- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egyre csábítóbbak ezek az ASUS ExpertCenter mini PC-k
- Apple MacBook
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazer
senior tag
Sziasztok,
Panasonic G6 + 14-42 Kit objektívem van már pár éve. Eléggé meg vagyok elégedve, nincsenek extra elvárásaim, családi album fotós vagyok. De az zavaró már ha gyengébb fényviszonyok között látom hogy a szett elérte a korlátait.
Arra gondoltam hogy vennék egy fix objektívet, mivel az sokkal (?) fényerősebb. Mivel a váz nem stabilizált, maradnék alapvetően a Panasonic objektíveknél (de lehet hogy nem lényeges a különbség és az Olympus - ami picivel olcsóbb szokott lenni hasonló kaliberben - is ugyanúgy megtenné).
Csak pusztán elméleti síkon, hogy megéri-e egy Nocticron, aminek baromira sokallom is az árát, de még ez nem lenne önmagában akkora jelentőségű. De megéri-e úgy nézve hogy ez akkor is csak egy M43 szenzor marad, ami ugyanúgy befolyásolja a mélységélességet és az objektív equivalens 2,4 FE. Tudom hogy a túl alacsony FE is túlzás, meg nem ott a legélesebb a kép hanem mindig pár FE-t lestoppolva és ritkán lehet kihasználni azt a nagyon keskeny mélységélességet. De nem éri meg jobban inkább átállni FF-re? Arányaiban 1-2 fényerős objektív sokkal olcsóbb arra. Mondjuk azt szeretem hogy a G6 nem olyan nagy, tehát hogy nem olyan nehéz, de egy hangyányival nagyobbat se bánnék mert elég nagy a kezem.
Illetve ott van még a Pana 42,5-1,7 (85-3,4) ami 3-ad annyiba kerül. Ér-e a Nocticron 3x annyit?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Jogász topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egyre csábítóbbak ezek az ASUS ExpertCenter mini PC-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sony Alpha 7 III váz(30 perc limit off) + Sony 50mm 1.8
- Zenit FS-12 Fotosnajper Teljes készlet Tair-35 300mm Helios 44M-4 Teljes szűrőkészlet
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760 i5 12600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest