Hirdetés
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
??? Nem, panaszkodik az IDE, hogy az úgy nem jó. Viszont most lefordul, meg is jelennek az üzenetek.
static Handler handler = new Handler() {
@Override
public void handleMessage(Message msg) {
String message = (String) msg.obj; //Extract the string from the Message
Log.d("FCKK:","Handler called w/ " + message);
Toast.makeText(getContext(),message, Toast.LENGTH_SHORT).show();
} };public static void showToast(String text) {
Message msg = Message.obtain(); // Creates an new Message instance
Object message;
msg.obj = text; // Put the string into Message, into "obj" field.
msg.setTarget(handler); // Set the Handler
msg.sendToTarget(); //Send the message
Log.d("FCKK:",text);
}Ami még fura : külön szálon fut a kamera és a BT. Elforgatom a telefont, a kameraképet mire elforgatja, az egy kis idő, egyből eldobja a BT-t... Semmi közük egymáshoz, logban sincs semmi. Visszafordítom, és megy tovább.
Mondjuk a forgatásra nem nagyon van szükség, ki kéne vakarni.Java-ban szokott rá nyavajogni, hogy a getContext lehet, hogy nulla, ezért hibát okozhat, persze ettől még lefordul a program
Azt nem tudom, hogy attól van e, de a forgatás nulláz mindent, erre vannak különböző praktikák, amivel el lehet menteni az állapotot
Amúgy meg a Manifest-be tudod beállítani az alapértelmezett nézetet
android:screenOrientation="portrait"
android:screenOrientation="landscape" -
bandi0000
nagyúr
OK, csináltam egy handlert, amit szépen meg tudok hívni a statikus thread-ekből, megkapja a message-t is. Merthogy a handler is static kell legyen, különben nem lehet meghívni.
De mivel static, még mindig nem lehet belőle meghívni egy toast-ot......amint leírtam, elkezdett működni. A getcontext() hiába nem tetszik az IDE-nek, működik :S
getContextre csak a null-t írja nem? Droid fórumban nekem adtak rá egy jó megoldást, bàr régebbi appomnàl sehol nem vizsgàltan, hogy null e és nem hallt le :D
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok!Javafx ittapiros játék,a mellékelt pontig eljutottam,azonban még egy labelbe ki kellene írni,hogy hanyadik kattintásra találtam meg a pirosat....nos ez nem megy ...tudtok segíteni?köszi.
package application;
import java.awt.event.MouseEvent;
import java.util.Random;
import javafx.event.ActionEvent;
import javafx.fxml.FXML;
import javafx.scene.Node;
import javafx.scene.control.Button;
import javafx.scene.control.Label;
import javafx.scene.control.OverrunStyle;
import javafx.scene.layout.GridPane;public class Controller {
@FXML
private Label lepes;
@FXML
private GridPane racs;
@FXML
private Button b00;
@FXML
private Button b01;
@FXML
private Button b02;
@FXML
private Button b03;
@FXML
private Button b10;
@FXML
private Button b11;
@FXML
private Button b12;
@FXML
private Button b13;
@FXML
private Button b20;
@FXML
private Button b21;
@FXML
private Button b22;
@FXML
private Button b23;
@FXML
private Button b30;
@FXML
private Button b31;
@FXML
private Button b32;
@FXML
private Button b33;
@FXML
private Button uj;
private int randx=veletlenszam();
private int randy=veletlenszam();
@FXML
void klikk(ActionEvent event) {
System.out.println(event.getSource().toString().substring(11,13));
String hely=event.getSource().toString().substring(11,13);
System.out.println("veletlen="+randx+""+randy);
if(hely.equals(randx+""+randy))
((Node) event.getSource()).setStyle("-fx-background-color:red");
else
((Node) event.getSource()).setStyle("-fx-background-color:black");
}
private int veletlenszam() {
return new Random().nextInt(4);
}
@FXML
void ujra(ActionEvent event) {
System.out.println(racs.getChildren().size());
for(int i=0;i<racs.getChildren().size();i++)
racs.getChildren().get(i).setStyle("-fx-background-color:lightgray");
randx=veletlenszam();
randy=veletlenszam();
}
@FXML
private void handleButtonAction(ActionEvent event) {
int db=0;
db++;
System.out.println(db);
lepes.setText(String.valueOf(db));
}
public void handle(MouseEvent event) {
int count=0;
count ++;
System.out.println(count);
lepes.setText(String.valueOf(count));
}
}
az utolsó két sor a gyenge próbálkozásom,egyenlőre azt szerettem volna,hogy kiírja a kattintások számát egyenlőre,a feltétel azután írtam volna,de ez ki sem ír semmit,nem számol,nem ír.Köszi.Debuggold ki
De amúgy elvileg akkor kellene kiírni mikor kattintassz, illetve nem szerencsés a katt eseménynél definiálni a countert, mert mindig 1 lesz az értéke csak
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Köszi,végül mindhárom állománynak csináltam egy-egy classt,és külön listába olvasom be.de dob egy hibát,a dátummal nem stimmel vmi...
gondolom,hogy a split a probléma,mert van 4 adat egy sorban pontosvesszővel elválasztva majd a dátum következik,de abban pontokkal van tagolva az év hónap nap.....tudtok segíteni mi a baj?köszi,ide teszem az erre vonatkozó kódrészletet,és hibaüzenetet.public class Kutyak2 {
private int fajtaazon;
private int nevazon;
private int vizsgalatazon;
private int eletkor;
private LocalDate datum;
static final DateTimeFormatter formazo=DateTimeFormatter.ofPattern("yyyy.MM.dd");
public Kutyak2(String sor3) {
String[] tomb3=sor3.split(";");
this.vizsgalatazon=Integer.parseInt(tomb3[0]);
this.fajtaazon=Integer.parseInt(tomb3[0]);
this.nevazon=Integer.parseInt(tomb3[1]);
this.eletkor=Integer.parseInt(tomb3[2]);
this.datum=LocalDate.parse(tomb3[3],formazo);Hibaüzenet:
Exception in thread "main" java.time.format.DateTimeParseException: Text '14' could not be parsed at index 0
at java.base/java.time.format.DateTimeFormatter.parseResolved0(DateTimeFormatter.java:2049)
at java.base/java.time.format.DateTimeFormatter.parse(DateTimeFormatter.java:1951)
at java.base/java.time.LocalDate.parse(LocalDate.java:428)
at kutyafajtak/kutyafajtak.Kutyak2.<init>(Kutyak2.java:25)
at kutyafajtak/kutyafajtak.Kutyakapp.main(Kutyakapp.java:31)debug debug debug :D Ellenőrizd a tömböt mi van benne
-
bandi0000
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Programozás vizsgára készülök, az egyik feladatnál megakadtam.
Csv file-ból kellett adatokat beolvasni ArrayListbe, aztán mindenféle metódusokat gyártani rá. A csv file-ban gyümölcsök nevei (pl. alma, körte, stb) és hozzájuk tartozó adatok vannak, többek között a kalória.
A feladat az, hogy a metódus kérje be a felhasználótól a gyümölcs nevét és a mennyiséget, és ez alapján mondja meg, hogy az adott mennyiségű gyümölcs hány kalóriát tartalmaz.
Megcsináltam a metódust, azt szeretném elérni, hogy ha a felhasználó rossz nevet ír be (ami nem szerepel az ArrayListben), akkor addig kérje, amíg jót nem ad (jelen állás szerint ha rossz nevet ír be a felhasználó, leáll a program).
Itt a kód:
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");String nev = scan.nextLine();if (gyum.toString().contains(nev)) {System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");int menny = scan.nextInt();for (Gyumolcs gyum : ertekek) {if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");}}} else {System.out.println("Nem megfelelő név!");}}Van valami ötletetek?
rakj bele egy while ciklust 1.0 verziónak jó, nem tudom van e erre kifinonultabb beépített lehetősêg
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok!
Írtam egy hosszabb kódot, amiben az Arraylist rendezése nem működik.
Csak ezt a részt kivettem, hogy egy egyszerű példán oldjam előbb meg, de ugyanúgy nem jó.
Tudtok segíteni, hogy mi a baj vele? Miért nem jó?
A Collection.sort... kezdetű sornál jelez hibát.
Ezt irja ki: non-static variable dis cannot be referenced from static context
Köszönöm a segítséget.public class Komparator {
class KutyaRend implements Comparator<Kutyak> {
@Override
public int compare(Kutyak o1, Kutyak o2) {
return o1.getKor()-o2.getKor();
}
}
public static void main(String[] args) {
Kutyak kutya;
ArrayList<Kutyak> KutyaLista=new ArrayList<>();
kutya=new Kutyak("Stefi", 6);
KutyaLista.add(kutya);
KutyaLista.add(new Kutyak("Lacy", 2));
KutyaLista.add(new Kutyak("Roger", 3));
KutyaLista.add(new Kutyak("Tomi", 4));
Collections.sort(KutyaLista, new KutyaRend());comparatornak bool al kellene visszatérnie hogy rendezni lehessen
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném könyvekből meg a netről megtanulni a Javat profi szinten. Még nem tudok programozni semmilyen nyelven, és az angollal is eléggé hadilábon állok. Sikerült több Magyar nyelvű könyvet, jegyzetet is beszereznem, de ezek legalább 10 éves kiadványok, szerintetek ezek mennyire használhatóak?
Szia
Hàt az alapokat meg lehet tanulni belőlük, de hosszű tàvon jó ha megbaràtkozol az angollal, mert a szakma alapja
Biztos van 1-2 magyar könyv is ami jó lehet, esetleg valami programozó képzés
-
bandi0000
nagyúr
Egy rakat technológia frameworkje, jobbára nyúlás a kurrens "alternatív" frameworkökből. Ez mondjuk nem lenne baj, legalább ad neki egy standard keretet. A fájó igazság viszont az, hogy kihalóban van, és a "jobbik eset", amikor meglévő kód supportjára keresnek embereket. Amikor kerestem melót, a kapuban fordultam vissza, amint kiderült, hogy EE. Bár ez csak az én hülyeségem...
Köszi, ên mêg most nem akarok vàlogatni friss diplomàsként, cél hogy mire vêgzek addigra legyen egy hely
-
bandi0000
nagyúr
Egy interjúra megyek, és ott ezt használják, bár minél jobban belerágom magam a témába annál inkább nem értem miért...
Ha jól értem a J2EE egy régebbi "framework"? ez tartalmazza a servletet, EJB-t, JMS-t, ma már viszont a Springet használják helyette pl
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kicsit belezavarodtam ebbe az EJB-be, hogy mire is való, mire is használják ,valaki el tudná mondani nagy vonalakban?
Néztem udemy-s videót róla, ez valamiféle dependency injection lenne?
+ Van ez a Lokal és a Remote? annotáció, magyarázta a különbséget köztük, de nem nagyon jöttem rá, hogy valós alkalmazásba mire való
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
most lehet rosszul értelmeztem a leírását, de ez nem arra van hogy csak összegyüjti a taskokat és egymás után elindítja?
Mert nekem össze vissza vannak a taskok, mêg azt meg tudom oldani, hogy belepakoljam őket, de mindenhol meg kellene hívnom az executot mert biztosra nem tudom, hogy melyiknél kell futtatnom őket
Bár lehet félreértelmeztem
-
bandi0000
nagyúr
Húha köszönöm, azt hiszem a Semaphore-ral meg tudom oldalni
Kicsi az esélye amúgy is, hogy a 3 task összeakadjon, de inkább levédem
-
bandi0000
nagyúr
Javaban mi lehetne a legjobb megoldás arra, ha van 2 különböző async taskom, amit nem szeretném ha párhuzamosan futnának
1.0 verziónak csináltam egy single ton osztályt, amibe egy atomic booleant állítok, de nem tudom hogy várakoztassak, amíg true az értéke, mert egy while ciklusba meg nem nagy ötlet bevágni :D
Ui: am Androidra fejlesztek, de Javaba
-
bandi0000
nagyúr
Nem teljesen ide, de hátha
Androidstudiot használtam tegnap, mikor elment az áram, és most egy csomó osztályt nem ismer, nem találja, pl SimpleDateFormatot se ismeri meg persze egy csomó mást, újrahúztam a studiot mindent töröltem de ugyan azt, mit lehetne csinálni még?
Mondani se kell hogy másik gépen megy a projekt
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok!
Valószínűleg elég triviális lesz a kérdésem

2 éve programozok, idén érettségiztem emelt informatikából (Java-ban), alapvetően értem az OOP lényegét, tisztában vagyok az alapokkal, viszont az osztályok közötti öröklődés hasznát nem igazán látom át.
Egy egyszerű példával:
Adott egycarosztály, benne egyString markamező. Ennek a mezőnek adhatok akármilyen értéket. (Subaru, Citroen, Mazda...) Később ezen osztály objektumait pl. hozzáadhatom egy ArrayListhez amiben egyif(marka=="Mazda")feltétellel rögtön tudok kezdeni valamit.
Miért lenne jobb ha acarosztályt terjeszteném ki több al-osztályra?
Elképzelhető, hogy nagyon rossz a példám mert nem látom át az egész lényegét, gyakorlati alkalmazását.
Valaki fel tudna világosítani, esetleg kész gyakorlati példát mutatni?
Sztem rosszul közelíted meg a dolgot képzeld el így
Van egy osztályod ami tárolja az autók fő tulajdonságait mint pl Le, fogyasztás stb, amit minden autóra el lehet sütni, ebből örökölnek a konkrét típusok, amiknek meg lesznek a fő osztály adattagjai, mint a Le meg a fogyasztás, de ehhez hozzá rakhat még mást, ami esetleg csak rá vonatkozik
Az egésznek az a lényege, hogy ha hasonló osztályaid vannak, akkor nem mindegyikben hozod létre ugyan azokat a változókat, hanem csinálsz egy ős osztályt, ami tartalmazza ezeket a közös tagokat és a többi csak örökli
+ ugyan ez igaz a függvényeire is, pl ha másodfokú egyenletet szeretnél kiszámolni, akkor ha már van egy osztályod ami össze ad két számot, akkor ezt se kell megírni megint csak használni
Nyilván ezek móricka példák, és semmit értelmét nem látod ezeknek, de egy nagy alkalmazásban majd igen jó jönnek ezek
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
de így is csak 1 db magánhangzót vizsgálhat 1 sorban nem? Akkor inkább már egy dupla for
kutga:
Mit tanulsz vagy milyen szakon vagy? De mondom, szebb, ha egy stringként eltárolod az összes lehetséges magánhangzót, és akkor azon is végig mész a fenti for on belül, még a nagy betűt se kell vizsgálni, ha elötte a forrás szöveget kisbetűssé alakítod -
bandi0000
nagyúr
Mondom az elsőre szerintem a leggyorsabb a dupla for, bár biztos van rá jobb megoldás, azt gondolom azért tudod, hogy mi
Bár ha if-else-el kell megcsinálni akkor azzal -
bandi0000
nagyúr
Első résznél biztos van egyszerűbb megoldás, de nekem hirtelen egy dupla for ugrik be, létrahozol egy String változót, amibe belerakod egy szövegként a magánhangzókat, külső forral ezen mész végig, a belső forban meg a vers részleten, és ellenőrzöd, hogy egyeznek e, ha igen, akkor növelsz egy számlálót
Másodikra talán ez segít
Harmadiknák meg mi nem világos? igazából csak elvégzed a műveleteket, esetleg annyi, hogy a gyök alatti kifejezést ellenőrzöd, hogy - lett e, ha igen, akkor beszorzod -1-el, gyököt vonsz, és kiíratásnál még hozzáírsz egy j-t a végére
bár most hogy mondtad az if else-t, lehet azzal kell megcsinálnod a magánhangzós részt, bár az elég puritán lenne

-
bandi0000
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Elsőéves egyetemistaként ismerkedünk a Java programozás alapjaival. Van egy szép hosszú minta feladatsorom amin lépkedek, de van egy-kettő amivel nem igazán tudok elindulni és egyelőre a neten sem találtam sok használhatót, nevezetesen:
Kérjünk be a felhasználótól egy versrészletet, és számláljuk meg benne a magánhangzókat!Kérjünk be ellenőrzötten a felhasználótól egy-egy egytizedes jegyű, kéttizedes jegyű, háromtizedes jegyű és négytizedes jegyű számot! Írassuk ki egymás alá balra, majd jobbra igazítva is a négy számot 10 karakterhosszan 4 tizedesjeggyel!
A program a felhasználó által megadott együtthatókkal számítsa ki a másodfokú egyenletet! Negatív diszkrimináns esetén adja meg a komplex gyököket!
Valami ötlet merre induljak? A
printf és az if/elseszekcióban vannak a feladatok, így azt gondolom ezekkel kellene megoldani, a félév során egyébként az osztályokig jutottunk.Első résznél biztos van egyszerűbb megoldás, de nekem hirtelen egy dupla for ugrik be, létrahozol egy String változót, amibe belerakod egy szövegként a magánhangzókat, külső forral ezen mész végig, a belső forban meg a vers részleten, és ellenőrzöd, hogy egyeznek e, ha igen, akkor növelsz egy számlálót
Másodikra talán ez segít
Harmadiknák meg mi nem világos? igazából csak elvégzed a műveleteket, esetleg annyi, hogy a gyök alatti kifejezést ellenőrzöd, hogy - lett e, ha igen, akkor beszorzod -1-el, gyököt vonsz, és kiíratásnál még hozzáírsz egy j-t a végére
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Két kis tipp, használj BufferedReader-t, 10 millió sort kb. 800 ms alatt olvas be.
Exception elkapása biztos szükséges? Ha beledebuggolsz ebbe a sorba akkor van tartalma?
System.out.println(line);na igen, a buffereddel beolvasta, viszont úgy néz ki hiányoznak az ékezetek, legalább is ha konzolra kiírom, ezzel lehet valamit kezdeni?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget, összedobtam gyorsan egy fájl beolvasást, hogy formázottan kiírjam a szöveget (eszement hülye ötlet, de ha már elkezdtem befelyezem így)
viszont nem csinál semmit a txt-vel, hibát nem dob, viszont ha kitörlöm az összes sort belőle, és beírok pár random sort, akkor azt beolvassa gond nélkül
gondolom,hogy valami white space hiba lehet, de átmásoltam wordbe és nem láttam semmi extra dolgot, minden sor végén enter és csók
a fájlba meg minden sorban vagy 1 vagy max 4 szó van (3600 sor)
A kód gyakorlatilag ennyi:
Scanner fileInput = null;
try {
File file = new File("magyar.txt");
fileInput = new Scanner(file);
while (fileInput.hasNextLine()) {
String line = fileInput.nextLine();
line="hungarianWords.add(\""+line+"\");";
System.out.println(line);
}
} catch (FileNotFoundException exception) {
System.out.println("A megadott fájl nem található!"+ exception.getMessage());
} catch (Exception exception) {
System.out.println("Hiba történt: " + exception.getMessage());
} finally {
if (fileInput != null) {
fileInput.close();
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Motoros topic
- Horgász topik
- Képregény topik
- OLED TV topic
- Energiaital topic
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- További aktív témák...
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- DDR4 memóriák eladóak
- Hihetetlen Gaming PC brutális specifikációkkal! A dán Topdata.dk IT-cég által összerakva
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 320Gb (3k) +1Tb (15k) van 1db SSHD is (15k)
- Lenovo P16s gen2 16" //Core i7 1360P // Nvidia RTX A500 4GB GDDR6 // 16Gb /512GB SSD/ gyári garancia
- 27% - GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 Alaplap
- MSI A18 Vector QHD+ IPS 240Hz Ryzen9 9955HX 32GB RAM 2TB SSD Nvidia RTX 5070Ti 12GB Win11 Garancia
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1200W Silverstone Hela 1200R tápegség garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval akkor a fő thread-et ne sleepeltessem. OK 
gondolom,hogy a split a probléma,mert van 4 adat egy sorban pontosvesszővel elválasztva majd a dátum következik,de abban pontokkal van tagolva az év hónap nap.....tudtok segíteni mi a baj?köszi,ide teszem az erre vonatkozó kódrészletet,és hibaüzenetet.