- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nikon DSLR topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #23699 üzenetére
Ne a net-esed szedd le hanem XFCE vagy bármelyik másikat, aztán az asztalon miután elindul a live, ott lesz a graphical install ikonja, azt indítsd el.
(#23698) CPT.Pirk: Most leszedtem egy chakra-t, meg fogom nézni újra. Persze abban egyetértünk hogy a beállítások hiányát kissé túlzásba vitték. De a gnome tweak tools grafikus, azzol sokmindent lehet állítani és bárki tudja használni.
-
válasz
LógaGéza #23661 üzenetére
A DW azt írja a Manjaro telepítésére, hogy text mode, de a honlapján meg grafikus installt olvasok.
Most akkor melyik igaz?Aha, itt az van, hogy a Net-Edition a grafikus, mert felhasználóbarátabb akar lenni.
With the exception the Net-Edition, Manjaro 0.8.8 introduces an even more user-friendly graphical installer!
A Download Manjaro lapon meg már a gyakorlottabb felhasználókat említi:
2. The NET edition: This edition of Manjaro provides only a base installation, stripped of any and all pre-installed software. Starting from the command line, this is suitable for more experienced users who may wish to build their own Manjaro systems from the ground up. An ISO image for a NET edition will always begin with manjaro-net.
Most akkor text mode vagy grafical install, even more user-friendly vagy experienced users?
Ez csak nekem nem egyértelmű? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A keresés úgy megy, hogy a szuper billentyűt lenyomva a felső kde-s beviteli mezőben tudsz keresni és kiválasztani ami kell, egér nélkül is. Nem kell belekattintani.
Egyébként ahogy néztem teljes hotkey beállítási és létrehozási lehetőséged van.Az összes app megnézésének nem tudom mi a haszna, ha néha több app megy egyszerre, akkor eltérő asztalon szoktam megnyitni őket.
A beállításokra meg jah, persze nem mozgok bennük állandóan, de azt nem tartom jónak, hogy a regedit jellegű dconftoolt kell telepíteni és benne kotorászni egy olyan apróságért, mint pl. a felület lezárása, meg egy másik toolt tegyek fel azért, hogy beállíthassam mit tegyen a laptop ha lecsukom a fedelet.
-
BoB
veterán
válasz
CPT.Pirk #23696 üzenetére
Pedig pont ez a nézet az ami az egyik legjpbb a GNOME-ban. Egy gombnyomásra, vagy egy egér mozdulatra (bal felső sarok) láthatod az összes futó alkalmazást egymás mellett.
Ezen kívül super gomb plussz elkezded írni amit akarsz, enter vagy billentyűkkel kiválasztod az ikont és már indul is a program anélkül hogy egérhez kellett volna nyúlni. KDE-ben ezt nem tudom megcsinálni, ha jól emlékszem hiába nyomok supert és kezdek el gépelni, csak akkor kezd keresni ha abba a mezőbe kattintok először. Vagy más miatt nem nyerte el tetszésem ez a funkció. Vagy nem lehet billentyűzettel lépkedni a találatok között.
Egyébként meg egyszer beállítod ahogy neked tetszik aztán kész. Hiába van ezer állítási lehetőség, nemhiszem hogy naponta nyomkodnád
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elodman #23695 üzenetére
Hogy KDE kötődésű-e azt nem tudom, gondolom az mert alapból az láttam eddig KDE-n, csak arra akartam utalni, hogy le lehet váltani akár pl. teljes képernyős launcherre is.
Meg van pl. Lancelot is:Gnome3 terén az elrendezés az egyik, ami nekem abszolút nem jön be.
A másik a beállítások eldugott volta, egy csomó dologhoz nem férsz hozzá alapból. Állítólag ezen a téren már kicsit javultak a dolgok, de Debianban lévő G3 verzió helyett egyszerűbb normális rendszert összerakni a Gnome classiccal, bár oda is kell toolokat letölteni. A korábbi állapotokat jól jellemzi Linus posztja: [link]
Nálam azért jött képbe a classic, mert mikor frissítettem azt az öreg gépet amin a Debian van, akkor nem akartam új felület elé ültetni a használóját. Elég vacak volt a normális Gnome2 után a gyakorlatilag alig valamilyen beállításokra képes tök üres Gnome3-at látni.Mondjuk persze az is benne van, hogy aki egyszer megszokta / megszerette a KDE filozófiáját, annak utána nem magyarázod meg, hogy miért jó eldugni a beállítások lehetőségét.
-
elodman
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #23692 üzenetére
a kick off értelmes?
so many countries, so many customs, kifejtettem miért.
de örvendetes, h nem KDE kötődésű
(ja, a start menü-n mindenki a Win-es start menüt értette? sebaj, nekem az is jobban tetszett.)"A Gnome meg annyira szolid, hogy az borzasztó. Ilyesmit tényleg csak annak tennék fel, aki semmit nem tud a számítógépről."
ez miért?
és miért pakolsz fel akkor classic gnome-ot debian-ra?
Vagy melyik gnome-ot ajánljátok? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elodman #23691 üzenetére
A Start menu nem volt ennyire értelmes mint a kickoff sajnos soha. Majd talán ha visszahozzák 8.2, vagy a 9-ben, de a 7-es startmenüje nem közelíti meg a kickoff szintjét.
Btw. nem kötődik a kickoff a KDE-hez, van egy csomó másik launcher amit választhatsz.A Gnome meg annyira szolid, hogy az borzasztó. Ilyesmit tényleg csak annak tennék fel, aki semmit nem tud a számítógépről.
-
elodman
aktív tag
poén az idézet.
Nekem is túl csilli-villi a KDE, de a leginkább ellenszenves a Kickoff app launcher = start menu.
Nem teccik Lxde után, h e menü nem bontogatja szárnyait, hanem minden tartalom egy kis részen cserélődik, azaz kevésbé áttekinthető. Főleg a menüben visszalépés zavar.Most a Gnome-mal próbálkozom majd Debian-on, sokkal szolidabbnak tűnik.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #23677 üzenetére
példák:
- kék árnyék! vagy fekete, vagy semmi.
- 3D-s, dombornyomásszerű gombok.
- mindenhol kerekítés.
- mindenhol enyhe színátmenetek.
- csillogós ikonok.
ezekre gondolhatott.
ez így, ebben a formában tényleg süti
egyszerű, "flat", nem próbál díszelegni, simán-egyszerűenGarakhatékony. -
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23686 üzenetére
Hát így nem is fog menni... Teljesen hiányoznak a szükséges libek...
Nem akarsz megpróbálni egy Manjarot?
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23683 üzenetére
Egy locate libvdpau_ parancs kimenetét mutatnál nekem kérlek?
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23683 üzenetére
Csomagkezelő szerint lehet, hogy libvdpau1 leszAkkor ezek szerint fennvan, és mégis ezt írja? Megkeresem neked a libet mindjárt.
Szerk.: Nem érsz el vele semmit, mert azokban biztos nincs r600-as lib.
CPT.Pirk
Én is azon használom, úgyhogy ez se lehet kizáró ok. Na mindegy, majd próbálkozok vele. Mondjuk Porteuson meg nem kapcsol le...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LógaGéza #23681 üzenetére
Kb. 2 percbe telt a ronda feketéből valami normálisat kihoznom.
- amit linkeltél lejjebb, annak az összerakása sem tart 2 percnél tovább.
Nah izé, fogalmam sincs min keresztül érzékeli másik oprendszer a Yt lejátszást. Nem is flashplayerrel nézem a videókat hanem HTML5-tel, így a flashre sem lehet fogni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
CPT.Pirk #23679 üzenetére
Persze, csak érted, minek küszködjek egy fél napot azzal, hogy beállítsam a rendszer kinézetét olyanra, amit másik disztróval készen kapok - mindegy, igazából győzködhetjük egymást napokig, úgyis mindenki a saját megoldása mellett fog kiállni
A Youtubeos probléma miatt: Se az OS X, se a Windows nem megy el aludni, ha Youtubeon videót nézek, teljes képernyőn. Akkor a Linuxnak miért kell elmennie?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LógaGéza #23678 üzenetére
Ennek semmi akadálya, a témákat olyanra alakítod, ami neked tetszik. Mind elrendezés, mind színvilág terén.
Nézd meg ezt a képet:
(vbox alatt készült kép, azért ilyen nagy a kapudan ablaka, mert kicsi volt a felbontás)Alapból ilyen randa fekete a színvilág, a telepítés után lefutó kapudan progiban meg azt választasz, amit szeretnél. Ezek után meg a rendszerbeállításokban lehet tovább testre szabni.
Jim-Y: hehehe
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nemtom, soha nem értettem a minimalizmust keresőket, így azt sem tudom, hogy az én első képemen mi a csicsa. Haver kirakott minden totál felesleges cuccot az asztalra, az úgy egy katyvasz. De nálam mi a csicsa? Szolid színek, csak pár apróság van kint...
Ami nekem nem szokott tetszeni, az pl. a mindenféle dock-os megoldások, azoktól mindig menekültem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LógaGéza #23673 üzenetére
Túl sok a szín. Na ez ütött így reggel.
Nálam ilyen a KDE, ezek a témák alapból választhatóak, meg van egy rakás letölthető:
Ezen a képen barátom Chakrája van, ugyanaz a verzió, ugyanúgy KDE, ezért szoktam mondani, hogy a KDE olyan mint a legó.
Ha megnézed nálam a képet, a jobb alsó sarokban ott van a zárt Catalysthez a monitor widget. A kiugrások benne a KDE effektjeinél a megugró GPU használat, miközben a proci nem csinál semmit. Nem tudom mire gondoltál a gpu-s GUI alatt, de szerintem erre.
Amúgy ha van 2GB ram a gépben, akkor simán megy egy KDE-s disztró, de általában 500MB alatt marad a ram fogyasztás, ez ma nem számít soknak. Most nemrég KDE-s Debiant raktam 1GB rammal szerelt régebbi TihnkPadre, tök jól ment vele.
Nos Yt alatt itt is bekapcsol a képernyővédő, azt nem tudom milyen módon tudná a disztró detektálni, hogy megy egy Yt lejátszás. Filmek alatt persze nem kapcsol be, az meg van oldva.
MasterMark: nézz meg egy másik lejátszót is. Pl. a frankó SMPlayer
-
LógaGéza
veterán
válasz
CPT.Pirk #23672 üzenetére
Én XFCE-t anno pont a kis rendszerigénye miatt raktam fel anno, és nagyon megszerettem, mind az egyszerűségét, és számomra jó a kezelhetősége, és a dizájn is tetszik. Mondjuk még mindig bugos a power management része, Youtube-nézés közben bekapcsol a képernyőkimélő/lekapcsol a monitor/leveszi a fényerőt, ergo mintha tétlen lenne. Workaround van rá, de az nem az igazi...
Mondjuk most néztem képeket a KDE-ről, első ránézésre nekem túl "csicsás", sok a szín. Én jobban szeretem a minimalista színvilágot - nem tudom ez mennyire állítható.
Anno említettél valamit a full VGA által gyorsított GUI-ről, van valami fejlemény ez ügyben?
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23670 üzenetére
Mondjuk az a vicc, hogy a libvdpau elvileg egy Nvidia library...
Hülye kérdés: bekapcsoltad XBMC-ben a hardveres gyorsitást?
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23666 üzenetére
sudo apt-get install libvdpau
Manjaroban ezekszerint ez bennevolt alapból. Legalábbis én nem raktam fel
-
GoZoL
senior tag
válasz
lionhearted #23667 üzenetére
Nem tudom, hogy titkosított a home. Hogy nézzem meg? A transmisson config file este megnézem ha hazaértem de az init.d ben van. Systemlogot megnéztem transmisson szóra szűrtem rá de ott csak a torrent fájlok kezelését látom.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23664 üzenetére
És amúgy megy a HW gyorsitás? Próbáld ki. Anno mikor néztem a vdpauinfot, akkor csomó függősége volt, ami kellett a VDPAU-hoz, de mostmár nem kell.
-
MasterMark
titán
-
-
LógaGéza
veterán
Alapból? Tudtom szerint csak úgy mehetett, ha valami kapcsolót beirtál bootkor (vagy beleszerkesztetted a GRUB configjába).
MasterMark
Tudni kell, hogy az utóbbi időben (főleg a 3.12-es kernel óta) annyit fejlődött a AMD VGA-k támogatottsága 1-2 hónap alatt, mint előtte tán 3 év alatt sem. Nem véletlen ajánlom a legfrissebb kernelt, nekem csak pozitiv élményeim vannak vele.
Amúgy én is azt mondom, mint bob.zxr: próbáld ki a Manjarot. Telepités után lefrissited akár GUI felületen is (vagy parancssorból pacman -Syyu-val), majd kiadod terminálban a következő parancsot, és egyből a disztróhoz készitett 3.13-as kernelt használhatod:sudo mhwd-kernel -i linux313
Talán ez a legegyszerűbb módszer.
-
MasterMark
titán
válasz
LógaGéza #23657 üzenetére
Na ez lenne a legjobb.
Viszont fejlemény, hogy egyéni barkácsolással sikerült részleges eredményt elérnem.
Hardveres gyorsítás már van a zárt driverrel 3.2-es kernel alatt. Csak ugrál a videó. Meg néha kiakad, meg fura dolgokat csinál a képpel. Remélem összejön a nyílttal normálisan.
Már 3 napja linuxot telepítgetek.
-
LógaGéza
veterán
Nekem mondjuk kellett a 3.13, mert azzal megy minden további nélkül a HDMI Audio (engedélyezve van alapból, és nem kell parancsokkal bajlódni), és engedélyezve van az energiagazdálkodás is, ami egy C-50-es netbooknál, és egy 7/24-ben futó E350-es gépnél nem mindegy
MasterMark
Mintre is felrakhatod a Ubuntus kernelt nyugodtan.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23655 üzenetére
Milyen mint? Nem ismerem annyira, de nézd meg a frissítéseket. Hátha az újhoz már csomagoltak.
-
LógaGéza
veterán
Próbáltam már Ubuntunál, ment minden további nélkül. Végigjártam mostanában ezt a témát tüzetesen, nem sok disztróban van benne. Esetleg felrakhat egy Trusty Thar Ubuntu dailyt, abban már tán bennevan, meg egyéb, Unstable/Alpha disztrókat innen: [link]
Vagy stabil disztróra felrakhatja ezt a kernelt, és használhatja, ugyanis semmi problémája nem lesz belőle. Manjarora is egy parancs felrakni, és nem omlik tőle össze a rendszer.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23649 üzenetére
Ne tegyél fel külön kerneleket, olyan disztrót tegyél fel, amiben friss van. fedora pl. vagy valami friss ubuntu.
Jáááá történelmi pillanat!
Legalább is nekem.
Sikerült fedora 19-el és az open soruce driverrel bizzítani az uvd enginet.Nézd meg a kernelt:
uname -a
Legalább 3.12 legyen. Utána nézd meg, hogy működik -e az uvd driver:
dmesg | grep UVDUtána nézd meg, hogy tudja -e a hardveres gyorsítást:
vdpauinfoItt lehet gondod. Ha nem találja a parancsot, akkor elő a csomagkezelőt és vdpau néven amit találsz azt telepítsd fel. Nem sok, max 10 mega.
Utána nézz egy full hd filmet, első blikkre h264 kódolásút. A ph teszt videók között találsz. Én ezt néztem meg.
Utána jöhet a videó lejátszás. Én úgy csináltam, hogy terminálból indítottam az mplayert és egy másik terminálon htop programmal néztem a cpu használatot. Egy amd c-60 apuval 10-12 % volt a proc. Szerintem ez kell neked.
Így indítottam a videót:
mplayer /home/user/valamifilm.mkv -vc ffh264vdpauHa ez így összejött, akkor kezdhetsz valami jó kis lejátszót beállítani, vlc, smplayer, xbmc ami tetszik.
Azért írtam ilyen részletesen, mert normális leírást nem találtam a neten.Ha valamelyik lépésnél elakadsz, akkor kérdezz. Ha ezt végigcsinálod és visszatekintesz a műveletre, rájössz, hogy valójában tök könnyű.
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #23643 üzenetére
Nemrég leirtam hogy kell a legutolsó kernelt felrakni Ubuntura, megpróbálhatod: [link]
Vesziteni nem tudsz vele semmit...
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23640 üzenetére
Írta már a kapitány, hogy a nyílt driver is tud uvd-t használni! Pont ez kell neked. Az openelec is szerintem azért tudta.
Ehhez viszont nagyon új disztró kell, friss kernellel meg driverrel, mert csak pár hónapja megy ez így.
Mindjárt nézek neked leírást, hogy tesztelni is tudd. -
GoZoL
senior tag
válasz
lionhearted #23641 üzenetére
Bejelentkezés után sem indul el a script csak ha kézzel indítom a daemon-t. Logokat nézegetem de nincs daemon.log amiben látnám miért nem indulnak el a service-ok. Miért nincs ilyen log fájlom?
-
törölt tag
Hogyan érdemes formázni egy a gépbe kerülő teljesen új HDD-t? És mivel? A rendszer SSD-n, ez egy archív / dolgozós HDD szerepet töltene be.
New parition type: primary / logical
New partition location: beginning / endGondolom egyértelműen itt is EXT4-re kell formázni, mint a rendszer esetén.
Ubuntu 13.10 desktop x64
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #23643 üzenetére
A nyílt driverből nincs legacy, minden radeon kártyához ugyanaz a nyílt driver van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #23640 üzenetére
Nyílt drivernél HD gyorsításért 3.12-es kernel kell hozzá és vdpau-t tudó lejásztó, vagy a zárt driver és ugyanez vaapi-vel.
-
És a logokban nincs semmi infó, hogy ha nem indul, akkor miért nem indul?
Szoktak lenni olyan problémák, hogy valami később inicalizálódik (eth0, fstab énnemtudom mi). Ezt elvileg az initscriptben lehet kezelni, de lehet, hogy nagyon rossz nyomon járunk, és teljesen más a probléma.
Ami az init.dből indul, annak ugye a root a futtatója (amit átad egy service fióknak), így lehet, hogy a configfájlokat nem találja meg (nyilván, ha a te mappádban van, nincs is rá joga, nem is ott keresi). Hasonló lehet a helyzet, ha a homemappád titkosítva van, mert így a bejelentkezéskor oldódik fel, ekkor fogja megtalálni a configokat. -
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23638 üzenetére
Úgy, hogy most egy kicsit visszamegyünk a kiinduló pontra.
végül is miért kezdtél hozzá a driver telepítéshez?Az amd/ati kártyákhoz készül nyílt forrású driver. Ezt a legtöbb disztró alapból szállítja. Tehát amikor feltelepíted, már van a kártyához támogatás. Igaz, hogy nem 100%, de a legtöbb esetben elég funkciót biztosít. A régebbi kártyákon meg pláne.
Itt egy táblázat, megnézheted, hogy mit tud ez a driver. r600/700 a tied.
a másik a gyári, zárt, fglrx. Amit most próbálsz telepíteni. De végül is miért kell neked?
-
MasterMark
titán
És azt hogy, és honnan?
Közben rájöttem, hogy régebben az volt, hogy csak a régi 3.2-es kernellel volt jó a legacy driver. Úgyhogy most felraktam a Mint 13-ast, aminek az Ubuntu precise az alap. Ezzel már a drivereknél látszik is két driver.
Ha minden igaz itt már mennie kellene annak a módszernek amit legelőszőr linkeltem. Ha amit mutat driver azokkal nem menne, akkor megpróbálom azt is.
Csak frissítésnél már nem elérhető pár dolog és megakad, de most végülis települ már valami. És ilyen fura félig magyar félig angol lett a rendszer.
-
sh4d0w
félisten
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23630 üzenetére
4650-el én inkább a nyílt drivert javasolnám, én is azzal használom.
-
válasz
CPT.Pirk #23631 üzenetére
Ezt kipróbálom, szétszedésben jelentős sikereket szoktam elérni. Összerakás az másik téma. Ma kitisztítottam a hdd hűtőt, ami szerinted minek és 30 fokos stabilan most, a 40 nem tetszett, főleg, hogy nem 100- as a winyóm. Kicseréltem a procihűtőt is, mert 2 perc teszt után már sípolt.
Utólag vettem 2x1 Gb ramot a 2x1 Gb mellé és megcseréltem a sorrendet, hátha volna kedve dualban futni.
Bekapcsoláskor max a bios képernyőig jutottam.Minden kábelt újra kellett ellenőriznem és csak a ramok vissza cserélése után indult a boot. Ez normális? Az 1,3-2,4 sorrend megvolt.
No, mindjárt megkeresem az a routert...
-
GoZoL
senior tag
válasz
lionhearted #23624 üzenetére
init.d-ben benne van az a script is nem indul, beraktam még pár napja a crontabba is azzal sem indul. Az egész ubuntu alá egy usert hoztam létre, van a sudo user meg az én userem, mind a kettőnek ugyanaz a jelszava!
-
válasz
sh4d0w #23601 üzenetére
Ez hasznos info, köszi, eszerint a MINT is Debian testing. Mondjuk eddig nem volt vele baj, de csak vissza kéne térni Debianhoz.
Van egy írásod, ami alapján lefuttattam a rkhunter- t, le is futott, de warning jelölés van 2 helyen. Ilyenkor hogyan tovább? Mit kéne ellenőriznem ezeken a helyeken?
A log file ezt írja:
Info: Starting test name 'filesystem'
[15:34:00] Performing filesystem checks
[15:34:00] Info: SCAN_MODE_DEV set to 'THOROUGH'
[15:34:00] Checking /dev for suspicious file types [ Warning ]
[15:34:00] Warning: Suspicious file types found in /dev:
[15:34:00] /dev/.udev/rules.d/root.rules: ASCII text
[15:34:00] Checking for hidden files and directories [ Warning ]
[15:34:00] Warning: Hidden directory found: '/etc/.java'
[15:34:00] Warning: Hidden directory found: '/dev/.udev'
[15:34:00] Warning: Hidden file found: /dev/.initramfs: symbolic link to `/run/initramfs'Aggasszam magam ezzel tovább vagy ez normális dolog, nincs különösebb veszély!?
(jók ezek az írások, szivesen olvasgatok ilyeneket, bár főleg nem értem őket, de majd kialakul valami a fejemben) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #23630 üzenetére
Akkor nem csoda, mert a 4650 már egy ideje legacy kártya, Windows alatt is, te meg a normál drivert akartad felrakni. Fglrx-legacy vagy mi kell neked.
ubyegon2: Lehet csak le kell venni a tetejét, meg tenni rá friss firmware-t. Bár érdekes, mert pl. a TPlink wr842nd-m az összes gyári firmwarrel 1-2 naponta megállt, tettem rá egy openwrt azzal meg tökéletes.
-
MasterMark
titán
válasz
lionhearted #23629 üzenetére
HD4650...
Ráadásul AGP-s.
De régebben sikerült megoldani Ubuntun. Meg OpenElec alatt is van hardveres gyorsítás.
-
válasz
MasterMark #23628 üzenetére
Egyáltalán milyen AMD lapra akarod ezt rávarázsolni? Lehet, hogy rég nem támogatott, mint ahogy a HD4xxx széria és alatta...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #23625 üzenetére
A ppa-s sor után? Mert attól még az Ubinak se lehet baja.
-
Attól függ. Ha userrel indítod, akkor egy crontab megteszi.
Ha van hozzá service, akkor az meg benne kell, hogy legyen az init.d-ben.Crontabhoz:
crontab -e
@reboot transmission-daemon #nemtudom, hogy pontosan mivel indítod, nem használom, de helyettesítsd beInit.d-hez:
[link] -
elodman
aktív tag
válasz
karesz1978 #23617 üzenetére
nem hinném,
ráadásul egyik legutóbbi hsz-emben is hasonlókról írtam. -
bandy13
aktív tag
Hali
Lenne egy problémám:Laptop:~# python /usr/share/websploit/websploit
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/websploit/websploit", line 53, in <module>
from modules import arp_poisoner
File "/usr/share/websploit/modules/arp_poisoner.py", line 11, in <module>
from scapy.all import *
ImportError: No module named scapy.allN900 Telefonra telepítenék websploitotde hibát ad ki.
Feltelepítettem a progit nem módosítottam rajta...
Ha jól értem az scapy.all file hiányzik, ahogy volt a telepítő úgy tettem fel.
Tudtommal nem hagytam ki semmilyen fájlt.
Mi a megoldás? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor a bass redirection hiányzik neked, nem a driver. Azt hiszem a KDE-s hangeszköz kezelő ezt alapból bekapcsolja, mert az audigy-m jobban szól, mint a Daniel_K driverrel Windows alatt, persze ennek az eltérő hang alrendszerhez is köze van, de ettől még a bass redirection elvileg aktív. Persze hogy régebbi Uborkában mi - hol van, azt nem tudom.
Amúgy inkább rock, punk rock fan vagyok, de van pár jó metál is, amit szeretek.
ubyegon2: egy használt router is megteszi, minden téren sokat tud segíteni. Plusz a digis netnél a Wines gépek közös hálózatba kerülnek, ha nem figyel az ember és nincs routere. Én is tudtam nyomtatni valamelyik szomszéd hálózaton akaratlanul megosztott nyomtatójára...
- Ha van egy routered, azon nem jönnek át így.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
karesz1978 #23615 üzenetére
akadni fog linuxon is.
-
karesz1978
tag
Üdv!
Régi gépre szeretnék linuxot telepíteni. A rendszer adatait még nem ismerem, még nem ért ide. :-)
A lényeg hogy kb 512mb ram van benne. Videokártya asszem 128as.
Internetre youtubra, filmnézésre kellene csak.
Szóval milyen oprendszert ajánlatok? Xp-n akadozik már próbáltuk...
Köszi! -
LógaGéza
veterán
válasz
lionhearted #23606 üzenetére
Nem kerül semmibe telepiteni. Terminálban:
32bitesnél:
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-headers-3.13.1-031301-generic_3.13.1-031301.201401291035_i386.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-image-3.13.1-031301-generic_3.13.1-031301.201401291035_i386.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-headers-3.13.1-031301_3.13.1-031301.201401291035_all.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.13.1-*.deb linux-image-3.13.1-*.deb64 bitesnél:
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-headers-3.13.1-031301-generic_3.13.1-031301.201401291035_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-headers-3.13.1-031301_3.13.1-031301.201401291035_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.13.1-trusty/linux-image-3.13.1-031301-generic_3.13.1-031301.201401291035_amd64.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.13.1-*.deb linux-image-3.13.1-*.deb -
-
Sziasztok! Olvasgatok jó ideje a Debian netinstall telepítésről, de nem tiszta a hálózat kézi beállítása.
IP cím megadása- nál megadhatom a 192.168.1.1- ot Digi lanos netkapcsolat esetén? Csak egy gép van közvetlenül rákötve.
Vagy egy bonyolultabb beállítássor jön utána és inkább telepítés után próbáljam beállítani a netkapcsolatot? Netinstallnál azért gondolom célszerű az elején beállítani. -
GoZoL
senior tag
Üdv!
Ubuntu server 13-at telepítettem és torrentezéshez pedig a transmisson-t. Tökéletese működik de újraindítás után a daemon nem indul, csak akkor ha kézzel én azt megteszem. Hogy tudnám automatikus indítani mint pl windowsnál az indítópultot? Bejelentkezés nélkül induljon el.
-
-
MasterMark
titán
Igen, ez a csomagkezelés nagyon új. De úgy érzem ki tudja ez váltani a Win-t.
Most AudioPhile Linux-t tettem fel. Ez is a Linux Mint Debian változata. Ha felmentek a frissítések megpróbálgatom a drivert, ha alapból nem lenne hardveres gyorsítás még mindig.
Aztán jöhet a hang...
-
BoB
veterán
válasz
CPT.Pirk #23599 üzenetére
Van itt nyílt támogatás. A mindig aktuális nyílt amd vga driver leírás itt található.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #23572 üzenetére
Az mindegy. A driver telepítése rész kell neked csak az elején.
(#23573) ubyegon2
Attól függ, hogy a driver támogatja -e. már sokszor leírtuk itt, hogy a driver telepítésének módja disztrótól függeltlenül:
- vedd fel a tárolót
- telepítsd a csomagot.Persze atinál, meg nv-nél is mánia, hogy régebbi kártyát nem támogatnak. Akkor vagy vadászol legacy drivert, ha jófej a disztribútorod ad, ha nincs akkor használod a nyílt drivert.
(#23588) MasterMark
ppa: úgy tudom ilyen tároló (repository) az ubuntunál. Ha linuxozol, akkor az első, hogy megismered a csomagkezelést. Mert a nélkül nem jutsz messzire.
-
sh4d0w
félisten
Van itt jónéhány tárgyi tévedés, amit helyre kell rakni.
LMDE - nem Debian stable, hanem Debian testing, sőt, nagyon testing, majdnem unstable
Ubuntu - Debian unstable
Ubuntu LTS - Debian testingNem a Debianból indult az összes disztribúció, de ott van az ősidők óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone-t használók OFF topikja
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- bambano: Bambanő háza tája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest