Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#36501) 04ahgy válasza Szabus (#36500) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A több RAM akár nagyon sokat is számíthat (lag), fóleg ha a háttérben más is fut (antivírus, tűzfal, sok tabbal megnyitott böngásző, stb.), de a gyorsabb 1-2%-ot max. Szóval a 8GB 1600MHz-est vedd.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#36502) Sanci789

Sanci789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok :) Még kezdő vagyok, és lenne egy kérdésem:

Nem tudok kiigazodni, hogy most hány MHz-en mennek valójában a memóriák? Csináltam 2 képet. Egyik, másik. Most ilyenkor mi az isten van?? :D X.M.P 1600-ra vannak állítva, ahhoz képest itt látok vagy 5 féle értéket, főleg az AIDA-ban. Bioszból 3 kép: 1 2 3 . Ezek közül valamit másra kéne állítanom, vagy jó így minden?

Konfig az adatlapon. Köszönöm a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

(#36503) Qru válasza Sanci789 (#36502) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1600-on megy most.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#36504) d33plin3

d33plin3
(újonc)

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit vegyek az alábbi konfighoz:

Gigabyte M68MT-D3
AMD Phenom II x4 840 3,2Ghz
Zotac GeForce GT440 512mb DDR5
jelenleg 4gb DDR3-as dual chanel kingston memóriával.
Táp és hűtő:
Cooler Master Hyper TX3
Cooler Master GX Lite 600W

Nos ezt a konfigot szeretném kicsit felpörgetni 4 giga helyett 8 giga rammal(2x4).
Tudnátok ajánlani valamit, ami minden eszközöm által támogatott, és megfelelően gyors? Azt már kiderítettem itt olvasgatva, hogy az 1600Mhz nem fog kijönni a procimmal valószínűleg, de azt olvasom, ez amúgy sem számít játékoknál pl.
Kb 15 ezer a keret rá. Mindegy a márka. Tuning elképzelhető nemsokára, játszadozom a gondolattal, már ha lehet valamit még kihozni ezekből ezzel az alaplappal.

És akkor itt kérdezném, hogy mit tudtok az AMD memóriákról? Amit én olvastam, az az, hogy az AMD-s configurációkhoz van optimalizálva, és garantálják a megadott értékeket, stb, stb. Viszont nekem úgy tűnik, ez még viszonylag új, és kevés tapasztalat van vele.

(#36505) MZsoltee válasza d33plin3 (#36504) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vegyél 2*4gb kingstone kingmax 1333-as ramot. 10k körül megvagy vele itt az aprón, a maradék 5kt meg tartsd meg!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#36506) d33plin3 válasza MZsoltee (#36505) üzenetére

d33plin3
(újonc)

Köszi a gyors választ.

Ezek szerint semmi értelme sincs az AMD memóriát megfontolni?

(#36507) Nyuszo01

Nyuszo01
(lelkes újonc)

Sziasztok, nekem van egy Asrock extreme3 Gen3 alaplapom. Ebben vagy egy ilyen memoria kit:
crucial Szeretnek venni, plusszba 2x4gb-ot de ilyet sajnos sehol nem lehet kapni, de tenyleg sehol. Leveleztem iponnal mas boltaokal is, de semmi :W
Azt szeretnem kerdezni hogy, szerintetek milyen memoriat vegyek ami biztos jol fog mukodni a crucial kit-em ell? Esetleg ha kesobb kicsit emelnem a mhz-et akkor nem lesz baj hogy, nem egyforma a memoria? Ezeket neztem ki, de ha van jobb otletetek kerlek jelezzetek.
corsair
corsair,elvileg olyan mint a masik csak mas a szine a bordanak.
kingston
Szerintetek melyik lenne jo melle? Tudom van a masik forum a memoria veteles, de nemtudtam hova irjam mert azt is kerdezem hogy tudom-e kesobb huzni egy picit a 4db modult.

(#36508) Sanci789 válasza Qru (#36503) üzenetére

Sanci789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi :)

(#36509) crus90 válasza Sanci789 (#36508) üzenetére

crus90
(kvázi-tag)

Sziasztok. :DD

Milyen ramot vegyek és menyit(gb-ot) egy AMD Phenom 965 BE és egy ASUS M4N75TD alaplaphoz? Vagy esetleg valakinek van eladó ami nagyon jó volna bele? :F :R

Előre is köszönöm segítségeteket. :R

/30-610-5403/ =**crus90 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!**==

(#36510) iFSzasza

iFSzasza
(újonc)

Sziasztok Windows 7 ultimatem van. és van 20gb ram a gépbe és ebböl csak 4gb-t ismer fel. hogy tudnám megcsinálni hogy mind a 20gb-t felismerje? valami program vagy valami?
(geil value plus 1333mhz 16gb, a-data gaming seris 4gb 1333mhz)

(#36511) Nyuszo01 válasza iFSzasza (#36510) üzenetére

Nyuszo01
(lelkes újonc)

Szia szerintem azert lat csak annyit mert 32bites win van fent. Szerintem rakd fel a 64bites win7 ultimate-et es akkor fogja latni mindent. Mert a 32bites osszesen csak 4gb-ot tud kezelni, de ebben benne van a vga meg minden memoria.

(#36512) skitzoo válasza Nyuszo01 (#36511) üzenetére

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

nem 64 bites van fent azon a gépen. mivel én telepitettem fel.

"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)

(#36513) skitzoo válasza skitzoo (#36512) üzenetére

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

ja és még annyi hogy a BIOS-ba is 4gb-ramot ir.

"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)

(#36514) 04ahgy válasza iFSzasza (#36510) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alaplap, CPU pontos típusa mi?

A két RAM (ADATA és GEIL) pontos part numberje mi? (Ilyesmik szoktak lenni a GEIL esetén: GV32GB1600C8DC és ADATA esetén: AX3U1600GB2G9-2G).

Ehhez hasonlókat keress.

Amíg a géped paramétereit pontosan nem adod meg, látatlanban nem tudunk segíteni.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#36515) Nyuszo01 válasza iFSzasza (#36510) üzenetére

Nyuszo01
(lelkes újonc)

Ha a boiosban sem latod, akkor szerintem vedd ki a 4gb-ot es nezd meg ugy mitcsinal a bios, latja-e a 16gb-ot. Kene tudni milyen az alaplap is mert leht nem kezeli azokat a ramokat. Es a 16gb az hogy van? 2x 8gb vagy 4x4gb? Ezeket majd kerlek ird le, mert igy csak talagatni lehet.

(#36516) skitzoo válasza Nyuszo01 (#36515) üzenetére

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

alaplap: shappire prue black.
proci: intel i7 930.
ram: 4x4 a geil. és ha kiveszem az a-data ramot akkor a bios 8gb-t ismer fel igy hogy benne van az a-data csak 4et.

(#36517) 04ahgy válasza skitzoo (#36516) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

BIOS a legfrissebb? QPI / VTT emelhető 1,2V-ra. A CPU foglalatban nincs elgörbülve egy láb sem?

CPU-Z validot is tolhatnál (online), és linkelhetnéd.

Mondjuk nagyon szerencsétlen módon van abban a gépben a 20GB RAM. A 2db 2GB-os és a 4db 4GB-os modul sehogy sem jön ki szimmetrikusra.

Memtest86+ 4.20 futtatással megnézhetnéd, mely modulokat nem látja (alul kilistázza a DIMM-eket).

HGyu

[ Szerkesztve ]

(#36518) Cseneles

Cseneles
(tag)

Sziasztok!
Vásároltam nemrég 8Gb Corsair Vengance 1866 kit et, Asrock 990Fx Fatal1ty Pro ban használom. Igaz a RAM nincs a kompatibilitási listan de 1866 on FX-8120 al minden további nélkül kellene mennie :F Problémám a következő... ha eggyesével Memtes86 v4.20 al tesztelem hibátlanok mindig A1 es dimm ben. Viszant ha A1,B1 az-az a két piros ban használom akkor memtest86 rengeteg hiba de ha a A2,B2(2 fekete) ben vannak akkor hibátlanul mennek XMP profil al :C Érdekes jelenség mindent alap értéken használok az alulírott configgal.... angol forumokon más is találkozott ien dologgal 1866 esetén neki is a B1 dimm csinálja .Valakinek valami ötlete? mezei 1333 ramokkal nincs gond :DD

[ Szerkesztve ]

HAF 932,AMD FX-8120,Asrock 990FX Fatal1ty,8Gb Corsair 1866Mhz, X-FI Titanium Fatal1ty, SAPPHIRE HD5850

(#36519) 04ahgy válasza Cseneles (#36518) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A távolabbi slotok hozzávezetéseinek az első slotokhoz viszonyított járulékos parazita induktivitásai és kapacitásai segítenek magas frekvencián a jelalakot stabilizálni.

A lapod manualja írja is: 19. oldal, szürke rész.

"1. Please install the memory module into the black slot (DDR3_A2 and DDR3_B2) for the first priority."

"6. If you adopt DDR3 2100 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."

A jelenség tehát normális.

HGyu

[ Szerkesztve ]

(#36520) Cseneles válasza 04ahgy (#36519) üzenetére

Cseneles
(tag)

Manualt nem olvastam :B de ennek örülök nagyon is :C köszönöm a gyors segítséget :R

HAF 932,AMD FX-8120,Asrock 990FX Fatal1ty,8Gb Corsair 1866Mhz, X-FI Titanium Fatal1ty, SAPPHIRE HD5850

(#36521) szmegma

szmegma
(tag)

Sziasztok,

Osszeallt par napja a gepem es keszitettem egy CPU-Z-s kepet a memoria reszrol:

Lehet en ertelmezem felre de nekem 1600 MHz-es RAM-jaim vannak, ezek meg most 800MHz-en futnak vagy mi?

Koszonom.

PC konfig -> http://pastebin.com/0qyksEW2

(#36522) Jorus válasza szmegma (#36521) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1600-on.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#36523) szmegma válasza Jorus (#36522) üzenetére

szmegma
(tag)

Kicsit belemennek ha nem problema, hogy honnan tudod hiszen 800-at ir?
+ az NB frekvencianal miert nincs semmi adat?

Ezek az adatok amugy jo ramra utalnak?

(#36524) iFSzasza válasza 04ahgy (#36517) üzenetére

iFSzasza
(újonc)

kicsit késve de csak most tudtam ehez a géphez kerülni de itt a netes kép :[link]

(#36525) Jorus válasza szmegma (#36523) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

DDR RAM-ok órajeleinek összefüggései:

Teljes cikk.

Ezek az adatok nem sok mindenre utalnak, azon kívül, hogy meglehetősen nagyon a késleltetések.

(#36526) szmegma válasza Jorus (#36525) üzenetére

szmegma
(tag)

Koszi mar erthetobb.

Amugy a kesleltetest nem ertem, mivel a gyarto honlapjan nem igy van feltuntetve:
http://www.gskill.com/products.php?index=356

Most akkor melyik az igaz? A CPU-Z altal mutatottak?

(#36527) Jorus válasza szmegma (#36526) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A CPU-Z az aktuális késleltetési értékeket mutatja. Hogy ez mennyi, az beállítás kérdése. Ha SPD szerinti értékeken vagy XMP-vel hajtod, akkor a gyári értékeket fogják hozni a modulok - ha minden klappol. Ezeket az SPD profilokat meg tudod nézni CPU-Z-ben az SPD-fülön.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.