Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexus6
aktív tag
az arenaban is van store, de ott régen volt hogy leragasztották a qr code-t
árkádban a müller is jó szokott lenni, rengeteg d&d-s figura van, viszont ki van fosztva a speckós szempontbólEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz Napfénysüti #81765 üzenetére
a shopmarkban az intersparban van két fajta friends 75%-os áron (valójában kevesebb, talán a 41746 és a 41739-1,8e ft), meg elég sok mario alapkészlet féláron (12e ft)
(ami számomra vicces volt, hogy találtam 3000 Ft-os képregényt felárazva 4500-ra hogy az 50%-os akcióban 2750 Ft legyen)Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
mi a szombathelyi tescoban bandukolva tegnap vettünk egy dreamzzz készletet jó áron, 15 ezer Ft körül volt a 71458-as készlet. karácsonykor nem vettem meg, erre pesten sehol sem volt egy darab sem. na itt még volt kettő így egyiket meg is vettük amolyan utónévnapi ajándéknak
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
én anno megépítettem a kisfiamnak a rebrickable.com-ról a moc-4477-et még elég olcsón... még az óvodába is bevittük, mennyire élvezték a gyerekek
ami érdekes hogy én a 4 db 58846-os elemet nem dark tan-ban vettem meg hanem a dark red-et. akkor még egy dark red elem kb 1500-2000 Ft volt... most néztem milyen ára lett a dark rednek
Láz rendelését nem olvastam rendesen, de én most is amikor egy-egy nagyobb moc-ot építek sosem tudom 1 eladótól összeszedni... volt amikor 10 rendelésből jött össze. talán azon lehet spórolni ha pestiek vagy környékiek és 1 úttal összeszedem őket (nincs posta, ráadásul postás vagyok ), sajnos sokszor kell átvariálni a rendeléseket mert eladónként is eszméletlen eltérés lehet egyes elemek közöttEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz Neurotoxin #69792 üzenetére
én szoktam menni a lego starwars klub rendezvényeire is, és ott iható is a kék tej
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
most jött a bestbyte hírlevél és aki esetleg lemaradt a kéktejesluke-ról akkor ott is van, 10999 Ft-ért a ps4 és xbox verzió. a bestbíte-ban pl szeretem hogy beválthatom a supershop pontokat is, így vettem gamer egeret ötöd áron
-
nexus6
aktív tag
a minecraftos vonalon nekünk rengeteg készlet van meg, szerintem pont olyan mint a mario. hogy az első megépítés után még ezerféle dolog építhető meg belőlük. Ahogy a kisfiam nézi a youtube-on a videósokat, vagy épp egy szerveren lát valami pályát és játszik online, a megszabott idő után meg legozik és megépít valami hasonlót. a készleteknél pont ezt szeretem hogy sok a kocka, plate, így a fantáziának megfelelően több minden építhető és játszható.
-
nexus6
aktív tag
válasz Djuree #68710 üzenetére
rebricken van pár ilyen lego art... én is építettem már párat, azért vettem én is egy elvist hogy meg legyen a jordan, de lehet belőle messit és ironmant is építeni... még egy beatlest keresek hogy legyen belőle kobe
anno építettem egy pókemberes lego art képet a kisfiamnak, most egy tigris fejen számolok... meg sikerült vennem pár harry potteres lego artot is, azt jó lenne összerakni a 4 roxfort képnek, de a lego eltüntette az összerakásit (ez a rebricken is előfordul néha, a tigrist is véletlenül lementettem 1 hónapja, már nem is elérhető).
sajnos vannak olyan színek a pötyikben amik aranyárban mennek... és főleg ha sok kell...Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
tegnap zárás előtt voltam a 17. kerületi tescoban, és minden készlet akcióban volt clubcarddal. kb ÁK áron voltak, fotót nem csináltam (ma elmegyek és lövök párat még időben). talán a közelgő gyereknap miatt jönnek az akciók. múltkor egy minecraftos készletet sikerült harmadáron megvennem, de most nem volt olyan ami megfogott volna vagy ne lenne meg
[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
válasz HUN_Sector #66974 üzenetére
a kalózos már elérhető marketen is, nekem sokszor furcsa hogy vannak ilyen promós készletek amik brutál drágák a kis alkatrész darabszám ellenére, a kalózost is most 15-ért láttam.
ígértem a moc-okról képeket, teszek fel párat (anubis, japán kert+japán brickheadz, falco 9-es)
[kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
válasz mancer7151 #66967 üzenetére
postásként nem tudok elmenni ez mellett... volt már olyan küldeményed ami fél év alatt ért a címzetthez? ha nem akkor ne nyilatkozzál ilyeneket. tudom vannak gondok (olyan helyen dolgozok ahol rálátok ezekre a számokra), de nekem aki kártyákkal, legoval és alkatrész rendelésekkel terhelem a rendszert akár fox akár mpl oldalon, nekem még minden ideért másnapra szép állapotban az mplnél, a foxnál nem mindig (de ott is megkaptam mindig)...
-
nexus6
aktív tag
válasz szombatitomi #66881 üzenetére
én is tegnap megvettem ezt a 75356 készletet, annyira tetszett, tényleg olyan kiállítós darab. este meg is építettem mégis tegnap volt a sw nap
a kis halálcsillag nekem aranyos, de valahogy abban is jobb lett volna egy kb midi méretű.
most még a 8099-et akarom majd összeszedni alkatrészenként mert az is olyan mint a batmobile (olcsóbb ha magad szeded össze)
elkészültem a japán kertes moc-ommal, majd teszek fel pár képet (volt egy-két nehezebb alkatrész), illetve az anubishoz is már csak 4 alkatrészt várokEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz mancer7151 #66483 üzenetére
na attól én is lehidalok a lottól
amikor hirdetnek 3 Ft-os alkatrészt és 80-as lot határ... mennyiért vegyek drága alkatrészt? tegyen rá valami csomagolási vagy válogatási díjat ha sokat rendelsz de ne ilyennel büntessen
a minimumra én is inkább válogatok más alkatrészeket, de párszor belefutok olyan eladóba ahol jóformán nincs semmi olyan amit gyűjtök (figura vagy alkatrész)Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
még gondolkodok hogy az új januári nissant megvegyem-e, de már jönnek szembe a 18ezres ajánlatok a legos csoportokban meg marketen...
pedig a gyűjthetők közül a kisfiam is kinézett párat, mondjuk pont a ritkán elérhető és drágábbakat[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
válasz jackal79 #55420 üzenetére
rákerestem csak most volt a hétvégén a kiállítás ugye? elmentem volna rá a mostani hétvégén, de majd rákeresek a kiállítókra hátha lesz valamikor itthon.
mi a lego star warsos kiállításon voltunk szombaton üllőn, szerintem jó volt (ittunk kék tejet)Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
szomorúan olvastam a kocka.hu drágulást (mi is meggondoljuk 2x a vásárlásokat már), én mondjuk azt veszem észre hogy a kisebb készletek ára is állandóan emelkedik. a most kiadott minecraft-os szettek (kisfiamnak mennek ezek) ára is durva. ezért szoktam venni inkább bontott készleteket is, meg inkább régieket. más típusoknál is. a ninjago készleteket most akarjuk felszámolni mi is, pedig anno nagyon jó darabszámos és sok kis masszív jármű és figura volt hozzájuk. ott is a régiek szerintem sok eseten jobbak voltak (persze volt a legacy vonalon is egy-két kivétel). amit észreveszek hogy a moc építéseimnél és az esetleges hiányos készletek pótlásánál is egyre magasabb alkatrész árakkal találkozok. azon is ki szoktam akadni amikor a face csoportokban egy beárazásnál leugatják az embert a BL árak miatt, mert ez magyarország, itt csak olcsóbban megy. de egyes készleteknél meg alkatrészeknél meg figuráknál látok 2-3x árakat a kintiekhez képest... sorry a hosszú postért
-
nexus6
aktív tag
esetleg valakinek nem maradt auchanos hp sakk? a közelemben levőkben nulla akció volt, esetleg pest környékén látott valaki?
-
nexus6
aktív tag
válasz HUN_Sector #52375 üzenetére
megrendeltem, igaz máshonnan. sajnos a nagy tumbler készleteknek brutál felment az ára, ott is a figurák meg vannak de a készlet szerintem drága.
anno nagyon tetszett pl a slave I ucs, de annak is most néztem hogy már mennyiért hirdetik, én hüle meg anno 60-ért nem vettem meg...
van egy-két készlet amit inkább összeszedek alkatrészenként, persze egy slave ucs-nél a ritkább alkatrészeknek is ugyanígy felmegy az ára! pilótafülke ablak elem, omg[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
sajnos én is azt látom hogy vannak készletek amik egyszerűen eltűnnek a piacról, én a kis vespát keresem a keresztfiamnak, de megjelenéskor elkapkodták, azóta nem igazán látok...
-
nexus6
aktív tag
válasz Dilikutya #49517 üzenetére
nálunk is dúl a minecraft láz a kisfiamnál, én mondjuk azért szeretem a készleteket mert sok kockából állnak, így az újraösszeépítési része szuper. így készülnek a nether, sivatag vagy mocsár részek vegyítve is a figurák is többségében ugyanazok de abból is van egy kettő ritka (pl. boszi)
-
nexus6
aktív tag
válasz magickonfig #48778 üzenetére
nálunk a pesti úti tescoban is alig volt készlet, ami nem lenne meg vagy érdekelne... persze azért egy creator 31121 beugrott a dobozba szeretem az ilyen átépítős, sok elemszámú készleteket, főleg így normális áron
-
nexus6
aktív tag
válasz timar88 #48362 üzenetére
na ez a készlet nálunk is várós... a kisfiamnak van vagy 20 jurassicos készlete, raptor hegyek-csordák vannak és megy az indoraptor-trex harc nekem is jobban tetszik a "bigfig" rex
-
nexus6
aktív tag
szerintem az már most is volt a hétvégén-csütörtöktől... ahogy néztem a tescoban és az intersparban is 20% volt most húsvét előtt, de eléggé lerabolt polcok voltak a bevásárlásomnál. azért a tesómnak vettem egy 42132-t, és az alternatív építést építettem meg neki sajnos piros vespát kerestem de nem alig kapható
-
nexus6
aktív tag
sajnos ez a kiállítás nem a legoról szól, pár figurát készletet láttam ami érdekes lehet vevő részről szerintem, inkább figurákról és anime-kről szólt
nekem a lego sw klubnál az űrgolyhós építmény tetszett a "fésüljük át a sivatagot"
no meg az álmom is kinn volt, az ucs slave I. sajnos annak is annyira eldurvult az ára...
a szamuráj bemutató volt még nagyon jó szerintemEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz HUN_Sector #46411 üzenetére
megakirályság, nagyon köszönjük!!! pont ezt kérte a kisfiam a szülinapjára, így gyorsan elugrottam a maglódi auchanba, pont 1 darab volt így nagy lesz az öröm! még 1x köszi!
-
nexus6
aktív tag
én is hasonló módon szoktam összerakni BL-n a tételeket az egyedi építéseknél... néha (ha sok elemből álló témát építek) elkezdem excelben vezetni a darabszámokat és átlag elem árakat is, mivel néha tényleg elég nagy a szórás. de a minimum vásárlási érték vagy hazai-külf. miatt is néha újra kell tervezni. macera, de néha megéri
a készlet bontáskor nem lehet számolni hogy 1000 elem = készlet ára/1000, mert vannak ritkább elemek vagy akár csak színben eltérők
nekem is volt olyan moc ahol inkább cseréltem az egyik elemet, mert világpiacon 3 eladónál volt azaz elem (összesen 8 db eladó elem volt) és abból kellett volna 12, na egy színcsere kb tizedelte az elem költségét
és nagyon igazad van, hogy vannak drágább BL boltosok, sokszor én is az ismerősöket vagy akinél többször vásároltam azokat teszem első helyre (vagy épp a ritka elemes BL boltot)[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
volt idő amikor én is el gondolkodtam ezen (meg a konzolok bérbeadásán is, mivel vannak exclusive játékok)... én egy hasonló formátummal találkoztam, akik iskolákban vagy játszóházakban "adják bérbe" az előválogatott készleteket a gyerekeknek. itt inkább a mérnöki (fogaskerék), mértani és számoló rész oktatásra van kihegyezve a szolgáltatás. a kisfiam imádta! de itt mindig a helyszínen lehetett építeni, a Te esetedben is ez lenne a legegyszerűbb megoldás. azt a 2-3 órás építést egy helyszínen inkább bevállalná szerintem pár szülő a gyerekével... persze ott is benne a van a ritkább alkatrészek hiányának esete (bár ez a gyerekeket és BL-t nem ismerő embereknél ez úgy sem játszik). én is párszor vettem már úgy készletet hogy tudtam csak az az 1-2 alkatrész többet ért mint a készlet. a figurákról ne is beszéljünk. én látnék benne fantáziát, persze biztos nem vet majd fel a pénz, de ki lehetne gazdálkodni a nyereséget (pl nekem ilyen a konzol játék moziban, vagy egy laser tag is, ami egy kisebb réteget szólít meg, de azok élvezik és igénybeveszik)
[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
na hajnalban az intersparban indítottam, és halleluja pont volt még a 2 áhított jurassicos készletből, mától 30% van az intersparokban. igaz ott drágábbak voltak a készletek, de így a 30% plusz még ilyenkor szoktam beváltani a supershop pontjaimat is. na így klafa volt
-
nexus6
aktív tag
a pesti útiban volt ha jól emlékszem, a motor mellett... most a motor is megéri, én a ferihegyi tescoban egy minecraft égi tornyot vettem még mikulásra
-
nexus6
aktív tag
a tecsoban én azt nem szeretem hogy nálunk a pesti útiban kb 2 hónapja ugyanazok a készletek vannak persze néha tényleg ki lehet fogni piszok jó áron ott is
-
nexus6
aktív tag
válasz hami85 #44072 üzenetére
tudom, én is voltam nála többször... ezért is írtam hogy mennyi pénze lehet a készletekben. mondjuk én sokszor példának egy régen áhított ucs slave 1-et hozok fel. kb 3 éve kezdtem el gyűjtögetni a készleteket, na a slave akkor 50 körül ment, de sajnáltam rá annyit kiadni, inkább vettem a kisfiamnak a ninjagos szetteket, amivel játszott-épített. most egy slave 1 130!!! ez azért eléggé durva emelkedés és hány ilyen készlet van. persze van ami tartja az árát, van ami esetleg veszít is szerintem. erre szokták mondani pénz az ablakban. most a trendnek azt látom hogy sokan megvesznek készleteket és csak a figurákat tartják meg. ott is milyen emelkedések vannak éveken keresztül (nekem is volt amit anno vettem 3-ért most 10 felett van).
-
nexus6
aktív tag
a fénykardos részt pont most olvastam és láttam a hirdetést is a facen. én már vásároltam ott többször is, ha épp pont olyan készlet kellett ami már kifutott. mindig szoktam az eladóval beszélgetni, szerintem semmi kivetnivaló nincs benne amit csinál. amennyi pénze benne áll, szerintem az ő dolga mennyiért adja, a piac úgyis megmondja mi mennyit ér. én a comicconos blistereken is elcsodálkozok mennyi van neki és tudom mekkora értéket képviselnek. nálunk itt a 17ben is találkoztam olyan "nepperrel" aki így finanszírozza a saját készleteit, hogy félretesz régebbi bontatlan készleteket majd később haszonnal eladja.
-
nexus6
aktív tag
-
nexus6
aktív tag
tök jó, hogy megkaptam én is a nyeremény kuponomat a tétől és a kocka.hu le is halt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest