-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz
robag93 #103824 üzenetére
Talán itt a megoldás:
"A Kincstár, külföldön vezetett számlára kizárólag a Prémium Euró
Magyar Állampapírral kapcsolatos kifizetéseket teljesíti. A
devizaátutaláshoz szükséges valamennyi adatot az ügyfélnek kell
biztosítania."Hirdetmény (gov.hu)
Fentebb a PEMÁP-ról volt szó, ott menni kell(ene) az € utalásnak. -
Paxker315
addikt
Hm lassan PEMAP forduló, ami kérdés: így működni fog-e a revo számlára kiutalás?
[kép]
BIC: REVOLT21XXX (Vagy elég csak REVOLT21?)
Cím: 7 Westferry Circus, Canary Wharf, London, England, E14 4HDA többi meg már személyes adat. Ennyi elég, hogy teljesüljön majd a kiutalás? : )
-
Panthera
őstag
Más be tud lépni a webkincstárba? Nem jön sms.
-
IG55
senior tag
BEVA-val kapcsolatban: Ersténél a 100 ezer eurós határnak mik a részletei? IB 1 millió felett 90%-ot térít (egyébként ez a protfólió aktuális értékére vonatkozik?), Ersténél ez hogyan lehet?
-
Gerzsi
tag
Ha rendelkezem Erste Egyszámlával és nyitok mellé a geroge devizaszámlát akkor a deviza számlára is felszámolja a havi ügyfélkapcsolati havidíjat?
-
avl
senior tag
válasz
PredatorZoli #103801 üzenetére
-
pictigjis
őstag
válasz
madrac #103809 üzenetére
ez még mindig nem a jó népről szól, hanem az alapkezelőkről és egyebekről, akiknek kvázi kötelezően állampapírt kell venniük, és ők nagyrészt DKJ-t tudnak vásárolni likvid eszköznek. ez a papír eleve intézményi befektetőknek lett kitalálva, hogy "köztünk" is népszerű lett, az senkit nem érdekel sajnos
-
-
válasz
Szidja itt mindig a kormányt, aztán kiderül, hogy nem morális problémája van velük csak konkurencia
-
lemusz
addikt
Sztem ennek egy nagy része hacsak nem a túlnyomó része az kisnyugdíjas, aki materiális formában veszi ezt a postán. Internetet vélhetően nem használ, nem tudja hogy lenne jobb lehetőség is, de ha tudja is jobban bízik abban amit helyben megvehet/beválthat, kézzel bármikor megfoghat.
-
válasz
Akkor te (velem együtt) abba a szűk, max. pár %-os rétegbe tartozol.
A világ erről szól...Egyébként meg, ha te nem teszed ezt, megteszi más.
-
Vesa
veterán
"Besz@rás hogy még mindig 100milliónyi máp+-t el tudnak adni heti szinten."
Ha most valaki itt igazán tökös vállalkozó lenne, ennyi hülyére felépítene egy vállalkozást, és szarrá keresné magát rajta. Nem kéne tovább arról beszélgetni, hogy évi 5-8-10% haszon esetleg meglesz-e az ETF-en vagy sem. Instant gazdagodás. Kb. ebből a rétegből él az összes Direkt Marketinges trash cég.
-
Wn2tl
aktív tag
-
sakal83
addikt
Megint szép dkj hozamcsokkenes van. 8.9%...
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
fecus #103774 üzenetére
Ev elejen nyitottam ertekpapir szamlat naluk en is, nekem is van ilyen faszim.
Januar elso par napjaban nyitottam TBSZ-t is, azota minden honapban megy be € es veszem a wvce-t. Felhivott par hete, elkezdte kozben mondani a monologjat es megnyitotta a portfoliomat majd mondta, hogy ugye jol erzi, hogy nem en leszek az akire ratukmalhat valamit? Mondom koszonom nem, ezen a TBSZ-n csak ez lesz
Ugyhogy nagyjabol 2 perces call volt.
-
IG55
senior tag
válasz
UberMutant #103772 üzenetére
A TBSZ díjat sem emelhetik később?
-
net91
senior tag
válasz
Sub-S #103780 üzenetére
Jogos a felvetés, én hibáztam:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Szeretnénk meghívni, hogy nyisson TBSZ 2023 számlát az Interactive Brokersnél!
A számla megnyitásához jelentkezzen be az Ügyfélportálra, és válassza a Felhasználó (jobb felső sarok) > Beállítások > További számla nyitása > Egyéni brókerszámlák > TBSZ 2023 lehetőséget.
A TBSZ számlákkal kapcsolatos bővebb információkért kérjük, olvassa el a GYIK-et.
Örömmel várjuk TBSZ számlatulajdonosaink körében!"
-
törölt tag
válasz
#01110937 #103781 üzenetére
Jól számolom?
1000 eurónál 30 euró a kamat 3% éves hozam esetén.
Ebből levonva az adót, számlavezetés díjat, kiutalás díját kevesebb euró marad, mint amit negyedévre fizet az eurós állampapír. Ha éves szinten nézem az eurós papírt akkor több kamat jönne ki mint amire eleve fizetne a bank, erre az időtávra. Ez már spekuláció, mert nem tudjuk mi alapján fogják akkor számolni, de lényegtelen is, mert negyedéves távon is jobb.Egy kérdés maradt:
Mennyi az esély arra, hogy márciusban, egy jobb eurós papír jöjjön ki? Érdemes kivárni?
Eurós infláció elfogadható szinten lesz, hogy visszatérjen a klasszikus eurós állampapír? -
Van valakinek tapasztalata arról, hogy elhunyt revolut számlájáról, hogy lehet hozzájutni a pénzhez?
-
MegaNorby
tag
válasz
Sub-S #103777 üzenetére
De a minimum havidíj 2000Ft, Évente pedig így az összköltség 24000Ft amit mindenképp meg kell fizetni, vagy nem? Ha a kereskedési jutalék 2000Ft-nál több csak az a feletti rész adódik az összköltséghez. Ha a jutalék kevesebb mint 2000Ft azt nem vonom le a 24000Ft-ból mert az a minimum díj. Vagy rosszul tudom?
-
törölt tag
válasz
lemusz #103765 üzenetére
Csak nekem tűnik ki nagyon, hogy az egy éves papírba közel fele annyit fektettek, mint Pmápba? Ez még mindig jobban megéri az államnak, mintha pmápba fektettek volna (alacsonyabb kamat).
A bónusz és a kincstárjegy az egy évessel eléri a pmáp szintjét, adott időkeretben.
Map+ gyakorlatilag elhanyagolható. (#103776 Ra3 Jó ilyen szempontból nem elhanyagolható, csak a többihez képest. Máp+ még mindig jobban járnak, mintha bankszámlán tartanák)
Lakossági állampapír Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft)
Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) 10,0
Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) 0,1
Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 20,7
Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) 5,4
nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz) 0,0
Kincstári Takarékjegy (KTJ) 5,4Sajnos eurós papírról nem derül ki semmi. Arról is van adat valahol?
Melyik jobb jelenleg 12 hónapra (bank): 3,00% (Éves kamat és EBKM 12 hónapra)
Költség 12x0,5€ + adó (kamat és szochó) + kiutalási költség(?)Eurós állampapír még így is nyerő? 3,572 % (/4)= 0,893% jelenleg. Ez 3 havonta változik, szeptemberben fog megint változni. Itt nincs költség. De kamat prémium sincs a korábbiakkal ellentétben jól látom?
Mennyi az esély arra, hogy márciusban, egy jobb papír jöjjön ki? (Eurós) Érdemes kivárni?
-
Sub-S
senior tag
-
net91
senior tag
válasz
fecus #103774 üzenetére
Amikor két évvel ezelőtt számlát nyitottam az Ersténél, már akkor is működött. Engem is keresett a pénzügyi tanácsadóm, már akkor amikor még csak aprót utaltam be.
Más.
Az IB pedig most keresett meg éppen, hogy örömmel várnak a TBSZ számlatulajdonosok körében, nyissak 2013 TBSZ számlát náluk.
btw Nekem az elmúlt 1,5 évben semmi problémám nem volt az IB-vel és az adóbevallás is jó volt.
No para IB. -
Egy kis színes: Az ERSTE-től felhívott egy hölgy, hogy ő lesz a tanácsadóm az erstebroker ügyekben. Ilyen még nem volt eddig. Kis pénzzel vagyok bent, pár millió, tehát nem lettem kiemelt, szerintem.
-
IG55
senior tag
válasz
PredatorZoli #103747 üzenetére
emeltek 50%-ot egy százalékalapú díjon, just because they can
Ilyen jellegű kockázat az IB-nél nem állhat fenn? Hogy bevezetnek bármilyen sarcot.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
lemusz #103763 üzenetére
Hol talaltal errol adatsort, vagy grafikont?
Egyebkent varni semmikeppen nem erdemes, mert minden varakozassal eltoltott le nem kotott penz az veszteseg. 3 het utan igy is kb. ott leszel, hogy ha eladod, akkor megkapod a ma befizetett penzedet. Ennyi idotavon meg nagy allampapri reformokra ne szamits. A visszaesesnek ket oka is van: egyfelol sokan elorehoztak a PMAP vasarlasukat, hogy meg a regibe beleferjen. Ezek a penzek viszont most nem jelennek meg semminek a megvasarlasaban. Mire gondolok? Pl. en tipikusan akkor vasarolok PMAP-ot, amikor megjon a fizetes. Most viszont korabban elkoltottem ami a szamlamon volt es bementem a megszokott folyoszamla szintem ala, hogy meg a regi papir meglegyen. Emiatt viszont a kovetkezo alkalommal nyilvan kevesebbet tudok befizetni. Mire ez a hatas kitisztul a statisztikaban, az par het/honap. Nyilvan nem az en egyedi befizetesemnek lesz lathato hatasa, de ez valoszinuleg tomeges jelenseg. Masfelol nem csak a likviditas a cel, hanem az is, hogy a kamatkoltseget kordaban tartsak. E kozott a ketto kozott kell egyensulyozni. A Jegybank sem fog szerintem par honapig semmit valtoztatni a PMAPon, mert elobb kell eleg adat a hatasok ertekelhetosegehez. Jelenleg a trend a PMAP es minden mas kamatanak az eroszakos csokkentese. Megfordulhat ez? Persze. De ahhoz valami latvanyosnak kell tortennie. -
üzenabakusz
tag
válasz
ngaba #103766 üzenetére
Még nem vettem sosem Államkötvényt, de gondolkozok rajta erősen.
Például a 2026/H államkötvény évi 9.5%-os kamattal már nem lehet jobb, de legalábbis összemérhető alternatíva 3.5 évre vetítve a jelenlegi PMÁP-hoz képest?
Van erre valami elérhető kalkulátor vagy táblázat? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
lemusz #103765 üzenetére
Úgy láttam valami grafikonon, hogy 2010 előtt évtizedekig ilyen vagy magasabb szinten tudták csak megoldani a kérdést. Abból az időkből kellene csemegézni, hogy mi ilyenkor a tendencia, ha túl nagyot vettek vissza, mi következett. Ki lehet tartani hetekig, előbb-utóbb vonzó lesz a 33I is, vagy számunkra jobb papír jöhet, ha rákényszerülnek. Lehet, hogy előre tervezett dolog, hogy most pár hétig nem fog olyan jól fogyni, de ez most belefér az országnak, ezért változott ennyit a 31-esről a 33-asra a a papír.
Ha nem férne bele, akkor gondolom inkább inkább 0,25-önként 2-3 részletben veszik vissza szép lassan, így én nem számolok azzal, hogy lesz mostanában jobb.
Ha jönne egy 0,25-el jobb, de még hosszabb, az nekem nem lenne vonzóbb, csak ugyanolyan. -
-
ngaba
aktív tag
válasz
lemusz #103765 üzenetére
Nem hiszem, hogy több PMÁP-ot szeretnének eladni, őket a heti beáramló pénzmennyiség érdekli gondolom, BMÁP és hasonlók.
Az alapok kötelezve vannak DKJ vételre, illetve amiről kevesebb szó van, jövő évtől bankadó-csökkentő tétel, ha a bankok legalább 3 éves államkötvényt vesznek. (Szóval akár hosszúban is lehet mesterséges hozamcsökkenés.)
-
lemusz
addikt
válasz
ngaba #103764 üzenetére
Ohh, ez valid, akkor az új sorozat már lehet az első hetén is gatyán kezdett. De ha ez így van, továbbra is fenntartja a kérdésem, ilyen mennyiség mellett nem gondolhatják úgy ÁKK-nál, hogy talán túl sok volt az a 0,75%-os vágás és emelni kellene kicsit? Nem fog ez nekik likviditási gondokat okozni, ha így marad? Adná magát a helyzet hogy jöjjön egy felújított MÁP+ vagy valami...
-
lemusz
addikt
Az új PMÁP sorozat első heti értékesítése szép volt, de most a 2. heti nagyon durván beesett (20,7 mrd), visszakerestem, utoljára 2022 szeptemberében volt 2 hasonlóan alacsony hét, ahogy nézem az EURHUF chartot, pont ezen két hét után lódult meg az árfolyam. Most a gázár stabilan alacsony, külkereskedelmi mérlegünk pozitív, viszont ha a FED kamatot emel az MNB-nek lehet fagyasztania kell a kamatcsökkentési ciklust, neadjisten még lehet emelni is? Ez utóbbi saját gondolat, sehol nem olvastam. A hónapban nagyobb mennyiségű forint áll a házhoz, szerintetek érdemes lehet most kivárni a PMÁP vásárlással hogy esetleg jöjjön egy jobb kondíciójú sorozat vagy vegyem amíg egyáltalán van, mert 1-2 hónap múlva még lehet ez a 0,25% prémiumos sem lesz?
-
j0k3r!
senior tag
válasz
julius666 #103757 üzenetére
Nekem van egy excel-em, amiben az összes eladás, vétel, osztalék, kamat fel van írva dátummal együtt (plusz mellettük az aktuális USDHUF MNB árfolyam). Így én magamnak ebből könnyebben meg tudom csinálni az adóbevalláshoz szükséges számolást, mint összemosni a két bróker adatait. Kicsit macerásnak hangozhat, de mivel kevés tranzakcióm van, ezért havonta max. 30 percet vesz igénybe (sőt volt olyan negyedév is, amikor csak az osztalékokat kellett beírnom).
-
Ixion77
addikt
válasz
"Sikerült az adózásnak utánajárni?
"
Egyértelmű, és biztos információt sajnos nem találtam. Azt olvastam, hogy alapesetben külföldiként nem kell az USA-ba adót fizetni. Mo.-n pedig jelenleg a TBSZ miatt nem kell.
Hogy a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény megszűntetése ezen változtat-e valamit, az nem tudom. Ez olyan ritka eset, hogy nem nagyon írnak róla cikkeket. -
vnorbi
aktív tag
válasz
"Ha TBSZ-nél tekernek el valamit (nem tudom milyen lejelentési kötelezettségeik vannak amit benézhetnek), annak azért már ténylegesen komoly következményei lehetnek..."
Itt még azt is figyelembe kell venni, hogy TBSZ esetén nincs lehetőség az adóbevallás elkészítésére saját nyilvántartás alapján, mint sima ETÜ-nél. Mindenképpen azt kell feltüntetni az adóbevallásban, amit a szolgáltató jelent, nem lehet azt felülbírálni (vagyis ha valami nem jó, az IB-vel kell javíttatni).
-
julius666
addikt
válasz
Ixion77 #103752 üzenetére
holnap szerintem megejtem életem első direkt USD kötvény vásárlását is náluk.
Sikerült az adózásnak utánajárni?(Nem személyesen neked): amit én igazán parának érzek IB-vel kapcsolatban, az az, hogy normál számlán az adózáshoz mennyire képtelen volt (állítólag) megcsinálni a kivonatot. Ha TBSZ-nél tekernek el valamit (nem tudom milyen lejelentési kötelezettségeik vannak amit benézhetnek), annak azért már ténylegesen komoly következményei lehetnek... TBSZ transzfer early adoptereknek is könnyen lehet lesznek majd izgalmaik az eddigiek alapján. Az se lenne vicces ha félresikerülne...
Persze jövő évi TBSZ-t már én is náluk szándékozom nyitni, remélem addig összelövik a transzfert, meg ki is tesztelik rendesen a kis béta tesztereik (=ti
).
-
Kobe
veterán
válasz
ngaba #103749 üzenetére
ROFL. A topik 99.99%ban a PMAP, DKJ es ETFrol szol, abbol is leginkabb a meg sarki kozertesnel is elerheto faek egyszerusegu allworld variansokrol. Epp a minap szedett szet a tarsasag egy stock pickinggel probalkozo egyent.
Na ennek a gremiumnak tenyleg baromi relevans, hogy mennyi minden elerheto, amibol soha a budos eletben 1 dbot sem fog venni -
ngaba
aktív tag
válasz
Lasersailing #103753 üzenetére
A 2024/B kamatadós.
Ha lejáratig tartja, a DKJ és az 1MÁP közül azt vegye, amelyiknek nagyobb a hozama. Bár ugye az 1MÁP hosszabb futamidejű, így nem teljesen jó az összehasonlítás. (Lassan már kijön a 2024.08-as DKJ is.)
Csökkenő hozamszintet feltézelezve (ezt nem tudjuk) idő előtti visszaváltásnál még jobb a DKJ. (A fix -1% bünti 1MÁP-nál a lejárathoz közelítve sehogy sem baráti nekem.) -
Lasersailing
senior tag
válasz
sbi85g #103751 üzenetére
Szia
2024/B es DKJ240626 ugyanazon a napon jar le.
DKJ 1030 e ft ertekben 1 eft tal olcsobban lehetne megvenni, mint 1000 eft 2024/Bt. Mindkettő ugyanazon a napon 1030eftot fizetne.
Ebben a konkrét estben az 950 eFt on 1 e ft elonye van a DKJnak.Érdemes próbálgatni MÁk ban a vásárlásnál .
Persza ha neked nem pont 0624én kell a pénz változhat a képlet. Ha tudod, hogy kb. Mikor kell, akkor azzal a dátummal nézegesd. -
Ixion77
addikt
Nekem eddig az IB tapasztalataim nagyságrenddel jobbak mint a korábbi magyar lehetőségeké. Költségben, lehetőségekben, logikusságban, biztonságban, kedvezményekben egyaránt. Ma nyitottam épp a TBSZ-t, ez is teljesen gördülékenyen ment.
Még csinálják meg az TBSZ transzfert és elkezdek minden más szolgáltatótól átvándorolni ide. Elsőként az Erstétől. Nagyobb a bizalmam az IB-ben mint bármely magyar befektetési szolgáltatóéban, a bankokat is beleértve. Abszolút főnyereménynek tartom hogy megérkeztek hozzánk.
Ha kicsit erősödik az EURUSD, holnap szerintem megejtem életem első direkt USD kötvény vásárlását is náluk. Remélem, az is ilyen gördülékeny lesz mint eddig minden. Költség: 50000 dollár alatti tranzakció esetén 5 dollár. Részemről OK! -
sbi85g
csendes tag
Szimpla 1ev tavra olyan 6millio forintos osszeget meg mindig DKJ-be raknatok?
Nezem a hozamokat es DKJ olyan 9.6% kornyeken mozog. Viszont ott van a stabil 9%os Egyéves Magyar Állampapír. Jobb valasztas lehet mar tekintve hogy johetne lefele az alapkamat, ami huzhatja a DKJt is lefele, vagy szimplan nem ertem az egeszet es jobb ha a mindenhol olvasott DKJ meg mindig erre a megfelelo valasztas?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest