Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacinavi
tag
válasz
farkas-j #34617 üzenetére
Kis kiegészítésként a kondenzátor kiszáradás illetve élettartalma kapcsán! Sajnos a gyártók pont ezzel az egyszerű eszközzel állítják be a készülék élettartalmát. Mégpedig úgy, hogy ezeket a meleget marhára nem szertő alkatrészeket jól körbe veszik egy teljesítmény félvezető hűtőfelületével az az jól aláfűtenek. Ezeknek a kondenzátoroknak a gyári adatai között megtalálható paraméterek egyike a hőfoktűrés az az mekkora hőmérséklet mellett mennyi üzemórát képes az adott paraméterekkel kiszolgálni. Volt egy pár mérésem ami alapján egy 70 fokos üzemi hőfokon üzemelő hűtőfelülettel körbevett 85C fokos kondenzátor az adott helyen órában pontosan kihozta az 1 év 2 hónap üzemidőt kb napi 7-8 óra működéssel. Beépített időkorlát! Jó esetben csak sját maga pukkad meg a rosszabb amikor tönkretesz az egész készüléket.
-
farkas-j
őstag
válasz
belo.tomi #34596 üzenetére
Pont ugyanez az összeállításom van: 42LA660S és Rapoo 2700. Tökéletesen működik a billentyűzet és a tuchpad része is. Nem tudom, hogy esetleg szoftver kérdése e, mert én akkor vettem, amikor már túl voltam a TV szoftverfrissítésén. Jelenleg a 04.22.11 van rajta. Ha a PC-vel tökéletesen működik a Rapoo, és fel is ismeri a TV-d, akkor a Menü -> Opciók -> gyári beállítás dologgal próbálkoznék először.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Roland06 #34638 üzenetére
Ha megosztani szeretnél tartalmat, akkor az LG hivatalosan a Nero Mediahome 4 Essentials ajánlja, de igazából bármi más megosztó programmal is működik. Ergo megosztasz egy mappát, hogy torrent/filmek, akkor ugyanazokat a mappákat látod a Tv-n, is ha belemész a Smart Share-be, vagy az input listából kiválasztod, a megfelelő kockát, pl. a Nero Media ikont. Ha mondjuk HD-t akarsz streamelni, akkor azért egy jobb router nem árt.
2.esetben ha élő képet szeretnél átvinni arra is van lehetőség, a Tv-n be kell kapcsolni a WiDi opciót.
Természetesen a Wireless Display funkciót tudnia kell a PC-dnek, itt az alapkövetelmények, Intel Core i3 2.gen -től felfele, de bővebb infót kapsz erről az Intel honlapján, vagy ha letöltöd a progit, és nem WiDi-s a géped akkor fel se engedi rakni. Itt pofon egyszerű párosítás és már megy is a laptopról az élő kép a Tv-re, hanggal együtt. -
Zirowe
nagyúr
válasz
yodamester10 #34639 üzenetére
Nekem nem vilagit be, nem is edge ledem van.
Nem fekete kepernyot nez az ember, de mozifilmeknel van csik, tehat gondolom abszolut nem zavaro.
-
-
Roland06
aktív tag
Üdv.
Van lehetőség wifin keresztül összekapcsolni a pc-t
az lg 42la620s tv-vel?
Előre is köszönöm a segítséget. -
sbalu1
senior tag
Adalékként még annyit a tápokhoz, hogy a jól tervezett, jó minőségű alkotó elemekből álló kapcsoló üzemi táp ha elromlik, szaknyelven "leűl", az-az nem látja el árammal az alkatrészeket, míg a gagyibbak valóban képesek ilyenkor "megszaladni" és magukkal rántani emiatt egyéb alkatrészeket.Remélhetőleg a mi LG tévénk ebből a szempontból is a jobbak közé tartozik.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
balintka #34634 üzenetére
Ok, crtnel vekonyabb, ccfl-nel is vekonyabb, de edge es backlit led meretbeli kulonbsege nevetseges, foleg ha a minoseg rovasara megy.
Akkor van baj, ha az ember ugy vesz tvt, hogy a leheto legvekonyabb legyen es a kepminoseg nem fontos.
Gyartok is ide hajlana sajnos, hiresztelik orrba szajba, hogy kinek van a legvekonyabb tvje, backlit ledet meg mar alig keszitenek, vagy ha igen, akkor alacsonyabb minosegunek hivjak.
-
belo.tomi
csendes tag
válasz
LucasGrant #34614 üzenetére
Igen felismeri, de se a touchpad se a billentyűzet nem reagál. Van olyan aki ezzel a típussal használja a rapoo e2700-at?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
yodamester10 #34629 üzenetére
Jee, vekony, cserebe bevilagit.
Nem ertem miert van oda mindenki, hogy legyen minel vekonyabb a tv, mintha mindennap colstokkal mernek a kszulekeket.
Tvnel egyaltalan nem a vastagsag/vekonysag kene, hogy mervado legyen, hanem a mukodes.Aztan meg az eszleny gyarto ugy alakitja ki hatul a csatlakozokat, hogy hiaba vekony, a hulyen melyitett portokba a rendes 90fokos csatlakozok tul rovidek.
Vagy mondjuk 3 digitalis tunerre csak egy kartyaolvaso lyuk. -
tturai17
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos az elmúlt 1-2 hónapban nem nagyon volt időm erre járni... Így, ha esetleg volt már róla szó vagy ismertek az alábbiak, elnézést!
Szóval egy LG 55LA860V tulaj vagyok. Mikor megvettem a TV-t, akkor írtam egy tesztet róla. Abban csak említést tettem arról, hogy néhány megjelenítési dolog másképpen van, mint az előző 660-asnál. Akkor azt hittem, valami szoftverfrissítés volt. De nem!
Azóta már volt alkalmam összehasonlítani és azt kell mondjam, sokkal felhasználóbarátabb, szebb, jobb a SMART menü a 860-nál. A felület, a háttér, a színek és az elrendezés.
Valamint, ha filmet nézek, a Magic távirányítón a programváltógombbal tudom a feliratot időben előre ás hátra eltolni. 60 mp plusz/mínuszt tud. Időkorrekciót igénylő feliratnál jön jól - néhanapján...
A belső tárhely 1,5 GB.
A TV nem a talpon mozog, forog, hanem a talppal együtt, aminek az aljában kis görgők/kerekek vannak.
TAB-ot váltottam, ami már tudja a képernyőtükrözés, így sikerült ezt is kipróbálnom a TV-vel. Szuperül működött, nagyon gyorsan felismerte!Ezek maradtak le, illetve ezekkel egészülhet még ki a korábbi tesztem!
Az eltelt pár hónap csak megerősített a választásom helyességében! Úgy az 55', mint a 860 tekintetében!
Jó LG-zést mindenkinek!
-
gyeniko
őstag
válasz
yodamester10 #34628 üzenetére
Ez így arányos, de ettől még nem OK, mert rettentő sok!
Soha nem mértem még le az egyes eszközök fogyasztását standby állapotban, de gyanítom, hogy ha mind a 30 eszközt lekapcsolnám napi kb. 16 óra időtartamra, akkor sokat meg lehetne takarítani...
Egyébként ma megrendeltem 4 db ilyet és 4 db ilyet. Ez lesz ám a rezsicsökkentés! -
D80
tag
válasz
LucasGrant #34622 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Akkor a 660-as felé hajlok inkább!(#34624) Lidl
Neked is köszi!Pont a 32"-ost nézegettem, a hálószobába venném második TV-nek.
A mélynyomó nem játszik akkor, mert sajnos nincs benne! -
gyeniko
őstag
válasz
yodamester10 #34618 üzenetére
Nálunk is így van. Havi elektromos fogyasztás átlag 650 kWh... Jó ez így?
-
Lidl
senior tag
A mélynyomóra reagálnék...
Nekem 690 van, ami szerintem hangzásban ugyan az, mint a 660.Egy Samsung 32-es régi LCD-ről váltottam. Nos abban is volt hipi-szupi hang (SRS, meg ilyesmi) de miután meghallottam a 690 hangját... Ég és föld. Még a sima RTL is százszor jobban szól, pedig nem is piszkálgattam még semmit a hangban.
Nagyon lehet hallani, hogy mélynyomó van benne.
Ha ez lökés lehet a választásban, akkor inkább a mélynyomós 660.Tévedés ne essék, nem hasonlítom a tévé hangját még egy alap házimozihoz sem, de szerintem nagyon jó hangja van egy tévéhez képest, és ebben a mélynyomónak nagy szerepe van.
Köszi
Lidl -
spiritex
veterán
válasz
LucasGrant #34622 üzenetére
Ez általánosságban is igaz, hogy az edge LED ,,csillogósabb" képet ad, és mélyebbek a színek és a kontraszt, mint a direct LED, ami megvilágítja az egészet, ezáltal mattosabb a kép?
-
LucasGrant
aktív tag
Szerintem megér annyival többet a LA660S, de a LA620S is nagyon jó Tv, mondjuk nem tudom melyik méretbe nézted, mert hol kisebb hol nagyobb az árkülönbözet.
Én az Edge LED-et jobban szeretem, plusz már a 660-as tudja vezérelni is őket, amíg a LA620S directbe megvilágítja az egészet. 620-nak kicsit mattosabb a képe, a 660-nak viszont ,,csillogósabb", ezáltal számomra sokkal mélyebbek a színek, és a kontrasztja is jobb.
Hangzásba a LA660S-be van már egy mélynyomó, ami tényleg jól szól (kivéve 32"), megnézel egy Tv szétszedős videót, akár látod, hogy nem kis darab mélynyomót pakoltak bele.
Ha egyszer kipróbálod a Magic-et, akkor hidd el, hogy kelleni fog, ez nem 620S kizár ok, mert ahhoz is hozzá tudod venni 10e ért, csak az LA660S-be ugye már benne van. Összességébe ha csak a képről van szó, akkor is számomra jobb az LA660S. -
D80
tag
Sziasztok!
TV vásárlásán gondolkozom, sok utána olvasás után sikerült két típusra leszűkítenem:
- LA620S
- LA660STudnátok tanácsot adni, hogy megéri-e a felárat a 660-as?
LG oldalán áttanulmányoztam a különbségeket, de kikérném azért hozzáértők véleményét!A szemüveg és a távirányító ami plusz, annyira nem számít, inkább a képminőség fontos számomra.
A 660-as Edge LED háttér-világítású, míg a 620 Direct LED-es.
Mindenhol azt írják, hogy a Direct a jobb, pedig az az olcsóbb típusban van. Ez igaz?
Köszönöm! -
Watt25
veterán
válasz
És az esőerdőkkel mi lesz, he?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Pazarló!
-
yodamester10
őstag
Érdekes dolgokat írtok itt,hogy majdnem mindenki mindent áramtalanít,meg távirányítós elosztó
Nálam mindig minden áram alatt van,sőt a lakásban az összes villanykapcsoló éjszakai jelzőfényes
Az új LG tévé is mindig csak MG vel van kikapcsolva
-
farkas-j
őstag
válasz
karendi #34616 üzenetére
A kiszáradás egy szakmai zsargon, ami nem feltétlenül a hő és a kondenzátorban lévő "elektrolit elpárolgása" folytán jön létre, hiszen az jó gyártási technológia esetén, hermetikusan zárt térben van. Tönkremehet vagy sérülhet a feltekercselt fegyverzet szigetelő (esetenként oxid) rétege is, vagy más fizikai, kémiai jellemzői változnak kedvezőtlen irányban. Ezt pl. jól mutatja, amikor egy kondenzátort kapacitásvizsgáló műszerrel mérve kifogástalannak találjuk, azonban az ESR értéke (nagyon leegyszerűsítve a váltóáramú ellenállása) viszont magas, ezért nem képes ellátni nagyfrekvencián a feladatát. Természetesen a terhelés is hatással van a kondenzátorok élettartamára. Mivel a kapcsoló üzemű tápegységekben terhelés nélkül is folyamatosan "nagyfrekvenciás" feszültségnek van kitéve a kondenzátor, ezért az öregedésére is hatással van. A képlet azonban korán sem ilyen egyszerű. Nagyon bele kellene mászni a fizikába és kémiába (ami nem éppen a szakterületem
), hogy konkrét élettartam diagramot lehessen felvenni a különböző változók figyelembevételével. A kondenzátorok egyébként sok sok év alatt használat nélkül a polcon tárolva is romolhatnak, tönkremehetnek.
Van olyan kollégám, aki olyan irányítástechnikai szakterületen dolgozik, ahol előírás van bizonyos elektronikai eszközökben az időszakos kondenzátor cserékre. Ide csak minősített kondenzátorok kerülhetnek, és még az is előírás, hogy nem lehetnek 6 hónapnál régebbi gyártásúak az új kondik! -
farkas-j
őstag
válasz
superg #34612 üzenetére
Egy fogyasztásmérővel is nehéz megállapítani, ugyanis a mai modern tápegységeknek rendkívül kicsi a fogyasztása. Ráadásul néhány esetben a teljesen áramtalanított TV-k esetén is mérhető minimális szivárgó áram. Ez abban az esetben fordul elő, amikor a 220V-os kapcsoló elé építenek be hálózati L-C zavarszűrőt. Ez viszont a készülék élettartamát nem befolyásolja
Kiegészíteném a korábbi hozzászólásomat, nehogy valaki félreértse. A lemágnesezés szükségessége csak a CRT (képcsöves) TV-ket és monitorokat érinti, az LCD-ket és plazmákat nem! Ezeknél nem áll elő felmágneseződésből adódó színtorzulás! -
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #34607 üzenetére
Az, hogy van rajta kikapcsoló gomb, abból sajnos nem lehet kívülről megmondani, hogy valóban teljesen áramtalanítja e a készüléket. A DVD lejátszómon és az Aiwa deckemen is van kikapcsoló gomb, ami csak annyit csinál, hogy leválasztja az alaplapot a tápegységről. A tápegység továbbra is áram alatt van. Az Aiwánál nem gond, mert az hagyományos tápos, max feleslegesen eszi a készenléti áramot. A DVD-nél viszont kapcsolóüzemű táp van, aminek ugyan kisebb az önfogyasztása, ám érvényesek rá a korábban leírtak. Nálam egy központi kontaszetten ill. a házimozi által kapcsolt villanyon vannak ezek a cuccok. Egyedül a Kenwood házimozi erősítőmet nem kötöttem rá a kapcsolt kontaszettre (pedig az is készenlétben áram alatt van, igaz hagyományos tápos) , mert a 14-16 óra múlva minden beállítást és rádiócsatorna hangolást elfelejtene.
-
spiritex
veterán
válasz
farkas-j #34606 üzenetére
Lenne egy kérdésem még:
két tv-m van, egy Pana plazma és egy LG lcd. Nos a plazmán van kikapcsoló gomb, az LG-n nincs. Az LG-nél értelemszerűen nem tudom mivel kikapcsolni teljesen, így a hosszabbító kapcsolójával áramtalanítom, de a plazmánál elég, ha kikapcsolom a gombbal, vagy annál is el kell venni tőle az áramot? Köszi! -
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #34605 üzenetére
Így van, csak távirányítóval kapcsolta ki. Ilyenkor gyakorlatilag (típustól függően) teljesen áram alatt marad(hat) a tápegység. Mivel ez hagyományos CRT (csöves) TV volt, még egy hibát okozott a ki nem kapcsolás. A legtöbb TV-nél a képcső lemágnesező áramkör, csak a hálózati (220V-os) kapcsoló bekapcsolásakor működik rövid időre. Ez az egyszerű áramkör az, ami a színtisztaság megőrzéséért (homogén szín megjelenítésért) felel. A képcső ugyanis képes felmágneseződni, ami az elektronsugár eltérítésében okozhat pontatlanságot. Az elektronsugár nem azt, vagy nem csak a neki megfelelő színű fluoreszcens pontot gerjeszti, hanem másikat is. Mivel ez az elektronika nem működött, hiszen nem kapcsolták ki sosem a TV-t, így színfoltos lett a képernyő.
-
spiritex
veterán
válasz
farkas-j #34604 üzenetére
Hát azt hiszem mindenki nevében megköszönhetem ezt a szakmai kitérőt, mert általánosságban elmondható, hogy a PH-ról sajnos hiányoznak az ilyen szakmai jellegű hozzászólások, sokkal több a találgatás, vélemény...
Egy mondatot nem érettem viszont: "...a TV-jét mindig készenléti üzemmódba szokta lekapcsolni..."
Ez alatt azt értetted, hogy nem áramtalanítja, hanem csak kikapcsolja a távirányítóval és világít a tv-n a led, ugye? Tehát nem valami spéci dologra gondoltál, hogy először készenlétbe kapcsolja, majd áramtalanítja, vagy ilyesmi? -
farkas-j
őstag
Tisztelt Uraim! Látom a nyilatkozók nemigazán jártasak az elektronika területén. Úgy nyilatkoznak az áramtalanítás szükségességéről vagy feleslegességéről, hogy nem tudják mi van mögötte, hogyan épülnek fel a mai elektronikus eszközök. Most egy kis "mese" következik.
Mivel a nyersanyag árak, különösen a réz és a minőségi trafóvas ára a korábbi időkhöz képest az egekbe szökött, a szilícium (homok) és a félvezető gyártás viszont olcsó, ezért a gazdaságosabb. A kisebb méretű és az energiafogyasztás szempontjából kedvezőbb tápellátás felé fordult az ipar. Elindult minden területen a miniatürizálás is, amihez a régi hagyományos tápegységek alkalmatlanok. A mai eszközökben, TV-kben "nagyfrekvenciás" kapcsoló üzemű tápegységek vannak. Ezek általános jellemzője, hogy a hagyományos trafós 50Hz-es frekvencián működő helyett, már több 10 vagy 100kHz-es frekvencián üzemelnek. Ezzel drasztikusan csökkenthető a tápegységek mérete, súlya, ezekből következően az anyagfelhasználás is. Emellett pozitív hozadékként megnövekedett a hatásfok. Ez mind szép és örömre ad okot, van viszont egy nem reklámozott, általánosságban elmondható hátránya is (ami a gyártó szempontjából nem feltétlenül hátrány). A kapcsolóüzemű tápegységek élettartama a működési módjából adódóan drasztikusan csökkent a hagyományos 50Hz-esekhez képest. (Ez a gyártókra nézve persze előny, hiszen a fogyasztói társadalom előbb fogja kidobni a hamarabb meghibásodott készülékeket és vesz újat helyettük. Jobban tervezhető "programozható" a mesterséges elavulás is.) Ennek nem egyedüli, de kiemelkedő oka, az alkalmazott elektrolit kondenzátorokban keresendő. A magas frekvencia sokkal jobban igénybe veszi a szűrő és csatoló kondenzátorokat. A jó minőségű elektrolit kondenzátorok, amik a bennük kialakult magas hőmérsékletet is jól bírják és hosszútávon képesek a kapacitásukat szinten tartani, igen drágák. (Biztosan sokat láttak már olyan kondenzátort amire 85°vagy 105°volt ráírva. Persze ez csak egy része a minőségi mutatónak.) Ma már lassan ott tartunk (persze egy kis túlzással), hogy egy elektronikus eszköz megbízhatóságát majdhogynem a beleépített elektrolit kondenzátorok határozzák meg. A kondenzátorok élettartama viszont véges, mert egy úgynevezett "kiszáradási folyamat" alakul ki az életciklusuk során. Csökken a kapacitásuk, és el kezd emelkedni az ESR paraméterük. Ezt az elektronika egy bizonyos határig képes kompenzálni vagy eltűrni, ám ez véges. A kiszáradt kondenzátor képes egy láncreakció elindulásával akár irdatlan javítási költségeket is okozni. Egy példa. Én anno javítottam olyan TV-t, aminek a tápegységében egy 30Ft-os 4,7uF-os visszacsatoló kondenzátor kiszáradása olyan lavinát indított el, ami 24eFt-os anyagköltségű javítást eredményezett. A lényeg, hogy nem mindegy, hogy egy kondenzátornak mennyi az adott gyártója által "szavatolt" élettartama. (Ez nem is a legjobb szó rá, mert kevesen szavatolják az élettartamot, hiszen az sok körülménytől függ.) Az élettartam függ az alkalmazott anyagoktól, gyártási technológiától, gyártási precizitástól, működési frekvenciától, működési feszültségtől, terhelő áramtól, környezeti hőmérséklettől és még jó néhány dologtól. Két "azonos" általános paraméterű kondenzátor között (feszültség, kapacitás, hőmérséklet, ezeket szokták feltüntetni pl 25V 47uF 105°C) akár nagyságrendbeli minőségi és árkülönbség is lehet. Félreértés ne essék. A minőségi kondenzátorok paraméterei is romlanak az életciklusuk során, ám nem mindegy, hogy ez milyen gyorsan és milyen görbe mentén történik.
Összegzésül. A kapcsoló üzemű tápegységek élettartama kisebb, mint a régi 50Hz-eseknek. Nem mindegy, hogy a beépített "fáradó" alkatrészek (leginkább kondenzátorok) milyen hosszú ideig vannak használatban. Egy tápegység elindítása ugyan némileg nagyobb "sokkal" jár az alkatrészekre nézve mint a folyamatos járatása, de saját és a szakma tapasztalata szerint jótékonyan hat az élettartamra, ha feleslegesen nem járatjuk elektronikai eszközeinket. Így még energiát és pénzt is spórolhatunk. Minek járatni egy TV tápegységet a nap 24 órájában, ha csak napi 2-6 órát használjuk? Én speciel áramtalanítom a TV-met (is).
És egy tévhitet is szeretnék eloszlatni. Volt már olyan kuncsaftom, aki azt panaszolta, hogy a TV-jét mindig készenléti üzemmódba szokta lekapcsolni, így évekig nem volt a készülékkel gond. Ám egy teljes áramtalanításból való elindításkor egyből tönkrement. A hibafeltárás bebizonyította, hogy nem ezért ment tönkre mert ártalmas az áramtalanítás, hanem azért, mert évek alatt elvesztették a pufferkondenzátorok a kapacitásukat, és az indításkori nagyobb áramlökést így már nem tudták elviselni. -
Lidl
senior tag
válasz
Tékozló #34600 üzenetére
Oké, nem tudtam, hogy ismered ezt a beállítást. Sokan nem ismerik.
Szeritem attol is függ, hogy milyen hosszú az áramszünet. Ha csak pillanatnyi és nagyon gyorsan visszakapcsol az áram, tulajdonképpen nem is kimaradás, hanem inkább ingadozás, akkor inkább elképzelhető, hogy újra bekapcsol. Mondjuk a tápban lévő nagyobb kondik nem tudnak kisülni, ilyesmi...
De ez csak tipp.Hogy-hogy olyan sűrű az áramszünet? Nálam kb. évente 1 fordul elő.
Amúgy nekem az a véleményem, hogy a sok ki- bekapcsolás inkább árthat az elektronikának. Jobban, mint a kondik kiszáradása.
Bekapcsolásnál nagyobb áramlökések fordulhatnak elő, ami inkább ártalmas az alkatrészeknek.
Én ezért inkább bedugva hagyom, készenlétben az ilyen eszközöket.Persze egy állandóan cicergő táp esetén biztosan jobb a kikapcsolás. Ott nem érdekelne a meghibásodás, ha pár nap alatt megőrülnék a cicergés miatt
Köszi
Lidl -
Tékozló
tag
Egyébként tápegységeknél inkább azt javasolják, hogy feleslegesen ne legyen áram alatt, különösen a mobil töltőkre vonatkozik. Azok enyhén sípoló, magas frekvenciájú hangot is szoktak adni a környezetemben (főleg feltöltés után), ezért is húzom ki őket a konnektorból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest