én szerintem jó volna ha a teszteken is leírnák, hogy mennyi az a minimum, miliméterben amibe még érdemes lenne az adott házba betenni!
Nagyon sok felesleges bosszúságtól kímélné meg a vevőket! -
Potzee
addikt
válasz
fagylalt #39168 üzenetére
???
Kb. egyforma teljesítményűek, a 2 ventis megoldások egy kicsit jobbak (Matti, Dark Rock 2)
Én a hangra mentem rá...itt a sorrend passzívan a Macho, aztán a BeQuiet!-ek
A HR-02 -vel is nagyon lehet húzni a procit!és szerelhetsz rá még egy ventit (bár, nem tudom, hogy kell-e?)
-
Potzee
addikt
válasz
ricshard444 #39166 üzenetére
ez kiszívja a ramokat is a házból...
-
Ha az Everest meg fog jelenni az biztos,hogy átveszi a legerőssebb tuning hűtő címet,a napokban nézegettem a Cebit képeket...
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
bluobluo75 #39161 üzenetére
Általában a ház gyártók szokták odavakarni, h mekkora hűtő fér bele.
Pl. az NZXT feltünteti tech.spec.be. -
feketea
csendes tag
Üdv Nektek!
Szeretnék néhány véleményt kérni a következővel kapcsolatban: Phenom II 550 BE-t használok jelenleg Phenom IV Heatpipe-os gyári hűtővel, azonban kezdem kicsit hangosnak vélni. A proci alap feszültséggel, kis szorzóval 3,9 MHz-en pörög, tehát nincsen hatalmas terhelésnek kitéve, de a hűtést mégis szeretném (nem milliók ráfordításával) kicsit jobbá és csendesebbé tenni. Személy szerint egy CM Hyper 212 PLUS-ra gondoltam, csupa jót olvasni róla és nem is arany árában megy, de bízok benne, hogy a fórumtársak között hátha van valakinek személyes tapasztalata is (akár ugyanilyen procival vagy hűtővel, aminek csak még jobban örülnék)!
Előre is köszönöm!
-
fagylalt
senior tag
válasz
Potzee #39118 üzenetére
Sikerült nekem is átfésülnöm a választékot:
- Alpenföhn Himalaya
- Alpenföhn Matterhorn Shamrock Edition
- Scythe Mugen 3 (olcsóbb, de régen nagyon istenítve volt)
- Be Quiet! Dark Rock Advanced (ajánlottad)
- Be Quiet! Dark Rock 2Emeltem a keretet 18k-ig. Ennyit még rászánnék egy jó hűtőre. Melyik lenne a számomra a legjobb?
CPU: Intel Core i5 3570K
LAP: MSI Z77A-GD55
RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL8 KITÚgy kellene választani, hogy a memória elférjen a hűtő alatt.
Köszönöm!
Üdv: Divi
-
ProdyG
őstag
válasz
ricshard444 #39151 üzenetére
ez esetben nem akarok extrém tuningot
-
válasz
ricshard444 #39151 üzenetére
Mondjuk most van apróban Noctua NH-D14 14ért,az komoly választás lehet és tuti bírja a tuningot
-
válasz
ProdyG #39149 üzenetére
Relatív,hogy mi az extrém,az én 920-asom 4200ig szépen megy a Freezer 13Pro-val,de szerencsére brutálisan jó példány így 4500at tervezem holnap belőni amit már nem bír sehogy sem ez a hűtő,4300t is elbírja hűvösebb időben. 2667ről 4200ra extrém vagy sem dönte el mindenki maga,de 4500ra már überbrutál
-
Potzee
addikt
-
ProdyG
őstag
válasz
ricshard444 #39148 üzenetére
abszolút tervezek tuningot, nem tudom mit értesz extrém alatt, nem akarom szanaszét húzni a procit, de azért kihajtom ami benne van
kérdés, hogy pl a macho hangosabb lenne-e a bequiet-hez képest, meg iylesmi... -
-
ProdyG
őstag
válasz
Potzee #39146 üzenetére
az Ipon kínálatában nézegetek, elég sok hűtőt nem lehet kapni azok közül, amiket írtál.
holnap szeretnék vásárolni, eléggé szorít az idő...
ez a kettő kapható:Thermalright HR-02 Macho
12.500 ftBe Quiet! Dark Rock Pro 2
23.500 ftaz egyik majdnem duplája a másiknak... szerinted mindkettő jó a házamba? memóriák esetében melyikkel lehet probléma? köszi
-
Potzee
addikt
válasz
ProdyG #39144 üzenetére
Jók a Scythe coolerek most is...csak az áruk felett járt el az idő...egy Mugen 3/ Ninja 3 nem ér 13-14k-t, amikor ott a HR-02 112k-ért. 10k-ért jó a Mine2, de ár/értékben mostanában a HR-02 a legjobb. A BeQuiet!...az más...az BeQuiet! abszolut highend és a leghalkabb ventilátoros cooler! (a passzív HR-02-t vagy egy Prolimatech Genesis-t nem említem...)
Az Alpenföhn hűtők is nagyon megérik az árukat, a Brocken egy bizonyítottan tuning bajnok! Extrém tuningra pedig ott vannak a két ventilátorral szerelt vasak...Thermalright Silver Arrow SB-E, BeQuiet! Dark Rock Pro 2, Phanteks PH-TC14PE...
Cooler Master 590 Centurion házad 210 mm széles, ebbe elég sok cooler befér...mondjuk egy nagy dög Phanteks a ventikkel talán nem (171 mm magas)
A low profile ramok mindegyik cooler alá beférnekde, pl. a Corsair Vengeance ramok már macerásabbak...ezek keskeny kialakítású coolert igényelnek pl. Alpenföhn Himalaya, Thermalright True Spirit, stb
-
RevolutioN2
tag
Holnap végre megérkezik a Prolimatech Super Mega hűtőm Merlin kolléga jóvoltából. Egy 3770K-t fog remélhetően hűvösen tartani. Amint tudok töltök fel néhány adatot a hőfokokról, persze csak ha érdekel valakit.
-
ProdyG
őstag
válasz
Potzee #39136 üzenetére
A Scythe már nem olyan nagyszám, mint régen?
végignéztem az ajánlásaidat, igazából elég nagy árkülönbségek vannak, én alapból 10-15k közt gondolkodnék, nem tudom mit csinál egy 20 ezres cooler
A Macho-nak tetszik az ára pl...
Házam: Cooler Master 590 Centurion, méretek: 440 x 510 x 210 mm. ez mire elég? ki tudtok deríteni belőle vmit?
továbbá ramot holnap akarok venni. ha "low profile" ramot veszek, akkor az azt jelenti, hogy nem magas és nem fog belógni? -
Potzee
addikt
válasz
Hoffer #39142 üzenetére
Alpenföhn Himalaya
AMD 939/AM2/AM2+/AM3, Intel 775, 1156, 1366 (talán lesz hozzá 2011 kit is...)
- Keskeny kialakítás, hogy a magas hűtőbordájú rammodulok is elférjenek
- 140x140x25 mm hydro bearing ventillátor (300-1100 rpm)
- Halk működés 19dB
- Magasság 164mm
- Második ventillátor felszerelhető extrém körülmények esetére!!!Kérdés, hogy befér-e a házba? Marad az AeroCool AeroEngine II?
-
-
válasz
Hoffer #39137 üzenetére
1 hétig árultam a kicsi megviselt 13Pro-t 5k-ért ,senkinek nem kellett,lehet azért mert töröttek a ventin a felfogató pöckök,de ha ennyire nem kellett senkinek ennyiért sem akkor kétlem,hogy jó ár értéke lenne
Viccet félretéve már javában írom a 13Pro vs nagyágyú "cikket" és ott egyértelműen NEM AJÁNLOTT-at fog kapni,annyiért Brocken-t innen ph-ról,sokkal jobb a felfogatása...
-
Potzee
addikt
válasz
ProdyG #39131 üzenetére
Még egy titkos favorit...Alpenföhn Himalaya
- Keskeny kialakítás, hogy a magas hűtőbordájú rammodulok is elférjenek
- 140x140x25 mm hydro bearing ventillátor (300-1100 rpm)
- Halk működés 19dB
- Magasság 164mm
- Második ventillátor felszerelhető extrém körülmények esetére!!! -
nubreed
veterán
válasz
ricshard444 #39133 üzenetére
+1
Nem kell hogy feltétlenül drága legyen ami jó is. A Termalright Macho HR-02 megkockáztatom hogy passzívan is hűvősebben tart egy 3570k-t mint a gyári intel hűtő aktívan, de tuninghoz kell a venti is.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Beruháznék egy CPU hűtőbe ami még a 775-ös foglalathoz jó, mert a mostani QX6700-as procimat szeretném vele lehűteni, de később az újabb platformokhoz is jó legyen!
A mostani Asus Silent Knight nagyon szépen teszi a dolgát de ez a QX6700 fog rajta, mert alapon 52 fok körül van, terhelésen pedig 75fok körül mozog!
Az Arctic Freezer 13 PRO-ra gondoltam, mert itt a PH-s tesztben nagyon jól szerepelt, és a nálam lévő procival tesztelték, ahol terhelésen 60 fok körül tudta tartani a procit!
Az ára is kedvező, lehet hogy tényleg ez a legjobb ár érték arányú most?
Vagy esetleg tudtok jobbat? -
Potzee
addikt
válasz
ProdyG #39131 üzenetére
Alpenföhn Brocken, Thermalright HR-02 Macho, BeQuiet! Dark Rock Advanced C1, Thermalright Silver Arrow SB-E 2011, Be Quiet! Dark Rock Pro 2, Phanteks PH-TC14PE
Amire érdemes odafigyelni, hogy a cooler befér-e a házba (pl. a Dark Rock Pro 2 166 mm magas, a Phanteks a ventikkel 171 mm) továbbá elférnek-e alatta a ramok...(pl. a Corsair Vengeance magas ramok belelógnak sok procihűtőbe) -
leonel
aktív tag
válasz
ricshard444 #39133 üzenetére
Azért raktam a megjegyzés után 2 smile-t.
Ár érték arányban tényleg rossz - de teljesítményben most az egyik legerősebb a piacon.
Kb a h100 teljesítményét hozza csak problémák és nyöszörgés nélkül.TESZT azért nem gyenge
-
-
ProdyG
őstag
sziasztok,
holnap veszek egy Ivy 3570k procit, amit tuningolni is szeretnék, és szeretnék egy jobbfajta hűtőt is venni hozzá. ár/érték arányban mi a jó választás? mit ajánlotok?
van rá pénz, csak legyen jó
nem igazán vagyok képben, hogy mire kell odafigyelni egy procihűtőnél manapság.
köszi a segítséget (ja és sürgős lenne a dolog, mert holnap meg akarom venni) -
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok ezzel kapcsolatban de ez a hűtős topik pörög a legjobban és múltkor is itt kaptam tanácsot.
Szóval rendeltem egy Artic F12 PWM-et de TC-t kaptam. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt tudom majd én is szabályozni, illetve le lehet tiltani benne, hogy ne ő szabályozza magát?
Ha nem akkor visszaküldöm. Bár igazából jól jártam velük mert Vaya helyett Vaya Valuet küldtek. A procihűtő viszont az is amit rendeltem(Artic Alpine 11 Plus).
Köszi előre is.
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Ha a most vásárolt FX6100-am gyári hűtője helyett rátenném a régi 6000X2 rezes hőcsöves gyári hűtőjét annak lenne valami értelme? Úgyértem, hogy így elbírna egy kis tuningot, vagy mindenképpen vegyek valami komolyabb hűtést rá?
-
Potzee
addikt
válasz
xxxbmx #39119 üzenetére
125W TDP nem kevés...
Alpenföhn Matterhorn Pure Edition
Alpenföhn Brocken
Thermalright HR-02 Macho
ezek egy kicsit felette vannak a limitnek, de hidd el, megéri az a plusz 1-2 ezer10k alatt
Scythe Mine 2, Arctic Freezer A30, Xigmatek Gaia SD1283 -
xxxbmx
tag
elnézést azt nem mondtam h olyan 10k lenne a határ!lehet használt is!thx
-
xxxbmx
tag
sziasztok tudtok nekem ajánlani egy jo procihütőt a phenom x6os procimra?mert most eléggé zug a gyárija!
-
Potzee
addikt
-
nubreed
veterán
válasz
fagylalt #39112 üzenetére
Én is keresgéltem a szintén leendő core i5 procimhoz egy csendes de nagyon hatékony hűtőt ami még tuningra is jó és a Thermalright HR-02 Macho mellett döntöttem. Bazi nagy de nagyon jó, akár még teljesen passzívan is lehet vele nyomulni (több ilyen tesztet néztem, meggyőző) és nem is drága cucc.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
A leendő i5 3570K processzoromhoz keresem a lehető leghalkabb hűtőt (csendes összeállítású gépbe lesz), ami megfelelően hűvösen is tudja tartani. Mindezt még baráti áron.
Köszönöm!
Üdv: Divi
-
bluobluo75
őstag
korábban feltett kérdésem szerint:
Alpenföhn Brocken jó extrém tuningra is?
meg a Triglav-ról is jöhetne valakitől infó, tapasztalat -
KAMELOT
titán
NOCTUA NH-L12
Erről valakinek valami vélemény? -
wd.taz
aktív tag
Beköltözött a K2, a 14-es venti kb.1-1,5mm kilóg a gépház síkjából de felment az oldala.
Ma már nem tesztelek, de szépen csendben teszi dolgát.
Nagyon-nagyon....... ááááá.....huh........ááááááááá..... yeah.Merlinéknek köszönöm
Korrekt, pontos, jók az árak és még segítséget is kaptam.Tazi
-
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #39099 üzenetére
Nem szabad. Először miniITX-et akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest