Hirdetés
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 
			  PROHARDVER! Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

MasterMark titán Üdv Hyper-V-ben Linux Mint Cinnammon Live módban folyton Cannot allocate memory üzeneteket dobál. XFCE-t is kipróbáltam, ott a telepítő kidobott ugyanezzel Live módban. Valaki valami ötlet? A RAM nem dinamikusra van állítva. 
- 

MasterMark titán Üdv groupadd-al csinálok csoporot, hogy lehet alcsoportot csinálni alá, hogy egy hierarchiát lehessen építeni? 
- 

MasterMark titán Üdv Fedlet-et próbálnám kirakni pendriver-ra. Rufus-al csináltam, viszont körbe megy a kis karika, és valami hibával megáll. Most olvastam, hogy egyébként nem ajánlják a Rufus-t az oldalon. Ami baj, hogy UEFI-s boot kellene mindenképpen ugye. Amit ajánl azok linuxos megoldások, jó lenne win-ről megoldani. 
- 

MasterMark titán válasz  Rimuru

üzenetére Rimuru

üzenetéreNemrég volt egy verseny, Euroskills 2016 elődöntője. Ott az egyik feladat volt, hogy Putty-on egy távoli Linux szerverre jelentkezzünk be. Ha jól emlékszem talán debian vagy ubuntu volt. De a legtöbb parancsra hibát dobott, hogy nem ismeri. Viszont tegnap próbálgattam a BlackPanthert és annak a termináljában is ugyanez jött elő. 
- 

MasterMark titán Olyan linuxnál, ahol nem mennek a szokásos parancsok pl.: ifconfig, ott hogy kell ezt megoldani? Lehet másik shell-t felrakni? Vagy ilyenkor mit kell csinálni? 
- 

MasterMark titán válasz  spammer

üzenetére spammer

üzenetéreKöszi.  más: VirtualBox alatt nem tudtam rájönni, hogy lehetne a felbontást nagyobbra állítani. Most Ubuntu Studio-val próbálkozom, de sima Ubuntu alatt sem jó, csak 640x480 van, így nem fér el semmi a képernyőn. 128 MB vram van állítva és 3D bepipálva. Tudom hogy az integrációs izét kell telepíteni, de nem rakja fel, mert szerinte nem jó x windows system fut. Ezt esetleg tudja valaki? szerk.: Van olyan parancs az apt-get install-hoz ami minden függőséget, és a függőségnek a függőségét is telepíti automatikusan? 
- 

MasterMark titán válasz  quailstorm

üzenetére quailstorm

üzenetéreMi az a xorg? Tudom hogy a vgahoz és a képmegjelenítéshez van valami köze, de googlizással sem értem mi ez pontosan. 
- 

MasterMark titán Üdv újra Különböző disztrókat ki lehet tenni úgy egy pendrivera, hogy választani lehessen melyiket szeretném bootolni? Mindegyik más alapú linux lenne, ha ez számít. 
- 

MasterMark titán A végén látszik, hol kellene csatlakozni. Meg esetleg neked sincs aktiválva a kártya, ha nincs wifi ikon a panelen. 
- 

MasterMark titán válasz  ubyegon2

üzenetére ubyegon2

üzenetéreMivel nem tudom pontosan, ezért nem írtam le. Csak gondoltam segítség, hogy nem itt.  Ha jól emlékszem csak szimpla kattintás a wifi jelre a panelen, akkor kijönnek a hálózatok, és ott valamelyiket kiválasztja, és ott lehet megadni a titkosítást és egyebeket. Javaslom, hogy amit már elállítgatott ott azt csinálja vissza.  A 802.1x security az más. A 802.1x security az más. cool13: Nem tudom mit csinálsz.  Alapból nincs a panelen neked wifi kapcsolat ikon? Alapból nincs a panelen neked wifi kapcsolat ikon?Igazi fénykép helyett pedig screen shot-ot csinálj a print screen gombbal.  
- 

MasterMark titán válasz  Apollyon

üzenetére Apollyon

üzenetéreJajj, már futottam egy kört azzal a kernellel. A tied is AGP-s? Próbáltam már a Catalyst-es topikban is, de igazából már nem is érdekel. Vasárnap lesz egy másik alaplap (sőt kettő másik) 775-ös, remélem jó lesz. Ha nem akkor kuka...  szerk.: Bár már annyira megszoktam ezt a Mint-et, hogy szerintem arra is ezt rakok. Esetleg majd ha másik kártyával még a hardveres gyorsítás is menne majd az lenne a jó. Amikor Win-en vagyok, hiányzik ez a többasztalos kezelés. Pedig először nem igazán értettem mire jó ez. 
- 

üzenetére Apollyon

üzenetéreGigabyte által összetákolt AGP-s Radeon HD4650. Sajna hivatalosan ilyen kártya nincs is. Legacy driver nem is látja. A régebbi Hotfixeset szoktam felrakni. Csak az a fura, hogy az előző alaplapomnál nem emlékszem, hogy gond lett volna vele. Csak amikor az IC7-G-re váltottam, meg ezzel jött egy nagyobb proci. Ezért gondolok inkompatibilitás + driver bajra. Win alatt ott valami nem szereti egymást. 
- 

üzenetére Apollyon

üzenetéreLinux alatt továbbra is jó. Memtest nem mutat hibát. A kékhalál atikmpag.sys vagy ilyesmire hivatkozik. Szóval valami driver, vagy inkompatibilitás lesz. Sokszor van az is, hogy kiírja ezt. Viszont most a cseretáppal egy hétig jó volt. És még régen miután megcsináltattam a saját tápom, kb. fél évig nem volt baja. Most veszek a héten másik alaplapot, másik procival. Meglátjuk a VGA abban jól megy-e. 
- 

MasterMark titán Nem tudom emlékeztek-e még, de mondtam régebben, hogy a tápra gyanakodok a win kékhalálok miatt, viszont Linuxnál jó. 
 Hát csere táppal sem jó. 
- 

üzenetére ubyegon2

üzenetéreBocs, eddig sosem használtam a programot. Amikor az OpenElec-et tettem fel, akkor láttam, hogy ez valami particionáló. Mivel a telepítőből nem tudtam kicsinyíteni partíciót, így megnéztem. Elsőre ment minden ahogy kell. Szerintem nagyon egyszerű használni. Szóval ezért írtam, csak a programot, mert minden tök egyértelmű rajta.  
- 

MasterMark titán Ja és még egy kis probléma. Restart után cserélődik a hangkártya "azonosítója" ALSA-ban. Egyszer hw0 egyszer hw1. A másik a HDMI. 
 Lehet ezt valahogy fixálni, hogy melyiket kapja?Bocs a sok hsz-ért. 
- 

MasterMark titán válasz  MasterMark

üzenetére MasterMark

üzenetéreÚjraindítás után ezzel az átírással sikerült elérni, hogy most már a Windows hálózat-ba se enged be. A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár 
- 

MasterMark titán A Youtube megjavult... Hogy tudom a megosztásokat összehozni a Win-es megosztással? Alapbeállításon látom a win-es hálózatot, eddig bele is tudtam menni a munkacsoportba, de most már nem enged. 
 Magamat is látom a workgroup munkacsoportban. Hogy tudnám magamat is a saját munkacsoportunkba rakni? (Szerintem emiatt nem érem el.)Próbáltam a samba conf-ban átírni, de nem csinált semmit szerintem. 
- 

MasterMark titán Nemrég a youtube videók gyorsítva játszódtak le, most már egyáltalán el sem indul csak áll 0-nál. Stabil Chrome, Linux Mint 16. Valaki ötlet?  szerk.: Jah tudom, rakjak fel másik disztrót.  Bocs. Bocs.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

MasterMark titán Ha már itt tartunk, a .sh kiterjesztésű fájlt futtathatom? Vagy hogy kell telepíteni?  
- 

MasterMark titán Hogy tudom beállítani, hogy automatikusan alvóba menjen a gép egy idő után? 
- 

MasterMark titán Csak így halkan mondom, hogy új fejlemény, hogy már Win-en sem tudok seed-elni...  Vagyis valószínűleg nem a linux baja. Vagyis valószínűleg nem a linux baja. De azért a hardveres gyorsítás még mindig érdekelne. Érdemes próbálkozni régi rendszerekkel? Olyan kéne, amire alapból rámegy a zárt legacy. Vagy túl elavultak a régebbi linuxok? 
- 

MasterMark titán Nemár, nektek mindenre az a megoldás, hogy akkor használjak másik disztrót.  CPT.Pirk: Na majd holnap megpróbálom.  szerk.: Nem Ubuntu, Linux Mint!  
- 

MasterMark titán Továbbra sem megy a feltöltésem torrentnél. Beraktam már DMZ-be a routeren a gépem, vagyis nem érvényesek rá a tűzfal beállítások meg stb. ugyanúgy nincs. Átírtam ugyanazt a portot ide is, ami Win alatt megy, így sincs. Bármi ötlet? Magába az oprendszerben van bármilyen szabályozás erre? (Mint a win tűzfal?) Ja igen qBittorent, alul a kis ikon zöld. 
- 

- 

üzenetére ubyegon2

üzenetéreNéha szenvednek a vinyók is a felpörgéssel, és már lett javítva a tápom korábban kétszer is. Másodszorra már én csináltattam, a púpos, és kifolyt kondik lettek csak cserélve, utána egy ideig abbamaradt ez a kékhalálozás, kiakadozás. De most megint elkezdte. Csak az furcsa, hogy linux alatt meg minden oké. 
- 

MasterMark titán Egy Linuxnak (pl. Mint) nagyon más az energiakezelése, mint egy Windows-nak? 
- 

üzenetére MasterMark

üzenetéreVagy az rtgui-t? Bocs a sok hsz.-ért.  
- 

üzenetére MasterMark

üzenetéreKözben látom, hogy ez konzolalkalmazás. rtpg-www csomagot is felrakjam hozzá, hogy legyen web gui? 
- 

MasterMark titán Transmission nem seed-el valami ötlet? 
- 

MasterMark titán Kipróbáltam végre az OpenElec-et, ugyanaz mint eddig... 
 Rossz color range...Mit csináljak?  
- 

MasterMark titán Linux Mint-en Chrome-ban furcsa a weboldalak betűtípusa. Mire állítsam ami ugyan olyan mint Win-nél? 
- 

MasterMark titán válasz  CPT.Pirk

üzenetére CPT.Pirk

üzenetéreNa ez a gond, hogy Ubuntun is egy régebbi 3.2-es kerneleset kellet felrakni a 3.5-ös helyett, amikor anno próbálgattam. Akkor Mint-re gondolom ugyanúgy nem lesz erre a kernelre legacy. Mert próbáltam a 3.2-es kernel verziós Mint-et is írtam is. És ott volt driver. Csak gyorsítás nem. Manjaron pedig láttam a zárt drivert, de hát ugye mi lett a vége... Meg ugye hiába raktam újabb kernelt Mint-re is, a nyílt driverrel sem jutottam sok mindenre. Iscariah: Igen, ott free, meg non-free volt. A non-free nem a zárt driver? 
 Vagy fizetős vagy mi? 
- 

MasterMark titán 
- 

MasterMark titán Eddig sem ment. Nem tudok vele mit csinálni, erre magamtól már nem fogok rájönni. És XBMC meg mindenképpen kéne. De mondjuk szerintem ha az egyik lejátszóval megy, akkor a többivel is. Viszont amikor megcsináltam az előző rendszerrel ezeket a dolgokat, csak egyre instabilabb lett. Videóknál folyamatosan kiakadt. 
- 

MasterMark titán A Mint-em friss, minden újra lett rakva. Viszont így nem érdekel Mint alatt a gyorsítás. OpenELEC viszont XVBA-val megy. Régebben volt egy kis color range problémám vele, az remélem most már nem lesz... Ha igen, akkor kezdhetek azzal szórakozni...  Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.  
- 

MasterMark titán Egy parancsikonra tudok több parancsot is rakni, hogy két programot is megnyisson? sh4d0w:  
- 

üzenetére MasterMark

üzenetéreÉs sikerült egyedül.  Na mit szóltok? Na mit szóltok?   
- 

MasterMark titán Új ötlet: Felrakom az OpenElec-et is, és egy Mint-et is. OpenElec telepítője nagyon gagyi, csak úgy tud települni, hogy mindent felülír. 
 Elsőre felraktam ezt, és a Mint telepítőjével lekicsinítettem a partícióját. És mellé tettem a Mint-et. A gond, hogy nem csinált grub-ot. Ezt manuálisan hogyan tudnám beállítani?Melléjük még lesz egy Win 7 is. Szóval most majd felrakom az ugye felül ír mindent. A Mint-et újrarakom így már lesz egy grub aminél a Mint és a Win között lehet váltani. Ehhez kellene hozzáadni az OpenElec-et is valahogy majd. Egyelőre így néz ki, az üres hely a Win-nek lesz. 
- 

MasterMark titán Felraktam a Manjaro-t. Frissítet. Kernelt frissítettem. XBMC-t felraktam. Először nem volt semmi, aztán újraindítás után két filmnél is volt gyorsítás. Viszont hang nem volt... 
 Harmadik filmnél kiakadt. Azóta nem indul az X vagy mi...
- 

MasterMark titán Mint 16 igen, 3.13-as kernel. Most, hogy felraktam ezt amit LógaGéza mondott, már ad ki egy csomó mindent a vdpauinfo, de lejátszásnál nem indul el a videó, aztán elszáll a kép. 
 Csak azt látom, hogy a monitor kapcsolgat készenléti, és bemenet között, de csak fekete kép van.Esetleg még megmenthető ezek után?  LógaGéza:  
- 

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Path of Exile (ARPG)
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Árváltozás + játék DVD: Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
 ) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na mit szóltok?
 Na mit szóltok?