Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Visszaolvastam azt jól gondolom, hogy ha 6 és/vagy 12 hónapban gondolkozom, akkor a legjobb a MÁP+ lesz Nekem, ha a 6. hónapos vagy a 12. hónapos fordulónapon váltom vissza?
-
vajon kitart az xpeng lendülete most 43-ig?
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
racskobalazs #57696 üzenetére
Akkor igen.
-
Fifi
őstag
válasz
mgoogyi #57694 üzenetére
"Gondolom itt a Kamaton és kamatprémiumon felül árfolyamnyereség is jöhet rá"
A MÁK számlájáról leginkább a MÁK-nak tudod eladni névérték + felhalmozott kamattal - a bünti. Ha lenne másodpiac, akkor lehetne beszélni árfolyamnyereségről.Szerintem itt a HUF gyengülésére, azaz a visszakapott € magasabb árfolyamon történő forintosítására gondolt, feltételezve, hogy most a PEMÁP-ot vásárolt és nem meglévő €-ból finanszírozná.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
racskobalazs #57690 üzenetére
"Gondolom itt a Kamaton és kamatprémiumon felül árfolyamnyereség is jöhet rá"
A MÁK számlájáról leginkább a MÁK-nak tudod eladni névérték + felhalmozott kamattal - a bünti. Ha lenne másodpiac, akkor lehetne beszélni árfolyamnyereségről.
Nem tudom megmondani, hogy mi éri meg jobban.
A PEMÁP biztonságosabb, mint a MÁP+, de kevésbé livkid.
Ezek és a PMÁP is szerintem jó papírok. Idővel változnak a kamatprámiumok, az inflációt sem látjuk előre, így nincs tuti befutó.
A magyar ksh-s inflációs kosárban van egy kisebb lcd tv egész nagy súllyal.
A kosár miatt könnyű nagyon más inflációt érezni a saját bőrödön. -
racskobalazs
senior tag
válasz
DopeBob #57691 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget. Még annyi lenne, hogy ez hogy működik pontosan? Mert jegyezni ahogy látom nem lehet, csak venni és abból is csak a jópár hónappal ezelőtt kiadott, 1,55% kamatosat. Hogy működik a kibocsátás? Nem találtam róla infót (valószínűleg nem jó helyen kerestem)
-
DopeBob
addikt
válasz
racskobalazs #57690 üzenetére
Nem tudom, hogy más országokban hogy mérik az inflációt, de Mo.-n az általam érzékelhető drágulás magasabb mint a hivatalosan közölt infláció.
Azon kívül - valószínűleg csak paranoia, mi más lehetne
- valahogy nem bízom benne, hogy az egymástól elvileg független intézmények tényleg így is működnek. Így hogy az államadósság nagy része már Ft, szépen el is lehet inflálni.
Ettől függetlenül, én is tartok MÁP+-ban pénzt, mert viszonylag egyszerű és olcsó hozzájutni ha kellene.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
DopeBob #57689 üzenetére
@mgoogyi Értem, tehát a MÁP+-os 1 hónapnyi "visszatermelő" idő helyett itt azért egy évet legalább bent kell hagyni, hogy 0-ban legyen az ember. Gondolom itt a Kamaton és kamatprémiumon felül árfolyamnyereség is jöhet rá. Akkor ezek alapján a PEMÁP jobban megérheti mint a MÁP+ ha már abban van egy adag tartalék?
@DopeBob szerintem a MÁP+-hoz képesti kevesebb kamatra gondolt. Mit értesz az alatt, hogy "a közölt inflációs adatok a valóságnak megfelelnek"?
-
DopeBob
addikt
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
racskobalazs #57687 üzenetére
A PEMÁP szerintem is biztonságosabb, mint bármelyik forint alapú. Emiatt alacsonyabb a kamata.
A hátránya a MÁP+-hoz képest a magasabb visszaváltási költség (asszem 2%).
"Néztem befektetési alapokat"
A befalapok nem vehetnek lakossági állampapírokat, így hasonló kockázat mellett versenyképtelenek a MÁP+/PMÁP/PEMÁP-pal. -
racskobalazs
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor marad szerintem az állampapír. Így nem nagyon jártasként gondolkodnék PEMÁP-on is, ugyan alacsonyabb a kamat, de a forint romlása esetén jobban védhet, ez mennyire jó gondolatmenet? Milyen buktatói vannak pl a MÁP+-hoz képest? Néztem befektetési alapokat (pl OTP-nél) de az oldaluk szerint a rövidebb futamidejűek 1-2% kamat környékén mozognak, valamint gondolom ott bejön minden féle kezelési költség, átutalási díj és a többi, míg MÁK-nál nincs.
-
válasz
D1Rect #57683 üzenetére
Amúgy a mai árak mellett az LTP-vel kitörölhetnéd. Egyébként ez a kutya nevére is LTP régen sem működött, hiszen akinek a nevére szól, annak tulajdont kell igazolnia az adott ingatlanban. Oké, lesz egy lakásod, aminek 5 tulajdonosa van, mind a rokonod, ismerősöd. Klassz.
-
-
aujjobba
addikt
válasz
D1Rect #57681 üzenetére
Atlagos jovedelemmel is elerhetoek mindenfele befektetesi alapok rendszeres befektetesi programban, tobb bank is kinal ilyet.
A problema inkabb az, hogy a jobb hozamot reszvenytulsulyos alapok adjak ami nem biztos jo valasztas nehany evre, amiben meg keves a reszveny nem feltetlenul mulja felul a MAP+ hozamat. -
válasz
racskobalazs #57679 üzenetére
Régen erre nagyon jó volt az LTP, de amióta beszántották én nem tudok mást mint az államkötvényt.
Az LTP ráadásul "egyszerre szabadult fel".
Kicsit "ki van szúrva" most azokkal akik átlagos jövedelemből szeretnének takarékoskodni. -
szőröscica
addikt
válasz
racskobalazs #57679 üzenetére
Szvsz várakozásaidtól függően MÁP+/PMÁP/PEMÁP.
Ez annyira kis pénz havonta, hogy olyan dologba fektetném, ahol nincsenek tranzakciós költségek. Vagy összevárnék 6-12 havit belőle, és úgy vennék ETF-et esetleg. De ha tényleg pár éven belülre kell, akkor nem biztos, hogy most érdemes beszállnod a részvénypiacra.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Előbbi MÁP+-os témához lenne egy olyan kérdésem, hogy amennyiben ott már megvan bőven 6 havi tartalék, mibe lehetne rakni az innentől félrerakni kívánt pénzt? Havi nagyjából 50-100k környékén tudok félrerakni.
Ezt se feltétlen teljesen kivehetetlen formába szeretném elrakni, egy esetleges pár éven belüli ingatlanvásárlás benézhet de ez még nagyon sok mindentől függ.
Mi lenne a legjobb egy ilyen megtakarításra? -
five05
csendes tag
Sziasztok!
Tök kezdő vagyok pénzügyi téren, nemrég kezdtem a kiszámoló akadémiával meg pár bloggal. Szó volt róla, hogy 6 havi megélhetést érdemes félrerakni vésztartaléknak. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezt a pénzt vajon mibe jó most belerakni szerintetek, ahol ha mégis nagyon-nagyon kell, akkor elérhető?
Köszi a válaszokat! -
Stanlee
őstag
Mr. Goxx - ha meg nem hallottatok volna rola
-
vnorbi
aktív tag
A Random Capital beköltözött a Erste székházába. Aki személyesen vagy postán intézne velük valamit, figyeljen az új címre.
-
Stanlee
őstag
válasz
redwhite78 #57671 üzenetére
A Bige-s cikk miatt gondolkozol, hogy beszallsz a mutragya piacba?
-
redwhite78
aktív tag
Jó reggelt Ha műtrágya árak jelentős drágulására spekulálnék (max 1 éves időtávlaton), akkor milyen eszközök (Erste, RC elérhetőséggel) vásárlását javasolnátok?
-
avl
senior tag
erdekes, hogy más ÖNYUP hasonlo szabalyzata (portfolionkent az elemek, a cel, min es max. ertekek oszlopban) neten siman megvan, pl. https://nyp.generalipenztar.hu/wp-content/uploads/onyp-befektetesi-politika.pdf
de az OTP-ét nem találtam (10 perc google keresessel) a neten (email-es kerdesemre viszont elküldték).
neten csak pl ezt: https://www.otpnyugdij.hu/static/otpnyugdij/download/onyp_kiegeszito_melleklet_2018.pdf amiben pl. a 11.- oldalon az akkori tenyleges portfolioösszetetel es a referencia portfolio összetetele vannak parba allitva
-
sajtos365
tag
válasz
Csabroncka #57041 üzenetére
Allianz kockázatvállaló portfólió:
Referencia hozam számítása: ZMAX Index 10%, CETOP20 Index: 40%, MXEF Index 6%, SPX Index 22%, SX5E Index 13%, BUX index 9%. -
Csabroncka
addikt
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
hablatyka #57656 üzenetére
Hosszú távra tartod az etf-et vagy spekulációra?
Ha előbbi, akkor tarts ki. A piaci hozamot akkor kapod meg, ha kiülöd.
A ki-be ugrálásnál az a nagyon veszélyes, hogy nem leszel a hullámvasúton, mikor durván megy felfelé.
Ha meg beesik, akkor tudsz olcsóbban venni.
Ha nagyon parázol, akkor lehet túl nagy arányban tartasz részvény etf-t. -
Lex Icon
senior tag
válasz
Peetey91 #57660 üzenetére
Épp linkelni akartam.
Az a rész is érdekes, ami már egy korábbi cikkben is volt, hogy mi történik, ha téved: semmi.
Ha minden profi (ha-ha) elemzőnek, minden 2. téves prognózis után levágnák egy ujját (aka jakuza), akkor egyrészt 2x is meggondolnák, hogy vészmadárkodjanak az ismertségért, másrészt ha túl sok hülyeséget hordana össze, akkor már nem tudná begépelni. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
hablatyka #57656 üzenetére
Az elmúlt 10-12 évben szerintem nem volt még olyan hónap, hogy ne írtak volna hangzatos cikkeket hogy jön az összeomlás. A gyakorlatban mégis alig alig vagy nem is volt. Lehet hogy most lesz. Lehet hogy nem lesz, majd csak 5 év múlva. Sanszos hogy nem fogod eltalálni így kár erőltetni.
-
Drizzt
nagyúr
-
hablatyka
csendes tag
link
Nem túl szimpi a csávó, de ő is jósolja a nagy zuhanást. Én is elgondolkodtam egy kis etf eladáson, hogy majd a nagy dipbe visszavegyem, de ilyenkor mindig az cseng a fülembe, hogy:
Time on the market rather than timing the market.Covid előtt ti csináltatok ilyesmit tavaly áprilisban, vagy előtte?
-
Az RC-nél az app-ban megszűnt a real time adat, vagy én vagyok letiltva?
-
avl
senior tag
válasz
Csabroncka #57041 üzenetére
megkérdeztem, az csak a benchmark összetétele, a valós befektetésé más (OTP ÖNYUP a téma)
abban kategoriak vannak felsorolva, azokhoz min, max és célirány kapcsolva, illetve portfóliónként különbözö eszközcsoportok részaránya limitálva
pl. a dinamikus portfolioban a reszvenyhanyad 72-100% között mozoghat, a növekedesiben 44-74% között, stb.
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #57650 üzenetére
Ha nem, akkor viszont esést zuhanás követ
Legalábbis velem így szokott lenni...
-
válasz
Oppenheimer #57646 üzenetére
szerencsére nincsen befektetni való pénzem, így csak azon gondolkodom kiszálljak-e inkább mindenből most. az evergrande mellett ez az eu-s energiaválság is egész komolyan továbbgyűrűzhet. lehet jobb most lefelezni az eddigi etf-eket, aztán kicsit később venni.
Sub-S: nah igen, pedig már majdnem ki tudtam ugrani belőle
vajon mikor lesz ismét 70 felett?
-
Sub-S
senior tag
válasz
Szegényt ne emlegesd, XPEV már esett így is eleget mostanában.
-
SzGee
aktív tag
válasz
én nem foglalkozom timing-gal, minden héten kedden és csütörtökön vásárolok 500-500 USD-ért a cél ezt 2025 végéig megtenni, utána már csak a hobbijaimnak élek majd
és az osztalékból élek majd, vágom a centit, beszereztem egy visszaszámlálós órát, még 1548 nap van hátra a nyugdíjig
szóval én nem bánnék most egy 4-5 éves stagnálást esetleg csökkenést sem, annál olcsóbban tudnék higítani -
Oppenheimer
nagyúr
Múlt héten beraktam a rendelkezésre álló cash 12%-át MSCI Worldbe, remélve hogy triggerelek egy kis esést, de úgy látom az istennek se akar jönni egy rendes dip. Bandus kérlek vegyél te is, akkor tuti esik egy nagyot utána.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #57633 üzenetére
-
-
concret_hp
addikt
úgy látom a webkincstár meg a cib egy szerverparkban van a fészbúkkal meg a linkedinnel
még jó, hogy édlután poénkodtam vele miután otthonhagytam a bankkártyámat, hogy csak átutalással tudok fizetni, ha az is el nem romlik.. hát elromlott
-
neophyte79
tag
válasz
neophyte79 #57640 üzenetére
Hátha segít valakinek, a postai úton küldött szerződésben található a jelszó a PDF-hez.
-
neophyte79
tag
Sziasztok,
a neten sok mindent nem találtam. Az államkincstárból megérkezett a havi összesítő, amit nem tudok megnyitni, jelszót kér. A webkincstárhoz megadott jelszó nem működik, így ez kilőve...de írnak a levélben egy ilyet:
"Mellékelten megküldjük az Ön értékpapír nyilvántartási-számláihoz kapcsolódó havi összevont számlakivonatát, mely a 36/2015. (IX. 24.) MNB rendelet alapján tartalmazza az MNB internetes egyenleglekérdező rendszeréhez szükséges havi jelszavát."Oké, be sem tudok lépni, mivel jelszó az nincs, de benne van a következő havi jelszó. Akkor? Mi a teendő?
-
válasz
concret_hp #57633 üzenetére
olyan nagy dolgok egyelőre nem történnek.
-
axioma
veterán
válasz
monosgeri21 #57634 üzenetére
Az osszeg (max. 1.6M/csalad) nem olyan nagy, hogy az ingatlanvasarlasoknak segitsen, me'g a 20% onerohoz is csak elegge videken, legalabbis szerintem... inkabb felujitas, kerdes jelen kornyezetben eladas celu ingatlanra kolt-e igy barki (sztem csak arra amiben benne lakik, vagy aki nem szakember de anyagot vesz es munkajat rakja bele, mert ellenszezonban van meloja).
-
aujjobba
addikt
válasz
A Forbes szerint a megkerdezettek 22%-a ingatlan felujitasra koltene a penzt (SZJA), 18% ingatlan vasarlasra, 6% befekteti penzugyi eszkozokbe. A tobbi felreteszi, vagy autot egyeb nagyerteku cuccot vesz.
Szoval ez szerintem az epitoipart fogja tovabb repiteni, meg a hozza kapcsolo szakmakat, butoros, komuves, terkoves, stb.Mi is butorozunk ezerrel, a visszaterites + otthonfelujitasi tamogatas alaposan megtolja ezt.
-
válasz
Az SZJA engem spec nem erint viszont a zold hitel annal inkabb, remelem megkapom mert mar most kiderult, hogy eleg gyorsan kiurulhet az a zold kassza. Nekem pl vegleges szerzodesem csak januarban lesz :(
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Nem ettől van infláció, hanem az áruhiánytól, meg néhány területen a munkaerőhiánytól.
-
monosgeri21
tag
Kicsit off: Ti mit gondoltok a jövőre belengetett SZJA visszatérítésről meg a zöld hitelről, 200.000-es minimál bérről? Szerintetek nem fogja brutál módon megnyomni jövőre az amúgy is repülő inflációt?
-
concret_hp
addikt
-
PredatorZoli
Topikgazda
Nyilván szoktuk mondani, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Ha valaki 300-at keres, akkor 40 millás házat/lakást szeretne holott reálisan csak 20 millás férne bele.
Ha valaki millát keres vagy tesz félre, az 100-150 millás házban gondolkodik elit helyen, noha reálisan inkább 60-80 milláért kellene nézelődnie. Nyilván meg kell gondolni, hogy megéri e egy puccos otthonért egy életen át gürizni vagy érdemesebb megelégedni kevesebbel. -
A Zéé
addikt
válasz
szőröscica #57625 üzenetére
Azért a havi 800k félretett pénz az nagyon nem az átlagjózsi szintje, sőt közelebb van a felső 10% jövedelemszintjéhez, mint az átlaghoz... Ha ennyi jövedelem mellett sem "futja" ingatlanra, akkor lehet, hogy nem a piacot kell hibáztatni. 100 millióból azért már nem kis méretű családi házat építesz. Vagy nagyon nem ugyanazt értjük a kis méretű alatt.
-
válasz
Nem igazán értem, hogy a kérdést miért nekem címezted. Csak közöltem, hogy ennyi az ára. Ez nem a szociális igazságosság topic.
-
Veron
addikt
Nagyon nem, a mi újépítésünket nem a legótvarabbak készítették, de így is strigulázni tudnám mit spóroltak ki, pedig nem értek hozzá.
Anyôsomék utcájában 80 milláért vettek meg most egy telket - házzal, de azt elbontották. Bp. 13. Kerület, 2021. Eszméletlen.
Lehet minden megtakarítást kriptóba kellene tenni?! Ha bejön, lesz ház, ha nem, akkor sem. -
Lorden
őstag
válasz
Egy normálisan szigetelt lakásban, ezekből semmit nem hallani át.
-
szőröscica
addikt
válasz
Vision #57623 üzenetére
Es ez az 1 millios negyzetmeterar kinek elerheto szerinted? Mi asszonnyal turhetoen keresunk, havi atlag 800k-1millio kozott teszunk felre, es nem latjuk a veget, pedig nem szorjuk a penzt, meg a hajamat is magamnak vagom. Ugy emelkednek az ingatlanarak, hogy eselytelennek erzem egy kulso keruleti kis meretu csaladi haz megepiteset is. 100 millioert meg nem fogok lakasba koltozni, hogy hallgassam ahogy bombol a gyerek a szomszedban vagy ahogy elkopognak magassarkuban az ajto elott.
5 evvel ezelott a mostani megtakaritasainkbol palotat vettem volna a XVII keruletben, most kis tulzassal egy aszfaltozatlan utcaban egy szar telek jon ki belole.
-
Resike
tag
válasz
Lex Icon #57602 üzenetére
Csakhogy erre semmi bizonyítékod nincs, csak találgatás az alapján hogy most 0.15%-kal rosszabb mint anno volt, de még így is lazán jobb lehet a hozama mint a MÁP-nak, vagy pont ugyanannyi hozama mint a régebbi sorozatoknak. Az idei magasabb inflációs előjelzés, vagy hogy még a következő 1-2 év is elég hasonló lesz mint a mostani nagyonis ebbe az irányba mutat.
-
válasz
Mercutio_ #57612 üzenetére
Nem adhat a cég kamatmentesen kölcsönt senkinek. Persze kvázi magadnak fizeted, de onnantól megint jön a bonyodalom, hogy hogyan szeded ki a pénzt a cégből. Nem igazán ér annyit a dolog szerintem, hogy megérje állampapírral szórakozni.
#57619D1Rect
Nem értem, hogy mi van a piacon. Perpill jobban megéri új lakást venni, mint használtat. Mármint befektetési céllal. Én azért vennék egy használt lakást, mert szeretek építkezni, és magam felújítanám. De egyszerűen nem éri meg, nem jön ki a matek. -
válasz
Vision #57607 üzenetére
Talán a DH szerint ment nagyot az ingatlanpiac szeptemberben, valószínűleg mindenki látja, hogy vége a 3% alatti hiteleknek #üveggömbmódon és lesz egy pillanat valamikor jövőre amikor még nem magasak a hitelek, de már kínálati piac lesz.
Én ezt próbálom becélozni, de lehet egyáltalán nem lesz ilyen és nagyon meg kell hozzá találni a megfelelő ingatlant és eladót. -
Veron
addikt
válasz
PredatorZoli #57616 üzenetére
Én nem akarok ezzel élni, csak elgondolkodtam a magyar rögvalóságon.
-
basta123
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #57616 üzenetére
Ezt bármelyik könyvelő elintézi neked, ebből élnek. Kisvállalkozások pedig nem könyvvizsgálatra kötelezettek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PredatorZoli #57611 üzenetére
Tagi/munkáltatói kölcsönként kiadja magának?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Lex Icon #57600 üzenetére
Pedig, ha kibontod tovább az adatokat, akkor azért látszik, hogy kis hazánkban már 19-ben is bérinfláció volt, ami aztán láthatólag beesett 2020 tavaszán, mikor jött a krach.
Azért esett csak ennyivel, és azért nem lett defláció, mert januárban még 330 volt a forint, áprilisban meg már 370, ami idővel szépen beépült az árakba.
Aztán az emberek elkezdtek újra dolgozni és költeni is, és az is megjelent már év elején, és azóta is, pedig most már másfél éve 360 körül van az árfolyam, tehát nagyon egyszerűsítve még azt is mondhatjuk rá, hogy "most már stabil", tehát kikerült a bázishatásból.
Szóval az árfolyamnak is elsődleges hatása van, nem lehet tagadni. De szerintem látszik a kereslet visszaesése majd újra-élénkülése is. -
aujjobba
addikt
válasz
aujjobba #57603 üzenetére
Kiestem a szerkesztesi idokeretbol, elnezest.
Szoval ha megnezed a webkincstart gyakorlatilag ketfele PMAP-ot tudsz venni jelenleg a kapott kamatbol (3 eves 0.75% premiummal, vagy 5 evest 1.25% premiummal), vagy MAP+.
Tehat amit irsz az elso evben 470ezer forint hozamot (D5 cella) mar nem tudod tokesiteni ujra 1.4%-os premiumot ado papirra. -
aujjobba
addikt
válasz
Resike #57601 üzenetére
Az az alapveto problema, hogy ugy szamol a tabla mintha a PMAP-bol kapott kamat tokesedne es ugyanolyan feltetelekkel kamatozna tovabb.
De ez nem igy van, amikor kifizetik a kamatot nem tudsz ugyanabba az eredeti sorozatba belevenni. Be kell fektetned valamibe, vagy kiutalod magadnak, ez mar a te dontesed, de nem tokesedik vissza. -
Resike
tag
válasz
Lex Icon #57594 üzenetére
Még jó hogy mindenki ki tudja tölteni a saját adataival, van olyan bank is ami például 99.5%-on váltja vissza. A lényeg meg nem esett le hogy még az erősen alultippel inflációval és a 2%-kos bűntivel is igazából csak törtszázalékos visszaváltási különbség van a két papír között. Nekem biztos hogy jobb akit érdekli hogy vajon neki is az meg kiszámolja magának.
@mgoogyi
Már megint ezzel a hülyeséggel jössz... Oda van írva hogy évesített hozam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest