Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Louro

őstag

Sziasztok

Na tegnap betelt a pohár, de akkor félvén, hogy nem fórumhoz illőket írnék, eltoltam már a gondolataim megosztását.
    Adott egy LG 42LK530-as TV. Szuper. Szeretjük is nagyon. Eddig egy korábbi firmware volt rajta, de tegnap frissítettem "naprakészre" az LG magyar oldalán található leírás alapján.

Két gondom - mérgem - is van.
    1: UPC digikártyás megoldással jönne az égi áldás, de a csatornaváltás lassú (, amikor settop box volt, akkor érezhetően gyorsabban pörgette a csatornákat, de azt mondták, hogy nem lesz gond. Eleinte örültem, hogy nincs +1 kütyü a TV alatt, de mára majdnem ott tartok, hogy visszasírom) és ezen kívül, amikor a műsorújságot akarom megnyitni, 1-2 másodperc után kidob az adáshoz a menü. (Hozzáértőbbeknek: Megnyomom a Guide gombot a távirányítón. Bejön a műsorújság, vagyis elkezdi betölteni az adatok, majd 1-2 másodperc után kilép, mintha vissza akarnék térni az adásra.)

2: .mkv fájlok. Gondolom ezer és egy topik van ezzel és szitkozódnak sokan, de itt is sokat visszapörgettem, hogy hátha van valami külön fóruma, de nem találtam. Olvasgattam a neten tengersok fórumot, de már ott tartok, hogy van két filmem, amit egyszerűen nem akar lejátszani. Az mkvtoolnix-szel a header-t eltávolítottam. A fölösleges hangállományt és felíratokat kiszedtem, hogy minél több hely legyen, de semmi. Korábban volt, amit lejátszott - valószínűleg másként lehettek kódolva -, de ez a kettő.... Lehet mondani, hogy "kölcsönözzek" másik változatot, de ez az .mkv-para elég bosszantó. Erre rég kitalálhattak volna valamit.

Ha bárkinek bármi ötlete, javaslata van - azon kívül, hogy vegyek egy másik TV-t - köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák