- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cocos
tag
Laca!Asszem ezt kerested!
http://www.3dsbs.com/3dsbs-releases-3dmovies/421-lg-demo-disc-3d-2011-1080p-over-under-3dsbs-reelase.html
-
Cocos
tag
válasz
Flashget #4295 üzenetére
Ez így igaz. Csak akkor, ha kezedben a kártya+a pénzed. Én is másnap már visszatoltam mindíg. Vagy keresel valakit akinek van.(halkan mondom,hogy lehet érdemes az Euronics-ben négyszemközt érdeklődni.
Egyébként azt tudtátok, hogy az eladóknak van mozgásterük az árakban? Amikor Én vettem a tv-t 5590-est akkor 235 volt.Ebből lenyomott a srác 4 ezret,majd cetelem-10% és lett 207 E. a vége Ja és rákérdeztem az ajándékra, ami a végén egy 4 lemezes Shrek 1-4 3D Bluray lettMa néztem és 221-ért volt kint.
-
wocsok
tag
Azt még meg tudnátok mondani, hogy az okostelefon hogy kommunikál a tv-vel?
-
Flashget
félisten
válasz
Bernyó84 #4294 üzenetére
Azért van hátulütője a dolognak...legalább 3-4 hét mire postázzák a kártyát meg elküldenek mindent a számládról mit hova kell fizetned. A legbiztosabb ha megvárod mire ezek a kezedben vannak nehogy kifuss az időből és kapod a 45%-ot.
Ha megvan minden és a kp is akkor megveszed a készüléket kedvező áron és másnap befizeted az összeget.
Kártyadíjat akkor számítanak fel ha használod is. pl. kiváltod de nem használod 2-3 hónapig nem vonják le mert nincs mihez viszonyítaniuk mennyit vonjanak. -
Cocos
tag
válasz
Bernyó84 #4290 üzenetére
Igen!Náthás leszel!
Nem semmi költség.A kártyadíj akkor van, ha kifutsz a 45 napból és így LESZ HITELED!
45 napig nincsen hiteled.(kvázi addig használhatod "büntetlenül" a pénzt) Utána berakod a fiókba (a lejárati időig), és ha venni kell nagyobb értékben, akkor kihasználod a kedvezményt.Mint írtam csinálják ezt páran "idegenben" is. -
Cocos
tag
válasz
edeleny #4291 üzenetére
Bocs,hogy ezt írom, de legalább hülyeséget ne beszélj
Elötte rágd át,hogy miről beszéltünk.
1.Hitelkártya,
2.Erre kapható 10% kedvezmény,
3.Ha 45 napon belül visszateszed (23-án történő vásárlás esetén.Ha ez a nap tolódik, akkor mindíg kevesebb, de a vége a 15 nap türelmi idő) semmi költség.Ha elbaszod és kifutsz a 45 napból beszívtad. Na akkor magas a thm és nincs kiszállás.
Párszor vásárol-tam (lok) így!
Úgyhogy számold át mégegyszer.Ugyanis ha lett volna rá lehetőséged,-és nem használtad ki- akkor 200E-s tv-n buktál egy 20-ast! -
edeleny
őstag
Ez a Euronics-ban, a Cetelem kártya?
Átszámoltam, mínuszba lettem volna! (45%THM)Nálam nincs gond a DLNA-val PC-ről hálózaton keresztül idáig az összes filmet akadás nélkül vitte. (már amit hajlandó volt lejátszani!)
Maximum tekerni nem lehetett, és feliratot szerkeszteni. -
GEO001
aktív tag
Hálózati kapcsolattól nem szabad sokat várni a filmek lejátszásánál, nem mindegy milyen bitstream -el rendelkezik a média. Bár a mezei divx- xvid -el nem szabadna gond lenni.
Nálam DLNA -n keresztül próbáltam hsbs filmeket, rendesen elindultak, de azért szaggatott időközben rendesen. -
Cocos
tag
Pont,hogy nem vonhatnak hitelkeretből kártyadíjat. Ha ugyanis nem tennéd vissza a kártyadíjat, arra nem lehetne kamatot számítani.
Én minden alkalommal másnap hívtam őket, hogy mennyi a saram.(eddig stimmelt)Aztán utalás után is, hogy ráment-e a számlára.Ahogy töltődött, már mentem is azért ami nem fért bele első körbe.Ez csak annak jó, akinek egyébként is van lóvéja.Alap -10%
-
Cocos
tag
-
Laca0
addikt
-
kolosszus87
senior tag
Hali!
Mivel LG tv-k között nem vagyok járatos ezért kérdezném, hogy mi a véleményetek az LV3550 és LV 4500-as modellekről? 37"-ban kellene.
Elsősorban filmnézésre és PS3-hoz.
Illetve néztem még "sima" LCD-ben az LK450-et is, erről vélemények? -
-
Laca0
addikt
válasz
Bernyó84 #4278 üzenetére
Szia!
Sokan ajánlották és nagyon korrektek! Saját autóval szállítanak ki és beüzemelik a tv, ingyen.
Én is majdnem innen vásároltam.
[link]Egyébként meg a 42LW5590-es az Euronics-ban akciós, már ha lehet még kapni valahol. Én itt vettem. Ha szerencséd van hitelképességi vizsgálatban, akkor 15e-el olcsóbban is megveheted. 20e a kedvezmény, de 5e a hitelkártya éves díja. Ha jan.7-ig visszafizeted az egészet, kamatmentes.
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok... LG TV-ket néztem ki:
42LW4500
42LW5500
42LW5590
42LW650s / 42LW659s (ha nagyon akciós)
Nem tudtok valahol ezekre a TV-kre akciót?
Köszi előre is!
-
SaitoX
tag
Hellosztok!
Milyen LG LED tv-t ajánlanátok úgy 120k körül?
Jelenleg egy LG3000 szériás "sima" LCD tv-m van, ez még csak HD Ready-s, 32"-es (pontosan LG 32LG3000), ezt 3 éve vettem, mire számíthatok, mennyivel lesz szebb egy mai (LEDes) TV ha lecserélem? -
Laca0
addikt
Kicsit tesztelgettem a tv-t.
Nagy felbontású HD filmeken nem játszik le DLNA-n keresztül. Pár másodpercig megy, majd forog a betöltés (vagy mi) felirat és nem történik semmi. Mindegy, hogy mkv vagy m2ts. Ill. a tömörítetlen avi-val is ezt csinálja. Kb. 20mp-ig játsza, majd megáll.
A router-el és PC-vel is ugyanaz a jelenség. Sima divx-es, xvid-es avi-kat gyönyörűen, akadásmentesen játszik.
Mi lehet az oka? Nálatok megy? -
Kroni1
veterán
Észrevettem, hogy ha a HD6850-esen beállított 1080p@24Hz-es profilt választom, akkor a TV engedi a Trumotiont bekapcsolni, és nem is okoz akadásokat filmközben. 60Hz-nél ugye nem kapcsolható, de azt hittem 24Hz-nél sem..
A másik, hogy a TMT5 meg csak 60Hz-en viszi a 3D BD.iso fájlokat, 24 és 50Hz-en hullámos a kép.. Hogy ez mitől van..
-
Laca0
addikt
Most úgy tűnik, hogy az "eredeti" képaránnyal a legjobb. Minden csatorna 16:9-et ír most ki a mindigtv-n.
A TV2 minőségével van igazából a legnagyobb baj. Most ha valaki rá tud nézni, időnként megy a kép felső részén egy futó hírdetés. Na ez nekem hullámzik mindigtv-n és analóg catv-n is.
A "levágás nélkül" opciót hogyan lehet engedélyezni? Folyamatosan le van tiltva. -
Kroni1
veterán
válasz
klevi1967 #4255 üzenetére
Mi rálátunk kabhegyre, így az ingyenes mindigTV adókat veszem, egy szobaantennával, emellett UPC digitális box-os előfizunk is van. Nálunk az családban van még DigiTV is.. Mindig is szimpatikus volt a Digitv, és a UPC-t nem komálom az üzletpolitikája miatt, de el kell ismernem, hogy a UPC-s adások messze a legjobb minőségűek a háromból. Az RTL klub adások néha oylan szépek, hogy az hiszem HDban sugározzák,pedig ugye csak SD! Gondolom a bitsűrűség és egyéb tényezők is hatnak erre, de addig azt gondoltam, hogy a földfelszíni is ugyanolyan jó kell legyen, aztán mégsem..
-
hatD
tag
Gondolom sokan ismeritek, de ha valaki még nem találkozott volna vele, az LG tévékhez kapható a szemüvegre csíptethető passzív szemüveg is.
Ez a szemüveget viselőknek valószínű kényelmesebb viselet pl. itt:http://www.pcland.hu/shop+LG-3D-polarizalt-szemuveg-Cinema-3D-termekekhez-clip-verzio-FPG-210C_102524_189
-
BloodRay
veterán
válasz
RockCNC #4265 üzenetére
Az utángyártottak(ha egyáltalán lesz) minősége meg aztán végleg megkérdőjelezhető.
A cinema 3D szemüvegekben meg épp az a jó, hogy lesz@rom ha leejtem, eltöröm, mert fillérekért lehet másikat szerezni. Egyébként ezekből is vannak dizájnosabb kinézetűek(van napszemüvegben is).
Milyen másik típusra gondolsz?
Hallod a furatoknál te még istenesen jártál akkor.Jó pár tévét összeraktam már és vicc miket tapasztaltunk... LG-nél is vannak bakik néha, de van erősen renitens gyártó ilyen téren...
-
Mazsola66
csendes tag
válasz
BloodRay #4257 üzenetére
Szia!
Igen, nem voltam egyértelmű. Most olvastam utána, hogy a házimozi komplett rendszert jelent. Én csak azt szeretném, hogy a letöltött filmek jobban szóljanak, de nem szeretnék sok nagy hangszórót. Van Pana EH55 DVD felvevőnk is, de most a winchestert közvetlen a TV-re csatlakoztatom. Ehhez lenne egy kérdésem. Jól tudom, hogy simplink-en keresztül csak HDMI-n csatlakoztatva ismerné fel a felvevőnket? (Korábban Pana TV-nk volt, a távirányítójával tudtuk kezelni a DVD-t is, kényelmes volt. -
RockCNC
őstag
válasz
BloodRay #4264 üzenetére
Valami utángyártott biztos,hogy lesz pár évig és jó drágán.
Mondjuk az Lg normál szemüveg se a minőségről hires.Olyan mint régen az sztk-s szemüvegek,azt várom,mikor marad a kezemben a füle.
A másik tipust amit meg kel venni az milyen? Van valakinek?
Mondjuk a talpal is megszenvedtem.
Ezek a kinaiak nem tudnak négy egyforma távolságú furatot fúrni.
A két alsó lyuk helyzete igencsak aréb volt 5mm-el.
A távirányitón meg az OK gomb körül a négy kurzor szánalmas.
Enyit a negativ kritikáról a többi pozitiv. -
PLaci58
addikt
Kapcsold a TV-t eredeti méretre és egyből kiderül, hogy melyik adó milyen képaránnyal ad. Jelenleg a reteken 4:3-as sorozat, a tévé2-ön 16:9-es "televíziós vásárlás van.
A képarány változik a műsorral. A minőséget meg hagyjuk. Leginkább gyenge.
Amikor feltettem az antennát ledöbbentem, hogy az eredeti analóg adás mennyire jó a digitálishoz képest. A kábelszolgáltatás meg egy kalap ...r. -
RockCNC
őstag
válasz
BloodRay #4250 üzenetére
Azért irtam,hogy jó pénzért,mert már kifutott termék lesz és az aksi jó ha két évig birja.
Tudomásom szerint kb.8 évig a Samu biztositania kel a cserealkatrészeket.
Igy jártam egy samu házimozival is ami 3 év után bekrepált és nem tudtak cserealkatrészt adni de ezért kárpotoltak is a reklamáció után -
Laca0
addikt
válasz
BloodRay #4254 üzenetére
Tokaji adóról szedett digitális jel. 14:9-nél jó az arány a karikákat figyelve, de 2 oldalt akkor csík van. Az eredeti méretnél is az a gond, hogy körben fekete csíkok vannak.
Nézegettem reggel is az adásokat, igazából a tv2 az, ami problémás, de még idő kell, hogy kiismerjem rendesen.
Nem mozgó, vagy lassan mozgó képeknél gyönyörű a digitális adás egyébként. -
BloodRay
veterán
válasz
klevi1967 #4255 üzenetére
Azért ez annyira nem lehet kitőnő digitális jel.
Nálunk kábeles, digitális vidanet szolgáltatás esetén az sd digitális adások teljesen élvezhetőek. No persze itt sem az rtl klub és tv2 a csúcs...De ez már nem a tv hibája.
(#4256) Mazsola66 -> Attól függ mi a cél. Zene? Filmezés? Audiofil vagy, vagy csak egy normálisabb minőségű komplett rendszer kell? Dvd-s, vagy blu-ray-es?
-
Mazsola66
csendes tag
Sziasztok! Októbertől elolvastam a fórumot (persze miután megvettük a 42LV5500 TV-t). Sokat segítettetek, hétvégén hoznak nekem távirányítót is, hogy kikódoljam a DVR funkciót.
Szeretnék venni valamilyen hangszórót, vagy házimozit hozzá, hogy a hangzása is jó legyen a TV-nek. Nem vagyok ebben jártas, Mit vegyünk hozzá? -
-
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Első este tapasztalatai (42LW5590):
A tv-be a földi digitális antennát kötöttem be, az analóg kábeltévés adásokat pedig a Philips dvd felvevőn keresztül próbáltam.
A digitális tv adások nagyon szépek, amíg gyors mozgások nincsenek benne... mondjuk pont azért akartam foggal-körömmel valódi 100Hz-est venni, hogy ne legyen ilyen gond...
Elképzelhető, hogy sok múlik az adáson is, mivel a karikatv2 nagyságrenddel rosszabb volt, mint a többi. Dr. Hause billegését sem tudta normálisan közvetíteni truemotion-el és anélkül sem. Nagyon lehangoló volt...
Analógra átváltva sem volt sokkal jobb a helyzet.A filmek szépek, minden megy rendesen (kivéve persze az 5.1-es mkv-t). A 3D-s filmek is nagyon jók, csak kicsit hiányolom, hogy nincsenek olyan kijövős jelenetek.
A betekintési szög egészen kiváló 2D-nél, ill. 3D-nél is általában. A tesztvideók kijövős jelenetei viszont csak egész szűk tartományból működnek. Az optimális nézőtávolság 2,5-3m. A digitális adásoknál a 2D-3D felkonvertálás is kitűnően működött, még a híradót is 3D-ben néztem!Analógnál alig volt érezhető változás. Gondolom ez a részletgazdagság hiánya miatt volt.
A képarányt lehetetlen jól beállítani. Alapesetben 16:9, ami majdnem jó,de kicsit lapított. A 14:9-es beállítással helyes lesz az arány, de körben fekete csíkok jelennek meg. Nincs rá lehetőség, hogy ebben az oldalarányban kijelzőszélességig nagyítsam a képet. Azért az alap 16:9 nem olyan rossz, csak szokni kell...
A hang siralmas, még tv nézéshez is. Ebben a Samu mindenképpen jobb. Az erősítővel összekötve viszont pozitív, hogy nem kellett semmit sem kapcsolgatni, egyből megszólalt. A számomra etalon filmek gyönyörűen szólnak DTS nélkül is, és nem kell hozzá semmit sem kapcsolgatni a tv-n! További pozitívum, hogy ha némítom a tv-t (csak a tv hangszóróját némítja!), eltűnik a piktogram, nem éktelenkedik folyamatosan a képernyőn. Perfekt!
DLNA: látja az összes eszközt a hálózaton, elég gyorsan behozza a mappalistákat és tartalmakat. Bár volt 1 időszak amikor a routerem (Asus WL500) megosztását nem látta, de a dlna servert újraindítva megint megjelent. A lejátszás viszont akadozva ment. Valószínűleg a router leterheltsége és lassúsága is okozhatta. Ma újra fogok próbálkozni, tisztább körülmények között, mivel tv vásárlás előtt azért leteszteltem, hogy notival wifin keresztül megy-e az mkv lejátszás róla. Akkor pozitív tapasztalataim voltak a sebességet illetően. Nagyon remélem, hogy menni fog rendesen, mivel ez volt a fő indok, hogy miért kell hálózatos tv.
Smart: túl sokat nem próbálgattam még, mert siralmas a szövegbevitel. Megszokható lenne, ha nem félnék attól, hogy az a kattogós távirányító nem menne tönkre hamar ettől a terheléstől... bár a billentyűzés sebessége is lassú, sokszor túlmegyek a kívánt betűn, mert lassan reagál a nyomkodásra. Hihetetlen számomra, hogy a távirányítón feltüntetik a betűbevitel lehetőségét, a szoftver viszont nem kezeli... engem páros lábbal rúgnának ki a megrendelőim, ha ilyet elkövetnék...
A google maps nagyítása kicsit lassú, de tűrhető lenne, ha gyorsabban lehetne keresni. A Picasa jól működik, egyszerű a kezelése.
A fix tartalmak is jól megjelennek, a cookie-kat is kezeli a rendszer.
A Youtube gyorsan és szépen viszi a nagy felbontású videókat is, viszont tényleg bosszantó, hogy belépéskor automatikusan elkezd egy idióta videót játszani.A szoftverfrissítés 'on the fly' megtörtént az első bekapcsoláskor. Még a pontos időt sem kellett a tv-n beállítani, leszedte a netről vagy a digi adásból. Ez példás!!!
A bekapcsolást jelző lámpa kikapcsolható a menüből! Nagyszerű funkció annak, aki szeret sötétben mozizni, átadva magát teljesen a filmnek!
A képbeállításokon többször végigmentem, de mindannyiszor visszaálltam az eredeti beállításra. Nekem az bejött. Egyedül a hangot állítottam át mozi profilra, mert ott a tv adások normálisabban szólnak.Mindezeket azért írom le, hogy ha valamire van megoldás, akkor jelezzétek, mindannyiunk okulására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest