Hirdetés
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
p76
senior tag
Composite Design Pattern in Java
Van itt valaki aki tényleg így fejleszt hogy "igen, itt a Composite Design Pattern-t kell használni" ?
-
p76
senior tag
Ezerintem local classt nem lehet. De mibe tart kiprobalni? En most tableten vagyok, azert nem tudom. Inner class elerheto kivulrol, hacsak nem private, de a local class definicioja csak a definialo blokkon belul ervenyes. Annyira nem hasznalok ilyeneket soha, hogy nagyon nem vagyok bennuk biztos.
Köszönöm.
"local class definicioja csak a definialo blokkon belul ervenyes"
Így logikusan gondolkodva tényleg nem lehet castolni kívül
-
p76
senior tag
-
p76
senior tag
-
p76
senior tag
public class Nfb {
public static void main(String[] args) {
Nfb nfb = new Nfb();
Object innerke = nfb.calculate();//innerke.?????
}private Object calculate() {
int width = 20;
class Inner {
public void multiply() {
System.out.println(2 * width);
}
}
Inner inner = new Inner();
inner.multiply();
return inner;}
}
Az innerke objektum cuccaihoz hogy lehet hozzáférni?
reflection-on kivül? -
p76
senior tag
/*** /* megjegyzes */**/Ez miért helytelen?
-
p76
senior tag
@SecondaryTable(name = "EMP_DATA",...
Erre azt mondta az eclipse hogy: cannot resolve secondary table EMP_DATA
MySQL adatbázisban hoztam létre a táblát, aztán írtam bele a fenti sort egy már létező entitybe.
Mindent(?) próbáltam aztán újraindítottam az eclipset, még mindig rossz volt. Felvettem egy másik táblát a db-ben. Ahhoz csináltam egy sima entity-t. És hirtelen a secondary is jó lett! Mégis mi történt?
-
p76
senior tag
Én mindenhol a stream-et igyekszem használni.
Akkor van baj amikor kiderül hogy valami váratlan feltétel alapján abba kellene hagyni a stream-et valahol a mélyben.
Ilyenkor írhatom át for ciklusra. -
p76
senior tag
Spring boot példából:
repository.findByLastName("Bauer").forEach(bauer -> {
log.info(bauer.toString());
});
// for (Customer bauer : repository.findByLastName("Bauer")) {
// log.info(bauer.toString());
// }Ez mi? Mindent 2 módon kell leírni ezentúl?
Az a legnehezebb hogy a programozó tudja mikor melyik módszert kell alkalmazni. -
p76
senior tag
-
p76
senior tag
Eclipse maven integrációjával minden rendben van? Nekem rengeteg gondom volt vele. Aztán az IDEA-ban meg semmi.
-
p76
senior tag
Ultimate Edition: professional and fully-featured commercial IDE provided by JetBrains. The Ultimate Edition is built on top of the Community Edition with many extra features for web and enterprise development. You can download IntelliJ IDEA Ultimate from http://www.jetbrains.com/idea. You can evaluate it for free for 30 days, purchase a license, or get a free license if you're a contributor to an established open-source project.
JEE fejlesztéshez még mindig a fizetős IntelliJ IDEA kell?
-
p76
senior tag
Igen, jól érted.
De nem kompiláláskor jön létre hanem amikor az adott osztályt, amiben van a string literal, betölti a classloader. -
p76
senior tag
-
p76
senior tag
Használjátok a funkcionális programozást mindenhol ahol csak lehet?
for (Label infoLabel : infoLabelList) {
uiTable.row();
uiTable.add(infoLabel);
}helyett:
infoLabelList.forEach(x -> {
uiTable.row();
uiTable.add(x);
}); -
p76
senior tag
"Good Comments
Some comments are necessary or beneficial. We’ll look at a few that I consider worthy of the bits they consume. Keep in mind, however, that the only truly good comment is the comment you found a way not to write."Robert.C.Martin: Clean Code
-
p76
senior tag
Titeket nem zavar ez a Clean Code tudathasadásos állapot?
Clean Code szabály: ne írjunk kommentet, főleg ne Javadocot.
Erre a 2017-ben megjelent Java9-ről szóló könyvben szerepel a hogyan írjunk metódust leírás:
9 sor metódus, 15 sor magyarázattal előtte mit csinál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Revolut
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Diablo IV
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest