Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezozo
tag
Hali, a TruMotion pl:100Hz
A TruMotion másodpercenként száz képkocka megjelenítésével csökkenti a gyors jeleneteknél érzékelhető elmosódást. A hagyományos TV-k ugyanennyi idő alatt mindössze ötven képkockát jelenítenek meg.
A TruMotion fejlett algoritmusok segítségével alaposan elemzi a videojelet, majd automatikusan kiszámolja az eredeti képkockák közé beillesztendő plusz képkockákat. Ez a technológia csökkenti az érzékelt válaszidőt és a kép elmosódását, ezzel a gyors jelenetekben is valósághű részletvisszaadást tesz lehetővé,ezt az én tévémre írják az LG oldalán LE5300. -
Kroni1
veterán
A Tru motion technologiáról tud valaki adni valami értelmes felvilágosítást vagy egy linket ami nem az LG marketingszövege? Nem találtam eddig sehol se pontos leírást róla.
-
maestro87
őstag
válasz
BloodRay #1531 üzenetére
Ez már csak szőrszálhasogatás! Értsd úgy, ahogy kell. A fórumokon általában ezt utálom, hogy az emberek ki spéciznek maguknak 1-2 szót a hsz-ban amibe bele tudnak kötni ezzel is bizonyítva tudásukat...
(Számítógép az alapja mivel az lcd tv-ket már lehetetlen elképzelni processzor nélkül, nem úgy mint a crt-ket, azonban op.rendszer nélkül még el tudom képzelni.
Egyébként nálam a számítógép fogalma a félreértések elkerülése végett: CPU, RAM, és valamilyen ROM + a ROM-ban lévő program).
"a beágyazott rendszerbe bele kellene "írni" még pluszban a driver-t, hogy támogatott legyen."
Mivel mondtátok, hogy Linux alapú, ezért ez sem lenne már probléma a gyártók számára. Ki tudja, egy-két év és talán "beleírják".LW650S
A táblázatban:
"SD->HD felskálázás kiváló"
Azt hiszem innem vettem. -
DQ
tag
válasz
dscholtz #1542 üzenetére
HDMI (a 3d-s filmek miatt kell az 1.4) mehet a 6850-ről a tv-be. Ekkor sajnos a scart-on (erről nyerhetnél rca-ra hangot az erősítődhöz) nem megy le a hang az erősítőbe (ezt nem értem, mert külső vinyó esetén megjelenik a hang a scart kimenetén, míg hdmi-ről jövő jel esetén viszont nem), így a hang számára marad az a lehetőség, hogy azt a sz.géped hangkártyájáról viszed át az erősítőbe.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Vettünk egy LW570S-es LG LED TV-t, és nagyon tetszik! Az lenne az kérdésem hogy a TrueMotion 100Hz az mit jelent pontosan? Az valós 100Hz, vagy csak a képkockák közé ékelt szünetekkel van meg a 100Hz?
-
dscholtz
tag
válasz
BÁ Nutrition #1543 üzenetére
inkább az lenne a kérdés, hogy a TV-t hogyan tudom összekötni ezzel a házimozi rendszerrel.
Ha jól olvastam, a tv-nek van hátul "PC audio kimenet"-e, esetleg ezen keresztül? -
dscholtz
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
42LW5500 vásárlás előtt állok. A filmeket PC-ről szeretném lejátszani. ( Ati 6850 videokártyával )
A gondom az, hogy elég régi a házimozi rendszerem ( Pana SC-HT500 ), és persze nincs HDMI csatlakozó rajta, csak RCA-val van Audio IN.Össze tudom kötni valamilyen megoldással a 3 kütyüt? ( TV, PC, házimozi )?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
full hd készülék vásárlás előtti információgyűjtő fázisban vagyok.A következők az igényeim, amire keresek megoldást:
32"
LED-es háttérvilágítás
150-200 kHUF
DVB-T tuner mindigtv extra-ra
DVB-S2 tuner Astra HD+-ra
PIP minimum a két tunerrel
Médialejátszás (akár hálózatról is)Valamennyire áttúrtam a kínálatot, de igazság szerint nem találtam olyan készüléket, ami tudna fogadni két kódkártyát is.
Tudtok esetleg a kiválasztásban segíteni?
Vagy nem érdemes a DVB-S2 tunert itthon erőltetni, tegyek inkább hozzá egy megfelelő külső egységet?
Előre kösz. Üdv -
ezozo
tag
Hali,nekem 37-es van,nekem is volt problémám ezzel a hang csúszással,próbáld ki hogy ha nincs beállítva a tévén az idő állítsd be vagy ha ez nem segít frissítsd a szoftvert,csinálj egy mappát LG_DTV névvel és másold bele ezt,nekem semmit nem kellett újra beállítani frissítés után minden megmaradt: [link]
-
visage
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 32LE5300-as TV-m. Pendrive-ról néztem divx filmeket, és kb 20 perc után a hang kezdett lemaradni a képtől. Másfél óra után már bő 1 mp volt a csúszás. Másik lejátszón rendesen mentek a filmek.
Van valakinek esetleg valamilyen tippje vagy hasonló tapasztalata?
Köszi előre is. -
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Két Tv-ről szeretnék tanácsot kérni.Ugyanis amiről eddig érdeklődtem azért nem kell már mert teljesen más szobába lenne eme két készülék valamelyike.De ha más tipusú készülék is van ehhez hasonló paraméterekkel azt is szivesen fogadnám.150--160 ezer van kb a Tv-re.Ja és ha lehet 100Hz frissítéssel rendelkezzen. Köszi a tanácsokat.
1-- LG 32LV5500
2--LG37LV5500 -
kanu1984
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a 42lv4500-as modellről? -
tibtibx
csendes tag
Arra lennék kiváncsi, hogy a LG 42 LW5500-as tv árának196.000-ra való esése, majd 215.000-re való visszaemelése csak tévedés volt, vagy szándékos ármanipuláció?
-
BloodRay
veterán
Nem vagyok hülye.
Arra céloztam azzal amit írtam, hogy az totál értelmetlen, hogy "a tv számítógép alapú", mert maximum az operációs rendszerrel összefüggésben van értelme az "alapú"-nak...
Nagyon jól tudom, hogy milyen hardvereket használnak a tv-kben.A lényeg az volt, hogy itt nem az van mint normál pc-n, hogy ha veszel valami új kiegészítő kártyát akkor azt ismerni fogja a gép(roszabb esetben feltelepíted/megkeresed a drivert), hanem a beágyazott rendszerbe bele kellene "írni" még pluszban a driver-t, hogy támogatott legyen.
-
lovi27
addikt
válasz
BloodRay #1529 üzenetére
"A tv nem számítógép alapú, hanem unix alapú a szoftver ami fut rajta."
A számítógép hardver, a Linux pedig szoftver, tehát így nem állítható ellentétbe. A mai tv-k az otthoni számítógépekhez viszonyítva egy lassú, korlátozott képességekkel rendelkező számítógép egybeszerelve egy túlméretezett megjelenítővel (monitorral). Plusz az input-output része kicsit más (pl. nincs billentyűzet, de van nagyfrekvenciás vevőegység - tuner, stb.).
Te arra gondoltál, hogy az operációs szoftvere nem Windows, hanem Linux. De ettől még a tv-knek is egy (cél)számítógép a lelke.
-
BloodRay
veterán
válasz
maestro87 #1528 üzenetére
A 3D-s LG tv-k 3D-re tudnak felkonvertálni, nem fullhd-re.
A garancia akkor ugrik ha amiatt hibásodik meg a tv, hogy a szerviz menüben lett turkálva.
A tv nem számítógép alapú, hanem unix alapú a szoftver ami fut rajta.Az ebben lévő driverek határozzák meg mit kezel, mit pedig nem.
-
maestro87
őstag
válasz
BloodRay #1518 üzenetére
"Fullhd-re helkonvertálni a hdmi-s dvd lejátszók tudnak..."
Én úgy olvastam mintha a 3D-s LG tv-k is tudnák ezt a funkciót.Mert a garancia elvész szoftver frissítésnél? A frissítésben lévő új funkciókat/javításokat meg lehet valahol nézni, hogy érdemes-e?
Felőlem kezelhetné is, mivel lényegében ez is számítógép alapú.
-
S.Gabi
csendes tag
Úgy látom senki sem reagál a kérdésemre
Akkor úgy kérdezném hogy mi a külömbség LE és a LV jelzés között? -
S.Gabi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket szerintetek mélyket vegyem a két tv közül:
LG 26 LE5500
LG 26 LV5500
Válaszotokat előre is köszönöm! -
klevi1967
tag
válasz
BloodRay #1518 üzenetére
Kedves BloodRay! Egyelőre nem tudok egy LG-s usb-wifire beruházni (hogy gondolom, az omnia2-ről) tudjam egyszerűbben beírni a betűket. De a Panasonicomnál a szám többszöri nyomogatásánál ugrott a betűkre. Az egy köztes, elég jó megoldás lenne mindenki számára. Köszönöm!
-
klevi1967
tag
válasz
rumihaly #1517 üzenetére
Köszönöm, jó ötlet, de nem elég a rádiós adómnak (fülesnek) a kivezérlésére. Még egy előerősítőt nem tennék hozzá. Jó lenne a szerviz menüből kikapcsolni a némítást. De a mostani Lidlis univerzális távpiszkámmal egyelőre csak az általános utasítások jönnek elő (hang, csatorna, stb). Keresem a megoldást. Üdv!
-
BloodRay
veterán
válasz
maestro87 #1508 üzenetére
Fullhd-re helkonvertálni a hdmi-s dvd lejátszók tudnak...
Az oldalról való fakulás ennél a tv-nél szerintem a megvilágítás miatt van.
A többit a helyedben inkább nem erőltetném.(#1511) klevi1967 -> Magic remote, vagy okostelefon a tv-hez és máris ezerszer kényelmesebb lesz kezelni a böngészőt. Én távirányítóval már nem vacakolok, mert agyvérzést kapok.
(#1516) maestro87 -> Az a csatlakozó a szolgáltatói kártyáknak van... Bele tudnál rakni wifi kártyát, de szerinted felismerné a tv? Megsúgom. Nem. De ha akarod beleírhatod a tv szoftverének alapját képező Linux alapú rendszerbe...
-
rumihaly
csendes tag
klevi1967 Én is ilyen fülhalgatót használok.A 21 pólusú scart cstlakozón minden rajta van,audió ki-be.
-
espat
tag
Biztos, hogy az eredeti kérdezo a televízióján látott "PCMCIA" kártyafogadót? Csodálkoznék rajta, inkább CI slotról lehet szó.... Vagy lehet, hogy a CAM modulok valójában PCMCIA szabványnak megfelelo berendezések, és akkor érteleszeruen a CI slot az valójában PCMCIA slot?
-
lovi27
addikt
válasz
maestro87 #1502 üzenetére
"Még egy kérdés. Ez például mire jó? Rá lehetne kötni a net-et vagy mi?"
Ez egy vezetékes hálózati kártya, ami egy PCMCIA kártyahelyre dugható. Elsősorban notebookok számára a világhálóhoz csatlakozásra. Amelyik tv képes az internetre csatlakozni, abba már eleve beépítik a hálózati kártyát. Tehát nem kell a tulajnak külön vásárolnia, nincs is hely kiképezve a számára.
-
kanu1984
csendes tag
Sziasztok!
Vélemény 42lx6500-ról? -
klevi1967
tag
válasz
BloodRay #1507 üzenetére
Tisztelt BloodRay!
Sajna nem tudom beállítani, hogy külön legyen vezérelve a fülhallgató (pedig a gyerekek miatt jó lenne nem mindig dugdosni a kimenetre)
Újabb lehetőség, ami kimaradt: url beírása nem kínlódva, hanem billentyűzetből (mint a telefonon), pedig elviekben van (Alfanumerikus gombok Betűk és számok megadására szolgálnak,
CHAR/NUM (KAR/SZÁM): Váltás a Betű és a Szám adatbeviteli módok között...nekem nem megy. Köszönöm válaszodat! Üdv! -
lovi27
addikt
Tedd fel az LCD TV - tapasztalatok, tanácsok topikban, ott hamarabb fogsz találni UPC-s emberkét.
-
maestro87
őstag
válasz
BloodRay #1507 üzenetére
Az EPG-t már én is megtaláltam benne, csak eddig azt hittem, hogy neten keresztül jön le a műsorinfó (wifi). És azok milyen EPG-k, ahol pl. a műsorleírásban képet is látni a filmről?
Csodaszép nem is, de olvastam, hogy egyes készülékek képesek "felkonvertálni FullHD-re" (persze nem valós HD-re) meg az újabb LG készülékek már szebben mutatják a nem HD műsorokat is.
Ebbe a tv-be milyen panel van, nem tudod? Gondolom nem IPS, mert ha egy kicsit oldalról vagy fentről nézem, akkor a színek egy kicsit már kezdenek kifakulni.Még egy olyan kérdésem lenne, hogy szoftverfrissítéssel új funkciókat belehetne hozni ezen a tv-n? (pl. külső merevlemezre filmet felvenni) Illetve el lehet-e nagyon rontani vele a tv-t (szervíz) ha nem sikerül frissíteni (pl. áramszünet)?
-
BloodRay
veterán
válasz
maestro87 #1473 üzenetére
Hát a 3550 nem épp 100Hz-es.
Ettől eltekintve szép(végre matt keret!), korrekt, alap led.
EPG természetesen van benne...
DVD egyik fullhd tv-n sem lesz csodaszép... Élességet mindenesetre vedd le olyankor.
Természetesen lehet monitorként használni.(#1483) csak1ember -> LG 42PT353, meg valami kisebb lcd is lesz talán lassan. De ahogy lovi27 írta nincs nagy hiányérzetem, mert olyan tv-t nézek alapvetően amilyet akarok.
(#1489) klevi1967 -> Hangbeállításoknál ha jól emlékszem lehet állítani, hogy ne kapcsolja ki a főhangszórókat ha fülhallgatót használsz.
Ami a csatornalistát illeti én kedvenc csoportokat szoktam beállítani. -
nfsu17
veterán
válasz
maestro87 #1505 üzenetére
Csatornák nézésére, hogy ne a "kódolt" üzenetet nézd egész nap. Te is mondtad, hogy a tévéd megtalálja, pedig CAM-od sincs.
A tévéd megtalálja a jelet a kábelen (HBO), de mivel kódolva van, a kikódoláshoz szükséges eszköz meg nincs nálad (digi esetén a SetTopBox+kártya), ezért nem tudod nézni.Más szolgáltató felől nézve, pl nálunk a szolg. ad CAM modult+Conax kártyát, amit behelyezek a tévé CI nyílásába és voilá, megy minden előfizetett adás, ami a kártya nélkül nem menne, de a tévé megtalálná.
-
maestro87
őstag
Igen, digi.
Milyen box? Set top box vagy micsoda? Bocs, kicsit lemaradtam a digitális tévézés világából is.
A set top box az a digitálisat alakítja analóggá, nem? És abba menne egy PCMCIA kártya is, és azzal foghatnám a kódolt csatornákat is? Nem ehhez a kártyához kell valami kód (amiért fizetni kell), hogy bejöjjön a csatorna?
MinDigTV-nél meg elég lenne egy kártya is a TV-be? Jól gondolom?DigiTV:
A digitális boxokhoz nem tartozik kódkártya, ezen adásaink az általunk biztosított készülékekkel nézhetők. Ha valaki saját készülékkel szeretné fogni a digitális műsorokat, akkor azt kérjük jelezze.
A 2. mondat mit jelent? Jelentsük be nekik, hogy vettünk egy DVB-C-s TV-t??? Mi közük ezekhez?
Még egy kérdés. Ez például mire jó? Rá lehetne kötni a net-et vagy mi? Vagy ez csak számítógéphez lenne, nem tudom... -
espat
tag
válasz
gulyasa #1500 üzenetére
Általában (most már) minden DVB-T tunerrel ellátott TV-ben van CI slot. Common interface a teljes neve, és arra szolgál, hogy CAM modult (conditional access module
lehessen belerakni, amibe aztán megy a konkrét dekóderkártya.Azért van ez így kitalálva, mert sokfajta kódolás létezik, és minden kódolási rendszer saját algoritmust használ, illetve más-más a mukodési elve.
Ha a TV gyártók konkrét CAM modult szerelnének a tv-be, akkor leszukítenék a vásárló lehetoségeit kikódolás terén. Ezért a vásárlóra van bízva, hogy olyan és annyi CAM modult vásároljon, ahány és amilyen kártyát használ.
Persze léteznek univerzális kártyaolvasók, amikbe minden további nélkul be lehet szúrni a kártyát, de ezeket konfigurálni kellene, ami valszeg egy halandó tv-felhasználónák kicsit korulményes lehetne, mivel számítástechnikai ismereteket, és egy kis ezen irányú alaptudást igényel. Pl. linux alapú muholdvevoknél ez normális dolog, de ott a felhasználó tisztában van azzal, hogy PC-hez kotve konfigurálni fog kelleni a kártyaolvasót, ún. EMU szoftvert kell telepíteni, ill, aktiválni, ill, konfigurálni...
Suma summarum: a CAM modul egy célhardver, konkrét kártyaolvasáshoz. A CAM modul magába fogadja a kártyát, és ezek egyutt egy egészet alkotva vígan mukodnek bármelyik CI slotban. Egy CAM modul ára kb. 30 €-nál kezd, (Cryptoworks, Conax, Nagravision, Irdeto, stb. stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest