- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
round3r
csendes tag
Üdvözletem!
Állampapírt szeretnék venni, de a Mobilkincstár app csak nálam használhatatlan? Végre jóváhagyták az igénylésem, de ha be is enged lépni akkor kidob, kifagy és kezdhetem újra. iOS-ről próbálkozom. -
aujjobba
addikt
-
vendingo
veterán
válasz
vnorbi #48988 üzenetére
Akkor magyarán:
-Vételkor feljegyzem, hogy mikor, mennyiért vásároltam forintra átváltva.
Pl.: vettem 11.20-án 200 dollárért Apple részvényt MNB aznapi árfolyamon 60k Forintért
-Eladáskor feljegyzem, hogy mikor és forintra átváltva mennyiért adtam el.
Pl.: eladtam 11. 22-én a 200 dolláron vett apple-t 300 dollárért, ami MNB aznapi árfolyamon 90k Forint.
Év végén meg szembeállítom egymással ezeket az összegeket, és a kapott értéket tüntetem fel az adóbevallásban.
Pl. 90-60=30 -15%=4500Ft. Magyarán ennyit vallok be.
A Nav mennyire néz utána a bevallott összeg valódiságának? Ezt nem elcsalás miatt kérdezem, csak ha a könyvelésembe hiba keletkezne, és saját hibából több vagy kevesebb összeget vallok be. Jelzik felém, és tudom korrigálni, vagy büntetnek érte? Se többet, se kevesebbet nem szeretnék fizetni. Kis pénzzel nyomnám, jobb esetbe örülök, ha nem minuszt kell bevallanom, ha pluszba is leszek, minimális lesz a 15% adó.Remélem jó a gondolatmenetem. Osztalékba meg egyebekbe most ne menjünk bele, mert az megint egy másik téma.
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #48992 üzenetére
A BET hivatalos oldalan egy szo sincs arrol, hogy ezek megerkeztek volna.
[link] -
válasz
Lex Icon #48977 üzenetére
Meglett a válasz. Most zárult le a Pfizer - Viatris egyesülés. Gondolom előtte töröltek minden megbízást és pénteken kaptam 4 Viatris részvényt.
Ezzel kapcsolatos a kérdésem is. Hogyan tudom majd ezt eladni, ha az Erste nem kereskedik ezzel a papírral? Legalábbis nem találom. -
PredatorZoli
Topikgazda
A 17 féle új BÉTa-s etf-ről, amit év elején harangoztak be az amunditól, lehet valamit tudni? Lehet már megjelent csak fel kéne őket vetetni mint bármelyik etf-et? Randomnál próbált már valaki írni nekik ezzel kapcsolatban?
Állítólag van közte globál etf, az meg lehet sok embernek jól tudna jönni, pláne nyeszre. -
aujjobba
addikt
válasz
vnorbi #48988 üzenetére
Mi van olyankor, ha nekem volt tartalekban mondjuk 320 Ft-on valtott eurom, es abbol vettem eszkozoket?
Ilyenkor a 320-as arfolyamon kell szamolnom, vagy akkor is az elszamolas napjan ervenyes arfolyamon? Gondolok itt arra, hogy az elszamolas napjan lehetett akar 360 Ft is az EUR. -
vnorbi
aktív tag
válasz
vendingo #48986 üzenetére
Oppenheimer listáját kiegészíteném azzal, hogy praktikus még feljegyezni a kötés és az elszámolás dátumát is (az elszámolás dátuma jellemzően 2 munkanappal a kötés után van, és ez azért fontos, mert erre a dátumra érvényes MNB-s árfolyamot kell használni). Itt pontosítanék is, akkor is át kell számolni ezzel az árfolyammal forintra az ügyletet (már ha devizás ügyletről van szó), ha egyébként nem volt devizaváltás. Szóval az nem működik, hogy eladod a papírt, de hagyod devizában a pénzt, és akkor a NAV-ot ez már nem is érdekli.
Ha a kötésnek volt jutaléka, azt is jegyezd fel, mert a jutalékok csökkentik az adóalapot (a jutalékot is az adott kötés elszámolásának napján érvényes MNB árfolyamán kell forintosítani).
Ennyi jut eszembe.
Szerintem elég egy excel tábla erre.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vendingo #48983 üzenetére
Én mindent dokumentálok a saját nyilvántartásomban az esemény napján. Elfér, és nem lesz utána olyan érzésem, hogy szerintem nem is úgy volt, mint ahogy a bróker állítja.
Nekem nincs tapasztalatom a kiszemelt brókerjeiddel, de a tranzakciók/igazolások/kimutatások online visszakereshetősége változó, és sok helyen véges időtartamú. Ha nem mented le időben ezeket, évek múlva már nem biztos, hogy ott lesznek, és ha neked nagyon kellenének, akkor plusz pénzért az ügyfélszolgálat szerencsés esetben újra kiállítja őket, de lehet, hogy csak széttárják a karjukat, hogy ez van.
-
Stanlee
őstag
válasz
dugynok #48968 üzenetére
Mivel senki sem irja le:
szeptemberben bejelentettek a chapter 11 tipusu csodvedelmet. Ez nem jelent rogton megszuntetest, inkabb csak annyit, hogy fenntartjak a normal termelest, fizetik a beszallitokat, csak az esedekes hiteltorleszteseket fuggesztik fel. A legtobb esetben egy nagyobb hitelelengedes vagy hitel atstrukturalas all a chapter 11 mogott.
Nem maradtal le semmirol, mivel nem az eredeti reszveny ment 0,1-rol 30-ra fel. Az atstrukuralas utan ugyanazzal a tickerrel (OAS) kezdte meg a kereskedest a ceg. A regi reszvenyeket kivezettek, az ujjonan tozsdere bevezetett reszvenyeknek meg ez lett az arazasa.
-
vendingo
veterán
válasz
vnorbi #48982 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Az inaktivitással szerintem nem lenne gond, mert rendszeressen szeretnék befizetni.
A cégek részéről teljesen érthető ez az inaktivitási díj, bár egyik másiknál eléggé sokat kérnek érte.
TBSZ-ben egyelőre nem gondolkodok.
Ha majd lesz akkora tőkém, hogy érdemes legyen TBSZ-be tolni és elfelejteni évekre, akkor majd elgondolkodok rajta. Most elsődleges cél egy akkora összeg összeszedése, amivel már érdemes nagyban belekezdeni, addig meg forgatnám a havi megtakarításaimat és gyakorolnám a tőzsdézést, egyből naggyal nem szeretném kezdeni.Adózásra visszatérve: Érdemes minden ügyletet a nyitás/árás napján dokumentálni, vagy többnyire visszanézhetőek az előzmények, vagy szokott lenni havi/éves összesítő?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vendingo #48969 üzenetére
A brókerek szeretnek pénzt látni abból, hogy náluk kereskednek, ezért az ügyfelek megbízásainak teljesítésért jutalékokat szednek. Néhány bróker a jutalékból származó rendszeres bevételét akkor is szeretné megkapni, ha az ügyfél nem ad megbízásokat, erre találták ki az inactivity fee-t. Ha egy ügyfél nem termel nekik bevételt aktív kereskedéssel, akkor szednek tőle egy kis pénzt. Úgy is felfoghatod, hogy ez egy számlavezetési díj, aminek az összege lekereskedhető (ha csak áll benn a pénzed, akkor van "számlavezetési díj", ha kereskedsz, akkor ez a díj nullázható).
Az adóbevalláshoz a saját nyilvántartásodat kell használni (az adóbevallásban csak a zárt pozíciók kellenek, az elméleti nyereség/veszteség nem). Ehhez a brókerek szoktak adni segítséget, de ha külföldit választasz, tőle valószínűleg nem fogod megkapni a megfelelő MNB-s árfolyammal forintosított összeget, úgyhogy nem nagyon lehet megspórolni az adminisztrációt (hazai brókernél TBSZ számlával el lehet érni, hogy ne kelljen adózni, és adóbevallásba se kelljen beírni ezt a jövedelmet).
Adóbevallás-módosítást még nem csináltam, de gondolom, nem lehet sokkal bonyolultabb mint adóbevallást csinálni, azt pedig csinálok minden évben. Nem mostanában volt, és hazai brókernél hazai cég részvényéhez tartozó osztalékkal és árfolyamnyereséggel voltam érintett. Nem volt agysebészet.
-
concret_hp
addikt
válasz
Oppenheimer #48978 üzenetére
egészen zseniális
-
Zoty4
őstag
sokan eljutnak odáig hogy maguktól utánanézzenek bizonyos dolgoknak, különben 10 millió ember kérdezne itt. Csak van aki megerősítés miatt kérdez esetleg több forrás ellentmond egymásnak.
Én azt nem értem, ha tudod a választ miért nem segítesz neki? Ugyanennyi energia volt leírnod ezeket a sorokat.
Valami sose változik -
Oppenheimer
nagyúr
Vicces video a Nikolarol, aki lusta volt annyi cikket elolvasni roluk amennyi omlott a temaban - mint en - annak hasznos lesz. Es szorakoztato
-
Hopp rossz gomb. Ez neki szólt volna válaszul: #48939 Lex Icon
2020.10.19-én.
Arra gondoltam, hogy akkorát esett, hogy nagyon nagy lett az aktuális ár és az általam megjelölt limitár között a különbség, így kidobta, hogy semmi értelme. (tényleg nincs, mert a 44-es ár jó messze van a 36-tól, csak ottfelejtettem.) -
Sub-S
senior tag
válasz
dugynok #48974 üzenetére
Ejj, azzal remélem tisztában vagy ki kezd el olyan szavakkal dobálózni amiket te is előkerestél a repertoárból?
A szebb világ ott kezdődne ha ezen is túl tudnának a teremtmények lépni.
"Egyből a negatìvot ès a rosszat làtjàtok az emberben." - milyen szép példát mutattál rá hogy nálad ez nem így van.
-
dugynok
senior tag
Igazàn bunkó hozzászólàs, az àltalànosban kéne oktatni, hogy nem okoskodni kéne sok egyednek, hanem magàba néznie sok taplónak és sokkal előrébb lenne a vilag... Egyből a negatìvot ès a rosszat làtjàtok az emberben.
Megsúgom, utànanéztem, olvastam is ezeket, csak hihetetlen szàmomra, hogy hirtelen 18ezer%-ot ugrik egy ilyen hìrre az àrfolyam.( #48970 ) Oppenheimer:
Képzeld ràkerestem, elolvastam, csak nem értem... -
Sub-S
senior tag
válasz
Oppenheimer #48970 üzenetére
Már általánosban is inkább keresés használatát kellene oktatni, hasznosabb lenne mint totál felesleges évszámok meg hasonlók bugyurászása... az is egyszer csoda lesz ha eljutunk oda, hogy valaki először magától próbálna utánanézni valaminek mint kérdezzen.
-
vendingo
veterán
Lassan kezd tisztulni előttem a kép, de lenne pár kérdésem:
Az inaktivitást mi alapján szokták nézni? Ha egyáltalán nem jelentkezek be hónapokig, évekig, vagy ha van kallódó be nem fektetett pénz a számlámon és nem használom, vagy nincs egyáltalán tranzakcióm az oldalon, annak ellenére se, hogy rendszeresen bejelentkezek?Illetve az adózás téma miatt nem vágtam még bele a dologba, ez a nagy visszatartó erő.
Ha elkezdek kereskedni (pl etoro, trading212, vagy bármi más), akkor év végén kapok egy kimutatást, hogy mi merre hány méter, mennyi a nyereség, bukta, magyarán egy számlaösszesítőt? Vagy nekem kell táblázatba vezetnem a tranzakciókat?
Aki már csinált adóbevallásmódosítást, az nyugtasson meg, hogy nem lesz agysebészet. Bliccelni nem szeretnék. -
dugynok
senior tag
Oasis Petroleum-mal mi a fütyi történt pénteken? 0,12$ volt hónapok óta, majd nyitàs utàn 27-30$....
-
balika21
tag
válasz
PredatorZoli #48964 üzenetére
köszi, egyébként összevonná?
-
balika21
tag
Sziasztok, sikerült számlát nyitnom az államkincstárnál, szeretnék máp+-t vásárolni 1,5 millió ft értékben, a kártyámon 10db 500 ezres limit van állítva, ha 3x500ezer értékben előjegyzek a jövő heti kiadásra, az holnap egyben van 3x500 ezer ft-ként jelenik meg?
köszönöm előre is a válaszokat
-
vnorbi
aktív tag
válasz
entrex #48960 üzenetére
Igen, ez így jó, én is így utalok. Az van beállítva, hogy business a cél (nem magánszemély), és a közleményben az ügyfélszám után csupa nagybetűvel írom a nevem ékezetek nélkül, biztos, ami biztos.
Arra figyelj, hogy ha TBSZ-re akarnád tenni a pénzt, és 100 euró alatt van az összeg, akkor egyből a TBSZ-re utald, mert a belső átvezetés csak 100 euró fölött használható az online rendszeren.
-
entrex
újonc
Random Capitalhoz euró beutalásakor mit kell megadni pl transferwise vagy Revolut esetén?
Az előzmények alapján ez tűnik nyerőnek.Kedvezményezett: Random Capital Zrt.
IBAN: HU 42 1440 0025 7860 0618 0000 0000
BIC: KELRHUHB
Közlemény: ügyfélszám Gipsz Jakab -
Stanlee
őstag
válasz
Sanyi.mTs #48956 üzenetére
Transferwise vagy currencyfair. Utobbi idoben en tobbszor hasznaltam a TW-t. Hetvegi arfolyamok nem tul jok, erdemes munkanapon nezelodni.
Tudom, itt a topicban es a TW/CF sajat topikjaban sem tortent meg meg senkivel, hogy visszatartottak volna a beutalt penzt, de... Velem megtortent evekkel ezelott mindkettovel. Nem azt mondom, hogy ma mar lehetetlen, de 1000 euro feletti osszeg, ha frissen kezd valaki ekkora osszeget valtani, azert bizonyos esetekben par kerdest es extra papir bekereset majd jelenti.
Az nem mervado, hogy 2014 ota hasznalom, iden januarban jopar millio Ft-ot atkuldtem rajtuk gond nelkul, majd tavasszal kb. 10 misit vissza euroba, a babszem benne volt a seggemben, hogy mi van, ha barmi papirt bekernek, vagy megakad a folyamat.
-
aujjobba
addikt
válasz
Sanyi.mTs #48956 üzenetére
350ezerig Revolut (havonta eddig ingyenes a váltás), a többit Curve kártyáról töltöm fel közvetlen euróban így a Curve vált, szintén jó árfolyamon.
Ha nem akarsz ezzel vesződni TW kb. 0.5% díj ellenében váltja plusz utalja át az eurót.Transferwise abban az esetben, ha te utalod át a forintot a TW számlára, ott váltod és utalod tovább az eurót:
-
Sanyi.mTs
addikt
1M HUF-ot hogyan váltanátok át legjobb árfolyamon?
Magyar számlára kerülne. -
Takuun
aktív tag
válasz
vendingo #48950 üzenetére
Én csak Revoluton kereskedek "zsebpénzzel", a brókercégeket nem ismerem. De ha gond van velük, mint pl a héten volt az eToro-val, azt megjegyzem.
Revolut-al semmi gondom nem volt eddig, szeretem használni, kényelmes és gyors. Én Premium ügyfél vagyok, de nagyon gondolkodom a Metal csomagon, mivel day trade-elek és még az is megérné nekem. Ez az év tőzsdei szempontból nem csak nekem, hanem köbö mindenkinek plusszos, aki belevágott. Egyes részvényeknél napi 40% emelkedés se kirívó, utána minimális korrekcióval. -
Takuun
aktív tag
válasz
vendingo #48944 üzenetére
eToro-t én nem tudom ajánlani. SM Energy részvényekkel kereskedtem az elmúlt egy hétben és több eToro-s panaszkodott, hogy befagyott a számlájuk egy kis időre és piacnyitás után nem tudtak adni/venni, ami azért volt nagy gáz, mert volt egy nagy zuhanás és többen meg akarták fogni az előtte lévő spike-ot, de nem sikerült nekik. Ráadásul többen arról számoltak be, hogy ez nem egyszeri eset volt.
-
aujjobba
addikt
válasz
Takuun #48947 üzenetére
Javaslom megkérdezni a saját topikjában.
-
Takuun
aktív tag
Revolut-nál, mekkora az az összeg ami kiveri a biztosítékot? Illetve mekkora az az összeg amit tarthatok rajta feltűnés nélkül?
-
vendingo
veterán
Még mindig nem tudtam dönteni, de a random capital tűnik befutónak. Magyar cégnél szeretnék nyitni, nem feltétlenül TBSZ-t.
Jelenleg ETORO-nál demoszámlázok, tetszik, ugyan nem magyar, de érdemes itt számlát nyitni?
Kérdésem van, hogy ott vonnak pénzt inaktivitás miatt?
Illetve kripto elérhető náluk? XRP, ADA MIOTA, EOS, NEO?
Revoluton elég gyenge a választék, na meg nincs mögötte védelem. -
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Van valami hasonló megbizható online oldal v tőzsde(mint pl a coinbase) ahova tehetek havi 100€-t S&P 500-ba?
Nem vagyok Magyar állampolgár.
Köszönöm! Szép napot! -
44$
-
Erste Netbroker. Ez az üzenet mit jelent ill. miért törölte a megbízást?:
Alkalmazás: NetBroker
Modul: NEW YORK STOCK EXCHANGE
Funkció: NEW YORK STOCK EXCHANGE üzenet
Időpont: 2020.11.17 11:06:27
Tájékoztatjuk, az alábbi megbízása visszautasításra került.
Megbízás: PFE Limitáras Eladás
Tranzakció azonosító: 163136444
Számla típus: TBSZ 2020
Piac: NEW YORK STOCK EXCHANGE
Visszautasítás oka: Removed by market
Visszautasítás időpontja: 2020.11.17 11:06:27
A megbízás 2020.11.30-ig volt.
-
Reverting
őstag
Mobilkincstar Push belepesi megerosites, valaho jo volt valakinek IOS alatt? Andriod alatt mukodik szepen, de megorulok ettol, hogy megjon a Push de nincs "gomb" hogy belepjek...
-
bekecs76
tag
Sziasztok!
"Külföldi piacokon jelenleg stop piaci megbízás nem adható"
A randomnál, ez az üzenet fogad, amikor ilyet próbálok tenni.
Nálatok mi a helyzet, ez van más szolgáltatónál is? És miért?
E-mailben kérdeztem az ügyfél szolgálatot, de csak annyit írtak vissza, hogy:"
Kérdésére annyi tájékoztatást tudunk adni ezzel kapcsolatban, hogy letiltásra került a stop piaci megbízás a külföldi tőzsdéken, így határozatlan ideig nem lehet ilyen megbízást adni az USA/Német/Francia piacokon."
Mi az, hogy letiltásra került? ki tiltotta le? a bróker...? vagy a BÉT...? És miért?
(Én korábban arra gondoltam, hogy a választások miatt (volatilitás), de ugye az már lezajlott.)
Szóval nem tudom... -
Kobe
veterán
válasz
concret_hp #48924 üzenetére
attól még igaz, egy bármilyen külső wallet címre nem transzferálható valami, elég magas kezelési költséggel, és bizonytalan háttérrel, hogy van e mögötte token vagy nincs. Kb egy btc opciós ügylet. Kb mintha a revo a kvajó árfolyamait úgy akarná promozni hogy váltsál nálunk, ja de a devizát máshova utalni utána nem tudod
Megnézném a revos fejvakarást, ha a sok mezei user ráugrana mondjuk 8000-en és tömegével szállna ki 20ezren ÉS kiderülne hogy nem volt mögötte tényleges btc. Szerintem fél nap alatt revo csőd.....
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Csabroncka #48921 üzenetére
Én nem tudom felvenni de ha gondolod válaszolok.
A tájékoztatókban ezekre a kérdésekre pontosan le van írva a válasz, jobb ha megnézed mert minden pénztárnál kicsit más a dolog.
Általában nem a kifizetés napját tudod meghatározni, hanem azt amikor a folyamatot indítsák el, onnan általában pár nap a kiutalás.
Van a kifizetésnek némi költsége de eléggé kevés, pár ezer forint szokott lenni (általában pár ezer+az utalás tranzakciós díja de pénztára válogatja).
Ha nem akarod felvenni a hozamot akkor ezt megteheted, ekkor ne kezdeményezt a felvételt (értelemszerűen....)
Igen, legfeljebb 3 évente tudod. annál gyakrabban nem, ritkábban igen, általában érdemes... -
vnorbi
aktív tag
válasz
travix #48920 üzenetére
Volt már itt szó róla, hogy a valóságban ingyenes, de valamiért ezt nem írják bele a kondíciós listába. Az én infóm erről bő fél éves, és mivel nem használom, így nem tudom, hogy azóta változott-e. Ha kihasználnád, de biztosra akarsz menni, akkor kérdezz rá az ügyfélszolgálaton.
Amúgy szerintem nem jó sort néztél, magánszemélynek 9,9 EUR/hó-t írnak.
-
Csabroncka
addikt
Azok segítségét szeretném kérni, akik már a nyugdíjpénztárból fel tudják venni a hozamot. Hogyan működik ez a folyamat? Megmondhatom akár napra pontosan, hogy mikor akarom a kifizetést?
A kifizetéshez társul-e (utalás) bármilyen + költség (amivel jól legombolják az embert) ? Azt gondolom, ha nem akarom felvenni a hozamot pl.: a rossz árfolyam miatt akkor nem kell felvennem (gondolom).Ha letelt a 10 év akkor 3 évente tudom forgatni a hozamokat (nem más lábba akarom fektetni, ezt elhatároztam amit a pénztár termel azt abba is rakom vissza) vagyis ebből a szempontból jobb minél kevesebbet várni már elején és pörgetni(?).
-
Kobe
veterán
Napi hulye kerdes. Adozasnal ezt a kitetelt mikepp kell pontosan erteni
Ellenőrzött brókernek minősül minden hazai, EGT tagállamban, vagy olyan országban működő brókercég, amivel van kettős adóztatást elkerülő egyezménye Magyarországnak, és van egy felügyelő szerve, mint nálunk az MNB.
Ha pl UK / EGT tag brokeren keresztul - trading212 vagy tarsai, revolut stb - normal ertekpapirszamlan veszek US reszvenyt, akkor az ETÜ alapjan csak a 15% SZJA vonatkozik erre?
Mert hat a broker maga pl UK, a papir meg nem.
Vagy jon melle a szocho is?(ugyanezt a megfogalmazast talaltam tobb helyen, de nekem ez csak a 15% SZJA t jelenti, igy lehet tobben ertelmezik felre
)
-
travix
aktív tag
válasz
PredatorZoli #48916 üzenetére
meg találtam köszi
-
vnorbi
aktív tag
-
Kobe
veterán
válasz
Oppenheimer #48908 üzenetére
Revolutos kripto nem igazi btc, en azert odzkodnek tole.
Nem latom 100%ban biztosnak hogy minden tranzakciot lefedeznek valodi btc vel mogotte.
Elegge hulyeseg volt bben a formaban megcsinalniuk, kis tulzassal megroggyanhat tole az egesz revo nagyon extrem armozgadok idejen, legalabbis ha nincs lefedezve a likviditast elegge gallyravsghatja -
goccer
aktív tag
Hold blogon írtak a héten erről a termékről (BTCE). Elméletben "100% physically backed", mondjuk a TER-je, ha jól láttam 2%, ami nem kevés, de a vállalkozó kedvűek akár RC-nél is simán megvehetik.
-
travix
aktív tag
az miért van hogy randomon 15 perces késésben vannak a részvényárak?
kriptora coinbase is jó és oda lehet vinni ha jól emlékszem
-
válasz
Oppenheimer #48908 üzenetére
De oda nem lehet bevinni a meglevot. Nekem ez a bajom. (Nyilvan KYC okokbol.)
-
aAron_
őstag
Ezt a hatalmas divergenciát én sem értem más crypto valutákhoz képest. Talán olyasmi okai lehetnek, mint amiért az arany az arany, és nem más fém. Ez volt a legelső, ennek van a legnagyobb történelme, kialakult vele szemben egyfajta "bizalom". (Tudom, nem tökéletes a hasonlat, de én látok egy ilyesfajta párhuzamot is.)
-
atee_13
őstag
válasz
Oppenheimer #48901 üzenetére
Én még 750 en vettem, 1000 mindenki dobálta a tulipándiagrammot
Magánvélemény, de szerinte lesz ez jóval több is mint manapság azért is csücsül még a tárcában -
j0k3r!
őstag
válasz
[link] - amióta ilyeneket olvasok még véletlenül sem
A jó üzletet általában nem kell reklámozni, most meg a csapból is a BTC folyik egy ideje, főleg a halving óta. Beárazni sem tudom, hogy mennyit ér. Persze lehet nézegetni az árfolyam grafikont, hogy hol lehet támasz meg ilyenek, de nekem ez kevés, hogy nyugodtan aludjak.
-
Kobe
veterán
Szimplan mert a 20K t a kisbufik miatt tuti meg fogja utni, az mar egy biztos szint amit elert vagy elerhet, de kerdes hogy onnan ugyanakkora pofaraeses jon e lefele vagy kepes meg feljebb menni.
En 20K felett nem latom azt hogy mitol tudna 5-10x ezodni, egyszeruen mar nem hatekony kripto. Az elejen az volt, de keptelen kinoni a technikai korlatait, plane ugy hogy sok mas bovebb funkcionalis palettat kinal -
válasz
Szerintem jo hedge. Az a baj, h nehezkes a kezelese (tehat pl. nekem van valamennyi, de ha fiat-ra akarnam konvertalni, akkor bajban lennek, nem egyszeru).
@Kobe nem tudom, h 20k az miert erdekes, mint limit -- miert nem 40 vagy 15 vagy 150?
-
Kobe
veterán
válasz
Az a baj, hogy a technologia elonyeit arazzak 1etlen kriptopenzben, pedig mar mindegyik masik tudja ugyanazt vagy jobbat.
Ilyen szempontbol en hanyagolom most, 20K felett nem latom a ptencialt benne hogy 100-200K ra menjen, akkor meg minekKb mintha a Fordot manapsag kialtottak volna ki az autoipar orokervenyu kiralyanak, csak azert mert anno 100 evvel ezelott feltalalta a futoszalagon gyartast. De az hogy azota sok gyarto meglepte es le is korozte az valahogy kimarad a kepbol....
Mindemellett hiaba sztartermek, btct venni meg mindig eleg maceras es koltseges, ahhoz kepest h egy fintechnel 2 kattal letudod normalis brokernel a dolgot, addig a legnagyobb kripto excahngek meg mindig eleg ketes hirnevuek.... Intezmenxikent nem biztos hogy valag penzt rajuk biznek....
-
Oppenheimer
nagyúr
sokat ment mostansag hold podcastban hogy big money elindulhat btc fele, ugy tunik mar most keso van a vonatra felugrani, vagy lehet hogy megse? ti vesztek bitcoint?
https://www.portfolio.hu/uzlet/20201119/felrobbant-a-bitcoin-karnyujtasnyira-az-uj-csucs-458170
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -50% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest