Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tulku

veterán

válasz hegyimorc #2703 üzenetére

Hozzászólás 14-42 höz! (nem beleszólva a privát vitába)
    Én is féltem tóle, de nekem bejött! Szintén 40-ért kaptam meg egy 0 kilóméteres darabot, a tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy a neten keringő élességgel kapcsolatos infók az ÉN obim esetében alaptalanok. Szépen gyorsan fókuszál, manuálisan is meglepően jól lehet állítani a fókuszt. És mivel IS is így egyértelműen megéri a pénzt.

Hozzáteszem:
    1. Nem volt 14-45-öm így nincs hasonlítási alapom. A viszonyítást a neten található képek vs saját képek alapján szűrtem le. Emiatt állítom, hogy olyan élességállítási, élességbeli anomáliákat nem tapasztaltam.
    2. Most is megjegyzem, hogy lehet szórás a 14-42 objektívek között, ezekből lehetnek az anomáliák. De hegyimorc-é és az enyém nem anomáliás :))

Negyvenért szerintem micro 4/3-ban nem rossz választás. Választhattam volna azt is, hogy nem kit-ben veszem használtan, hanem 120-130 ezerért veszek egy 14-150 stabisat, de ez a 80-90 ezer forint plusz nekem perpill túl nagy ár. (persze a 42 kissé kevésnek tűnik most nekem, tehát lesz vmi nagyobb obi is, de most inkább az M42 piacon nézelődök, vidóhoz jó a kitobi)

Tehát lehet gondolkodni, kinyitni a pénztárcát, és azután dönteni. Valószínű, hogy a Pana is ilyen szempontokat mérlegelt...

Új hozzászólás Aktív témák