Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Mauzes #85892 üzenetére
Egy autónál a súlyozás a külső felé elmozdul, miközben van szép belső is. Ha már kinyitod az ajtót be lehet látni a belsőre. Felnyitod a motortértetőt látszik a motor.
Modular-nál nyitogathatod az ajtót, ablakot, sokkal előrébb nem jutsz szvsz.Az nem negatívum, hogy ki van dolgozva belül, hanem az a "bajom", hogy a belsejéből - kiállítva - szinte semmi se látszik.
Itt van ez a Tudor ház, aki ismeretlenül ránéz nem biztos, hogy megmondja, a belsejében órás műhely, kisállat akvárium, konyha van.
Vagy itthon a polcon figyel a kovácsműhely, ami szép, de belül is barom klasz dolgok vannak, amiből megbontás nélkül semmit nem látsz...#85893 sb
Hát jah, valami "robbantott" ábra jellegű megbontás se rossz, de akkor meg nem épület#85896 apholyon
Hej de jó!
A doboz tetőt vissza kell tenni, mert ránézek a csokikra és elindulok a lakásban portyára... most kapott a gyerkőc mikuláscsokikat... -
Micsurin
nagyúr
Ez az idei City Naptár valami hihetetlen csalódás... első és utolsó naptárunk. Szerencsére anno ingyen kaptuk ajiba az SW készletek mellé.
...kinyitása sem volt intuitív, mert oldalt akkora hézag volt gondoltam lesz egy kihúzható doboz benne. Nos... így akaratlanul is kiborítottunk mindent és visszatettünk isten tudja milyen sorrendben, így már tényleg igazi meglepi, hogy honnan mi fog kiugrani.
-
apholyon
aktív tag
Kreatív!
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden #85880 üzenetére
Igen inkább ez a következmények nélküli, kurva lassan intézünk mindent ha egyáltalan történik valami országgal van a legnagyobb probléma és pont. Nehogy félreértsetek egyáltalán nem Sundesz nyomorának örülök, vagy vagyok kárörvendő,inkább együtt érzek és egyet értek vele, de ebben az országban nemhogy egy fecske nem csinál nyarat hanem egy egész raj sem, sőt inkább kinyírják őket. És mivel en kezdtem ezt az egészet le is zárnám, nehogy Láz törölje itt a kommenteket.
Apropó én kaptam értesítést hogy ma jön a dpd csomag, persze mire rájöttem hogy ma munkanap van
-
Sinu
senior tag
75375 jó áron van az Auchanban - 22.990 Soroksaron van még 4 db ha valakit érdekel.
76263- 54.990 3db
Monkey palace társas 13.990 20+db -
sb
veterán
válasz
Mauzes #85892 üzenetére
Csatlakozom. Minél nagyobb a modell annál inkább nem látszik jó része. A nem kidolgozott belső inkább csak elméletben ellensúlyoz. Volt róla szó, hogy tudjuk akkor is mi van belül - pl. üres Technic autó vs. "haszontalan" váltó...
Amúgy ki szokták állítani a modularokat úgy, hogy átlátszó 1x2x5-ös elemekre van rárakva a felső szint. Így kiállítva is valahogy így néz ki:
Bár jóval több helyet foglalna és sztem max egyedi házaknál alkalmazható, csoportban már többet ad az utcakép. De levenni bármikor le lehet a polcról, vagy akár ott leemelni a tetejét és belenézni. Nálunk a gyerekek időnként elkérik egyik-másik épületet és akkor életre kel a belseje is. -
Mauzes
addikt
válasz
Throme #85875 üzenetére
Én ezt nem teljesen értem, a (felnőtt) Lego szettek 90%-a a polcon pihen, csak a külső látszik, alig van játék funkció. Most ha egy Icons autónak nyílik az ajtaja, akkor ott már annyira látszik a belbecs?
Nem azt mondom, hogy mindenki vegyen modulárt, de azt negatívumként felhozni, hogy belül ki van dolgozva, kicsit furcsa.
-
Crus
őstag
De miért mondanak ellent a korábbi véleményemnek? Most is jön elvileg egy Auchan rendelés, tippelhetsz, hogy fogom kifizetni.
A szíváskerülést is folyamatosan próbálom alkalmazni. Karácsony előtt pl. hetekkel (1-1.5 hónap is néha) vásárolok, így nem nagyon van nálam olyan, hogy sürgős.
A vásárlónak tudatosan kell viselkednie és a tőle legtöbbet tegyen meg azért, hogy ne kelljen aztán a pénz után futni. És még így is ráfaraghat, de legalább elmondhatja: én mindent megtettem, amit szellemi kapacitásom letővé tett.
Rettentő rossz érzés az, amikor hanyag és felületes valaki majd kár éri és nem elég a veszteséggel szembenéznie, de még azzal is, hogy ez azért történt nagyrészt, mert ellazázta.A kereskedelem nem egészen játék, még akkor se, ha a net miatt kattintgatós játéknak tűnik. Számomra ez az elutalok 190 ezret a Kockavárosbolygóizének (lsd. Legós cikk), olyan szinten felfoghatatlan, hogy nem is tudok mit kezdeni vele agyban. Komolyan nem. Pl. a Bravostore-nak se utalnék egyetlen fillért sem, holott totál más ligában játszanak.
A gyerkőcömet is arra nevelem, hogy egy egészséges fenntartással kezeljen mindent. Ezt felnőtt emberektől alapvetően elvárhatónak gondolnám, de akkor ezek szerint itt tévedek egy nagyot. Gondolom azért, mert a legtöbb felnőtt nem képes felnőttként viselkedni. Megértettem.
De ott a másik oldal is... azt is meg kellene értenie a vevőknek, hogy az árverseny is gyilkos. A vevő mindent is akar és pontosan 0 empátiája van az eladó felé, mert azt gondolja, hogy annak minden is belefér. Ez nyugaton lehet, hogy így is van, de idehaza egyre kevésbé. Talán nyáron olvastam, hogy akkor az utóbbi cirka 1 évben nagyjából 7000(!) kisker szűnt meg.
-
LÁZ
Topikgazda
ON!
-
Crus
őstag
válasz
apholyon #85881 üzenetére
Pont ezért írtam le a saját tapasztalataimat, hogy ne csak az legyen itt, hogy az Auchan feketeli... bocs nem így írtad, hanem így "tróger". (Nálam a tróger és a fekete lista az egyenlő, ha másnál nem, rendben.)
Életem során egy rakás cég törölte a rendelésemet, de ezért soha nem hívnám őket trógernek. Amíg nem ér kár addig különösebb nagy gond nincs.
Nagy tanulság viszont, hogy úgy tűnik a raktárkészletük frissítésével látszik, hogy a kezdetek óta komoly gondok vannak. Nem tudom, hogy most majd a magyar tulajdonossal ezen változtatnak-e. Amúgy IRL is szoktunk tőlük vásárolni, eddig mindig hozták a kötelezőt.
Abszolút elfogadom, hogy másnak egy rendelés törlése már tróger kategóriát jelent, de nagy divatja lett mindent is lehúzni, szerettem volna, ha a tiédre lesz itt egy ellenpélda is.
Másikra: Term. nem vettelek abba a kategóriába.
-
apholyon
aktív tag
"Pls. ne legyen itt is az, mint a BB topikban, hogy egy olvasni képtelen vakegér rácsúszott egy önsorsrontásra és akkor onnantól minden is feketelistára megy. Ezzel a tempóval így hamar elérjük azt, hogy soha semmit nem vásárolunk sehonnan." - erre csak azért nem reagáltam, mert feltételezem / remélem, hogy nem vettél engem is ebbe a kategóriába...
-
sb
veterán
Az Auchan nem feketelistás. Teljesítenek amikor tudnak.
No offense, de a korábbi Crus hsz-ek ennek hangosan ellentmondanának. Ez számomra nem más minta mint a fizessünk utólag, mert az a biztos, más meg szívjon az esetleges utánajárással, hogy hol a pénz, hol a termék, "tudnak-e" teljesíteni vagy 1 hét mire kiderül, hogy hopp, mégsem.
Nem azt mondom, hogy nem lehet ilyen - én pl. igény szerint megyek bele ilyen vásárlásba, pont akkora legnagyobb dilemma nekem is amit írsz: időre kell, pl. gyereknek és már csak 1 hét van. Akkor erősen szelektálok*. Ha meg mindegy, akkor jöhet egy ilyen talán teljesítés is. Csak ez tőled volt most fura a teljesen egzakt sz*páskerüléssel.Mindenesetre a kockabolygó-ról soha nem mertem rendelni... pedig igazából az itteni kommentek alapján ők is teljesítettek amikor tudtak. Néha kicsit később, de itt a topicban tuti jó az arány az igen vs nemek tekintetében. (Nyilván ez időben változott... bár a leírás alapján korábban sem üzemeltek normálisan, de jött egy törés amikor feladták az addig is zavaros, csaló, de még valamilyen működést.)
Általánosítva, ahol felmerült: Igen, itthon nagyon sok dolog nem működik, eleve az egész hatósági, jogi rész. Áfacsalók, cégtemetők évtizedek óta mennek zavartalanul. Nem Legok vesznek el, hanem ingatlanok árával komplett életek és mennek tovább a projektcégek, építenek 20+ éveken át, stb, stb...
Azzal pedig mélységesen nem értek egyet, hogy a vásárlónak kell elkerülnie a bajt. Adónyomozó, autószerelő, műszaki ellenőr legyen egyben, hogy tudjon venni olyat ami nem dől rá/törik ketté alatta... ez nonszensz. Csakis a fentiek miatt ez a magyar valóság sajnos.*Itt jött pl. az akkor érthetetlen példám, hogy hol jöhet szóba - akár azonos legjobb áron is - jófogás. Személyes átvétel (egyéni előny nyilván ha megoldható, de nekem az) elugrok, fél óra, látom mit veszek, megvan fél nap múlva a cucc. Ahelyett, hogy fizikai boltok már alig elérhetőek és tippelgessek melyik készletmentes webshop szállítja majd időben és mennyire lesz püré állagú ajándéknak.
szerk:
@apholyon
Jah, ez is nagyon fontos. Nincs 100.00%. A legjobb hozzáállású boltban is bele lehet futni vmibe. A szándék, kezelés, ezek gyakorisága fontos. Az általánosítás sem jó megoldás. -
apholyon
aktív tag
Remélem nem haragszol meg, amiért leírtam a tapasztalataimat velük kapcsolatban. Eddig 3 rendelésből 2 vagy teljesen, vagy részlegesen törölve lett. Ezek után nem fogom azt írni, hogy fuuu mekkora jó bolt! Örülök, hogy Te jól jártál. Nekem nem ajánlottak fel semmilyen kompenzációt egy esetben sem, pedig legutóbb fel is hívtak, miután érdeklődtem e-mailben, hogy 3 hét után végül is mikor terveznek szállítani (és annak a nagy része a gyereké lett volna, ezt mondtam is nekik). Egy szóval nem írtam, hogy tiltólistás, de a jó nem ilyen. És valóban jó akcióik vannak (talán a legjobbak, ezt írtam is pár napja), de sokra nem megyek vele, ha nem küldik ki, hiába van raktáron elvileg.
Én az Alzával vagyok megelégedve, mások meg velük szívnak... Remélem elfogadod, hogy nem mindenkinek ugyanolyan a tapasztalata minden bolttal...
-
-
Crus
őstag
-
manokaj
tag
Na nálam is befutott az Endurance. Reggel jött az emil, rá 1 órára már itt is volt. Gyorsan összerakom a középkori főteret, aztán jöhet a hajó
-
Crus
őstag
válasz
po1son #85874 üzenetére
Hogy neked nem a gyereked (ha van) a fontos, az legyen a te gondod. Nekem meg van egy SW fanatic fiam, akinek minap rendeltem 2 db. SW fogmosópoharat, nevetséges 400 Ft volt darabja, de 2k szállítási költséget kellett fizessek rá, ráadásul bele is kellett írjam a rendeléskor a megjegyzésbe, hogy elnézést, rendelési összeg limit alatt vagyok, de ez van, gyerkőc a fontos és se közel, se távol nem találtam ilyen nyomorult poharat.
Az Auchanos kompenzációhoz még annyit, hogy NEM kértem tőlük, hogy fizessék ki a különbözetet! Ők ajánlották fel miután annyit írtam nekik, hogy más ismerősök megkaptak a raktáron levő terméket mi meg nem és ez nem fair. Erre felajánlhattak volna nekünk is egy 20%-os kupont, de nem így döntöttek.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #85847 üzenetére
Nekem továbbra is az az egyik "bajom" (nagyobb ne legyen az életben
) a modularokkal, hogy kívül-belül szépek, jól ki vannak dolgozva és ki is fizettetik ezt a vásárlóval, de jellemzően egyben pihen a polcon.
A belső szépsége csak akkor mutatkozik meg ha játszik vele valaki, vagy nézegeti.
Igen, a tudat ott van, hogy belül mik vannak és azok szépek, de nem létod, ahogy más se. Még az építési élmény is ott van, viszont az kizárólag az építőben.Hasonlót el lehet mondani mondjuk egy technic, creator autóról is, én mégis más kategóriába sorolom, mert itthon több verdának is nyitva van az ajtaja és/vagy a motortérteteje, szóval azért van lehetőség a belbecsbe is bepillantani.
Az biztos, hogy nagyon tetszenek a modularok
és ha 2-3 feltétel teljesülne, akkor lenne is több, mint az az 1 kovácsműhely.
Enyhítendő a "kínt" rendezgetem a majdnem kész karácsonyi "falu" dekorációt/terepasztalt...
Nem tudom ki hogy áll a sajátjával (már aki ebben az témában benne van), de jöhetnek a képek, ha van.
Nálam még néhány apróságot kell felrakni és a gyerkőccel megépíteni a tavalyi alpesi házat, hogy az is felkerülhessen. -
Crus
őstag
válasz
RapaNui1 #85863 üzenetére
Emag Vissza a jövőbe cuclit is sokan manduláig tolták, de az összes úgy, hogy a kereskedő nem az Emag volt. Pont ebben a kritikus időszakban vettem tőlük a DeLorean-t jóárasítva, term. Emag kereskedőtől és hibátlan volt minden is.
Nyilván az ilyen átverős tolvajoknak az anyját ez nem is kérdés, de, hogy a vásárlók is néha holt tufák az elég jól látszik.
-
Oetker
csendes tag
Nekem tegnap hozták a 29-én megrendelt hajót, e-mailben semmi jelzés nem volt, a dpd futár hívott, hogy 2 perc és itt lesz.
-
maross
nagyúr
válasz
RapaNui1 #85867 üzenetére
Akkor en jol jartam, 10x rendeltem toluk, 21feb és 22nov kozott. Azon kivul, hogy 300 meterre vannak, es igy is napokig tartott kihozni, mas gondom szerencsere nem volt veluk. De az durva, hogy arukereso ilyenre se reagal, nem fajna nekik sokba feketelistara tenni a boltot.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Sundesz #85865 üzenetére
Én mielőtt így jártam már akkor is tudtam, hogy nem megbízhatóak, mert én általában vásárlás előtt tájékozódom. Akinek kevés az értékelése gyanús, a túl új üzlet gyanús, sőt néha megnézem a céginformációs adatokat stb, a honlapon lévő értékeléseket ha van és így tovább, és ha tehetem első körben utánvét, aztán ha meg voltam elégedve akkor talán mehet másképp is. Azonban a Vissza az időben jövőgép esetében a saját mohóságom áldozata lettem. Csalók mindig voltak, vannak és lesznek is, de sokszor azért köszönhetjük saját magunknak is hogy átvertek. Persze a csaló a hibás nem mondom és én is utálom őket és azt hogy létezik, de az esetek 80-90%-ban ki lehetne kerülni ha jobban odafigyelnénk. Ettől még nem azt mondom, hogy egy jófajta csalás nem megy át a rostán, hiszen pont ez a lényege és mindig leszünk páran akik ilyen vagy olyan okok miatt belesétálunk egy-egy csaló csapdájába, de azért az emberi tényező sokat nyom a latba.
-
Sundesz
addikt
válasz
RapaNui1 #85863 üzenetére
"mert nem ezekkel a cégekekel hanem velünk van a probléma"
Ne haragudj, de pont a céggel van a probléma. Nem mindenki jár ide. Az Árukeresőn megbízható boltként van/volt feltüntetve sok pozitív értékeléssel. Akkor az átlag vevő honnan tudhatná, hogy éppen mibe tenyerel bele?
-
RapaNui1
aktív tag
Én még anno a Vissza a jövőbe időgéppel megjártam a kockabolygóval a hadak útját, leírtam azt is, hogy a kockabolygó ugyan az mint a kockaváros, hangoztattam ezt minden egyes alkalommal itt is amikor rákérdezett valaki és azt is hogy csak saját felelősségre és csakis utánvéttel rendeljen bárki bármit is ettől a 2 cégtől ha már minde képpen innen akar rendelni, de ezek ellenére számtalan alkalommal beleszaladt innen valaki a csapdájukba, "mert ott volt a legolcsóbb"
Hát ennél többet én már nem tudok tenni, mert nem ezekkel a cégekekel hanem velünk van a probléma, mert kívánjuk a fájdalmat, azt hisszük ha mással megesett az velünk majd nem fog, mert biztos ő a hülye, mit akar ő minket kioktatni, majd mi megmutatjuk, hogy ez nem így van, mi majd jobbam csináljuk, biztos benne van a hiba.
És most mondjátok hogy nincs igazam, tisztelet a kivelételnek, mert vannak itt olyanok is akik meghallgatják és megértik a másikat és tanulnak a másik hibáiból, és belátjak, hogy a másik nem rosszat akar nekik, hanem inkább az ellenkezőjét. -
Sundesz
addikt
Telex cikk a Kockabolygóról és üzemeltetőiről: [link]
És volt itt a fórumon aki szerint én voltam az inkorrekt amikor kiálltam az igazamért. Én 1 éve a fogyasztóvédelmen keresztül érvényesítettem a jogomat 2 hónapos utánjárás után. Az az elképesztő, hogy semmit nem tesznek a hatóságok, ugyanúgy megy minden.
-
RapaNui1
aktív tag
Na ma reggelre ugrott végre a dpd nyomkövetesi oldala már nem tranzit hanem delivery center. Lesz valami
-
Crus
őstag
válasz
apholyon #85856 üzenetére
Első rendelésem az Auchantól úgy nézett ki (SW X-Wing), hogy közölték pár nappal később, hogy vótnincs', nesze 1 Ft-os szállítási kupon. Írtam nekik, hogy nem is lenne ezzel gond, de vissza volt igazolva, a termék pedig raktáron volt a foglaláskor, sőt még utána bő 1 órán át.
Azt is elregéltem nekik, hogy gyerkőcnek lesz, ez most így nem fair. Pár nappal később küldtek egy levelet melyben azt írták, hogy rendben, oldjuk meg közösen: ott veszem meg a készletet ahol akarom, de akkor számláról küldjek másolatot és az ő akciós áruk és az én általam vásárolt termék közötti difit átutalják az általam megadott számlaszámra. Így is történt. Hallottál már ilyenről? Én még soha életemben...Ezt követően még kb. 5 rendelésem volt tőlük, most éppen egy Póki, amit még nyilván nem kaptam meg. Mind az 5 rendelés esetében minden tökéletes volt. Csomagolás, gyorsaság, értesítés, kupon téma, minden.
Pls. ne legyen itt is az, mint a BB topikban, hogy egy olvasni képtelen vakegér rácsúszott egy önsorsrontásra és akkor onnantól minden is feketelistára megy. Ezzel a tempóval így hamar elérjük azt, hogy soha semmit nem vásárolunk sehonnan.
-
sb
veterán
válasz
Throme #85846 üzenetére
Önmagában nagyon szép lett. Egyetlen gondom vele, hogy szerintem nem igazán illeszkedik a többihez. A Bookshop mellett még nem láttam, talán az kicsit megy hozzá, de csak érzésre mondom.
Mondjuk a botanikus kert is hasonló, annak is kell(ene) egy hozzáillő környezet. Ott mondjuk vmi nyitottabb rész.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Throme #85846 üzenetére
Én ugye tuti megveszem, de rájöttem, hogy a vitrinben nem mutatnak olyan jól, mint mondjuk egy terepasztalra helyezve. Sajnos nincs akkor helyem vagy szobám, ahova így szabadon elrendezve kitehetném őket, így marad a vitrin, de valóban az elmúlt évek egyik legjobb modulárja lesz, azt hogy a legjobb-e majd megmondom ha összeraktam.
-
Throme
veterán
Szép lett ez a Tudor Corner.
Igaz én nem veszem a modularokat, talán egyetlen ilyen típusú szettem a kovácsműhely.
Lenne hely és sok zseton, akkor persze kiraknék belőlük egy két utcát. -
Llew
senior tag
válasz
#91823872 #85842 üzenetére
Ha jol feljön, akar hajszaritozas utan, akkor lego elemszetszedő lapos vegevel ala tudsz nyulni.
Sőt uj matricat is ugy erdemes felragasztani, hogy az elemleszedő sarkaval alnyulsz azzal szeded le az ivről es akkor minimalis hozzáeressel tudod ragasztani. Jobban pozicionalható, nem lesz ferde, nem fogdosod össze, nem ragad a kezedre stb. -
petya86
tag
Auchan nekem is visszamondta a tegnapelőtt akciós Harry Potter készletet. 2x2db-ot rendeltem volna, egy sem jön. Adtak mondjuk 20%-os kupont legalább.
-
ssgk
aktív tag
válasz
#91823872 #85840 üzenetére
Hajszárítóval fújd (a hő a lényeg) ne túl közelről de azért a kéznek már meleg levegő érje. Ha átmelegedett akkor valami tompa késsel nyúlj az egyik sarok alá és óvatosan emeld fel úgy, hogy csipesszel vagy kézzel meg tudd fogni és óvatosan leszedni. A meleg miatt könnyen fog jönni nem kell tépni. Ha nem adja magát könnyen akkor melegebb levegő kell neki. Figyelj arra, hogy ne törd" meg (éles szögbe ne húzd) vagy torlaszd fel a késsel mikor megkezded a sarkánál mert ha sérül a fényes felső réteg az repecskesen" betörik és ronda lesz.
Ha kihűl (1-2mp) akkor újra ragasztható lesz.
(+ tipp: ha lapos elemen van ami nem túl vastag egyszerűbb ha a legó oldalát melegíted ás megvárod míg átmelegszik.) -
törölt tag
Sziasztok!
Lehet, vót má': matricát mivel szedtek le úgy, hogy utána vissza is lehessen ragasztani? Sikerült fordítva felragasztani......
-
LÁZ
Topikgazda
ezt a navos vonalat kéretik elengedni, vagy megy a thread a levesbe..
-
sb
veterán
válasz
Hardrada #85830 üzenetére
Úgy rémlik, hogy a leírásban az üzletszerű kereskedésnem nincs értékhatára, a jellege határozza meg. Tehát veszed-adod nagyobb tételben, újan. Persze magyarázkodni lehet, de kérdés mi megy át...
Az értékhatárok pedig a nem kereskedelmi tevékenységen belül számítanak már.
Aztán ott van vmi a bizonylatadási kötelezettség is amivel vegzáltak hirdetőket. Kéne nyereséget kimutatni, amihez kellene a beker árat igazolni (gwp gondolom 0Ft, 100% haszon), ahogy írod.@Crus
És akkor vedd hozzá a fentieket, még szarabb a kép. Vagy pl. infláció sem érdekli a NAV-ot tudtommal. Nem kereskedsz csak előveszel egy használt 10 éves cuccot a szekrényből és eladod mai áron, mennyi a nyereség? Már ha megvan a számlád és nem 0Ft a beker.
Én a tranzakciós/devizaváltási illetéken vagyok fennakadva. Ott aztán tényleg nem történik semmi, akár saját számlán iderakod, odarakod. 3mp... és eltűnt fél-egy-két százaléka a pénzednek. Az úgy mostani hozamkörnyezetben 1-2(-4) havi hozam a semmibe. A pénzbe kerülő levegővétel kategória... amiért ugye megdolgoztál, leadóztad. Majd ha nem a sírba viszed akkor el is költöd még a világbajnok ÁFA+egyéb extraadók mellett.
OFF off. -
tPedro_
őstag
Ma délelőtt megjött az egyik múlt pénteki SAH rendelés, a másik még mindig a cseheknél.
Bravostore/packeta rendelésről már 10 napja semmi hír. Hol érdemes érdeklődnöm? A bravostore-nál vagy a packetánál?
-
ssgk
aktív tag
-
Hardrada
újonc
válasz
nyul105 #85832 üzenetére
600 ezer forint bevétel fölött ki kell számítani a jövedelmet (hasznot), de ha 200 ezer Ft alatt van a jövedelem, akkor az adó nulla forint. Az adó afölött a jövedelem 15%-a.
@RapaNui1: Hány százalékot buksz a kiszámlázással? Ha jól emlékszem, ha egyszerűsítve, költségek számítása nélkül a bevétel után adózol, akkor a bevétel kb. 9-10%-a adó lesz. Az azért nem kevés.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Hardrada #85830 üzenetére
Ez igaz, és csak a különbözet vagyis a haszon után kéne 15%-ot adózni már ha van, de én annyi helyről szerzem be a készleteket, sokszor használtan is, hogy nem mindig jön vele együtt számla vagy nyugta, szóval jobb és egyszerűbb ha fent van a tevelékenységi körömben kiszámlázom aztán nincs rá gond.
-
Hardrada
újonc
válasz
RapaNui1 #85828 üzenetére
Fejből: 600k eladásig vagy 200k haszonig nem kereskedelmi tevékenység. Szóval ha csak veszteséggel értékesítesz, akkor szerintem elég naplózni a vételi és eladási áraidat, plusz gyűjteni blokkokat / számlákat, hogy bizonyítani is tudd.
Más: Allegro újra küldött 4000 Ft-os kupont.
És ha jól látom, 5 év után visszavonul a 31088-as Creator. Akinek nincs meg még, ne hagyja ki. Szerintem a valaha volt egyik legjobb Lego készlet, az árkategóriájában pedig aztán főleg. Mind a 4 hivatalos modell remek, és a rebrickable-n is van hozzá még egy tonnányi másik.
-
Crus
őstag
válasz
RapaNui1 #85826 üzenetére
Életemben eladott Legóim száma: 0.
De igen... esetedben értem.Amúgy veled kapcsolatban most beugrott valami. Adózol ezerrel vállalkozóként. Amikor veszel egy Legót 27% ÁFÁ-t fizetsz rá, melyet nyilván nem tudsz visszaigényelni. Aztán eladod, mert meguntad, nem kell, mást akarsz és erre jön az okoskodás, hogy de nem adhatod ám el, mert adóköteles mittomén' hány 100k használt cikk eladás után már a sztori.
Kérdésem lenne: Ezt így mégis, hogy képzelik amúgy? Ott a kasszában az áfája a cuccnak! Te veszteséggel adod el, hiszen bontott... meg mindenki is, aki bontott cuccot árul. WTF?
-
RapaNui1
aktív tag
Na csak sikerült. Előrendeltem a Leonardo repcsit, meg a Battle bust. Jön hozzá a balerina meg pontokért az iránytű, jó lesz majd a Barracuda Seas mellé.
A Da Vinci repülőt mindenképp szerettem volna a Battle Bus meg érdekes sok figurával, vagy kirakom, vagy megy eladásra azt még nem döntöttem el. -
balint82
senior tag
Ha valaki még rendelnne S@H (kétlem,mert nem nagyon vannak akciók
) most dupla pont van és 57e -től jár a balerinás gwp.
-
HUN_Sector
őstag
Fehérvári auchanban megint volt botanikus kert (4 volt, egyet ott hagytam)
20000ft
-5% nagycsaládos csütörtök (1000ft)
-2500ft arany kupon -
sb
veterán
Nekem ez már határterület, pedig nem sok ilyen téma van, jöhet Friends, Duplo, bármi... talán még a művész-pötyis rész felemás nekem, bár abban a dizájnt elismerem, csak a miért kérdéses.
Kb. így vagyok az ásványokkal is.
Nade ettől még tuti van célközönsége, kb. mindennek van. Nincs is ezzel gond.szerk: Talán csak egyetlen univerzális közös pontja van a Lego-ízlésnek (a Lego szerint...):
-
Throme
veterán
Most jött meg a második szállítmány is a s@h-ból. Dpd hozta. Nekem is az első 2 lépés látszódott a dpd oldalán... aztán még is megjött, szóval nem biztos, hogy ott minden frissítve van....
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem ma már 2 elnézést kérő emailt is írt a Lego, hogy a nagy mennyiségű rendelés miatt ők voltak a hunyók és csak később vagyis most tudták átadni a csomagot a dpd-nek. Szóval nem a dpd volt a hibás hanem a Lego lapított.
-
Throme
veterán
válasz
Zotyipotyi #85804 üzenetére
ebből sorozat lesz...
-
balint82
senior tag
válasz
Zotyipotyi #85804 üzenetére
mehet ideas-ba .
-
legopingvin
kezdő
válasz
HUN_Sector #85788 üzenetére
A 29-i rendelésemmel is pont ugyanez a helyzet, ill ahogy RapaNui is írta. Nem lesz gond csak gondolom túl vannak terhelve. Ennyi rendelés nem keveredik csak úgy el
-
maross
nagyúr
alza 30%-os glamourt lebutitotta 20-ra. Akartam venni a speed champions ferraribol, ketszer kellett torolnom a hirdetest, nem ertettem miert lett teljes ar, pedig elfogadta a kupont. Aztan vegul a harmadiknal mar kiirta, hogy nem jo erre a termekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest