Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
lbalog01 #25714 üzenetére
Nekem sosem volt képes a 3,6Ghz-ra akárhogy is próbálkoztam. mondjuk egy asus p5b-e -ben futott... de a 3,4 megvolt stabilan, sok évig, és még most is müködik ott ahova eladtam.. lehet hogy nyugdíjas, de még mindig inkább ez mind egy mai celeron, vagy talán még némelyik i3 as
-
proci985
MODERÁTOR
-
mokuci_74
csendes tag
válasz
lbalog01 #25616 üzenetére
Sziasztok,
A lenyeg, hogy most vettem egy msi gtx 660 oc-t, es ugy erzem nem tudja kihajtani a proci ( crysis 3 high-on 60-70% korul jar a GPU.....? )
Lap : Asus P5K
Tap : FSP-Raider 550
Mit lehetne meg ezen csiszolni , illetve mi az ami esetleg rosszul van beallitva ?
Egyaltalan erdemes vele foglalkozni, ki tudja ez a proci hajtani a videokartyamat ? -
-
Aduasz
csendes tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01 #25334 üzenetére
elég jó példányod van. én q66omat anno úgy vettem, hogy a mugen2őn már kifogott.
CM690em anno volt: annál a háznál az első venti nem fontos, szinte semmit nem számít a felépítés miatt a HDDk kivételével, alsó igen, oldalsó ventihely jól jöhet.
légáram fontos, a friss levegő megint. a Cosmosban nálam jelenleg bruteforce túlnyomásos megoldás van, de szerintem az oldalsó két ventit kiszedem, a procihűtőt pedig visszafordítom hátra. valamelyik venti turbulenciát csinál hang alapján. gpu hőfokokra nyertem vele valamennyit (eyefinity miatt necces), de hangban rosszabb lett.
visszatérve: q66 tényleg nagyon érzékeny volt hűtásre. a jelenlegi i5-760am nincs túlhúzva, és az egész hűtése a rendszernek kegyetlenül túlméretezettnek tűnik. a q66nál kb 3.6ra az enyémmel ez volt a minimum.
-
Benhill
senior tag
válasz
lbalog01 #25299 üzenetére
Nekem is a jo oreg q6600 zorog meg a gepben. Juliusba lesz 5 eves. Pont a minap nezegettem h mit tud, es rajottem h a ramjaim kaphatnak 2.2-2.4V-t is, és emiatt mar itt is, meg a cpun is magasabb mhz-t ertem el.
Jelenleg biosban 1.41875Vcore, es 8x423 stabil!
8x424 mar 1.45V-al, sem megy, hiaba emelem a mchcore-t. A lap 423fsb-re, kepes ezek szerint.
Az elobbi esetben, ha alaposan ki van portalanitva a gep, akkor par napig alapon 38-39fok, IBT-vel pedig 58-62fok.Egyebkent pedig most 46-48 fok, IBT-vel pedig 72 korul. Hutes mugen2 +gyari venti, auto sebesseg. A VID-re ne nezzetek ra.
(Jo latni, hogy egy kicsit ujra feleledt a topik)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01 #25299 üzenetére
EGO engine már procilimites. 3.0án néztem csak, 3.2re enyémnek nagoyn sok fesz kellett. multitaskolást mondjuk bírta, én képes voltam VMwaren ubuntut/xpt futtatni fejlesztői környezettel, miközben másik környezet futott 30 tabbal a host OSen. szoftverfejlesztést bírta elég jól még, szerintem arra még legalább egy évig nem lenne limitáló. persze, fordítás gyorsabb az i5-760amon, de legrosszabb esetben is kb 15 helyett 10secről beszélünk.
win7 x64 után xp x86 kényszerből érezhetően lassú volt, és nem csak azért, mert a 8gb memóriám felét se tudta megcímezni. két hét után örömmel váltottam vissza.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01 #25287 üzenetére
uhh, az nem kevés. meglepő, hogy a Hyper212 milyen jól bírja.
fesz drop miatt kisebb.
VIDet pl a biosban is írja.
CM690em egyébként volt, szóval a "jó, de van jobb" tapasztalatból volt
. mondjuk nálad ezek szerint az összes slotban van venti, nálam csak négyben volt (felső kettőt blokkolta a CPUhűtő, meg oldalsót is a CPUhűtő fölött).
jaja, 4890 fűt rendesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01 #25285 üzenetére
kb az egyik legjobb q66 lehet nálad a topikból. mennyi a VIDje?
212plus kb a legkisebb borda, amivel érdemben neki lehet állni húzni a q66ot, ajánlott szint anno a víz, olcsóbban a TRUE volt. házszellőzés valamennyit javít, CM690 jó, de azért vannak jobbak (jellemzően a highend nagytornyok között). 80-82 fok nagyon jó, mennyi fesz kell hozzá?
-
DigitXT
félisten
válasz
lbalog01 #25087 üzenetére
Nem videót kódol, de a háttérben alkalmasint konvertálgat
nagy mennyiségű adatot - két magot simán el tudtam lőni
fullra úgy, hogy alig lehetett mellette dolgozni. De ha több
processz beindul, ami mind képes elkérni egy magot...
A héten amúgy nem tudom tesztelni, mivel lebetegedtem,
de ami késik, nem múlik... (Ha 70-nél megáll, az jó.)
-
Pubszon
veterán
válasz
lbalog01 #24045 üzenetére
Azért, mert szerencse hogy ez G0-ás, nem pedig B3-as.
Ne a Stepping-et nézd CPU-Z-ben, hanem a Revision-t.MOD: Mert ugye Intelék szerint a Stepping az a CPU-Z szerint a Revision.
-
Tinky
tag
válasz
lbalog01 #23998 üzenetére
GA-EP45-DS3 ban max amin felltudtam ébreszteni az 390 de nem volt stabil a cucc 1,4V-al.
366 még szépen viszi köztes értéken még nem nagyon probálkoztam.
Utána kéne néznem a sok fesz beállításnak hogy mit kéne mi mire szolgál.
Ugy vakon nem szeretnék húzgálni a fezeket nehogy a végén valami leugorjon a lapról a végénbiztosan jól mehet 400 on
kíváncsivá tettél
-
lbalog01
tag
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
lbalog01 #18740 üzenetére
Köszi a bíztatást, illetve a jótanácsokat. Grat a procihoz, az jó kis cucc!
Kíváncsi vagyok, hogy a lentebb leírt gondolatmenetem mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Mert, ha jól gondolom, akkor veszek egy QX-et. 3 hét min. a gari, és még indokom sincs. 70K-s lapot meg kísérletből kinyírni...
-
Ottoka
őstag
válasz
lbalog01 #18601 üzenetére
"remélem ha már van egy ilyen méregdrága lapod valamire jó is lesz, szégyen, hogy egy mezei P35 lenyomja az nvidia csúcs lapjait "
Elnézem neked e kijelentést, bár rettentő hülyeségeket beszélsz. Nagyon komoly tuningeredményeket értek el az nvidia lapjaival.
Pláne hogy biztos vagyok benne hogy még a közelében sem jártál ilyen lapoknak, tehát személyes tapasztalatod semmi nincs. Gondolom ilyen haveromnak a nagybátyjának az öcssének a húga férje kipróbálta tapasztalataid vannak.
Nos sli-m van, nforce 790 lappal, és a kezdeti gondok ellenére abszolút nem bántam meg.
Amik voltak bugok akár inteles lapokkal is megeshetnek
-
zsolt1129
addikt
válasz
lbalog01 #18603 üzenetére
Köszi de már nem is egyedül próbáltam ki.Hidd el hogy az én lapom egyszerűen nem megy semmilyen beálitással.Áttraktam egy másik lapba a Quadot és 5 perc alatt belőttem 3.6GHz-ra.Akkor itt valami nem sttimmmt.
Jer1cho: Sok szerencsét a tuninghoz, én is egy cipőben jártam veled.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
lbalog01 #18601 üzenetére
Köszi az infókat!
Tegnap kipróbáltam egy másik gépbe működő komplett beállítást. Az lett vele az eredmény, hogy indításnál kékhalál, utána meg használhatatlan lett teljesen a win, úgy szétesett, úgyhogy tegnap esete még wint telepítettem.
A ramok unlinkeden vannak, és az 1600-as ramok 1333-on mennek. Keresek valakit, aki már tuningolt pont ilyen lapban, és kérek tőle segítséget.
Igazából ragaszkodtam az SLI-hez, mert ki akartam próbálni, de cseszhetem, ha nem tudom majd kihajtani a kettő kártyát, mert nem lesz alá procim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen autót vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós kamerák
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Intel Core I5-8600K
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9800X3D A csúcsteljesítmény új definíciója! 3év garanciával
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest