- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
TheProb #6399 üzenetére
Meg ne haragudj, de ez nem szoftverfejlesztés, hanem NB felhasználói ismeret...legalábbis számomra. Mi lesz, ha eladod magad valahova Java/JavaFX fejlesztőként és első nap beraknak egy Eclipse vagy egy JEdit elé? Neadjisten notepaddel vagy nano-val kell hirtelen egy konzol környezetben patchelned egy rossz kódot?
-
Szmeby
tag
válasz
TheProb #6399 üzenetére
Eclipse-ben ez így működik:
gameScene.setOn // Ctrl+Space, kiválasztom a kívánt metódust, enter
gameScene.setOnKeyPressed( // Ctrl+Space, megnézem, milyen típusokat adhatok meg, Esc
);
gameScene.setOnKeyPressed(new EH // new + az osztály kezdőbetűi, Ctr+Space, enter a kívánt osztályon/interfészen
);
gameScene.setOnKeyPressed(new EventHandler<KeyEvent>() { // Ctrl+1 (Quick fix) a pirossal aláhúzott részen, enter (add unimplemented methods)
});
gameScene.setOnKeyPressed(new EventHandler<KeyEvent>() {
@Override
public void handle(KeyEvent arg0) {
// TODO Auto-generated method stub
}
});
// kis csinosítgatás, és kész
gameScene.setOnKeyPressed(new EventHandler<KeyEvent>() {
@Override
public void handle(KeyEvent event) {
engine.handleKeyPressed(event);
}
});Szerintem ez nem sok gépelés. Ami van, azt meg muszáj, mert honnan is tudná az IDE, hogy a gombnyomást akarom elkapni, vagy azt, hogy az engine-nek akarom továbbítani.
Persze nem csak interfészen, osztályon is megy a dolog (pl. override methods, generate getters, stb), de asszem ezekhez alapból nincs hotkey rendelve. Egy szabad hotkey hozzárendelése a parancshoz semennyi ideig nem tart.
Kétlem, hogy a többi IDE (NB, IJI) pont ilyen alap funkciókat ne tudna.
Vagy félreértettelek. -
Jim-Y
veterán
-
WonderCSabo
félisten
válasz
TheProb #6399 üzenetére
Egyébként nem tudom érint-e, de egyetemi hallgatóknak és open source projekteknek ingyenes az Ultimate edition.
-
Szmeby
tag
válasz
TheProb #6397 üzenetére
Számomra pl. az nem hatékony, amikor fel kell emelnem a kezemet, hogy az egérhez nyúljak. Persze én billentyűzettel fejlesztek.
Rühellem, amikor egy program elvárja, hogy kattintgassak.
Egyébént mit értesz fejléc alatt? A (névtelen) osztály példányosítását, vagy esetleg azon belül az implementálandó metódust?
Én ugyan eclipse-ben tolom, de ez code assist és egyszerű hotkeyek segítségével pár másodperc alatt összedobható. Persze nem árt, ha az ember ismeri a frameworkot.Ettől függetlenül persze lehet, hogy van erre valami tool, én nem érteni javafx-hez ennyire.
-
fatal`
titán
válasz
TheProb #6347 üzenetére
Csak az kavart meg, hogy táblát írtál az első kommentedben
Valószínűleg Booleant használ és nullal inicializálódik. Nem használok swinget, nem tudom mi a legszebb megoldás, de ciklussal biztosan falsera tudod állítani mindegyiket.
Viszont a feljebb is írt nullcheck gyorsabb és szebb is.
-
Szmeby
tag
válasz
TheProb #6343 üzenetére
A boolean egy primitív, értéke sosem lehet null. Inicializálatlan esetben mindig false értéket vesz fel.
A Boolean wrapper osztály egy objektuma már lehet null, de ettől még írható rá logikai kifejezés, pl.:
if (chkboxValue != null && chkboxValue.booleanValue()) {
System.out.println("true");
} else {
System.out.println("false");
}... vagy:
boolean primitiveValue = chkboxValue == null ? false : chkboxValue.booleanValue();
if (primitiveValue) {
System.out.println("true");
} else {
System.out.println("false");
}Talán alapérték is beállítható valahol a checkbox számára. A lehetőségek száma végtelen.
-
PandaMonium
őstag
válasz
TheProb #5577 üzenetére
Szia.
Magyar nyelvű tananyag (bármifajta) programozásról csak régi verziókból, és/vagy silány minőségben van.
Persze van 1-2 gyöngyszem és pár kivétel, de én a helyedben az angol könyvek között nézelődnék.
Itt van pár jó: The Well-Grounded Java Developer, Java Concurrency in Practice (nem mai darab, de még mindig jó), Effective Java vagy maga az Oracle-től Java: A Beginner's Guide.Kezdőknek igazából a Beginner's Guide könyvet javasolnám utána pedig az Effective Java-t.
Ha ezeken túl vagy és érdekelne a mély víz akkor jöhet a Concurrency in Practice és a Well Grounded Java Developer.Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Azonnali notebookos kérdések órája
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest