Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WayteQ xTAB-8Q
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpő
tag
válasz
jetarko
üzenetére
A Linuxban jóval több lehetőség van mint a Windowsokban. Az alap dolgokban, mint process ütemezés, memória management, I/O is jól odaver a Windowsnak. Tisztességesen scriptelhető, parancssorból is jól használható. A szoftverek installálása, törlése, kultúráltan, csomagkezelővel történik.
Csak akkor vágj bele, ha van türelmed hozzá. A kezdeti lépések nehezek lehetnek, mert a Windows-os gányolás linuxon általában nem működik. Más szemlélet kell hozzá. Sokat kell kezdetekben guglizni, kérdezni, kisérletezni.
Nekem a kedvenc disztróm a Fedora, szerintem annak a legjobb a csomagkezelője (rpm, yum). Az Ubuntu viszont jobban támogatot (két gépemen is az van), több mindenen elfut.
Linuxnál még az is szívás lehet, hogy gyakran újjítanak, cserélgetnek komponenseket, technológiákat, amikkel ugyanazokat a dolgokat lehet megcsinálni, csak másképp. Ez további tanulást és utánnajárást igényel és sokszor akkor amikor az embernek marhára nincs kedve és ideje foglalkozni vele.
Linuxon nagyobb a szabadság. Pl. az ablakezelőt is megválaszthatod. A fő disztrók alapból vmi trendi ablakkezelővel érkeznek (Unity, gnome-3). Azonban ezeknek más a filozófiájuk, mint a megszokott Windows-os GUI-nak, és nem is annyira produktívak (hiába hazudják azt róluk). Ezért érdemes lehet vmi hagyományos ablakkezelővel installálni a rendszert, mint pl. XFace, gnome-mate. A könnyítés kedvéért vannak olyan install médiumok, amik default-ból ezekkel teszik fel a rendszet, pl: Fedora XFCE spin, xUbuntu.
-
Pimpő
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Túllihegitek.
Highly advanced single user remote repository with local accelerator cache. Oszt pazony

-
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"A lokális repó nem arra van kitalálva, hogy másolják (szinkronizálják) egyik gépről a másikra, a struktúrája nem ilyen."
Tök mind1, hogy mire van kitalálva és milyen a struktúrája, file-okból áll az is, amiket nyugodtan lehet szinkronizálni ha nem használják párhuzamosan a példányokat. Akkor az volt e legegyszerűbb megoldás a legkisebb ráfordítással és nekem az volt a lényeg. Hiba nélkül működött, többre nem volt szükség.
"akkor miért nem vetted a fáradtságot hogy a távoli kezelést is megnézd."
Egyrészt ehhez kell egy távolról elérhető szerver, másrészt plusz munka a repo remote belövése, amire akkor nem volt szükség. Amikor szükségét éreztem távoli repónak, akkor átálltam arra.
"Bitbucket"
Ma hallottam először erről a cuccról.
-
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csak én használtam a repo-t. Egyik gépről a másikra a Dropbox sync-elte át. Mind2 gépen le volt clone-ozva a repo normális lokális folderbe, azokból pusholtam a Dropbox-os folderbe.
Persze több repo használó esetén ez nem működik. -
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Egy darabig használtam, nálam működött.
Konkurenciával nem volt gond. Tettem rá mercuriál repo-t és 1x-re csak 1 kliensről módosítottam.
Semmi gond nem volt vele. Később váltottam virtualizált bérelt szerverre, mert ARM-es gépről is akartam dolgozni és arra nincs Dropbox.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Crimson Desert
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen routert?
- Fűnyíró topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó Intel Core i7-14700KF kifogástalan állapot, GARANCIA 2027.06.07
- Eladó G pro superlight 2 se Unusual way sports UHWM skate talpakkal.
- Fehér konfig - i7-4790k/ROG Strix GTX 1070/Wifi/Rengeteg új-dobozos alkatrész/AJÁNDÉK Resident Evil
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 27% - HP All-in-One Desktop PC! Intel Core I5-1335U / 16GB DDR4 / 512GB SSD/ Intel Iris XE!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest