- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
NX30, 3-ik kép
Következő oldalon az 5-ik videó mutatja be a focus peakinget. -
Muerte68
addikt
When using legacy lenses on the new NX 500 you can press the OK button and you will get manual focus assist with included magnification and focus peaking.
If the mode dial is set to AUTO and you are using an adapted legacy lens, you will get a sign telling you to check lens and no picture is possible, you need to select P (program), Aperture, Shutter speed and Manual. Won't work on AUTO OR SCENE
ezt találtam tört angolságommal OK gomb és beadja a fókuszsegédet meg a nagyítást
Nem nagyon tudok angolul ha nem teljesen stimmel bocs -
hito
nagyúr
Bex@rok! Ez simán használható 1.4-en is!
Az 1.8-asom tényleg csak 2.8-on volt éles, de ha nagyon alaposan belövöm a fókuszt, akkor ez simán éles 1.4-en is, nem olyan lágy a képe, mint az 1.8-asnak 1.8-on. Nem értek túlzottan a manuál üvegekhez, de ez azért szerintem nem túl gyakori jelenség. Vagy ha igen, akkor talicskányi pénzt kérnek érte. Szóval részemről ajánlott.
-
80hun
addikt
FD obikból az ezüstgyűrűsek a jók nagyon.
Nekem is van a 28/2.8 sc , jól karcol
Majd én is kipróbálok egy 1.4-est , nemsoká megjön komám canon A1 gépével együtt. -
MrChris
nagyúr
Általában a bevonatot kajálja vagy teszi tönkre. Tisztítással csak a gombát tünteted el és akadályozod meg a további pusztítást, de amit tönkretett, folt, apró kipattanások az úgy marad. Rontja a kontrasztot növeli a fényszóródást. Magad is szétkaphatod. Az UV fényt nem kedvelik a gombák, akvárium tisztításra is használják, tanácsolják, hogy az ilyen obit tegyük ki rendszeresen napozni, persze UV szűrő nélkül! A gombát megölheti, de a nyoma megmarad, amit meg tönkretett azt már a legjobb obijavító sem tudja visszatenni. Láttam már olyan Olympus OM obit amit pókhálósra zabált a gomba, a tulaj azt írta hogy csak tisztításra szorul, de az már valójában kuka/alkatrésznek... Nagyon nem fektetnék bele, csak ha jó képe van és 1.8-on is haszbálható, 2.8on pedig kiváló becsillanás mentes a képe, ha nem akkor nem sokat ér a fényerő.
-
daniduke
tag
De, az ext tele módra gondolok, ha jól emlékszem ez 2.6x cropot jelent. Ez igen jól jöhet olyan C mount lencséknél amik nem rajzoljak ki a szenzort. Pl. A 2/3" -os lencsék erősen vignettalnak már, de egy minimális croppal már használhatók. Nálam Olympuson viszont csak 2x telekonverter van ami már sok. Persze lehet utólag is vágni, de az nem az igazi
-
p_adam
addikt
Mert 700 db van belőle és a fényerejéhez képes rettentő kis méretű és súlyú és emellett még optikailag is kiváló. Az ilyenek nagyon keresettek.
Eleve nagyon kevés a 60mm-es objektív (mivel eleve furcsa, hogy se nem 50mm, se nem 85mm).Egyébként addig senki se vette észre amíg meg nem jelent róla ez az írás, utána szállt el az egekbe, hosszútávon valószínű kicsit visszamászik majd mert ahogy a képeken látszik, a karaktere elég "ideges".
-
jjeahh
nagyúr
ha lemondasz az ellenfényes képekről, esetleg nem zavar, ha ellenfényben kopott a képe, akkor egy 44-2-vel is jól jársz sztem, olcsó, elég gyakori, és a bokeh egy olcsó régi manuálhoz képest szép. egy napellenző lehet, hogy sokat javít az ellenfényes kopottságán, én még nem próbáltam vele mivel nekem tetszik amilyen becsillanásokat kreál
-
-
jjeahh
nagyúr
valami lekerekített blendés, multicoated kell akkor neked, az említett canon asszem ilyen, néhány 55mm F1.4-es üveg is ilyen (az enyém nem), pl. revuenon 55mm F1.4, tamioka, chinon, stb, no meg a helios 44-es sorozatból is van pár asszem, ami megkapta az MC-t is meg a kerek blendét is, majd a fórumtársak megmondják melyik... és a helios-ok ugyan F2-esek, mégis mosnak annyira mint az 50-55 F1.4-ek sztem
szétnézhetsz amúgy orosz obi fronton, tudtommal az összes jupiter, industar, tair stb kerek bukés, amelyik multibevonatos valszeg valamennyire bírja az ellenfényt is. -
jjeahh
nagyúr
sztem manuálban az m42-es bajonett a legelterjedtebb
de ha más bajonettes obi tetszik, egy adapteren ne múljon...
amúgy milyen igényeid vannak? szögletes bokeh zavar? szép lágy mosást favorizálod vagy az erőteljes ideges bukét? élesség fontos vagy inkább karakter? ellenfényt gond, ha nem bírja? mindenképpen F1.4-et akarsz, vagy jöhet sötétebb is? -
berzerker83
csendes tag
Én dagobert vagyok, nem szeretem "szórni" a pénzt, alaposan utánaolvasok meg átrágok mindent, mielőtt veszek valamit. Plusz szerintem van egy szépsége a minőségi lépcsők végigjárásának.
Valamit még annyi, hogy igaz, hogy itt sokan manuáloznak, de az ismerősi körömben aki fotózgat néha, szinte mindenki passzolta a manuálos dolgot egy rövid próbálkozás után... Nem az én pénzem, nem akarok senkit meggyőzni, te tudod mennyit szánsz rá.
Igen, az ötvenessel kábé azt látod mint a kitobi végén, de itt egy kis segítség: [link]
-
fattyu
veterán
ennél azért kicsit több difi van obi és obi között. én spec megvenném ennyiért ha van ennyi jáccós keretre.
Ha nem jön be a dolog olcsó jáccós üveggel kevesebbet buksz az tény.
Másik oldalról meg. ha bejön és tetszik ugyis veszel fényerősebbet jobbat vagyis kétszer költesz pénzt.
a szögletes bokeh pl kifejezetten szokta zavarni a népeket. ebben meg kerekítetett 8 van szemben az átlag szögletes 6al... nagy nagy difi.
csak egy másik oldali gondolat. az az ssc meg egy jó obi. -
berzerker83
csendes tag
Ha igazán költséghatékony akarsz lenni, akkor valami tényleg olcsóval és gyakorival kezdd el, mert ha mégsem jön be, akkor kevesebbet buksz ha neadjisten nem tudod eladni.
Én egy 50es zuiko f1.8-ról váltottam f1.4-re. Se a bokeh mértékében se fényerőben nincs olyan falhoz csapó különbség szerintem, inkább ezek minőségében van a difi. De tanulós obinak jobbnak tartom az olcsóbbat, mert több dologra érzékeny, több odafigyelést igényel, így a gyakoribb/erősebb hibák miatt hamarabb rá lehet érezni a dologra.
Af adapterről én sem halottam, m4/3on.
Az olcsóbb üvegekben gyakran kevesebb (általában 6 db) a blendelamella, ami rekeszelve szögletes bokeh-t eredményez. Minél több és kerekítettebb a lamella, elvileg annál szebb a bokeh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged