Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz FEDman #32673 üzenetére

Köszönöm az elismerést, de azért ennyire nem kell hülyének nézni :R
    Egyrészt nekem is van összecsukható obim az Oly 14-42 kitzoom személyében, tehát nem ismeretlen számomra. Viszont az vastagságban ennek a 12-32-nek a duplája, márha igaz a híresztelés.
    Továbbá, ezt írtam "Egy kicsit nehezen tudom elhinni, hiszen a PZ alig vastagabb (26.8 mm), mint a 20-as pancake (25.5 mm), s ebbe a méretbe fókusz- és zoom-gyűrűt is belezsúfolni... A képminőség is kérdéses lesz." Nem lehetetlen, de ergonómiában nem lesz bajnok, ha ilyen kis helyen a két tárcsával valaki a zoommal együtt a fókuszt is tekeri. Egy ilyen ergonómiai öngólt nem tudom, hogy bevállalnak-e.
    Persze, meg lehet kerülni, végülis egy egyszerűbb és egy bonyolultabb megoldást is tudok (a belső nagyobb átmérőjű, a külső kisebb, így a belsővel nem tekeredik véletlen ráfogással; vagy csak egyetlen, de az Oly 12-eshez hasonlóan előretolom-hátrahúzom kétfunkciós gyűrű).
    A képminőség, kezdő fényerőt viszont már nem lehet ilyen könnyen megkerülni, de azt majd a tesztképek eldöntik. Én a PZ14-42-höz hasonló teljesítményre számítok.

Új hozzászólás Aktív témák