- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
drsanya
aktív tag
válasz jones965 #4961 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. DE! Kikapcsoltam, és ugyanúgy mozognak a feszültségértékek, 0,76 (1200 MHz) és 1,26 (3800 MHz) között. Ez normális így? Viszont a gép így már el tudott menni alvó állapotba 30 perc után. Úgy maradt a sémabeállításban. Meg is lepődtem Ki is kapcsoltam, nem szeretem az alvó állapotot.
Egyébként azért kérdeztem, mert iRacing alatt többször tapasztaltam a mikrolagot, és volt bizony akár 1 másodpercre is teljes képmegállás. Nem részletezem mivel jár egy ilyen, de 10-ből 9-szer töréssel. És időmérőn duplán szopás, de ez mellékes. Pár hete gépvásárlás előtt a teljes topikot az elejétől végigolvastam, és valamiért a C-State ugrott be ludasnak az emlékeimből. Ezek szerint akkor jól emlékeztem.
I am iRacer
-
JasL
senior tag
válasz jones965 #4859 üzenetére
Defaulton is, meg máshogy is. Ugyanaz a kék halál ciklus. Gyakorlatilag mostanra teljesen biztos vagyok benne, hogy a lap halt meg, mert az egyik PCI sloton megszűnt működni a led világítás (ezt pedig nem kellene tudnia). Már ki is szedtem a gépből, megy vissza a feladónak!
Egyébként imádtam az ASUS-t, mint márkát, a HERO VII-em 3 évig atomstabil volt. Most inkább valami más márkára fogok vadászni vagy fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
drsanya
aktív tag
válasz jones965 #4796 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, így új hsz-t kell írnom. Gyanítom én is, hogy az, de inkább megkérdeztem a Tisztelt Fórumtársakat. Meg ahogy fentebb írtam, a Techpowerup is ezt állítja. De hogy te ebből a képből hogy látod, az rejtély nekem Sebaj, hiszek nektek, Ti vagytok a szakértők.
Kitalálom akkor ma még hogy ez, avagy várjak e az A-IIre. Ha esetleg másnak is van konkrét infója, megköszönném.
Egyébként nem szempont most nekem az OC, ismerkedni fogunk az Intel platformmal, 20 éve volt utoljára, azóta AMD-zek. De a lehetőség legyen ott, és ez az Asrock deszka úgy látom kellőképpen időtálló az igényeimhez is.
I am iRacer
-
Vigilante
őstag
válasz jones965 #4731 üzenetére
Ebben az esetben, ha én birtokolom ezt a Rampgae V lapot, de csak 5820k-val rendelkezem, akkor egy 2. 980 Ti esetén, 3.0 x8 -al menne még az 1-es és a 3-as SLOT-ban is mi? Nagy dilemma ez nekem a 2. 980 Ti beszerzése előtt, hogy mennyi FPS-t bukhatok full HD-ban egy x8 x8 limitációval. 1440p-ben már találtam vidit róla: [link] és még1-et [link]. Jó kérdés, hogy 1080p-ben mennyivel kisebb lehet a limitáló tényezője az x8-x8-nak az x16-x16-al szemben. Ahogy láttam a videókban, főleg a Project Cars átlagán és a The Witcher 3 min és átlagán dobott nagyot az x16-os SLI felállás.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
t72killer
titán
válasz jones965 #3504 üzenetére
Látom köszi, ráadásul az is ott van, hogy Júniusig várni kell a hivatalos bejelentésre(), amiből gondolom nemigen lesz otthon ketyegő gép szeptember elejénél korábban. Állítólag jön hozzá refresh chipset is, m.2, NVME és újfajta Thunderbolt támogatással - ergo az új lapokat is illenék megvárni, ha már rendszert vált az ember.
#3506: igen, ezek még tippelt árak, reméljük a legjobbakat. Vhol írták, hogy már csak 1 hónapot kéne várni, de az újabb cikkek közül mind a Computexre teszi a téteket.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
helkis
veterán
válasz jones965 #1954 üzenetére
Egyelőre elakadtam 2750mhz-s RAM órajelnél, de igazából maga a RAM órajel emelés nem hoz a konyhára relatív sebességet, úgy vettem észre.. Viszont ha az uncore-t emelem akkor drasztikusan növekszik a cpu-ram közöti átviteli sebesség annak ellenére, hogy a ramórajelhez nem is nyúltam.. Tehát az uncore korlátoz.. Ezért kell amennyire csak lehet megemelni..
Achi - clu +leragasztás? nálam is egy force van..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Achill3uS
nagyúr
válasz jones965 #1869 üzenetére
ki kéne
remélem az edram és iris pro nélkül a broadwell azért jobban tuningbarát lesz...
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
nagyúr
válasz jones965 #1147 üzenetére
Az nagyszeru lenne.
En meg mindig nem vetettem el a R5E vasarlasanak gondolatat sem.
Azert abban is szuletett asszem tobb,mint 25 rekord.4 pinnel mar nem nagyon indulnak el a lapok.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz jones965 #422 üzenetére
jah, bocs a kézifék behuzva maradt, titan x csak 8x pcie-ben ment tudod
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
-
nagyúr
válasz jones965 #413 üzenetére
Ez az a módszer amivel megszüntetjük az egyenetlenségeket,homorú és domború kupakokat.
Ezzel megszűnne az általad említett-mutatott probléma.Ne sajnáld a procit,mindent a cél érdekében.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
BlackSoft
addikt
válasz jones965 #403 üzenetére
És erről a kupakot sem tudod leszedni szerintem anélkül, hogy szétmenne a chip
Amúgy pont most említettem pár emberkének, innentől kezdve csak is Xeon CPU-t veszek, nem veszek több csonkított, selejtezett i7-et, amikkel minden probléma van, meg melegszenek, mint a dög. Jön hozzám egy szép E5-2697-v3 és jónapot. Persze ehhez jár majd ECC memória is, nem szenvedek többet a gémer gányokkal, amik még drágábbak is a registered dimmeknél, mert lilakéksárgapiros hűtőbordát tesznek rá, de semmire nem való.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Achill3uS
nagyúr
válasz jones965 #400 üzenetére
köszönöm a felajánlást, de szerintem a Gigabyte nem értékelné ha a saját standjukon ezzel tolnánk helyette inkább belehúzunk és előhozzuk a "bajnokot" ellenben egy titan x-et bármikor elfogadok tőled
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz jones965 #368 üzenetére
ezt leggel? es 4200 uncore? hmm az komoly. ennek a lapnak tenyleg a champion az ellenfele, nem a soc force.
-
BlackSoft
addikt
válasz jones965 #309 üzenetére
Igen, tettem már bele újra, és a ramokat is. De az a poén, hogy amikor bármilyen körülmények közt feláll a rendszer, onnantól ledönthetetlen De nagyon érdekes dolgai vannak. Közel 1,4V kell a 4,2Ghz-hez. De ugyan ezzel a vcore-al megy a 4,5Ghz is Ugyanakkor van olyan fesz, ami magasabb kell legyen 4,2Ghz-hez, mint 4,5-höz
-
BlackSoft
addikt
válasz jones965 #306 üzenetére
125-tel nem lehet elindítani... Ha nagy ritkán elindul, akkor is összeszarja magát bármilyen cpu freq-en... Egyéb esetben nem is indul, cold boot bug jön be, mintha ln2 lenne vagy nem tudom mi.
Szóval 100-ason megy.
-
BlackSoft
addikt
válasz jones965 #294 üzenetére
De amúgy Asus-os forrásból, az 5960X+R5E páros esetén bármilyen ram, ha 2400mhz felett megy, akkor nincs ember a földön, aki meg tudja mondani mi fog történni Szóval vannak itt gondok bőven úgy általánosságban is.
-
BlackSoft
addikt
válasz jones965 #292 üzenetére
Igen. Órákat töltöttem ezzel, és egyesével lefuttatott memtest-el is. Ram test többször egymás után minden modulon sikeres, gép megy. Egy tesztnél meg random végtelen hiba, és lefagy/kikapcsol a gép.
Egy modullal van hogy el sem lehet indítani, bármelyik modult is próbálom, bármelyik slotba. De sokan mások is a HyperX-ek kapcsán nyomják a fórumokra a gondokat a R5E-vel, hogy nem kapcsol be a gép, meg random kikapcsol menet közben stb... Szóval biztosan ez lesz a gond.