Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
[link]
"A kormány aggodalmát jelzi, hogy Nagy Márton szerint "naponta vizsgáljuk, hogy hová mentek ezek a pénzek és hová költi el a pénzét a lakosság". A miniszter azt is felvetette, hogy a bankok nagyobb szerepet kaphatnak az államadósság-finanszírozásban, akár a lakossági állampapírok visszavásárlásának korlátozásával is."Ezzel vajon mire gondolt pontosan a költő?
-
nem tudom, de azt gondolom, hogy az arany (még nincs semmilyen formában) jó helyettesítője lehet a PMÁP-nak a portfoliómban, amit nem akarok már tartani. de a pmáp azért most kb 19%-ka ennek, van még ~3%-nyi szabad pénzem, azért 20% aranyat sem szeretnék. lehet ilyen 15% + 5% VWCE vagy SXRC lesz a vége.
-
Ha most kéne betenni mondjuk 5M 2 évre, akkor fixmáp vagy pmáp szerintetek? Vagy valami másba? Nagyon macerás ne legyen, mert ezeken az állampapirokon is épp csak eligazodok
-
Addel
senior tag
Ha már az eredeti cikk be volt linkelve ide, legyen itt a Lightyear válasza is.
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem van
33I
27J
26J
30I
30J
32I
31I (05.21)
28L (07.26)A nagy része a 26J-ben, amit fontos tartani, mert most 18,35%-al megy, de fontos lecserélni is.
A 2. és 3. legnagyobb csomag pedig a 31I és 28L ameddig még sok víz fog lefolyni a Dunán.Szóval nekem a hétfőinél sokkal érdekesebb lesz a 02.20, valamint, hogy mit tudok lépni nyáron.
-
lemusz
addikt
válasz
aujjobba #128581 üzenetére
Hirtelen azt olvastam szemkilövető.
Én azt várom ügyfélkapuPlusz+++-on keresztül mikor regisztrálhatom be a hörcsögömet is a kincstárhoz egy kis plusz zsozsóért, de az autónyereményjátékra is nagyon kíváncsi vagyok, meg az online kaparható sorsjegyek is érdekelnek, ahol a jackpot egy jachtos adriai utazás Andival.
-
atee_13
őstag
-
aAron_
őstag
válasz
CragON #128576 üzenetére
Valós különbség némileg nagyobb, két különböző típusú kamatot hasonlítasz össze. Lejáratig tartott FixMÁP IRR-je 6.68%.
Még PMÁP témához (riporter elég fárasztó, de amúgy nem volt rossz):
Szabó László: Az inflációkövető állampapír a kamatfizetés után nem lesz versenyképes -
Vesa
veterán
válasz
tototos #128483 üzenetére
Simán lehet egy ilyen scenario! A lényeg, hogy ők járjanak jól. Minden ennek van alárendelve. A maradékot meg elinflálják, aztán mindenki meglepődik, hogy reálértéken sehova nem jutott az állampapírokkal (kivéve az elmúlt 2 évet, de ott nyilvánvalóan tüzet oltottak a kibocsátáskor, aminek ugye most isszák/isszuk a levét nemzetgazdaságilag). Már eleve megy a hergelés a vagyonosabbak ellen, ahogy azt egyébként 2022-ben is leírtuk itt lehetséges jövőképként. Kezd is megvalósulni, csak kérdés, meddig mennek el benne.
-
Ixion77
addikt
válasz
aujjobba #128581 üzenetére
Ti megtaláltátok a "a felület különböző színekkel való személyre szabására" szolgáló lehetőséget? Mert én nem.
Verziószám, vagy utolsó frissítés dátuma a Felhasználói kézikönyvbe? Ugyan minek az! Egyébként ebben sem találtam meg a színállítási lehetőséget.
-
Vesa
veterán
válasz
szabi__memo #128434 üzenetére
Jól teszik, megszabadulnak a szovjetektől. Egyébként valószínűleg más szigorítás is várható még, elég vegyes a kép ott is a külföldiekkel szemben. Más kérdés, hogy az átlag spanyolok amúgy nem állnak túl jól, tehát egyik oldalról szükségük van a turizmusra és az odaköltözőkre, másrészről -nyilván egy csoportnál-, ott is előjön ilyenkor a nemzetieskedés, mert ha egy helyinek nincs pénze csodás tengerparti villára, akkor nehogymár a gazdag külföldi élvezze a hazájának csodás természeti adottságait. De ezeket nem úgy kell elképzelni mint itthon, nincs ilyen szintű gyűlölködés (max. vizipisztollyal lövik a turistákat Barcelonában
). Ettől függetlenül én várok szankciókat még a későbbiekben is.
-
CragON
aktív tag
válasz
lemusz #128550 üzenetére
Nem feltétlen van lépéskényszer.
A Pmáp (1,5%-os) kamata a következő periódusban 3,7% +1,5% azaz 5,1%
A Fixmáp 6,5% -1% azaz 5,5%Egy évre előre vetítve nem nagy a különbség a kettő között, így akár maradhat az a stratégia is, hogy marad továbbra is a Pmáp ameddig elérhető a 6,5%-os Fixmáp.
Hozadéka lehet az is, hogy telik az idő, az infla alakulása pedig segíthet a döntésben az esetleges váltásra vagy maradásra. -
kr:sz
tag
válasz
Ixion77 #128570 üzenetére
Köszi, utána olvasok majd! Mondjuk az említett world ETF vásárolgatása (bocs ha láma kérdés lesz) banki termékek között megoldható, vagy nekem kellene külön erre befektetésekre specializálódott céget keresnem? Trump meg egy elszabadult ágyú, ha a vámokat belengeti elképzelhetőnek tartom, hogy még emelkedjen a forinthoz képest.
@aAron_: Folyamatosan próbálok kisebb összeget valutába is váltani, így még a választások előtt is váltottam, de nem tudom, hogy január 20 előtt érdemes-e, belenget még valami olyasmit amivel meglódul még egy picit.
@Janusz001: ez az automatizált knh-s opció tetszik, megnézem az ersténél van-e valami hasonló. (láttam, hogy van ertse future termékük, de nem merültem el benne.)
-
Janusz001
őstag
válasz
kr:sz #128569 üzenetére
Csinálhatsz rendszeres befektetést is tbsz -re etf -be (mondjuk s&p500 etf 10+ évre) , KnH -nál lehet tök automatizálni, havi utalásd beállítod, majd hogy mennyiért mit vegyen, gyakorlatilag nem kell vele foglalkozni, csak legyen mindig pénz a számlán.
Erste -nél nem tudom mi a helyzet. -
-
Ixion77
addikt
válasz
kr:sz #128569 üzenetére
Szerintetek érdemes még esetleg Trump előtt vásárolni dollárt?
Ezt azok sem tudják, akik nem hülyék hozzá. Rengeteget erősödött a dollár október eleje óta. Most épp úgy tűnik, hogy talán akár fordulhat is.Érdemes itt valamilyen befektetési alapba/nyugdíj előtakarításba rakni havonta kb 20-50e forintot?
Érdemes. A 10+ év miatt jelen fórum általános megoldása: World ETF vásárolgatása rendszeresen. Lényeg, hogy bármi történik, ne adj belőle el (hacsak nem vagy kénytelen felhasználni a pénzt).
Keress itt rá a "lusta portfolió" kifejezésre, aztán a találatok alapján olvasd el a válaszokat, hozzászólásokat. -
kr:sz
tag
Sziasztok! Sajnos "hülye vagyok" a komoly befektetésekhez, így nem hazardíroznék. Pár millió forintot tartok EUR/USD-ben. Szerintetek érdemes még esetleg Trump előtt vásárolni dollárt?
Az Ersténél vezetem a számlámat (alap George számla). Érdemes itt valamilyen befektetési alapba/nyugdíj előtakarításba rakni havonta kb 20-50e forintot? Valami olyasmit keresnék ami közepes/picit rizikósabb befektetés és hosszú táv. (5/10 év esetleg nyugdíjra félre) Továbbá olyasmi konstrukció érdekelne még, hogy a nyereséggel ne kelljen külön az adóbevallásnál szórakozni. Tehát már úgy kapom meg a nyereséget, hogy abból megtörtént mondjuk az adózás és nekem nem kell külön a nav felé bevallanom semmit.
Nyugdíj elő takarékossággal kapcsolatosan valakinek van tapasztalata az aranykor nyugdíjpénztárral?
Köszönöm előre is a tapasztalt segítséget, hozzászólást!
-
tototos
addikt
válasz
AMD Power #128566 üzenetére
A legfontosabb kérdés mikor szeretnéd a pénzt felhasználni? Vagy mi a célod az ott lévő pénzzel.
Én a kincstárnál annyi pénzt tartok amire hirtelen(1 2 nap) szükségem lehet vagy ha tudom hogy x idő múlva venni akarok valamit amire gyűjtögetni kell. Így nekem nem igazán éri meg átforgatni a 1,5%os Pmápot mert most 1% sáp majd lehet hogy 3 hónap múlva megint 1%. Jah ide fontos hogy nekem egy fix összeg van bent nem dcazok hozzá havonta.
Ha mondjuk jövőre autót akarok cserélni amire több pénz kell akkor pedig havonta raknék az épp aktuálisan legtöbb hozamot adó papírba figyelembe véve a visszavaltasi díjat -
tototos
addikt
válasz
Vérboci #128558 üzenetére
Hidd el nagyon sok ember fejében az van hogy csak aznap tudja kivenni a pénzt és hasonlók. Sztem még mindig találnánk embert aki azt mondja, hogy a lejárat előtt kivéve nem kapsz kamatot.
MÁP+ban is benne ültek sokáig az emberek. Amúgy nem lennék meglepve ha oda próbálnák valahogy vissza terelni a népet. Azt látszólag szerették. -
Simia
junior tag
-
Vérboci
addikt
válasz
tototos #128541 üzenetére
Ezzel elkerülve a nagy rohamot az utolsó napon.
milyen rohamot? mi történik, ha kamatforduló után 3 nappal veszem ki a pénzt? semmi. az ügyfélkapu miatt is roham van, pedig semmi nem történik, ha egy hét múlva váltasz pluszra vagy dápra. biztos szeretik a népek a rohamokat. van akinek én is kívánnék egyet. -
Dare2Live
félisten
Nekem kicsit más számok vannak Pécsre. 4-4.5% kijön ha nem adózunk bevétel után, nem jön-megy albérlő, nem számolunk avval, hogy valami tönkremegy és nem számolunk amoritációval.
De fentiekkel nagyjából számolva ez inkább 2-3% lesz. Esetleg kevesebb.Ami nekem durva/érdekes, hogy Pécs ~2021ig mennyire le volt maradva árakban, 3éve még 18-20ért volt 55-57nmes panel, most meg ~39-47 100+% emelkedés 3év alatt Az árak most érdemben már nincsenek lemaradva a "top" megyeszékhelyekhez Győr, Szfvár, Debrecenhez képest.
-
Ixion77
addikt
válasz
bandus #128554 üzenetére
Itt találod a leírását. A terméket maga az IB hozza létre. A kockázat tehát az, hogy az IB fizetésképtelenné válik.
Őszíntén szólva én sem értem még 100%-osan. Belevettem tavaly, és figyelem hogy mire milyen költséget számolnak el, de a leírásaban említett margin hatását nem látom sehol. Eddig úgy tűnik, hogy egy-az egyben az XAUUSD árfolyamán kereskedhetek. Vehető TBSZ-re is, ami tudtommal nem margin számla. Akkor érteném ha vételkor meg lehetne adni a tőkeáttétel mértékét, de nem lehet. De ez már IB fórum téma.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
lemusz #128550 üzenetére
Ki akarná? Sokan lesznek hidd el..
PL azok akik email hitelesitésre vártak az ügyfélkapu+ nál mert nincs okostelefonjuk, vagy túl kinai már ez.
Vagy más okból képzetlenek pénzügyileg.
Vagy idősek mondjuk az ETF-hez.
Vagy akik bennhagyták a régi máp+ban is a lóvét.
Vagy kivül esik a kockázatvállaláson
Persze a nagy lóvéval tömött pénzügyes befektetők sirva fognak menekülni, ahogy itt a belinkelt szakértő is mondta.. -
-
Hmmz
aktív tag
válasz
fecus #128548 üzenetére
Kinek mi a jobb, valakinek PMÁP a jó akármi lesz is, valaki már hónapokkal ezelött kivette hogy az ingatlanbum árazása elött tudjon venni.. Ha mindenki kivár akkor biztos nem fognak lépni
Máshonnan:
"5-6%-ot bérleti hozamot adó ingatlant én nem látok. Pécsen nézegettem, elmentettem a hét elején 3 lakást az ingatlan.com-ról. Egyik sincs meg. 47m2 panelek 45m körül pikkpakk elvitték és ki tudod adni mondjuk 150ért. Vagyis jó az 3%-nak." -
Miért nagy mondás ez, hogy pár nappal hamarabb kivehetjük a pénzt a 2033/I-ből?
Nekem az jött le, hogy várjuk a Marci lépéseit, aki azt súgja, hogy megfigyelik a reakciókat és úgy lépnek.
Nem jobb megvárni, amíg lépnek? -
aAron_
őstag
Nincsen olyan, hogy büntetés. A vételi bruttó árfolyamon lehet eladni, ami szokás alapján PMÁP-ok esetében 99% nettó árfolyam + felhalmozott kamat.
"tehat a mai 116.6061%-bol holnapra mar 117.6061% (+egy kicsi) lesz?"
Nem, ehhez 100%-os nettó vételi árfolyam jegyzés lenne szükséges.
Annyi változott most, hogy a kamatfizetés előtti két napon is van árfolyamjegyzés, de csak korábbi értéknap szerinti árfolyamon, felhalmozott kamat nem nő.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
atos30 #128535 üzenetére
Na és mi lesz akkor az aláirásoddal, ha tbsz-be nyomod?
Nem muszáj a gránithoz menned a TBSZ-el is, van még sok népszerübb szolgáltató.
Mossá TBSZ-re rávágják a szochót IS ha felbontod ám idő elött,
A részvény befektetés elég szép kockázati ugrás lesz a PMÁP után
Végy Gránit részvényt most volt az IPO karácsonykor(Még egyenlőre pluszba van bár nézelődik lefele)
Üsd be youtube-ra hogy tbsz, ha akarsz még művelődni, vagy itt elolvasni az összefoglalót#Bandus: 1kg arany akkora mint egy 10db-os papirzsebi, és 35M ft. jelenleg, helyet nemsokat foglal, már csak a tolvajokon kell agyalnod, beásod kutyaól alá, banki széfbe, papirnehezéknek iróasztalra
-
Ixion77
addikt
válasz
bandus #128538 üzenetére
Nem igazán tudom. Újabban IB-n a commodities részben szoktam az ilyeneket venni. Ott XAUUSD real time árral látszik, a spread extrém kicsi (pillanatnyilag 2685.77 / 2685.53).
A gond a commodity jogosultsággal van, amit nem tudom hogy az IB mitől függően ad meg / von el. -
Nite
őstag
sziasztok!
jol ertelmezem a mai hireket, mely szerint a 20-n fodulo 2033/I a megelozo ket munkanapon es a kamatfordulo napjan, azaz holnap (16), holnaputan (17) es hetfon (20) a holnapi (16) aktualis eladasi brutto arfolyamon lesz visszavalthato vagy cserelheto az 1% bunti nelkul?
tehat a mai 116.6061%-bol holnapra mar 117.6061% (+egy kicsi) lesz?
-
atos30
aktív tag
TBSZ-ről hol tudok informálódni részletesen?
Eladnám majd a PMÁP 33/I-t és gondoltam TBSZ-re beraknám és vennék belőle részvényt vagy valami alapot. Gránit banknál vagyok, de nem vágom ezt a TBSZ-t. Van mobilkincstárom is, de ott nem látok opciót TBSZ nyitásra. Gránitnál meg azt írják, ha nyitok TBSZ-t, akkor az általuk forgalmazott betéteket tudom rárakni, de lehet hülyeséget írnak.
-
-
Ixion77
addikt
válasz
AMD Power #128528 üzenetére
Szerintem érdemes lehet.
De azt is figyelembe kell venni, hogy Mo. helyzete pocsék, de az EU helyzete sem egy leányálom. Tehát nem biztos hogy EUR kellene legyen a végállomás.
Én továbbra is az aranyban hiszek. Tavaly bejött, idénre is állampapírhozamot meghaladó emelkedést várok, euróban számolva is. Lehet nyilván sokkal-sokkal volatilisebb. -
peetie1
aktív tag
Nekem eredetileg is az volt a terv, hogy a magas kamatot megvárom, aztán átmegy tbszre etfbe. Ez a most lejáró gagyi prémiumos, ezt veszem is ki egyből az a biztos
A többi pmáppal még én sem tudom mit kezdjek, azoknak egy része valszeg marad a kincstárban valamilyen formában.
-
Dare2Live
félisten
válasz
szkorhetz #128526 üzenetére
makkMarci sok mindent akarhat de ha pl FED kamatot emel akkor el lehet dönteni, hogy MNB is leköveti vagy 2hét múlva beomlott forint mellett követi le.
A jelenlegi helyzetben a magyar kamatok szerintem nem vonzóak. A kockázat magas. Teljesen érthető ha a PMAP nagyja átvándorol EUR/USDbe aztán épp milyen ETFbe vagy konzervatív befektetőknél pl xcomba.
-
Ixion77
addikt
válasz
szkorhetz #128518 üzenetére
Lengessen bármi az NM, a jelenlegi helyzetben gyakorlatilag lehetetlen kamatot csökkenteni. Még az USA-ban is minimum tartás a várakozás (néhányan akár emelést is el tudnak képzelni), a kamatfelárunk meg már jelenleg is a piaci elvárások alatt van. A forint meg 4%-ot gyengült 4 hónap alatt EUR-hoz képest, PLN-hez képest egyaránt.
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #128516 üzenetére
mibe, miert ? eddig tul sok volt ?
en nem tudom, mit tegyek, gondolatot szivesen veszek
~3.3%-nyim van PMAP-ban, ezekben:
2029/I, 2029/J, 2030/I, 2030/J - ezek mind +1.5%-osak
2031/I - ez infla+1%-osa kifizetett kamat utan a 3.3% is persze lecsökken, azt nem is tervezem allampapirba tenni
kb. ennyi maradjon ~likvidként, nem TBSZ-en;
mi legyen ?
milyen arányban PMAP-ban, egyeb allampapirban (melyikben ?), nem allampapirban (ami micsoda ? adomizériát kerülnék, ezert nem jön szóba pl. XEON IBKRE-nel) -
ngaba
aktív tag
válasz
Segal #128515 üzenetére
Az utolsó jó PMÁP, a 2033/I is januárban (hétfőn) fordul. Épp ennek a legkisebb a kamatprémiuma, 0.25%, és a leghosszabb a futamideje, tehát ezt a legérdemesebb dobni, illetve ezt is pont a (későn ébredő) tudatos emberek vették, a kicsi kamatprémium ellenére, akik voltak annyira tájékozottak, hogy a következő PMÁP már nem követi a 2023-as inflációt. Volt is roham érte az utolsó napokban. Még én is vettem belőle FOMO jelleggel, pedig a 1.5%-osokból is van.
A 2027/J is januárban fordul, az sem olyan rossz azért. (Aki félt a visszaváltás szigorodásától, a rövidebbet vette. Én egyenesen a 2026/J-t táraztam akkor is, amikor a jobb 2027/J ajánlattétele már kint vont. Fő a biztonság alapon.)
-
Segal
veterán
válasz
ngaba #128511 üzenetére
A januári pmap szerintem pont azért nem fog reális képet mutatni, mert abból még a 6.5%-os fixmáp is jó döntésnek tűnik, readásul abban van a legtöbb "Joli néni és Pista bácsi" kategóriás befektető. Könnyen elképzelhetőnek tartom hogy eleve azt sem fogják tudni hogy már új kamat lesz vagy ha tudják is akkor nekik tökéletesen megfelel majd a biztos 6.5%. Itt februárban melegszik majd a pite, mert a 1,5%-os extra kamatos pmap-ban már sokkal több a tudatos befektető, plusz ott sokkal fájóbb a kamatveszteség is.
-
Morgenstern
tag
válasz
ngaba #128511 üzenetére
ami nekik nem tetszik, akkor egy darabig túlterhelés miatt elérhetetlen lesz a webkincstár, amíg kitalálnak valamit
Ezen felsírtam, #magyarvalóság2025
Egyébként én hasonló akcióra számítok, mint az új PMÁP-nál volt. Valami látszólag jobb kamatozású konstrukciót hoznak ki. Így a bentlévő pénzt is megtudják tartani, ha nagyon nagy baj lenne a kamatkifizetés, azt is eltudják inflálni. Vagy majd beszedik máshonnan, mástól ahogy szokták.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Joe123 #128510 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy alapvetően a PMÁP-tulajdonosok viselkedésén múlik, hogy mi lesz, és a januárban forduló PMÁP-ok tapasztalataiból fognak valamit kiagyalni februárra. (A 2029-es BMÁP, és az aktuális PMÁP értékesítése is februárban jár le, szóval pont most kell kihozniuk valami újat.) Tehát aki magasabb kamatokra számít, az annak drukkoljon, hogy januárban aggasztóan apadjon a lakossági állampapír-állomány (a Kincstárnak az jó, sőt az egyik legjobb, ha más papírba rakod át a PMÁP-ot).
Ha pedig turbósebességgel zajlik valami olyan folyamat, ami nekik nem tetszik, akkor egy darabig túlterhelés miatt elérhetetlen lesz a webkincstár, amíg kitalálnak valamit.
-
Joe123
senior tag
válasz
HussarF #128509 üzenetére
Ne becsüljük le a kommunikációs téren meglévő kreativitást, ahhoz az egyhez nagyon értenek.
Amúgy tegnap hallgattam ezt (sorry ha már volt itt is linkelve), azt mondja a fazon, hogy eddig az volt a felállás, hogy a lakossági papírok pluszt adtak az intézményiekhez képest. Na most jelenleg a legjobb lakossági ajánlat 6,5%, viszont a minap valami intézményi akción 6,6-on mentek el papírok, szóval szerinte ha valamit akar az ÁKK, akkor valami olyan konstrukciót kéne villantania, ami legalább az elején 7-7,5%-ot ad.
De nagymarciéknál fontos prioritás hogy ott tartsák a pénzt illetve a befektetési szakma is nagyon készül, hogy minél többet behúzzon a kamatokból. Nekünk mondjuk jó, ha verseny lesz a pénzünkért és a kormány nem erőből akarja megoldani (bár azt szeretik a legjobban). -
válasz
Joe123 #128503 üzenetére
Csak míg egy különadó közvetetten csapódik le az embereknél, addig egy ilyen lépéssel direktben nyúlnának a megtakarításaikhoz. És azt bárhogy is nevezik el, nem fogja senki bevenni. Sőt, ha a megtakarításaikat piszkálják, az emberek még akkor is ellenségesek, ha tényleg jószándék van és nem lehúzás.
Amúgy én arra tippelek, hogy az állampapírcsere funkciót fogják kiegészíteni, ha nagy a tőkekiáramlás, hogy az ne csak kattintás-spórolás legyen. Hanem mnodjuk csak 0,5% legyen a "bünti" annak használatával. Az ingyenes váltást nem feltételezem.
-
Zozzant
addikt
[Kamatbázis 3.7%] PMÁP
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Ez mit jelent állampapírral kapcsolatban? Mi az az idopont amikor cserélni érdemes omáp-ról?
"A kamatösszeg meghatározása, és jóváírása az ügyfél számláján az esedékességfizetést megelőző 2. napon található záró névérték alapján történik az esedékességfizetés napján, vagy az azt megelőző napon történő visszaváltás esetén is" -
realist
őstag
Tudtok olyan külföldi EUR állampapírt javasolni amit érdemes megvenni értékpapírszámlára? (akar Tbsz, akar nem) Főleg EMAP-hoz képest?
Kösz!
-
Hmmz
aktív tag
válasz
SpdY24 #128484 üzenetére
Jó cikk.
Érdekes ez a faszi, már kinézetre is, régi motoros, jó cikkeket ir, tennap többször belefutottam a cégbe, főleg mikor a vagyoni deciliseket nézegettem, de a google review-ba minden maca 0-ra lehúzta, lehet valami sármőr -
Joe123
senior tag
válasz
Drizzt #128469 üzenetére
A kisuvickolt dumáikra szerintem nem érdemes alapozni. Papíron, kommunikáció terén ez a bagázs megszorításokat sem csinál, mert azt nem szabad kimondani, mert nem jól hangzik. Közben meg különadók garmadáját borították az országra. Szóval az hogy nem nevezi büntető eszköznek, pont semmit sem jelent. Ha felemelik a visszaváltást, majd elnevezik az államháztartás stabilitását segítő eszköznek vagy valami hasonló bullshitnek.
-
Ixion77
addikt
válasz
maxximeggy #128501 üzenetére
IBKR topic
Nem fog attól látszani, mert te már vettél ott.
Szerintem nem éri meg vele szórakozni.#128479 micsiri: Detto.
Amúgy a válasz: nem kérdezi. Annak a nevére nyisd, akié a pénz. -
maxximeggy
csendes tag
Aki jártasabb IBKR téren: ha szeretnék venni olyan ETF-et amit a webes kliensben csak BVME és LSE exchangen listáz, de tudom, hogy kapható IBIS vagy GETTEX-en is, akkor ha jól tudom a desktop kliensben direct routinggal ki lehet választani ezeket a tőzsdéket, míg a weben csak smart routing van. Ha egy alkalommal megveszem a desktop kliensből az IBIS-en, akkor utána a weben is látszani fog? Ha látszik akkor onnantól kezdve már ott is leadhatok rá ordert? Vagy ezt követően is mindig csak a desktopból tudom megvenni? Van egyáltalán értelme szórakozni ezzel, vagy lényegtelen és megvehetem BMVE-n is (eurós VUAA lenne egyébként), alapvetően a webes kliensből vásárolok. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Battlefield 6
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Napelem
- További aktív témák...
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest