- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
húha úgy látom ma többek birkózószart ettek!

Amúgy mindenkinek van igazsága, sőt, tkp. mind az is, jól megférnek egymás mellett a vélemények.
Én is idő- és eseménynevű könyvtárszerkezetet használok. Nem használok katalogizáló szoftvert. Használok Adobe-t (Bridge+ACR). És már igen ritkán mentek el RAW(o)t...Hogy ki mit használ (és hogy szereti-e) az erősen szubjektív. Tény, hogy az Adobe fél éve rommászopatja a Bridge használókat. Én decemberben megfogadtam, hogy leszokom az adobe szofverekről. Részben kényszerből, mivel már SEMMI nem futott a gépemen konfigurációs ballépések után (nem volt kedvem 10 hónapot időutazni vissza). Lényeg, hogy 2 hónapig szoptam alternatív, kicsi (PhotoNinja, Photomatrix) RAW hívókkal... Aztán megelégeltem. 20 perc alatt sem tudtam közel olyan végeredményt sem előállítani mással, mint az ACR-rel 2 perc alatt. Szóval amíg van, addig ez lesz. És ugye a Bridge nem katalogizáltat kötelezően, ámde tud olyat ha kell. Cserébe mivel túl jó volt, már nem alkalmas önállóan kötegelt munkára (csak ezért kell felrakni a PS-t, hogy image processor legyen mellé kötegelt melóhoz!
).Nem húzom: 50 évre is lehet tervezni úgy hogy ne függj szoftvertől: .jpeg; .png; .tiff.
Újévi
fogadalmam(tervem) meg elég extrém: megtanulni eléggé jól fotózni ahhoz, hogy számítógépen már ne kelljen utómunkázni. Ebben nagy segítség a Fuji, és hogy tud gépen belüli raw konverziót... (sajnos az EM5 nem tudja).
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon EOS R6 - Kevés expó - Újszerű -
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Purple / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).