Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SiD-

tag

válasz And06 #9170 üzenetére

klassz! örülök, hogy ízlik a Gedeb-Yirga! ;)

GS/3 riport:
    a hétvégén sikerült összeszoknom a géppel, melyhez nagyban hozzájárult a hifistől kölcsönkapott nyitott szűrőtartó kar.
    a Gaggiát is összeszereltem, hogy megmérjem a vízhozamát, ami kb ugyanannyi volt, mint a GS/3-nak (80ml/10s körüli), így ezt a félelmemet félretettem.
    a nyitott karral megfigyelhető volt, hogy a manuális fej előáztatási pozícióját nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a rotoszivattyú sokkal gyorsabban fent van 9 bar-on, mint a rezgőszivattyú, így a hirtelen felépülő nyomás könnyedén okozhat csatornásodást (az LM főleg a széleken, a kosár falai mentén kezd csatornásítani).

az MP fej gyárilag úgy van van összeszerelve, hogy a paddle-t jobbról balra húzva az előáztatási szakasz nagyon csekély, a szivattyút nagyon hamar, a mechanikus szelep teljes nyitása előtt már elindítja.
    ezen állítottam egy kicsit, a szivattyút indító mikrokapcsoló tartókonzolját amennyire lehetett kitoltam jobbra, ahogy ebben a topikban is ajánlja az LM guru:
    [link]

ezek után sokkal szebb lefolyásokat kaptam a hatékonyabb előáztatásnak köszönhetően, de még mindig nem voltam elégedett és elkezdtem cserélgetni a szűrőkosarakat. végül arra jutottam, hogy a géphez kapott új LM kosarak helyett visszatettem a régi stílusú kétcsészés LM szűrőt és ezzel beállt a béke:

Új hozzászólás Aktív témák