Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindenkinek!
BMW001
Nem mondanám annyira szerencsének.
BATCH (J)alapján vettem,a vid azután derült csak ki,hogy kibontottam a procit és gépbe raktam,ViD 0.94.
Azt semmiképp sem mondanám,hogy nem vagyok vele elégedett,sosem járt még nálam ennyire erős proci. Viszont az olvasottak alapján én ennél kicsit többet vártam,mármint kevesebb feszre számítottam 4.5GHz-en.
Mondjuk
SA
Input
Cache
fesz értékekkel nem nagyon szórakoztam.Arra voltam leginkább kíváncsi,hogy fog-e menni a 2800 C16 memória 3200 C16.
Gond nélkül megy,tehát ez kipipálva.
4.5GHz-en én 1.1-1.15V körül vártam,de még nincs vége a fesz állítgatásoknak.
Olvasnom kell még sokat mi miért merre.4.7GHz-en 1.35V minden stabilnak tűnik jelenleg,nem csak 3dmark alatt.
Ezene a feszen én 4.8GHz-ben gondolkodtam.Ha ezt eladom arról mindenki tudni fog,de nem lesz olcsó.
jones965 :
Átolvasom.rup1u5 :
Nem lesz 3. 970.
Nincs értelme,felesleges pénz kidobás.Az alaplap egyébként nagyon bejön,igaz,van mit állítgatni bőven,de én szeretem az ilyesmit.
Nem bántam meg,hogy ezt a lapot választottam. -
jones965
Modder
válasz
akoska07 #1192 üzenetére
A tripla 0-as BIOS-ok OC-hoz lettek fejlesztve.
Nagyon jó procit fogtál ki, gratulálok hozzá ill, az alaplaphoz.
-
-
Maotun
őstag
Ok ok win alol tuning felejtős igaz amd tapasztalat, de gondolom itt is így van'
Fsb- piszkálni meg idő igényes de hajrá Magyarok!
Asus sabertooth x 99 az én álmom 5820k- val 4, 4 ghz, minnél kisebb fesz és minnél nagyobb stabilitás mellett..
Ha meg lesz jövök a kérdésekkel. -
MPowerPH
félisten
Ugy gondoltam, hogy cserelnek vele procit, meg kapna kp.-t ra. Csak mivel UK-ban elek, ez nem lenne olyan egyszeru. Csinaltam mar ilyen csereberet nem is egyszer.
Az enyemet is kinzom majd(meg kinoztam is), ne felj tole. Megjonnek a hidegek, akkor megkapja az 1.45v+ -t is, nyugodt szivvel.
Sot, a nitrozas is tervben van. Vegre itt a dewarom hozza, es nem kolcsonkert kannakkal kell okoskodni. Eddig nem mertem a sajat konfigjaimat nyustolni, 3-an vagyunk, kozosen vettunk Z87-et, azon gyakoroltunk egy 4690K-val. Valahol el kell kezdeni. Ha minden igaz, novemberre lesz VGA potunk is. Akkor mar csak a voltmodot kell megtanulni, es az is mehet.
Csak ugye mindenki dolgozik, korlatozott az idonk, es nehez osszeegyztetni. Meg meg a nyelven is csiszolni kell, mert egy lengyel es egy lett sraccal csinalom. Es egyikunk sem perfekt angol....Egyebkent a srace is menne jobban, csak neki annyibol all a tuning, hogy level up, es Windows alatt addig emeli az orajelet bclk-val, amig stabil. Igy az eletben nem megy majd tobbet.
-
Maotun
őstag
válasz
MPowerPH #1179 üzenetére
Máséval bencheli ez jó
Saját 1,2v 4,5 ghz, a másik meg had szóljon 4,9-en.
Ne érts félre nagyúr
Gondolom a te alaplapod erre hivatott, abban bárki kockája kiderül mit tud, akár nitróval is, soc force championa legjobb oc lap főleg másnak a cpu.-jával ez tetszik, tetetszik,
de komojan érdekes lenne körbe adni egy adott cput, melyik deszkába mit tud?
Az lenne igazi teszt! -
MPowerPH
félisten
Mert a Nalad levo cpu eleg jo potenciallal bir. En viszont ket lapban teszteltem ugyan azt a procit. Az egyik nem fugg ossze a masikkal. Lattam mar olyan 5820K-t, ami 4.8GHz-t vitte 1.3v-al, stabilan. CPU es CPU kozott eleg nagy kulonbsegek vannak/lehetnek.
En pl. 4.5GHz-n hasznalom, 1.22v mellett, mert ennyi boven eleg. A Tieddel siman tudnek benchelni 4.9GHz-n. Csak nem Win alol csinalnam, meg nem level uppal, ahogy TE szoktad.
Hiaba jobb a potencial a cpu-dba, ha nem tudod kiaknazni.
-
Jarlaxle
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsobb alaplap amelyik vallalhato tuningra kepes (5820k ala lesz)? Semmi extra felszereles (wifi, bt) nem kell, nem lesz extrem tuning se, csak olyan atlagos fajta, amit egy Noctua D14 lehut, tehat nem rekordokra hajtok. Visszaolvastam ez latom hogy van ez az OC Socket dolog, ez kell vajon nekem az elobbiek figyelembe vetelevel? Iponba eddig az Asrock Extreme4/3.1 tunik a legvallalhatobbnak arban+felszerelesben. -
04ahgy
nagyúr
válasz
akoska07 #1170 üzenetére
Szerintem nem! Az ASUS weboldala szerint igen: https://www.asus.com/Motherboard-Accessories/ROG_Front_Base/overview/ - Le kell görgetni, komplett lista van, melyik driver és melyik firmware kell a támogatáshoz.
HGyu
-
Asus ROG Front Panel kompatibilis szerintetek a R5E lappal ?
-
válasz
MPowerPH #1163 üzenetére
Amúgy 4.8GHz , 3200 C14-C15 a cél,csupán ennyit szeretnék 24/7.
Nem olyan nagy elvárás ez.brumi1024 :
Rajtam nem fog múlni az biztos.
Felőlem lehet 5GHz is.Ennyire rosszul mennek az 5960X procik,hogy 1.5V kell a 4.8GHz-hez ?
Közben 1.35V körül van a max ajánlott 24/7 fesz...Na jó,kiegyezek 4.9GHz-el 1.35V.
A batch J-vel kezdődik,szóval ez némi reménysugár a jó tuning felé.
-
-
MPowerPH
félisten
-
nullpoint
őstag
Melyik bios volt amit felraktál ? 1901 ? Nekem még 1801 van, amivel érkezett a lap, nem mertem frissíteni erre a biosra.
-
brumi1024
veterán
Közben kis update a problémámról: úgy néz ki, hogy nem a lap a ludas, hanem a VGA. Eleinte a lapra gyanakodtam, mert időnként az EVGA-val is csinált hasonlót, de ott tuning volt a probléma, most restartol rendesen egy csere GPU-val. Viszont azért at 5850 referencia nem kicsit hangosabb a 980 Ti Jetstreamnél, vagy az ACX 2.0-nál.
-
Maotun
őstag
válasz
MPowerPH #1151 üzenetére
Mi pénz most a champion? + a folyékony nitró
Extreme oc esetén tényleg : champion ... De mar egy top air cooler is necces , mert bele lóg a pcie x16 vga slot.-ba ... De rekord döntögetésre tényleg jó lehet , ha erre van igény, de ez se tuti,
Egy asust, msit se írnék le oc/extreme oc szempontból....
Megint oda jutunk kinek a pap, kinek a pap bora -
gyiku
nagyúr
az uj bios most felbosszant, nem menti el a ventilatorok beallitasait. nem nagy dolog, de megis.
-
jones965
Modder
válasz
akoska07 #1145 üzenetére
Bár külön sata-s betáp kábelt lehet rákötni, nem tudom hogy a csatlakozó áramköre elbírná-e a közel 2A áramfelvételt. Ha gondolod, estére megnézem, és priviben átküldöm.
Maotun: a plusz cpu tápcsatik legfőképpen extrem tuning esetén jönnek jól, mivel a felvett áram több csatlakozási ponton oszlik szét, ergo kevesebb a melegedésből adódó veszteség.
Hétköznapi használatra még a 4 pin is elég. -
Maotun
őstag
[itt a cpu power 8 pin mellett van egy 4 pin csati is az nem kötelező ugye?]
akkor meg minek van -
válasz
#Morcosmedve #1144 üzenetére
Mert az jutott eszembe,hogy hátha tudná vezérelni a vízhűtésemben a 18W pumpát.
-
Azt esetleg tudja vki,hogy mennyire erős az az OC Panel az R5E lapban ?
Mekkora terhelést bírhat el az a 4 pines szabályzó rajta ? -
gyiku
nagyúr
válasz
MPowerPH #1138 üzenetére
igen, de nem mindenki hardcore oc-s. lasd pls Maotunt, neki eleg a 4ghz, es a saberre gerjed. akkor miert ne vehetne meg? nekem megy a 4.4 gond nelkul, es elegedett vagyok az asussal, lassan mar egy eve. masok az igenyek. kinek a pap, kinek a papne, kinem meg a misebor ugye. mindenki azt vesz, a penzen amit akar.
-
MPowerPH
félisten
Sracok, oc-ra a legjobb lap, barki, barmit mond, a Champion. Ezt nem egy, nem ket olyan ember allitja, akik szava ebben a temaban elegge sokat nyom, es erdemes megfogadni.
Tulvarialjatok a dolgot... Nincs rajta killer lan meg wifi, meg i/o cover, meg a dobozbol hianyzik a kilincsre aggathato tag meg a poszterek. Tudom, hogy ez nagy ervagas, de egyutt lehet vele elni. -
válasz
#Morcosmedve #1135 üzenetére
Nem az zavart meg. Hanem, hogy azt írta, hogy az alaplap az oka a váltásnak.
-
Maotun
őstag
válasz
akoska07 #1127 üzenetére
nem kötekedni akarok mester
de cpu táp 12 fázis mpower xpower én csak a wifi/Bt ben látok külömbséget... De ez lehet" lámaságom" miatt van
[mpower is oc socket ezek szerint!] -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1124 üzenetére
Most is saber van lassan két éve igaz ez amd de taplalja rendesen fx 9590 kazánt, és atom stabil... De ez a múlt. Most intel kell tetszik a MSI X99A MPOWER is azzal is kibékülnék .
DDR 4 Quad már jelentős előre lépés lenne szerintem , ezért 5820k ha már ddr4!
6700k =4790k arra feleslegesnek érzem a pénzt kiadni, de lehet rosszul gondolkodom -
Maotun
őstag
Tisztelt topik társak/urak!
aláírásomban lévő AMD "csúcs" platformtól jó áron tudnék most még megválni, és intel platformra szeretnék váltani (pénz is összejött rá nehezen...) ami a dilemma tárgya 980 ti vga.-ra váltanék és 5820k val szeretném párosítani.
az alaplap az oka nyagyon tetszik az asus sabertooth X99
nekem elég lenne a @ 4,0 ghz a cpu-tól , hűtés Phanteks PH-TC14PE lenne gondolom megfelel?
táp cm v 700 van.
memória 4x4 gb corsair 3000Mhz cl 15 kitt-re gondoltam.
Vannak cimborák akik a skaylake 6700k - ajánlanák inkább ...
De nekem az x99 asus sabertooth a nagy szerelemennél a lapnál a cpu táp 8 pin mellett van +4 pin csati is ezt gondolom nem kötelező használni vagy tuning esetén szükséges lehet?
Lényeg:
- alaplap jó választás?
- cpu cooler megfelel? vagy kompakt víz ha igen melyik?
- táp elég-e vga+cpu tuning esetén is?
Megtiszteltek véleményetekkel -
brumi1024
veterán
válasz
akoska07 #1111 üzenetére
4.9-et elérni értelmes fesszel az 5960X-en nem lesz egyszerű, vízzel sem. (Azért ez 8 mag, IGP nélkül is jelentősen nagyobb pcb-n, mint a 4790K/6700K, jelentősen magasabb fogyasztással). Az overclock.net-es topikban a jobb példányok tudják 1.48-on, és az is kérdés, hogy ez bench stabil-e vagy csak CPU-z validálható.
-
Vissza fogok olvasni.
Figyelemmel kisertem a topicot.
Emlekeim szerint senki sem hasznalt xpower lapot.Egyenlore az xpower fele hajlok,ha mar az asusrol mindenki lebeszel.
De barmikor le is tudom cserelni a lapot gigara vagy gigarol msi-re.Gskill ramok mennyire szimpatikusak az x99 lapoknak ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akoska07 #1111 üzenetére
Az MSI véleményem szerint biztosan háklisabb a RAM-ra, mint a GIGABYTE. A tuningeredményekről olvass vissza, BMW001 fórumtárs tapasztalatai a mérvadóak, ő más lapot nyúzott a Champion előtt. Sokat tudna mesélni players111 is.
Ugyanolyan feszen nem fog többet hozni, csak lesz egy limit az MSI-nél, amit a Championban később fogsz elérni.
HGyu
-
Es ez ugyanugy igaz vizhutessel torteno tuningra is ?
Mennyi lehet a kulonbseg pl az xpower es a soc ch kozott mhz-ben merve ?Itt nem proci fuggo a dolog ?
Egyebkent a cpu freq wr pont egy xpower lapban szuletett,asszem az elso tizbe befert egy soc ch lap is.
Azt mondod,ha pl 4.9 a max vizzel egy xpower-ben akkor a soc ch siman hozza ugyanolyan feszen az 5-5.1ghz-et ?
Memoria szempontbol mennyire hisztis a soc ch ?
Mert az elozo soc lapok elegge azok. -
brumi1024
veterán
válasz
akoska07 #1105 üzenetére
1,35-1,37-eket írtak pár helyen vízzel, 1,25-öt léggel, de persze az utóbbi függhet attól is, mennyire tudod hűteni. Nálam duplatornyos léggel érezhetően hűvösebb az 5820K még 4,7 GHz-en is, mint a 4790K volt 4,4-en. Egyébként meg mit tartasz kényelmesnek, én léggel 1,26 fölé nem nagyon megyek 24/7-re, de igazából 4,3-4,4 bőven elegendő mindenre, amire használom (és nem a játék a legprociigényesebb).
-
Igen,nalam az a legfontosabb.
Eppen ezert nem biznam a veletlenre a dolgot.Hat abban a tesztben egy igen rossz es procit kaptak.
5960X nem mutat tul jol 1.5v vcore-al.Mennyi is itt az ajanlott max24/7 vcore ?
1.35v ?Semmi bajom nem volt a skylake-el.
Ez csak ugy jott poenbol az 5960X.
Es inkabb ezt tartanam meg,felteve,hogy eleg jo peldany lesz. -
Maotun
őstag
válasz
akoska07 #1103 üzenetére
Igen gondoltam nálad az oc a lényeg
jobban is értesz ehhezén csak teszteket nézegetek, tapasztat x 99 -ben nincs....
De [itt a sima mpower se gyengébb oc szempontjából hozza amit az xpower]
skaylake nem jött be? én is variálok a 6700k 5820k között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elden Ring
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged