Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Egyébként nem június 8 már a dátum, hanem június 10. 14:23.
(és ez még valójában mindig nem végleges, ha valami közbeszól)Érdemes megnézni a keddi Ax4 sajtótájékoztatót. Egész sokat beszél Tibi is.
-
DarkByte
addikt
Ennek kapcsán egy kis önzetlen figyelemfelhívás a Spacejunkie-nak, mert szerintem indokolatlanul alulnézettek és megérdemelnék hogy ez ne így legyen.
Rengeteg nagyon érdekes podcast-juk van, több kapcsolódik az Ax4-hez is.Pl. Schlégl Ádám (kutató űrhajós jelölt, az űr emberi szervezetre gyakorolt hatásairól, a videó második feléveben pedig a felvitt magyar kísérletekről beszél), Magyari Gábor (a Hunor Repülésüzemi és Képzési Vezetője, Magyari Béla tartalékűrhajós fia), stb.
Az Ax4 felbocsájást pedig élőben közvetítik majd Floridából.
Tibi kapcsán akadtam rájuk és színtiszta arany ami a csatornán van, hetek óta szórakoztat mint űrlaikust. pl. a Bihari Gáboros Hold és Mars bázisos videókat se bírtam egyszerűen letenni. És biztos vagyok benne még sok minden van amit fel sem fedeztem, akkora backcatalog-juk van.
De amúgy minden héten van egy vagy több élő eseményük, pl. Starship beszámolók, vagy pl. ma este a Japán Hakuto-R Holdraszállását követik élőben.
-
SaPeter
kezdő
Eredetileg május 29-én indult volna a küldetés, de műszaki hibák miatt másfél hetet csúszik a start. Várhatóan június 8-án, magyar idő szerint 15:11-kor elindulhat Kapu Tibor és három űrhajóstársa a Nemzetközi Űrállomásra.
A műszaki hibát sajtó értesülések szerint egy kábelköteg okozta, amely nem ment át a nagyfeszültségű teszten, emiatt cserélni kellett azt. Ezen kívül az ejtőernyőknél is kisebb páralecsapódást fedeztek fel a tárolórekeszben, ennek javítása is néhány napot igénybe vett.
Az indulás előtt a legénység tagjai karanténba vonulnak, hogy semmilyen betegséget ne vigyenek fel az űrállomásra.
-
SaPeter
kezdő
2025. június 8-án, magyar idő szerint 15:00-kor (helyi idő szerint 09:00) indul útjára a SpaceX Falcon 9 rakétája, amely a Dragon 2 űrhajóval eljuttatja Kapu Tibort a második magyar űrhajóst a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A küldetés 14 napig fog tartani.
A küldetés neve Axiom Mission 4 (Ax-4)
A küldetés célja tudományos kísérletek végzése, ipari fejlesztések tesztelése és a magyar űripar nemzetközi bemutatkozása. Az indulás helye Kennedy Űrközpont, Florida, USA.Még 5 nap van hátra az indulásig, és ebben a fórumban követnénk végig a küldetést.
Képek, infók, vélemények mind elférnek itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged