Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #999 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy minden bekapcsolás esetén van RAM training, ami a határon üzemeltetve okozhat efféle anomáliát, nem minden training vezet ugyanis egyező eredményre. A RAM beállításoknál ez azt hiszem, tiltható.
Esetedben automata a dual-BIOS, és mindkettőt egyszerre frissíti. Automatikusan aktív, és akkor szedi elő a backup BIOS-t, ha a main BIOS-nak nyűgje van. Az OC és felső kategóriás alaplapokon van ehhez kapcsoló, amivel át lehet manuálisan kapcsolni. Van továbbá SB (single BIOS) switch, ami a backup BIOS-t kikapcsolja, így a POST némiképp gyorsul.
HGyu
-
#Morcosmedve
veterán
Giga Gaming 5P
DualBios-os, de nem lehet atvaltani vagy legalabb id en nem tudom, de eleg zavaros.. Bios update utan mind a kettot frissiti?
Eleg idegesito h jok a beallitasok, de nem veszi be indulasnal vagy 10/1-szer beveszi...
BMW001 tudnal egy komplett bios prtscr t kuldeni nekem?
Mar igy is kuldtel egy rovidebbet, aztan nem akartam radirni
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #996 üzenetére
Gigabyte lap? Èn a bios kapcsolót single módban használom és úgy raktam rá a biost is.(SOC CHAMPION) Nàlam tökéletes minden. Ln2 teszt után viszont párszor újraindúl mire rendbejön.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #996 üzenetére
Dual BIOS-os? Nekem is csinalt ilyet egyszer.
2 napja mar ra se neztem a gepre, szerelek, de kivetelesen nem pc-t. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #995 üzenetére
Semmi ötlet?
Ossze vissza, kb. OC tol fuggetlenul, pl. ma reggel is. Vissza rakom masik profilra, nem megy, pedig tegnap meg bekapcsolt rola...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #959 üzenetére
Hihetetlen, kapcsolom be a gépet és oc hiba bios screen... beállítom, elém, minden ok.
De kikapcs-bekapcs után nem megy, nevetséges.
-
válasz
#Morcosmedve #991 üzenetére
Hogy jobban jobban válogatják a chipet.
-
És valóban.... Na mindegy, már most ez lett megrendelve. Majd kíváncsi leszek. Nem lehet, hogy ezek azért jobban vannak binelve, ha már magasabb alapórajelet kapnak?
-
MPowerPH
félisten
A ramokat defaulton fogja hajtani, 2133MHz-n. Ahhez BIOS-ben emelned kell a ramszorzon, meg meg par dolgon, hogy a ramok tenyleg menjenek annyin, mar ha tudnak. Az hogy mi hozhato ki egy 5930K-bol az jo kerdes. Eddig en azt latom, hogy gyengebbek OC teren, mint az 5820K. A 4.2GHz kihozhato, talan meg a 4.3 is, folotte meg lutri.
-
Úgy néz ki, hogy az én konfigurációmban az ASUS X99-DELUXE/U3.1 lesz. Munkavas lesz, ezért nem az a cél, hogy minél jobban ki legyen hegyezve az OC, hanem, hogy 0-24ben futtasson. Ha jól látom ezen a lapon van OC socket is? Meg egyből 3200-on hajtja meg a RAM-okat?
Mi a véleményetek, egy 4,2-4,3 GHz kihozható vele az 5930K-ból? -
nullpoint
őstag
Köszi
Ebbe már belenéztem egyszer, csak elengedtem mert rog alaplap volt, de akkor beletúrom magam.
-
nullpoint
őstag
Igen asus x99-a, tudom, olvastam hogy Hpeternek olyan volt , de az övé behányt.
Kerestem asus x99-a overclocking, meg uefi bios guide keresőkkel, de nem találtam nagyon részletes leírást. Azért gondoltam egy általános uefire.
-
-
nullpoint
őstag
Van valahol részletes leírás magyar-angol, ami leírja az uefi biost, mit miért kell állítani? Tudok keresni ha kell, csak ha van már könyvjelzőzve valakinek olyan ami megbízható irányadó , akkor az küldje el , legyen kedves.
-
nullpoint
őstag
Érdemes blck-t emelni és kevesebb szorzót állítani? mondjuk 36*100 vagy 125*29 a a jobb? Előző core2-ket mindig fsb emeléssel hajtottam, főleg hogy ott nem volt korlátlan szorzó, és az is volt javasolt. Vajon itt is érvényes ez?
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #973 üzenetére
Nem a real temp-el van a baj. Azt csak azt olvassa ki, amit a cpu-ba epitett homero mutat. Azt kell megerteni, hogy ezek a szenzorok ilyen ertekeknel akar 30-40%-ot is tevedhetnek. A prime alatti 85 fok viszont realis lehet, ott szerintem 99%-os lehet ugyan az a pontossag. Nem is lenne ertelme beruhazni, maghot nem tudod semmivel merni.
-
nullpoint
őstag
lehet alulmér de prime95 meg 4ghz nél már 85 fok is volt. Csak a program által kiírt értékekre tudok hagyatkozni, többen is írták hogy realtemppel kell mérni, és én is ezt használom már 2 éve, emellett mindenki ennek az értékeit írja és nem kérdőjelezik meg. Nem értem mi van..... Professzionális mérőműszerekre nem fogok beruházni. Részemről a téma lezárva továbbiakban nem fogok hőmérsékletet írni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nullpoint #971 üzenetére
Nem az zavar senkit, hogy mennyit mutat a RealTemp. Hanem az, hogy te ezt kijelented, hogy annyi fokos a CPU. Visszaolvastam jó pár hozzászólásod, és mindenhol, konzisztensen a szövegkörnyezetből lejön, hogy a kettőt egyenlővé teszed, holott 10-15°C eltérés is lehet. Nálad úgy látszik, alulmér a CPU-ba épített szenzor, méghozzá jelentősen.
HGyu
-
nullpoint
őstag
Figyelembe veszem, a realtemp által mutatott értékeket írtam be, nyilván van pontatlanság.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #963 üzenetére
Probald ujra ebben a lapban. Kicsit sokallom azt a feszt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #961 üzenetére
Nem ment neki 4.9GHz-t... 4.7GHz-n csinalgatja a teszteket, 1.32v-al. Neki a 4.5GHz valszeg megvan 1.2v alatt. En mar igy hasznalom regota,
1.225v-n, offsettel, es minden egyeb energia g. featurel.Bocs, de 1.233v.
Ott az IBT-s kep, amit beszurtam. Uncoret sem porgetem agyon, 4250-en van.
-
#Morcosmedve
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #959 üzenetére
Mint nalam... Ha a lap tuljut a poston, es mindig boot kozben fagy ki, akkor csak a cmos clear segit, mert nincs billentyum, nem tudok belepni a BIOS-ba.
Khm...
Aferenczi87 5820K-ja eleg jol megy... Nem tudom mekkora feszen csinalta a Cinebench tesztet, de nalam 4.7GHz@1.33v-n is kifagy. Ebbol 8 magos lesz, nagyon ugy erzem.
4.5GHz-hez tudom, hogy 1.225v kell. Folotte passz, nem egy golden chip sajnos. De legalabb lesz ra okom, hogy ne feljek kuldeni neki a feszt.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #958 üzenetére
Nekem is szarakodás volt, nem megy ez a 125-ös strap, meg mondom nálam 3250-re teszi a ramot, az meg megfexik tőle...
3000-en meg nem hajtanám... egyébként mindent hagytam fixen, nem jo ez az offset...eist off...cstate is.
Maradok a 44/42-nél azt kész.
Neked milyen fesszel megy a Core 44, 45 és 46 ?
Az idegesítő, hogyha megfagy a tuningtol, mert sok, nem tudom a billentyűt használni, nem hittem el xD egérrel kellett szarakodjak.
szerk.:
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom mi van, de valami megtort nalam is. Ugye irtam, hogy 100-as BCLK mellett nem tudom a ramokat huzni. Ahogy allitok a szorzon, egybol megfagy, nem lep tovabb post kozben. Amikor volt az a problemam, hogy nem bootolt a rossz rambeallitas miatt, de a BIOS-ba sem akart belepni, nyomtam egy cmos cleart, es atvaltottam BIOS 2-re. Majd visszaraktam BIOS 1 -re, es azota minden okes. Mindig bejon a BIOS kep, es most itt vagyok 4.6GHz-n, 100-as BCLK-val, 3000-es ramokkal.
Soha nem ertettem ezen dolgok lelkivilagat. -
04ahgy
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #952 üzenetére
1. App Centert nem használunk. Uninstall. Max. GTL-t, de az mindent bevesz, semmit nem sárgáz ki, egy helytelen beállítással akár a másvilágra is küldheted a CPU-t.
2. 2 VL csoport van. Az elsők alapból kapnak némi feszültséget, a másodikok nullát. Az OC Socket kapcsolóval tulajdonképpen csak a VL második hármas csoportjának állítását engedélyezed.
3. Mondtam, hogy keress rá a neten: [link]. Én első körben nem mennék olyan magasra, de együtt kell őket állítani.HGyu
-
MPowerPH
félisten
Igen, miert ne? Ha rosszul sikerult a forrasztas, akkor megoldas lehet. Kicsit mas eszkozok kellenek hozza, mint a ragasztott, pasztas megoldasnal. A kicsit persze azt jelenti, hogy gyokeresen mas az egesz, es eleg veszelyes is. Ugyan ugy erdemes korbevagni a ragasztasnal, ellenben utana melegiteni kell, es nem sutoben. Elvben lehetseges, de en nem probalnam meg. Egy elektronikasra viszont rabiznam.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MPowerPH #936 üzenetére
"Nekem a magok kozotti hofok is eleg nagy, ami szinten a forrasztas bune lehet, de ez miatt nem fogom megkockaztatni a delidet."
LGA2011-3 CPU-nál delid? Egy kis zavart érzek az Erőben!
Aferenczi87: "... nagyot csalódtam mint az x79be ..., ... a fenéket ugy szar az egész ahogy van ennyi ..., ... lapcsere kiderül ...ennyi..." - Szerintem sem az X79 sem az X99 nem szar. Mindkettő kezes platform, megfelelő alaplappal és nullától magasabb szakmai alapokkal. Az X99 tény, hogy még nem teljesen kiforrott, de lássuk be, az első DDR4-es tapasztalat élesben a világon.
HGyu
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #949 üzenetére
Miert nem jon ki? Nekem 125-os strap-al is megmaradt az osszes lepcso. Milyen szorzoid vannak?
Elkuldom a bios kepeket.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #947 üzenetére
Szerintem ugyan azok a feszek, mint nalam. Egyaltalan nem bonyolult, nekem 10 perc volt atlatnom. Strap a memszorzot nem allitja. Ertelem szeruen a 125-os strap-al csokkentened kell a szorzot, de ez igaz a cpu es uncore orajelere is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
brumi1024 #917 üzenetére
Nm!
Igen, maradt, jó a lap, tetszik!
Még nem tuningoltam, nem tudom ez a 125-ös strap mennyire jó, nem szoktam elállítgatni. Másik, hogy én C-stateket kioffolom, meg az EIST-et is. Megnéztem 3,6 on és 4,2 ezren is ugyan úgy hajtja ki a VGA-t, szóval nem látom egyelőre értelmét magasabbra vinni, majd az Uncore-al szórakozok ma.
Aztán lehet, hogy a végén 4,5/4,2-re belövöm
Strap-ot néztem, hogy rendesen elállítgatja a memória szorzót is, meg ebben a bios-ban nem egészen értem, hogy melyik CPU fesz mit takar, az uncore-on kívül...ennyiből az asus letisztultabb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #943 üzenetére
Igen, elkezdtem csinalni. Aztan beszart a fogyasztasmerom.
A tapom is meri egyebkent, leven digitalis. Az meg nem kommunikal rendesen az alaplappal, a software csak idoszakosan mutat erteket. Eddig csak az Asus ROG lapokkal tudott csak egyutt mukodni.
De nem felejtettem el. Egyebkent biztos nem magas, leven megprobaltam, es alaphelyzetben nekem passziv a rendszer(vegre megoldottam), es a vizhofok igy is megall 95 fahreinheit-nel max, es ugye nekem a VGA is futi a vizet.Irtam mar, hogy az orajel ugralas nem karositja a cpu-t. Az Intel nem veletlenul talalta ki a speedstep-et, C1E-t anno. Ez nem hasonlithato az auto motorjahoz.
-
nullpoint
őstag
Nálam 24/7 megy a gép ha van 20w különbség akkor nem érdekes, de mondjuk 60w az már 2000ft egy hónapra. Nem is az az érdekes, még mindíg a hő, meg az órajel-szórzó-volt ugráltatásra lenne jó valami hitelt érdemlő állásfoglalás. Mi jobb a proci élettartamának- az idle 35c folyamatos órajel mellett, vagy az ugrálgatás. Ha egy autó motorjából indulok ki, akkor azt mondom hogy a folyamatos "monoton" terhelés az ideális (napi többszöri ki-be kapcsolás és városi közlekedés szemben az autópályás hosszú távú tempomat 100) (csak egy idealizált példa)
-
nullpoint
őstag
Továbbra is nyitott kérdés az hogy maradjon a folyamatos 3,6ghz , és a 35-36 fok terhelés nélkül 24/7 (torrentkliens folyamatosan fut). Vagy erőltessem rá az energiatakarékos funkciókat és 19-20 fok terheletlenül, viszont vállalom a szórzó és fesz ugrálgatását....
Úgy értelmeztem az eddigi utánaolvasások alapján hogy a C1 az a biosból állítja menetközben, a Speedstep pedig a windows energiagazdálkodásban megadott minimum processzor teljesítmény szerint.
Meg tudná valaki ezt erősíteni? (vagy cáfolni)
-
nullpoint
őstag
Nálam noctua- nhc12p lég, és 4ghz-vel már 40 volt az alap, és prime alatt 10 perc után már 85. Mondjuk halk, de ha veszekrá nagyobb nyomású ventillátort az meg lesz vagy 40db.
-
MPowerPH
félisten
Real temp-et hasznald, mert az mutatja a max ertekeket. Egyebkent az megeshet, hogy a Tiednek jol sikerult a forrasztasa, vagy csak siman nem olyan melegedos chip. Nekem meg 600-on porog mind a 9db venti a radikon, es a tesztek alatt egy celsiust sem no a vizhofok. Rajinteknel kell is porgetni a ventiket, mert felforr a viz benne.
IBT-t mutass, arra kivancsi lennek, milyen hofokokat produkal alatta, mondjuk egy 3 kor erejeig. Real temp-el persze, leirtam miert.
mod:
Real Temp.
IBT -
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #926 üzenetére
Nem feltetlen... Az a gond, hogy egy ido utan annyira felmegy a hofok Prime, LinX, IBT alatt, ami mar akar karos is lehet ilyen orajelen. Valos eletben pedig soha nem fogja megkozeliteni azt a homersekletet. Aida, es mindennapi hasznalat is eleg kell hogy legyen. Bar azt a 41 fokot nehezen tudom elhinni....
Alapon produkal annyit a cpu. Nekem az epitett vizzel 63 fokig felmegy a legmelegebb mag Cinebench alatt. Valszeg Te az 1 magos terhelesnel nezted.
-
nullpoint
őstag
mennyire ment fel cinebe közben?
-
nullpoint
őstag
Prime95 kell stabilitás méréshez. Mivel hűtöd?
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
3DMark -bol nem lehet levonni olyan kovetkeztetest, hogy stabil.
Azt a hetkoznapi hasznalat hatarozza meg. Ellenben a fesz meg eleg alacsony, szoval ha itt meg nem is az, plusz fesszel biztosan az lesz. Nem mondom, hogy IBT-zz, en sem csinalom. Aida stabilitast szoktam nezni, Cinebench, HyperPi 32M, meg mindennapi hasznalat.
-
MPowerPH
félisten
Egyebkent itt Haswell-E-nel, ugy ahogy az elod 6 magosoknal is, erosen szamit, milyen lap van alatta. Nekem is hiaba volt a csucs, MSi gaming lapom, minden feature-el, nem OC-re volt keszitve. Egyedul a memoriakezelese tunt jobbnak, mert ott azt hiszem 3200-on is mentek a modulok, ellentetben a Gigaval, ahol ez mar nehezkes, es valamiert nem akarja. Ellenben ott a sikeres post is lehetetlen volt 4.5GHz folott, mig itt semmiseg. Az Uncore-t meg mar meg sem emlitem. Most mar a ventivezerlest is megoldottam, sikerult beallitanom, bar a cpu f. pwm vezerlese kalap kaki, azt majd at kell kotnom a sys fan1-re.
Meg neha ujrainditasnal, vagy csak siman hideginditasnal csinalj olyat, hogy a post led alapjan bent van a BIOS-ban, de en csak a fekete kepernyot latom. Reset utan meg minden ok. Sikertelen oc utan meg neha egyaltalan nem hozza be a BIOS-t, olyankor csak az cmos clear segit. Szoval azert es sem tokeletes.... -
MPowerPH
félisten
Nem tudom, de nalam tokeletes... 24/7 4.64GHz,(vagy 4.5GHz) 3000mhz@cl14-el, 4500-as uncore-al, 125-os strap mellett. XMP-t es tarsait felejtsed el, manual kell beallitani minden fontosabb dolgot. Itt segitunk, csak meg nem volt ra idom. Kezdetnek feltolthetned a BIOS kepeket, eddig mit allitottal, magad, mit hagytal auton. Meg egyebkent is jo lenne, mert nem ismerem az Asrock biost.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #894 üzenetére
Köszi.
Most milyen lappal raktad össze? Vagy marad már a Giga Gaming 5P?
Közben kicsit finomítottam, 0.21-es offset (így kap IBT alatt ~1.24-et), 4375 MHz (ugye az XMP-s 125-ös Strap és 35-ös szorzó), és 4000 MHz Uncore 1.19-es Vcache-en (ezt nem is próbáltam lejjebb vinni még, mennyire reális ez az érték?). LLC 6-on, Vcin 1.9 V-on. Ezekkel a beállításokkal IBT alatt 79-80 fokosak a magok Dark Rock Pro 3-mal. Ennél feljebb szerintem majd vízzel megyek.
-
trek81
senior tag
hiába trükközök a ramok nem mennek 2800mhzén csak ha a blckát elállítja...
100x44pl --4400mhzén--- max 2666mhz a ramok...nincs is az Xmp prifil rambeállításon kívül semmi ...ott vége a listának...van még oc ram de akkor is ellövi a blckát
Xmp profilba benyomom a 2800mhzét blckának lőttek blck125 vagy xmp 2 nél 3000mhzénál 127...és máris nem indul a gép
max 4.0ghzé a procinak és addig megy 2800mhz ram meg 3000mhzram...utánna se ram se proci---el se indul a gép ...nehezen jön be még a setup isszal szar az egész ----már bocs hogy ezt irom ..nagyot csalódtam mint az x79be ..ott annyival volt jobb hogy az 1600mhzés ramok nem lőtték el a blckát és ment a cpu overc.valamennyire
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #901 üzenetére
Reab es copy alatt itt is szemmel lathato a kulonbseg mar itt is. Write-nal szerintem nalad bug van, mint sok masnal is, szoval azt nem lehet az enyemhez hasonlitani. Latency-t nem tudom, de...! Meg egy dolgot figyelmen kivul hagytal. Nalam az NB 4.5GHz ment. Az az 1GHz kulonbseg meg nagyon nem mind1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged