Új hozzászólás Aktív témák

• Kávé Kálmán

tag

válasz paljoc #61786 üzenetére

Volt már olyan is, hogy a HG1 "rög-gyár", az ember meg vakarta a fejét, mert garat híján, konstrukcionálisan képtelen rá. Valakinek mégis sikerült (feltehetően verbálisan).

Vannak a HG1-nál sokkal jobb őrlők is (még a tekerősök közt is :-)), ergo nem röhögni (!!!) a következő videóban bemutatott küzdelmemen (az enyém nincs rögzítve, relatíve világos pörkölést, 15g-ot őröltem).

A lényeg nem az őrlő, hanem a mini habverő (aka "rög-gyár"), amit alapvetően őrlemény homogenizálásra használható, ugyanis a rögmentes őrlemény sem feltétlen tökéletes. A finom és durva eloszlása a kosárban ugyanis – őrlője válogatja, de - nem feltétlenül egyenletes. Aki használ nyitott szűrőtartót, megtapasztalhatta a különbséget. A kifolyós szűrőtartók “megbocsátók”, a doser meg valamelyest megkavarja és rögmentesíti az őrleményt. Hogyan tud rosszabb lenni az őrlemény eloszlás (finom/durva) a minihabverőnél, azt egyelőre jótékony homály fedi. Én hústűt soha nem használtam (habverő után plánenem), helyette inkább megrázom tölcsérestől a szűrőtartó/kosár duót (tudjátok, a kezem is azbesztből van).

Ecco:

https://youtu.be/80AUamDm6ec

Új hozzászólás Aktív témák