- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
KAMELOT #5285 üzenetére
Grat!
Hogy ne lenne! -
Siszibatya
tag
válasz
KAMELOT #4626 üzenetére
Szia !
Én is olvastam a hírt ,hogy felmennek/tek / a ddr4 memória árak. Ez van sajnos.
Szokták mondani : Ilyen ez a popszakma !PC-nél/hez köthető alkatrészeknél, mindig lehet belelapátolni a lóvét , nincs vége - ördögi kör.
Újítani és feljeszteni mindig lehet.
A piac kínálja és megadja rá a lehetőséget, mindig kijön valami újdonság. Ez mondjuk bármilyen műszaki cikkre igaz.Saját vélemény és gondolatok erről az áremelésről általánosságban:Nem mindegy mi ennek a háttere .Akinek kell és van rá pénze, mindegy mennyibe kerül meg fogja venni.
Akinek meg halasztható a dolog és nem annyira fontos az meg kivár.
Kinek milyen elvárásai vannak , minőségben és árban és mennyit tud rááldozni.Akciózási stratégiát ,amit előtte áremelés előz meg nem csak ünnepekkor alkalmaznak , hanem bármikor.Részemről egyenlőre megállt a konfig építés , másra kell ami fontosabb.
Egyszerre amúgy sem tudok minden alkatrészt megvenni ami kell.
Egyes alkatrészeket kp-ba a többit részletre így lessz valószínűleg.
Normalizálódik majd az ára a memóriának amire nekem kell. -
-
Siszibatya
tag
válasz
KAMELOT #4416 üzenetére
Szia !
Elején ha összeáll az egész , akkor elég lessz alapon is a proci , vmi alap vidokarival (ami tartalék/vészkarinak is jó ) netezni ,filmezni, amíg nem tudom mellé rakni az új erős videokártyát.
Nem tudom , csak tippelek 4-4.2Ghz csak le tud hűteni egy kompakt is , jobb ventikkel normális feszültségell .A proci mellé 1070es kártya lessz ( 1080-ast jobban szeretném ha összejön rá annyi ). A választékban körülnéztem van itt is lehetőség kompakt vizes és rendes vizes kártyát választani MSI és EVGA márkák közül.
Az épített rendes víz egyértelmű , hogy sokkal jobb , árban is sokkal több , de időtálló .
Ellehet rá költeni újonnan bőven 100k feletti összeget épített vízre ( MO-RA3 420 LT , csatlakozók , tartály, csövek , pumpa, ventik, hozzávaló folyadék meg ami kell még hozzá + találni vkit aki összerakja az egészet ) -
kujkuj123
tag
válasz
KAMELOT #4214 üzenetére
Hát igen!
Az a baj, hogy én nem nagyon emlékszem milyen core voltage mellett hozta a 4,5-öt! (Talán erősen talán olyan 1,25V)
((Érdekes még nem hallottam arról, hogy kinyírná a ramokat! Igaz én csak HyepeX Predator ramokat használok amióta csak van gépem...))
És mivel még Cpu hűtőm sincs ezért kipróbálni se tudom!
-
dime27
őstag
válasz
KAMELOT #4207 üzenetére
Hogy érted h lutrisak?!
A 3200Mhz-est még megértem asszem az X99-es lapoknál az a vége a ramsebességnek de lehet rosszul tudom...nah de miért a 2666mhz-es?!Amúgy még ez a Gskill se mutatna rosszul az Extreme 6-osban:
Kérdés h nem-e lenne problémája a lapnak vele...eddig mindig Gskilljeim voltak sosem volt baj vagy gond velük de itt olvasom hogy a Corair LPX-kel nem volt baja senkinek sem és mindenki azokat ajánlja viszont ezt a gskill-t amit linkeltem kb 9-10e-el olcsóbban tudnám jelenleg beszereztetni!
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3761 üzenetére
A 10 magos olcso lesz?
Az 5960X megy most hasznaltan £650 korul. A 10 magos arazasa pedig alapbol 500 dodoval magasabbrol indul. Csodakat ne varj, az az 1500 usa dollar 1500 euro lesz, mire ideer. Hasznaltan sokat nem latsz majd belole, mert nagyon szuk vevokor ruhaz be ilyenbe, es utana nem is igen adjak el az uj generacio erkezeseig. Ennyi penzbol mar egy komoly gamer gepet is osszeraksz, monitorral egyutt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3435 üzenetére
Egyebkent ez sem igaz. A Z170 + 6600K egy nagyon jo alternativa. Egy kozepkatos lappal egy nagyon jo jatekos kombo jon ossze normalis aron. Gamingre a legjobb valasztas, mindenki ezt keri.
Azert, mert valaki onhibajabol csalodott a platformban, es ilyenkor mar megy a koponyegforgatas. Kesztetest ereztem belinkelni a regi hsz -eit, amiket meg regebben sutott el a Skylake topikban. Ugyan ezt csinalta, csak akkor a Skylake volt porondon. De idom sincs ra, meg kedvem se. Mindenki nezzen vissza, ha gondolja, megfogja talalni. Detto ugyan ez volt, csak az ellenkezo oldalon. Azt hiszem meg moderalas is volt. Onnan tudom, mert en is ott trollkodtam.
Egyebkent amiota platformot valtott, azota nem porog a topik sem. Senkinek semmi gondja, elotte meg folyamat ment a tema, hogy most ez nem megy Nala, most az rossz, most az oc-ban segitsunk.
-
ffodi
veterán
válasz
KAMELOT #3347 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy: "ugyan annyi értéket mutatott mint"?
Ez így elég tudományosnak hangzik.
Azonos beállítások mellett nem lehet különbség. (max a két kit alap beállítása/XMP profilja térhet el, ami a különbséget okozza, de a gyári értékeken általában mindig lehet javítani, így szerintem az LPX is hozta volna, amit most a másik
)
-
ffodi
veterán
válasz
KAMELOT #3342 üzenetére
30-35k körül van már az általam említett kit is, ami szintén nem sok. Tulajdonképp mindegy milyen IC-vel fogod ki, mert 3200-at szerintem mindegyik megy, és kb az a vége 24/7-re az X99-nek. (feltéve, hogy OC-socketes a lap...)
A dominatorok valóban nem rosszak, de a hűtőn kívül u.a. a legtöbb esetben, mint az LPX. Ha valóban ütős RAM kell, akkor új szériás TridentZ-t érdemes venni, 3200 CL14 az alap, és ettől csak jobb.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
KAMELOT #3289 üzenetére
Az a baj hogy időigényes. Én is belefogtam...D5 pumpa, 360-as radi, réz EK supremacy CPU blokk...de most azon gondolkodom hogy csak a processzorra nem éri meg. Lehet eladom és veszek egy kompakt EK játékvizet...vagy egy Thermalright léghűtőt...processzora elég lenne...és macera sincs vele...
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #3283 üzenetére
én meg se próbálnám léghűtéssel használni..
de legalább lesz egy kis ismeretünk,ha összerakta és posztol pár képet,hogy milyen hőfokok uralkodnak!
nekem is kell találnom 2 db 14cm Akasát!(a legjobb lenne a sárgalapátos)
a Triton 240 jobban hűtőt a 2db Akasa Viper-rel,mint a H110 280 a gyárival!
nyárig ráérek mondjuk.. -
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3188 üzenetére
Most vagy kifogtal egy nagyon antituning darabot, vagy valaminek nem adtal feszt, amitol az egesz instabil. Megprobaltad ugy, hogy minden mas erteket auton hagysz, es a lapra bizod az oc-t? 4.2GHz-nel meg lehet igy is, mert a lapok alt. Eddig a szintig nem feszelnek tul semmit sem.
-
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2968 üzenetére
De ha a 3.8ghz ramot visszaállítja 3.2ghz-re jobbak lesznek az időzítések!
így szerintem annak is van értelme!(kb 1 év múlva,mert addig még drágák ezek a ramok és pár pontért 50 ezret kiadni nem éri meg!)azért vettem én is alap 2666mhz ramokat,de 1-2 év és 4ghz veszek!
Cl18-ast és akkor tudja majd azt amit a ddr3 ramom 3 éve
(2000mhz ,Cl9)
-
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2319 üzenetére
Pont azokkal!most már tényleg egy világ omlott bennem össze :p
(a cicergős Evga 970 után semmin nem lepődőm meg
régen a Geil ramok voltak 1-2 napig terhelve,ha minden ok volt volt mentek a nagykerbe!
bár akkor is G-Skill ramjaim lesznek,csak én az első 1-2 nap átküldöm minden tesztproginaz tényleg igaz,h ha beteszek még 4x4 gb ramot(8x4 lesz) akkor dual quad-ban mennek?
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2150 üzenetére
amennyibe azok kerülnek azt az vegye aki dolgozik a gépén,ha nem jött volna vissza az áfa,akkor ennyit se adtam volna ki érte!
amúgy most adtam el egy mini ITX ASUS szerverlapot!(1150) és a srác szenved vele!(zsír új volt és 55 ezer a kezdőára.)
de nyilván mindenből kilehet fogni a szar szériát..(csak mostanában túl sok embert hallottam ROG-ASUS lapokra panaszkodni)
Ez poén 150 Dollárért
de ezt vettem volna legszívesebben,ha nem számít a pénz..
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2148 üzenetére
200 euroért mit választasz?
az meg a másik,h max direktbe fog meghalni egy év alatt..ha tippelnem kéne a 2dik életévét betöltve szállna el..Asus-t az egyszerű tuning miatt vettem volna!(+imádtam az P9X79 lapom)de ROG lapot nem vettem volna,max 60 ezerért 3 év garival
de itt a 20 ezres ROG egér!NYIKOROG A GÖRGŐ!!kihagy az érzékelő!max 6 hónaposan,de inkább 4..
-
Gus-T.
tag
válasz
KAMELOT #1712 üzenetére
szia. köszia választ.
Ez lenne a vas, tudom van benne túlzás is
de 2-3évre lesz és a főnök jóváhagyta, csak kussoljak 2-3 évig
i7-5820K
ASUS SABERTOOTH X99
EVGA "4995-KR" GTX980Ti 6GBEhhez mondtad a 4x8GB 3000-3200Mhz ramokat...
tudnál ajánlani esetleg, vagy írjam más fórumba?Valszeg minden az iponból lenne, mert lehet van egy kis hátszél, nem biztos de pár nap és kiderül.
-
helkis
veterán
válasz
KAMELOT #1687 üzenetére
G.Skill F4-3200C16Q-16GVKB jönnek.. nagyon kíváncsi vagyok mostmár.. mennyire van ennek jelentősége a hétköznapokban vízzel.. egy ln2-es tesztben még megértem, ha 5400-helyett tud 5800-at, ok, nekem elég az 5000mhz
de ha a ramórajelet befolyásolja, az már gáz..
(#1689) players111 a négy sarok se ugyanolyan, azt már ki sem szúrták..
foglalatcsere?
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #1544 üzenetére
Ah, ertem. Igy mindjart mas. Hihetetlen, hogy mennyi ilyen noname nagyfej/oc guru utotte fel a fejet tanacsadokent itt mostansag.
Azert nem art visszaolvasni, nemreg ki lett targyalva ez a tema. Nem egy-ket Asus alaplap bedobta a kulcsot mostansag, es az RVE is most lett nemreg kitargyalva, nem noname OC-s kollegak altal(is).
-
Több pci-e sávszélesség.
Más "különbséget" nem érdemes észre venni.
Tehát az vegyen 5930K-t aki 3-way sli ill. crossfire-t alkalmazna az adott gépen.
Biztos,hogy az 5820K is megy annyin,mint az 5930K,vagyis kis tuninggal (ami garantálhatóan meg van) kap egy 5930K teljesítményt processzor erőben.Át kellene fogalmazni a kérdést melyiknek nincs értelme....
Én tudom,hogy az 5930K-nak lenne értelme,csak kicsit jobban beárazva.
Én használtam GTX780 3-way sli-t,szal tudom mi az amikor meg van a megfelelő pci-e sávszélesség.Viszont a felhasználók többségének esze ágában sincs 3-way sli vagy crossfire-t használni.
Ott az 5930K-nak nincs értelme.Ha az 5820K procik elég jól tuningolhatók,akkor az 5930K proci-nak nem lesz olyan létjogosultsága az ára miatt,mert ahogy írtam is,nem fogják kihasználni azt a plusz pci-e sávszélességet.
Nagyjából be is határoltam mi az ami használható és "elérhető áron van.
Viszont az alaplap és a memória árak....Ki kell várni mi esz ennek a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged