- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluobluo75
őstag
válasz L1ZRRR #38983 üzenetére
én meg úgy vagyok vele, hogy ne legyen már a cpu hűtő az úr a házban, hanem minden (lehetőleg) legyen már egységes méretű, vagy kimegyek a szomszédba a tiszára ami kb 200 méterre van és télen belevágom a jéggel teli tiszába, és had hüljön
félre a tréfát, a kérdésem továbbra is fennáll:
i5 3570K procira kéne egy jó hanem a legjobb hűtő legjobb ár/értékben
Melyik az?[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz Merlinclub #38982 üzenetére
Na most jön az én véleményem:
no a számítógépben több féle hardver található ami áll:
egy cpu-ból, ezt ugye rendszerint eltakarja egy (általam kiválasztott) szép dizájnos hűtő
egy részben látható alaplapból,
vga-ból,
netán 1 hangkártyából,
néhány rendszerhűtőből,
meghajtóből
tápból
vinyóből
amit szeretnék remélhetőleg arányosan látni a házamban ha belenézek!
ellenben a kolega beletett egy (már bocsánat a kifejezésért, centrifugát )
ami ritkanagy és ocsmány.
...amúgy meg a tegnapi kérdést neked tettem fel Merlinclub nem a kolágának -
Nyuszo01
tag
Par hozzaszolassal feljebb irtam a i30-as gondomrol. Toltam most 30percig prime95-ot.
Haf 922 hazam van, 5db hazventilator, de most a tesztig kikapcsoltam oket. Ezek jo hofokok? Vagy tenyleg van valami gond a hutovel? Tegnap vettem a hutot az Iponban.
prime 30perc[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
"A kollégának a 2 turbina miatt át is kellet alakítani a házat"
Az átalakítás nem ez végett történt. Egyszerűen csak szellősebbé tettem a sok fölös dolog eltávolításával.
A CM v10 méretre nagyobb teret töltött be(#38981) bluobluo75 : Ez elég viccesen hangzik... Persze te tudod!
[ Szerkesztve ]
-
Nyuszo01
tag
Ui. Nem is morgas hanem mintha egy halk vinyo dolgozna. Es nem a vinyot hallom Mert mikor lefogom a ventilatort azonnal csend lesz. Csak azert irtam hogy jobban eltudjam mondani milyen hang is ez. Szoval mintha egy halk vinyo toltene.
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok tegnap vettem egy freezer i30-as proci hutot. Mindenhol azt olvasom nagyon halk, olyan mintha ott sem lenne. De sajnos en nem igy hallom... Mikor megy mintha lenne egy kis ,,morgas'' kiprobaltam hogy, megallitom egy kicsit a ventilatort, hogy biztos legyek onnan jon-e? Es igen onnan jon. Jo nemtul hangos de, en azert hallom es kicsit zavar.
Bar lehet az en hiban, mert 4 csavarral kell rogziteni a hutobordara es 3-at megtudtam huzni jol, es a 4dik csak siman elforgot... szerintem az nem is fogott nagyon semmit. Lehet hogy amikor porog a ventilator, akkor mozgatja a keretnek azt a reszet es azt hallom? Neztem mikor raktam ossze es hiaba probaltam odanyomni azt a reszt ahol nemfogja jol, semmit sem mozdult. Ezrt ugy ereztem nem szamit. Mutatok kepet a csavarrol:
Csavar
beszerelve Szerintetek leszedjem es probaljam leszedni a ventilatort meg a keretet a hutobordarol es tegyem fel ujra? Vagy akinek van ilyen hutoje annak is ilyen hangja van? -
rb26dett
aktív tag
Hali van egy Thermaltake big typ120-asom kaptam, vatta új, de csak lga775-ös tokozáshoz jó, és nekem 1156-os tokozású az alaplapom, kérdésem hogy lehet valahol hozzá felfogató keretet vásárolni külön még? mert néztem a gyártó oldalán és elméletileg létezik/létezett hozzá, de jelenleg sehol nem találtam boltban még külföldin se, vagy csak én voltam a béna, ebben valaki tudna segíteni illetve ha minden kötél szakad mennyiért lehetne egy ilyen hűtőtől megválni, gyakorlatilag 1 percet sem ment, felszerelve nem volt.
-
Mr X
veterán
Üdv!
Segítség kellene, kiestem már a rutinból. AsRock N68-s laphoz (AM2+/AM3) és Athlon II X2 250-hez keresek CPU hűtőt, ami csendes és emberi áron van. Mik az ajánlottak?
Előre is köszönet.
-
jim bcs
nagyúr
válasz viperabácsi #38952 üzenetére
Szia! nekem ugyanilyen lapom van mint a tied és egy Alpenföhn K2 van rajta ,amin 2 hőcsővel több van mint a Noctua-n tehát szélesebb az Alpenföhn, elfog rajta férni és a vga is!!!!! ha kérsz küldök képet, xmp memóriák (1-2 cm a távolság a hűtő és a memória teteje között) viszont kellenek mert az ilyen hűtők alá csak ezek férnek be, ha van még kérdésed, írjál PV-t.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
nubreed
veterán
Jópár évvel ezelőtt az Arctic Silver 3 volt a legajánlottab hűtőpaszta. Azóta eltelt sok év és biztosan fejlődtek a cpu-ra kenhető kemikáliák is... Mik most a legjobb hűtőpaszták?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Merlinclub #38984 üzenetére
Az biztos.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Merlinclub
senior tag
Az lehet, de jobb. A Noctuának meg nincs is ilyen kaliberű ventije. Ha lenne, az gondolom 10K lenne, mivel erősen túlárazottak a ventijei szerintem.
Most csinálunk egy ventitesztet a közeljövőben, lesz benne az új 12-es Noctua venti is, meglátjuk mit tud.Az SB-E sima verziója is veri a D-14-et, valamint lényegesen szebb is a borda. Valamint 20K alatt megkapod.
Persze a venti ezen is libafos színű, de persze nem lehet minden tökéletes.Viszont megfogant egy ötlet bennem
Begyűjtök pár nagy "dögöt", és a TY szélgépekkel megnézzük mit tudnak.
Érdekes teszt lenne![ Szerkesztve ]
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Merlinclub #38982 üzenetére
Valóban, viszont ha nem lenne rajta 2 szélgép hanem noctua ventilátor szintű szerkezet akkor egálba lenne a D14-el.
A kollégának a 2 turbina miatt át is kellet alakítani a házat
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Merlinclub
senior tag
válasz bluobluo75 #38981 üzenetére
Pedig Gyufaa kolléga coolere szerintem is a jelenlegi egyik leghatékonyabb cooler a piacon,
A Silver Arrow SB-E Extrem még a Phanteks hűtőket is veriAmi szubjektív vélemény, hogy szerintem szebb is . Sokkal. Nem két tégla, hanem van benne kis fantázia, és mégis működik
-
Big M
tag
Helló all!
i5-2400-as promcimhoz a gyári hűtést használom. Egészen jó is volt minden, amíg Counter Strike Source közben nem nyomtam egy windows gombot, és nem néztam meg CoreTemp-el a magok hőmérsékletét. 87 és 91'C között volt. Kikapcsoltam, kifújtam belőle egy zsák port, majd bekapcsoltam. Újra hasonló érték jött ki, és azóta is. Persze, ha kilépek a játékból (full grafikán nyomom), akkor visszahűl pillanatok alatt. Kérdéseim:
1. Van e hiba? Ha igen, mi?
2. Indokolt e az új hűtő, vagy csak pasztázzam újra (9 hónapos a config)?
KÖSZÖNÖM!
-
Gyufaaa
veterán
válasz bluobluo75 #38978 üzenetére
Hát az enyém!
-
bluobluo75
őstag
válasz Merlinclub #38977 üzenetére
Szerinted mi a legjobb?
-
Merlinclub
senior tag
válasz ricshard444 #38973 üzenetére
Nem feltétélen.
Viszont brutál tuningra már biztos nem D14-et választanék... -
cozykaa
csendes tag
Sziasztok!
Cpu hűtőt szeretnék venni 2500k-ra kellene 4-4,2ghz ig szeretném húzni ,erre a célra elég egy brocken vagy egy Nordwand ? A lapom elég szűkös szerintetek elférne rajta?+36303583775
-
Komplikato
veterán
"Mi a különbség a 3pines és a 4pines ventillátor szabályzás között? "
Szerintem semmi, AMD megoldotta 3 pinnel, az Intelnek kellett valami "forradalmi és új", ezért ők meg kitalálták a 4 pines verziót."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ricshard444
veterán
válasz Merlinclub #38971 üzenetére
Szóval aztmondod a HR2 jobb brutál tuningra?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Komplikato
veterán
-
Merlinclub
senior tag
válasz ricshard444 #38969 üzenetére
Én már nagyon sokszor mondtam ebben a topikban, hogy a Noctua D-14 remek cooler, de már elment felette az idő, és vannak olcsóbban jobbak.
Az árkategóriájában pedig szinte minden jobb nála -
trob
tag
Mi a különbség a 3pines és a 4pines ventillátor szabályzás között? Azt tudom, hogy 4pinnél a negyedik pinen szabályoz, 3 pinesnél pedig a feszültséggel szabályoz. De ezen kívül mi a különbség? Úgy értem, egyik jobb mint a másik? Ha igen, miért?
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #38968 üzenetére
HR-02 teszteket nézem és közel van/leveri a D14-t ez reális?
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Úgy néz ki van még a prociban tartalék,így majd év elején veszek egy komolyabb hűtőt.Max,de tényleg max 12-14k-t szánok rá használtban.Most ugye Freezer 13Pro-m van,de kevés is 4400hoz meg gyenge a lefogatója is. Noctua NH D14-re gondoltam,mert szokott lenni 12-13ért,esetleg lenne ugyanilyen komoly hűtő ennyiért?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
viperabácsi
addikt
válasz Merlinclub #38965 üzenetére
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Merlinclub
senior tag
válasz viperabácsi #38964 üzenetére
Az Alpenföhn K2 elfér, tuti. A lap benne van a kompatibilitási listában
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz RevolutioN2 #38958 üzenetére
Igen én is most mértem , hogy a noctua nh -ub9 hűtőm mellett csak 2 cm hely marad videó kártyánál,így valószínű kicsi a hely a d14 -nek.Lehet ,hogy éppen elférne de nem merek kockáztatni.
-
eisento
addikt
bevalt a alpenfohn triglav huto skacok haver i5 3450-es procija alapon 30 fok terheles alatt neztem (ghost recon future soldier) 37 volt a max eddig.
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Asbee
veterán
Sziasztok! Egy Brocken és Thermalright Silver Arrow SB-E 2011 között mekkora különbség van? Érdemes a Brockent rá cserélni?
-
Potzee
addikt
válasz RevolutioN2 #38957 üzenetére
Prime95, LinX, CoreTemp...és a BIOS
(mindenki más progikra fog esküdni! )PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz bluobluo75 #38954 üzenetére
Igen, ha bekrepál a memória, leveszem a cpu hűtőt
(bár, a 20 év alatt - amióta PC-m van - ilyen még nem fordult velem elő ilyen...ritka szerencsés vagyok... )[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
RevolutioN2
tag
válasz viperabácsi #38952 üzenetére
Azt hiszem, hogy nem fér el. Ha az első slotba akarod tenni a videókártyát. a méréseim szerint max 130-14 mm széles hűtő fér csak be.
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
RevolutioN2
tag
Sziasztok!
Jövő héten érkezik hozzám egy Prolimatech Super Mega hűtő és egy I7 3770K-t fog hűteni.
A kérdésem ezzel kapcsolatban csak annyi lenne, hogy mivel még nem láttam magyar nyelvű kimerítő tesztet róla szeretnék a teljesítményéről egy kis cikket itt a Logout hasábjaira biggyeszteni.
Szóval, milyen programokat ajánlanátok a proci tesztelésére és a hőfokok mérésére. Soha nem mértem még ilyesmi értékeket (de egyszer egy amatőr vízhűtés készítése után Aida64-el). Mivel pwm-es ventik kerülnek rá, ezért lehetőség lesz fordulátszám monitorozásra ezeket hol látom? Milyen szempontokat figyelembe véve kellene tesztelni, gondolok itt arra, hogy nyitott ház zárt ház, egy venti két venti, teljesen alapon és huzva? A húzásnál lépcsőfokonként, vagy csak az alap órajellel és maximális frekvencián? Játékok alatt esetleg? Lenne értelme a gyári hűtővel egyántalán összevetni, vagy felesleges? Sajnos nincs itthon másfajta cpu hűtő, hogy annak az értékeivel őssze lehessen vetni.
Szóval csak ennyi lenne
Köszi előre is.
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
czene22
csendes tag
Sziasztok.Q9505 procim van.Szeretnék venni valami jó kis hűtőt,amivel kis tuning is mehet.Tudnátok nekem ajánlani valamit.Köszönöm előre is.
-
bluobluo75
őstag
válasz Merlinclub #38936 üzenetére
Akkor ilyen árban mit ajánlasz?
...azt nem mondtam, de az adatlapomból kiderül, hogy Aeroengine II házba kellene -
stormy8906
tag
Sziasztok!
Intel 3570K procihoz milyen hűtőt javasoltok? Sabertooth z77 alaplaphoz ill. Corsair Vengeance ramhoz.köszi -
viperabácsi
addikt
ÜDV URAK
Van egy p8z77 m-pro alaplapom szeretnék rá egy noctua NH- D14 -et
Érdekelne hogy el fog -e férni mindentől rendesen a hűtő?(ramoktól , videókártyátol)[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz Merlinclub #38936 üzenetére
Ha lehet kitartanák az AC-nál, második konfig óta jól dolgozik, engem viszont most az elhelyezkedés a 13 Pro és a memória érdekel, hogy biztos elférjen egyik a másiktól
-
Potzee
addikt
válasz Komplikato #38932 üzenetére
Csak egy gondolat...(nyugodtan le lehet hurrogni... )
Én a tápra gyanakszom...lehetséges, hogy valamelyik kondi vagy fesz.szabályzó, stb tönkrement a tápban és nagyobb feszültséget ad a procinak...és ezért melegszik???
Ne nyúlj semmihez, csak egy próba erejéig cseréld ki a tápot egy másikra...valakitől biztosan tudsz kölcsönkérni egy tápot...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Komplikato
veterán
válasz ricshard444 #38933 üzenetére
Ellenőriztem, de nem. Semmi egyszerű válasz nem jut eszembe, de nagyon gáz.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
wd.taz
aktív tag
Szia!
A gyári venti nekem is tönkrement a HTPC-ben, egy ilyennel pótoltam: [link]
Lehúzod a müa. keretet a hűtőről, csavar ki, csavar be visszatolod a hűtőre, enjoy
Szépen halkan dolgozik, ráadásul PWM-es, tökéletes.
Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Patrick
addikt
válasz Merlinclub #38943 üzenetére
Köszi, épp most nézegetem az árakat.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
válasz Patrick #38939 üzenetére
A TX3 biztosan hangos lesz...a 64 Pro már nem annyira, bár - ha van hely a házban - én egy 120 mm-es ventivel szerelt coolert vennék mert ezek halkabbak pl. Zalman CNPS10X Optima(8k) Arctic Freezer A30 (9k) vagy Alpenföhn Triglav (8,5k) esetleg Alpenföhn Matterhorn Pure (11k)
[ Szerkesztve ]
-
Patrick
addikt
válasz Merlinclub #38941 üzenetére
Konkrétan 10k van rá.
No, de megnézem ezeket, mennyi. Köszi!!!
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz bluobluo75 #38934 üzenetére
9-10k körül már lehet venni normális hűtőt
Az AC nagyon jó coolereket gyárt de a Freezer 13 Pro-nak ritka szar egy felfogatása van...és az a kis pöcsköszörű az alján, a borda alatt
Egy i5 / i7 megérdemelne egy jó hűtőt...ha AC, akkor inkább i30 (fém felfogatás, backplate...) stabilabb, mint a 13 Pro
(nézd meg a Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1-et...max.160W TDP-ig OK, 135 mm-es venti van rajta->nagyon halk és ez alatt elfér a Corsair Vengeance...)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Patrick
addikt
Sziasztok
AM2-re, X2 5000+ra milyen hűtőt ajánlotok?
Cooler Master Hyper TX3 és az Arctic Cooling 64 Pro-t nézegettem. Van e picit jobb? Olyan max 10k-ért kellene. Az sem számít, ha hangos.
Köszi!
-
Merlinclub
senior tag
Mérget nem vennék rá, de talán igen.
A felfogatása viszont nem túl remek a Pro-nak. Megérdemelt volna egy komolyabb merevítést. -
L1ZRRR
senior tag
El
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy AC Freezer 13 Pro procihűtő elfér-e Asrock Z77 Extreme4 alaplapban 8 GB 1600 CORSAIR VENGEANCE KIT2 CL9 memóriával
tervezett konfiguráció:
procit még nem tudom, vagy i5 3570K vagy i7 3770
Asrock Z77 Extreme4
8 GB 1600 CORSAIR VENGEANCE KIT2 CL9
AC Freezer 13 Pro
Sapphire HD 7850 vagy 7870 vga-hoz
Köszönöm előre is! -
ricshard444
veterán
válasz Komplikato #38932 üzenetére
Nincs elmozdulva a hűtő? Jól fekszik a procin? Én is megjártam így a "nagyszerű" lefogató miatt csak azért én észrevettem egyből
Vannak dolgok...
-
Komplikato
veterán
Üdv. Lenne egy kérdésem, ami PONT NEM a CPU hűtő választással kapcsolatos, de itt van a legnagyobb pörgés, ezért itt kérnék segítséget.
Adva van egy GigaByte GA-MA78G-DS3H (rev 1.0) alaplap. [link]
Ebben van egy AMD X2 BE-2300-as proci. [link]
Az egészben egy őskövületi Enermax Noistaker táp van, azt hiszem 380W?
Van még benne egy GF9400GT is, 4HDD és egy optikai meghajtó.
Az egész egy CoolerMaster Elite házban van, csak hátsó 12-es venti van beépítve.Ez évekig működött tökéletesen és jól, a procin egy gyári hűtő van, ami hála az "alacsony" fogyasztásnak sokszor fel sem pörgött, vagy minimálisan ment csak. Idén tavasszal elkezdett szirénázni a gép terhelés esetén és nyáron már akár egy flash játék alatt is.
Kiderült, hogy üresjáratban simán 70-80 fok a proci, néha több. Terhelésnél meg simán 105 fok +/- 2fok!
Újrapasztáztam a procit, hátha segít. annyi történt, hogy 20 fokot esett a terhelt és terheletlen proci hőmérséklet. Ha valaki nem értené az ennél a procinál még mindig 20 fokkal több mint kéne neki lenni!
A probléma nem is ez, hanem pasztázás után 3-4 nappal vissza állt minden az eredeti rossz helyzetbe! Illetve random előjön, mikor Aidavál akartam mérni hőmérsékletet ott simán 44 fokos volt a terheletlen proci, ennyinek is kéne lennie. A hűtő bordájában por nincs, a venti se halt be, úgy pörög ahogy kell.Mi lehet a hiba? Nem sikerült látnom, hogy rosz feszt adna a táp vagy az alaplap, de létezik valamelyik haldoklik? Esetleg a proci képes ilyenre magától?
U.I. Én tudom lehet rossz a hőérzékelés és/vagy bios függő, de "kézrátétel" alapján bizony a proci tényleg olyan forró sajnos.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Van egy antik COOLERMASTER Hyper TX2 procihűtőm, még az eredeti ventivel, sajnos elkezdett berezonálni, így elszántam magam egy ventilátor cserére. Milyet ajánlotok hozzá, ami nagyon halk? Keresgéltem, de külön procihoz való ventiket nem találtam, csak házhoz valókat, de gondolom azok valók ehhez is - 92x92x25 a venti mérete.
-
Potzee
addikt
válasz nubreed #38929 üzenetére
A gyártó szerint max.160W TDP-ig szépen elvégzi a dolgát a cooler. Szerintem bármelyik i5/i7-re jó ha nem tuningolod A 135 mm-es BQ! venti a leghalkabb ...szóval, ha szűk a ház vagy magas a ram, ez jó választás.
Ha tuningolni szeretnél pl. egy i7-990X-et akkor inkább vegyél Phanteks PH-TC14 PE-t, Thermalright Silver Arrow SB-E-t vagy egy Prolimatech Genesist és tegyél rá pl. Noiseblocker ventiket... mellesleg, ezekhez már hely kell...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
nubreed
veterán
válasz Potzee #38928 üzenetére
Ja értem. Nekem core i5 / 7 procihoz kéne (majd még meglátom mi fér bele) és komolyabban terhelő dolgokra is fogom használni, pl 3D renderelés. ilyenhez is elég jó vajon ez a hűtő, abból a szempontból, hogy hatékonyan és halkan hűt több órányi full terhelés alatt is?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
Potzee
addikt
válasz akos86 #38925 üzenetére
Szerencsére ezeknek már nem olyan szar a felfogatása, mint a Freezer 13/13 Pro-nak. Végre nem fém és backplate merevítés!
Viszont a venti még mindig spec. (ha beszarik, macerásabb cserélni...) bár az F12 PWM venti nagyon fasza és halk.
9-10k környékén jó cucc.
Alternatíva lehet: Alpenföhn Triglav, Alpenföhn Matterhorn PurePICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
akos86
aktív tag
Erről nektek mi a véleményetek? Szerintem az egyik legerősebb cpu hűtő az AC kínálatában esetleg van olyan ami komolyabb ennél?
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2072
3dfx, gone but never forgotten...
-
gga9111
csendes tag
Egy E6750-re milyen hűtőt ajánlotok, ha egyáltalán nem, vagy csak kicsit (3.0 GHz) húznám? Elég lenne egy Arctic Alpine 11 vagy Xigmatek Loki vagy Zalman CNPS5X? Köszi!
-
Potzee
addikt
A Brocken-nek nagyon jó, szellős a bordája jó néhány procit megfelelő szellőzésű házban passzívan is lehűt később bármilyen ventit fel tudsz rá tenni, a tuningtól függően...A családban egy Q6600-on dolgozik, nagyon halkan, IDLE 31 C fok, netezés közben 35 C fok
-
Potzee
addikt
Milyen a házad? Mekkora cooler fér el benne? Mennyi a keret?
Ár/értékben: Thermalright HR-02 Macho, Alpenföhn Triglav - Matterhorn Pure - Brocken
A leghalkabb jelölt: BeQuiet! Shadow Rock Pro SR1
Ha magas ramjaid vannak: BeQuiet! Shadow Rock Topflow SR1
Ha nagyon akarod húzni: Thermalright Silver Arrow SB-E, Be Quiet! Dark Rock Pro 2 vagy PHANTEKS PH-TC14PEPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Swiftmendi #38916 üzenetére
Ez ugyebár egy kályha...max.TDP 125W és még húzva is vagyon...
Thermalright HR-02 Macho
Be Quiet! Dark Rock Advanced
Alpenföhn Himalaya
Alpenföhn BrockenPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Axess
tag
Sziasztok!
Egy i5 3570K-hoz keresek hűtőt. Húzni is szeretném majd. Néztem már dolgokat, de nem nagyon tudok dönteni. Esetleg valaki ajánlana nekem egyet?[ Szerkesztve ]
-
Swiftmendi
tag
felteszem még 1 szer a kérdést
10-15k ért milyen hűtőt ajánlanátok húzott fx8120-ra?
-
Potzee
addikt
válasz Erdei88 #38914 üzenetére
...azért egy i7-2600k (max.TDP 95W) nem egy leküzdhetetlen akadály sem a Noctua, sem a BeQuiet! számára...még ha tuningolod sem...
Nézelődj Phanteks cuccok között...pl.PHANTEKS PH-TC14PE
vagy Prolimatech Genesis és erre olyan 120 / 140 mm-es ventit teszel, amilyet csak szeretnél...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Potzee
addikt
válasz Erdei88 #38905 üzenetére
Nézd meg esetleg a Topflow hűtőket is...
Ezek alatt elférnek a magas ramok
Noctua NH-C12P vagy Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1 , Alpenföhn GotthardPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz nubreed #38904 üzenetére
Az SR1 Topflow méretei: 171 x 137 x 126 mm
126 mm magas a cooler, tehát a proci kupakjától a ház oldaláig min. 126 mm hely kell...szerintem lesz ennyi
(egy 5,25"-os slot 148mm ill. egy alap atx-es ház min. 165-170 mm széles...)
és a Corsair ramok miatt sem kell aggódni...Be Quiet!-ék tudnak tervezni...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
eisento
addikt
napot. ma megerkezett az ALPENFOEHN Triglav hat eleg brutalis cuccnak nez ki
holnap megyek ismeroshoz mert o rendelte aztan rakom ossze a gepet,Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok
Húzásra milyen procihűtőt ajánlotok egy fx8120-ra?
10-15k összegért[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Hűtő vásárlás előtt állok. Eddig egy TR Silver Arrow volt, azt váltanám le. Milyen hűtőt ajánlanátok ami hasonló vagy jobb teljesítménnyel bír?
Eddig a következőket néztem: Be Quiet! Dark Rock Pro 2 és Alpenfohn K2, árban max 25k lenne a felső határ. TR SB-E nem igazán jöhet szóban, mert nem férnek el a ramok alatta.
Esetleg más javaslat?[ Szerkesztve ]
-
-
Potzee
addikt
válasz nubreed #38899 üzenetére
Max. 160W TDP...[link]
Nálam egy HR-02 dolgozik (...mert a passzív hűtés a fejlövésem... ) de ha szűk házba kellene cooler, akkor csak ez a BQ! SR1 Topflow vagy Alpenföhn Gotthard
Egy másik gépembe csak az ára miatt nem lett Dark Rock Advanced...(16k...Brocken 11k)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ezsi17
csendes tag
Üdv! Thermaltake SpinQ VT tapasztalat valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest