Hirdetés
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rellif
senior tag
válasz
Jannus333
üzenetére
Itt találsz Nikon végű jófajta Szovjet obikat.
Helios 81N kezdésnek tökéletes
. -
Rapid136
őstag
válasz
Jannus333
üzenetére
Az objektivek alapvetően úgy vannak tervezve hogy legyen hely a tükörnek. ráadásul ezek az obik 24x36-os képkockára vannak méretezve, ahol azért nagyobb a tükör mint egy APS-C vázban.
A Nikonnak a bajonettje van túl távol az érzékelőtől, a tükre kb ugyanott mint a többi gépé.
Ugy rémlik hogy csak az EOS 5D-nél vannak gondok egy-két régi obival, máshol nem.
Viszont nem hinném hogy egyszerűen le lehetne venni az obik széléből hogy beférjen a Nikon bajonettbe. Ez már tényleg olyan mint széllel szembe pisilni...
A többi gyártó szinte összes vázával működnek ezek a régi m42 obik, az extra bajonettesek meg a MILC-ekkel. Miért kell pont a Nikonnal kisérletezni? -
80hun
addikt
válasz
Jannus333
üzenetére
Nem inkább a hátsó lencsetagokra gondolsz

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Jannus333
üzenetére
Évek óta szinte csak manuálokat használok, +1 az előttem szólóknak, én is arra a lyukadtam ki, hogy ha sokat manuálozol és nagyon szereted a régi üvegek karakterét, akkor "kevés" pénzből fuji (+ egy focal reducer
), ha meg vastagabb a pénztárcád, az a7 sorozat a legideálisabb erre a célra. Ha meg meg akarod tartani a nikont esetleg beszerezhetsz egy olcsó használt vázat mellé csak manuálozni, pl. sony nex sorozat vagy fuji x-e1 manapság már bagóért mennek. -
Rapid136
őstag
válasz
Jannus333
üzenetére
Sajnos igen. De egy A7-tel elég boldog tud lenni az ember. A legutóbbi szerzeményem egy FD bajonettes Sigma 3,5/14mm, nem volt 2000 Ft hozzá az adapter. Van m42, m39, EXA, Minolta MD adapterem már, együtt nem került 20ezer Ft-ba se.
Mondjuk néhány orosz obihoz van Nikon vég, de optikai keresővel manuálozni azért nem olyan mint belenagyitva az elektronikusba...
Szóval ha régi obikkal akarsz játszani akkor elég kevés érvet tudnék felhozni a Nikon mellett, leginkább egyet se :-) -
MrChris
nagyúr
válasz
Jannus333
üzenetére
Nikon ilyen, túl messze van a bajonett az érzékelőtől. A többi objektív rövidebb bázistávval van tervezve. Lencsével korrigálható a képminőség jelentős rovására. Ha igazán manuálozni szeretnél inkább milcet vegyél, javasolnám a fujit. Minden expozíciós értéket könnyebben, pontosabban be tudsz vele állítani.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Jannus333
üzenetére
A hosszabbak, (nagyobb fokusztavu,) azok azert atalakithatoak, szerintem, mert ott meszebb vannak a leghatso lencse. A kicsiknel azert nehezebb a dolog, mert az obi vege nagyon be fog logni a tukoraknaba.
(Nezegettem egy csomo atalakitos youtube videot, magamtol nem vagyok en sem okos... persze igy sem...)(#9695) Rapid136 válasza Jannus333 (#9692) üzenetére
Na ja... igen-igen... Egy A7, az jo. Annal csak az A7 II a jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Test Drive Unlimited [FAQ, Ph! Játékosok listája és térkép az első hszben]
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Okos Otthon / Smart Home
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Nikon felszerelés - D750, Z6, 24-70, 70-200, Godox vaku, távvezérlő
- 32 óra üzemidővel HC-X1500 VW-HU1E-K RODE NTG5 kizárólag egyben eladó!
- Canon RF-S 18-45mm f/4,5-6,3 IS STM
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) Camo Edition
- DJI Osmo Pocket 3 Standard Combo / Akciókamera / VLOG kamera - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 16GB GameMax Aero Mini ECO ADATA 650W
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

), ha meg vastagabb a pénztárcád, az a7 sorozat a legideálisabb erre a célra. Ha meg meg akarod tartani a nikont esetleg beszerezhetsz egy olcsó használt vázat mellé csak manuálozni, pl. sony nex sorozat vagy fuji x-e1 manapság már bagóért mennek.