Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MPowerPH

félisten

válasz woros #2532 üzenetére

Nem, nem lehet neki. Kulon fel van tuntetve Real Bench honlapjan is, ha jol emlekszem. Alapon lehet, meg turboorajelen is. 4.5GHz-n nem lehet. A 8 magos az nem 6 magos, foleg nem 4.
    De javallom, probald ki. Vegy egy 5960X-et, huzd fel 4.5GHz-re, es benchelgess vele 8 orat. Majdnem garantalom, hogy utana gondod lesz a procival.
    De akkor itt van meg egyszer a cikk, pont ROG overclocking guide.

"Users should avoid running Prime95 small FFTs on 5960X CPUs when overclocked. Over 4.4GHz, the Prime software pulls 400W of power through the CPU. It is possible this can cause internal degradation of processor components."

Es akkor ezt zarjuk. Aki ilyen fetisiszta, az csinalja, en mar kinottem belole. A stabilitast lehet normalis programokkal tesztelni, hosszutavon. Az elozo 5960X-emmel nem lottem egy darab IBT meg ahhoz hasonlo teszteket. Cinebench utan emeltem a feszen 1.6v-ra, majd ugy hasznaltam jo par hetig, mindenfele problema nelkul.

A 8 ora egyebkent is butasag, mar bocsanat. A Haswell -nek is eleg volt a 20 perc sima IBT. Foloslegesen kinozzatok a procikat, ami a 4-6 magosok eseteben meg igazabol nem vesz el sokat a kondiciojabol, ellenben mint a cikk alapjan is lathatjatok, a 8 magos kicsit mas vilag, es magatoknak okoznatok vele anyagi kart.
    Google -on is ra lehet erre keresni, eleg sok forumon volt tema, hogy degradalt az 5960X a prime utan.

Új hozzászólás Aktív témák