Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Valami baja van a tápomnak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
Hi!King
üzenetére
"Viszont ha a te érvelésedből indulunk ki, akkor mindig kisebb látószögben kellene fotózni, hogy a rendszer ne kerüljön hátrányba a FF-hez képest."
Ez így van. Csaltam vele? Igen. Nem megoldást nyújt, csak egy kompromisszumos alternatívát az erősebb háttérmosásra...már akinek tényleg ez a legfontosabb.
Mert nekem biztosan nem az. Az eltelt évek folyamatosan változtak az igényeim, meg az ízlésem, többek közt a fotózás területén (is). Például, ma már nem igazán használnék kiinduló pontként olyan alap preseteket, mint x éve. Ugyanígy, portrénál sem vágyom rá, hogy az alany szabályszerűen "kirobbanjon" a háttérből. Számomra ez - néhány kivételtől eltekintve, - egy bizonyos ponton túl már inkább zavaró, sem mint előnyös. Vannak itthon régi f/1.4-es alapobjektíveim, még egy f/1.2-es Revuenon is, de csak a fiók mélyén porosodnak. 50mm-en nekem az f/2.8-as rekesz, vagy pl. 105mm-en f/2.5, f/4 ideális esetben már elegendő ahhoz, hogy téma elvonja a tekintetet a háttéről, de azért utóbbi is kivehető legyen."...számos előnye van ennek a rendszernek is, de a rossz fényviszonyok közötti fotózás, vagy az extra vékony DoF nem tartozik közéjük."
És valóban, nagyjából ennyi. Mégis, nincs olyan hét, hogy valahol fel ne bukkanna egy ezzel kapcsolatos cikk, videó, vagy fórumtéma.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest