Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaanoo89

aktív tag

válasz Throme #102147 üzenetére

"Értem, hogy nagyobb szenzor és jobb iso-ban, meg a lencsék is szuperek, de az árukat rendesen megkérik."

De azt nem várhatod el egy olyan gyártótól, hogy legyen olcsó(bb), aki kb. 17/1.8 méretben legyártja a 23mm-es objektívét úgy, hogy az faltól falig éles a 40 MPX-es szenzoron is. Azért itt egy kategória különbség legalább van. Szeretem a 17-est, de nem a legélesebb, jó lesz az max 20mpx-hez és attól még nem lett belőle csepp és porálló változat sem. Majd nézd meg az árakat holnap után, ha arra is vonatkozni fog a 10% akkor alulról fogja súrolni a Fuji megoldását. Na most ez egy kiragadott példa volt, de nagyjából hasonló a többi is, ha MFT-n listaárat nézünk a listaárral szemben. Tudom, 3 napja ezeket hasonlítgatom össze és csak csodálkozok, miért nem gondolkodtam el ezen előbb. :O

"Azért ez az xt5 fuji is om1 árban van. Ennyi erővel egy FF rendszerbe is beszállhatnál..."
    Azért van OM1 árban, mert abban az árban lehet. Gyakorlatilag mindent, amit ki lehet hozni az APS-C-ből, azt ott kihozták, ugyanúgy mindent amit ki tudtak hozni az MFT-s szenzorokból, azt pedig az OM-1-ben hozták ki. Sokkal inkább az a kérdés, hogy mire fel annyi az OM-1, mint egy X-T5 és mégegyszer, nézd majd meg az emelt árakat holnap után.

FF rendszerbe nem szállhatok bele ennyiből, mert rendszert érdemes nézni és az nem én vagyok, hogy veszek egy sz.r fogású Sony gépet aztán rátekergetem az olcsó Samyang objektíveket, amivel a Sony sz.r színeit mégjobban elcseszem és ezáltal még többet kell csúszkákat húzogatni, dehogy. Akkor maradnék MFT-n és bevállalnám végig vinni az objektív parkot. :D

Csak azonos márkájú objektívet veszek, aminek a bevonatait ugyanaz a gyártó tervezte meg, akik a képfeldolgozással is foglalkoznak. Ha pedig Sony-kat rakok rá, a jobbak ott cefet nagyok és drágábbak is, ami nem baj, hiszen FF érzékelőre kell rajzolni. Nekem viszont továbbra is fontos a kis méret és jó minőség, csepp és porállóság, ezt az MFT mellett a Fuji tudja. Igazából nekem más opcióm a méretek miatt nem is nagyon maradt. Ez tiszta sor volt régebben is, ami új nekem, hogy a Fuji elkészült számomra az évek során.

Új hozzászólás Aktív témák