- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6728 üzenetére
nem, nem ilyen téren fogok elhelyezkedni és nem lesz szükségem a java programozásra, viszont jelenleg még TANULOK és mivel ez az első évem ugyanazt vesszük mint a szoftverfejlesztő és a rendszergazda, így tehát MUSZÁJ egy alap szinten megtanulnom programozni, a többi tanár megérti, hogy mire lesz szükségünk ez viszont nem és ugyanolyan szinten szeretné kérni az adott anyagot.
a másik meg végig mindenhol németet tanultam
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
bucsupeti #6723 üzenetére
ezt próbáltam megoldani:
Adott az alábbi polinomfüggvény: f(x)=x3-3.12x2-4.62x+5.3 Elérhető: 40 p
Készítsen egy programot, amelyik a függvény értékeit kiszámítja x=0-tól x=10-ig 0.25-onként növelve az x értékét (41 eredménysor). Az eredménysorokban f(x) értékeit 3 tizedesjegyre kerekítve ábrázolja, viszont ügyeljen rá, hogy a 0.25-ös értéknövelésnél a valós számok számítási hibájából keletkező pontatlanságot tüntesse el úgy, hogy az új x értéket 2 tizedesjegy pontossággal állítsa be (kerekítse) a megfelelő értékre.
Feladat részletezése:
1. Megírandó az f(x) polinomot megvalósító double visszatérési értékű metódus (függvény). 15 p
2. Elkészítendő egy 2 és egy 3 tizedes jegyre kerekíteni képes metódus (függvény). (Ez két külön metódus természetesen, vagy egy db. de akkor egy egész paraméter formájában átadjuk azt is, hogy hány jegyre kell kerekíteni és a 10 megfelelő hatványával dolgozunk). 10 p
3. A kliens programrészben (main) meg kell valósítani a függvényértékek kiíratását – mindegyiket új sorban megfelelő szöveges tájékoztatókkal, a program megfelelő helyein hívva az elkészített függvény metódusainkat. -
kornyiktamas
aktív tag
ezt hogy lehetne megoldani, úgy hogy két külön metódus(függvény) hajtsa végre a kerekítést tehát kerekit2 és kerekit3 metódus mondjuk...
tehát ennek a kettőnek kéne írni egy-egy függvényt és a függvénnyel kerekíteni.. így is jó de nem ez a feladat sajnosx=Math.floor(x*Math.pow(10,2)+0.5)/Math.pow(10,2); fx=Math.floor(fx*Math.pow(10,3)+0.5)/Math.pow(10,3);
x-et 2 tizedesre
fx-et 3 tizedesrepackage gyak;
public class gyak {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Függvény: f(x)=x^3-3.12x^2-4.62x+5.3\n");
poli();
}
public static double poli(){
double x=0;
double fx=0;
for (int i = 0; i < 40; i++) {
x+=0.25;
x=Math.floor(x*Math.pow(10,2)+0.5)/Math.pow(10,2);
System.out.println("x értéke: "+x);
fx=Math.pow(x, 3)-(3.12*Math.pow(x, 2))-(4.62*x)+5.3;
fx=Math.floor(fx*Math.pow(10,3)+0.5)/Math.pow(10,3);
System.out.println("Függvény: "+fx);
}
return fx;
}
}[ Módosította: Karma ]
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok.
Valaki leírná a java
MATH. osztály használatát
tehát úgy hogy Math.pow() és hogy mire való.. 1-2dbot tudok de többit sajnos nem. köszi -
kornyiktamas
aktív tag
eddig van meg..
package javahazi1;import java.util.Scanner;
public class Javahazi1 {
String datum;
Scanner bill = new Scanner(System.in);
datum = bill.next();if (Character.isDigit(datum.charAt(0)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(1)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(2)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(3)) &&
(datum.charAt(4) == '.') || (datum.charAt(4) == '-') &&
Character.isDigit(datum.charAt(5)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(6)) &&
(datum.charAt(7) == '.') || (datum.charAt(7) == '-')){System.out.println("Megfelel a dátum formátumnak.");
}else {}
}
}az else ághoz kellene berakni egy olyat hogy addig kérje be amíg nem igaz a feltétel..
majd kéne valami olyan amit nemtudom mivel hogy kell megoldani, hogy a dátumot számmá alakítsa majd azokat összeadja addig amíg nem 1 és 9 közötti nem lesz..
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
Aethelstone #6703 üzenetére
hát igen kb ezt értem is én, de hogy mit mivel milyen függvénnyel kell megoldani azt már nem tudom.. tehát azt se tanultuk, hogy hogy kell megadni a string hosszát hogy mekkorát írhat be...
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok.
itt egy kód ami bekér a konzolról egy "stringet"
viszont nekem olyan szting kell ami x hosszúságú, mivel dátumot kellene beleírni, tehát 1992.12.19.
majd ha beírtam a dátumot azokat2. Készítsen egy függvényt, amivel a stringből egy másik stringbe áttölti csak a számjegyeket, és a szám stringgel tér vissza. Pl. ”1989-05-12” formából → ”19890512” formába.
3. Készítsen egy összegző függvényt, ami az átadott, csak számjegy karaktereket tartalmazó karakter sorozatban lévő számjegyeket össze tudja adni és az összeggel tér vissza. 15 p
4. Készítsen egy függvényt, amelyik addig végzi a számjegyek összegzését a teozófiai algoritmus szerint, amíg az összeg 1-9 közötti számot nem eredményez és ezzel a számmal tér vissza (ha kell kétszer is összegezve a részeredményeket a 3. pontban elkészített összegzésre képes függvénnyel).
tehát addig kell ezeket a dátumból átalakított számokat összeadni amíg a szám 1 és 9 közé nem esikteljesen nem megy esetleg valaki valami?
package javahazi1;
import java.util.Scanner;
public class Javahazi1 {
String datum;
Scanner bill = new Scanner(System.in);
datum = bill.next();}
} -
kornyiktamas
aktív tag
elméletileg DELPHI-ben így néz ki:
program Project1;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils;var
Evszam: string;
ev: integer;function TEvszam: integer;
var
i: integer;
szam: array[1..8] of integer;
szamok: string;
osszeg: integer;begin
szamok := Evszam[1] + Evszam[2] + Evszam[3] + Evszam[4] + Evszam[6] + Evszam[7] +
Evszam[9] + Evszam[10];i := 0;
for i := 0 to 8 - 1 do begin
szam[i+1] := strtoint(szamok[i+1]);
end;
osszeg := szam[1] + szam[2] + szam[3] + szam[4] +
szam[5] + szam[6] + szam[7] + szam[8];while osszeg > 9 do begin
szamok := inttostr(osszeg);
szam[1] := strtoint(szamok[1]);
szam[2] := strtoint(szamok[2]);
szam[3] := szam[1] + szam[2];
osszeg := szam[3];
end;result := osszeg;
end;
begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
readln(Evszam);
ev := TEvszam;
writeln(ev);
readln;
case ev of
1: writeln('Mars');
2: writeln('Jupiter');
9: writeln('valami');
end;
readln;end.
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, volna egy házifeladat, amely egy régi ZH alapja... viszont ezt a beadandó házit se én se a többi osztálytársam nem nagyon bírtuk megcsinálni, csak próbálkozások vannak.. NetBeans Java nyelvel kellene megírni egy programot.. ha esetleg valaki tudna segíteni akkor el is tudom küldeni az adott feladatotköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest