Lehet buta kérdés nem ismerem a hang karidat, de támogatja a win7-et?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
hoby36
(senior tag)
Igen.
A logikában semmi sem véletlen!
Akkor az alaplappal lehet baj...(szvsz)

00roli00
(senior tag)
Hali!
Segítséget kérnék egy dologban: érdemes lenne-e alaplapomat /p35ds4/ lecserélnem p45ds3-ra vagy ds5-re? Alapfeszes tuning miatt kérdem,jelenleg 3400-on ketyeg,ez stabil.
Kérdésem abból fakad,hogy full hd átállást tervezek és érdekelne hogy megfelelő-e a procim és jelenlegi óraje egy 6950 szintú vga-hoz,vagy az új lappal elérhető + kell-e neki. Annyit tudok, hogy a 45-ös lapokban jobban lehet kergetni a procit, csak kell-e az a pár száz mhz? Gépet nem áll szándékomban lecserélni, bőven többet tudott eddig,mint amire szükségem van, és még 1-2 évet muzsikálhatna. Köszi;
roli

-Solt-
(senior tag)
Üdv Urak!
Hátha esetleg érdekel valakit: UD3R+Q9550
"Ha elérhetetlen, szent a cél, az elbukás is ünnepély..."

jajjjnemar
(újonc)
Hello!
Most tervezem egy ilyen lap [link] vásárlását,van hozzá egy e2180-as procim,+vennék egy 1600-as DDR3 ram kit-t hozzá.Azt szeretném kérdezni hogy ez a széria mennyire birja a tuningot?
+ez igy teljesitménybe nagyon CPU limites lenne?(a vga amugy hd4870oc)Ha igen jövöhéten jönne egy e8400 e0 steppinges,azt viszi a lap?Bocs a butának tübő kérdésekért,nemvagyok tisztában mindennel
üdv.
(#19457) eladohardver válasza jajjjnemar (#19456) üzenetére

eladohardver
(senior tag)
Szvsz azzal ami most van procid nem is menne csak 800 on a nem.
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili

mobiltel
(újonc)
Nekem ilyen lapom van amilyet te akarsz venni és E8400 van benne és megy vele rendesen,de volt már benne Q9450 is az sem volt neki gond!
Nekem csak az gondom vele hogy lecseréltem a 2x2GB 1333Mhz ramokat 2x2GB Hinyx 1600Mhz ramokra és nem akar menni 1600Mhz csak 1333Mhz megy alap beállitás minden!
Esetleg ha valaki megtudná mondani hogy mit csináljak vele megköszönném!
Ja és úgy olvastam róla hogy nagyon tuning barát a lapocska!
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22mobiltel%22&submit=
Ha jól gondolom (emlékszek) 1333-as feletti ramot csak fsb túlhajtással lehet elérni ennél a lapnál.
Egy kis matek hátha megtudom magyarázni:
például ha:
1600mhz-s effektív fsb-t tud max a lap, ami azt jelenti, hogy 400mhz a valós fsb, kérdés, hogy mi a legnagyobb ram szorzó amit tud a lap. Mert ha a max ram szorzó pld 2.66 amit betudsz állítani, akkor gyárilag max 400*2.66, tehát kerekítve így jön ki a max 1066mhz-s ram támogatása.
A te lapod esetén, ez úgy néz ki, hogy max 1600mhz-s fsb-s procikat esz meg, ebből következik, hogy amit gyárilag tud, az max 400-as fsb. Itt jön a képbe a max ram szorzó, mert a lapod 1333mhz-ig támogatja, szvsz a max ram szorzó 3.33, 400*3.33 kerekítve 1333. De mivel lehet növelni az fsb-t, viszont a max ram szorzót nem, így jön ki, hogy fsb*mar_ram_szorzó=ram_órajel. pld ha 500-as fsb-t állítasz be, és a max ram szorzót, akkor 500*3.33 kerekítve 1666. 2200+mhz-t ír a giga honlapja, ami 2200/3.33 ami max 660mhz-s fsb-t feltételez.
A p45-ös chipset pedig tud 700-as fsb-t is. a wr 724mhz.
Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 50.000 - http://href.hu/x/g0qi

mobiltel
(újonc)
Köszi az infót na akkor hozzá is látok osztok szorzok és el füstöltetem a lapomat! 
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22mobiltel%22&submit=
noh, sikerült valami?
Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 50.000 - http://href.hu/x/g0qi

nightvison
(kvázi-tag)
Hali eddig stabil volt a rendszer most kék halálozik néha és simán befagy a gép. Vagy szimplán újraindul.
A prime95 ezt a hibát dobja olyan 2 perc után:
rounding was 0.5 expected less than 0.4
Alaplapom: Gigabyet EP45-DS3r
CPU: E8400
RAM: Kingstone Hyperx 1066MHz 2GB /800-on viszi a lap alapból/
TÁP 500W asus
Nem értem, eddig stabil volt a rendszer 2-3 óra prime is ment.
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: http://href.hu/x/gvmy Megbízhatóságom: http://href.hu/x/gwig

-Solt-
(senior tag)
Üdv Urak!
Egy ismerősöm megvette a régi lapomat ( UD3R ), és valamilyen okból kifolyólag nem akarja felismerni az IDE DVD olvasót. IDE kábelt cserélte már, vagy 10x átnézte a csatlakozásokat, de nem akar menni neki...
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gáz?

F_Zolee
(őstag)
Jumerezést lehet még megnézni, hogy elsődlegesnek vagy-e állítva vagy másodlagosnak.

-Solt-
(senior tag)
Azt már lezongoráztuk... 

F_Zolee
(őstag)
Előtte meg működött? Most is működik másik lappal? Winyó is IDE-s?

-Solt-
(senior tag)
Vinyó sata-s, az van a nullás porton, azzal minden rendben. A dvd író ide-s, és az ud3r nem látja... a régi p31 vagy mi a szösz gagyija látta rendesen...

F_Zolee
(őstag)
Az furcsa akkor. Biosban nincs letiltva véletlen az IDE része? Mert én pl nem is használom és nincs engedélyezve.

-Solt-
(senior tag)
Elvileg nincs, de a srác nem nagyon ért hozzá, én meg már nem emlékszem, hogy ez a része, hogy volt beállítva... ez a távsegítség skypeon meg 15 perc után kurva idegesítő!
Azért köszi... este ránézünk... 

F_Zolee
(őstag)
Az a baj, hogy az ilyet csak úgy lehet könnyen felderíteni ha ott van az ember. Mire valaki bediktálja tört angollal mit lát...
És kihagy lényeges részeket.
Más nagyon nem lehet probléma, itt nem léphet fel kompatibilitási gond.

-Solt-
(senior tag)
Az-az... ez a vakon segítés elképesztően idegesítő... 

F_Zolee
(őstag)
Jött ki új bios, legalábbis a P45T-UD3LR-re. F12 béta. Memória kompatibilitást írtak csak mellé, hogy azt javították.

szhunor
(kvázi-tag)
Üdv !
Egy kis segítséget szeretnék kérni, alaplapom Gigabyte GA-EP45-DS3, volt BIOS Update, és elvileg most ezeket a RAM-okat támogatja:
1, 4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
2, Kétcsatornás memória
3, DDR2 1333+/1066/800/667 MHz
Jelenleg van benne Kingston HyperX 2GB (2x1GB) DDR2 1066MHz- es memóriák.
Milyen ez a 1333+-os RAM ? Számít, hogy van hűtés a RAM-on, tehát hogy ez a HyperX verzió ?
Úgy gondoltam, hogy eladnám, vagy cserélném a jelenlegit 1 db 2 GB HyperX-re, és vennék mellé még 2 GB-t, így lenne 4 GB, többre nincs szükségem.
Vagy pedig,hagyom a tuning RAM-okat és veszek ezek árával megeggyező értékben sima DDR2 RAM-ot, és valószínű 4 GB-nál több is kijönne, de akkor meg kell a Win7 64 bit.
Kezeli a DDR3 -at, vagy van DDR2 1333 Mhz ?
Köszi a segítséget.
Sz.H.

Frenky89
(őstag)
EP45-DS3 nem viszi a DDR3-at és szerintem nem éri meg tuning RAM-okat venni, inkább normál DDR2-ből nagyobb mennyiséget.

szhunor
(kvázi-tag)
Ha tényleg így van, akkor inkább eladom a RAM-okat és veszek inkább többet a nem hűtőtt verzióból.
Köszi.
Sz.H.

Gaborka30
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Az alpom egy EP45- DS3P, 4*2 giga kingston hyperx rammal. Olvatam, hogy 1066-on tudod hajtani. Elárulnád, hogy milyen beállításokkal?
Akárm,it próbálok, nem megy. Állítottam az időzítést, természetesen a feszültséget és még mindenfélét, amit a leírásokban találtam, de csak többszöri újraindulást sikerült elérnem...(annyira, hogy még a win sem indult el, hanem azonnal reset).
Próbáltam a gyári időzítéssel, a memset időzítésekkel. A performance level alapból 6-on volt,természetesen ezt is 10-re állítottam, de így semtudom, csak az alap 800-on működtetni a ramokat és ez kicsit bosszant... Elárulnád a beállításaidat?
Köszönöm!

benjamin
(kvázi-tag)
Érdekes tapasztalatokat sikerült nekem is szereznem mikor 4GB-ról 8GB-ra álltam át Gigabyte EP45-DS3 (E7 bios) lap és E8400 proci.
Kb. 1 hónap telt el mire sikerült találnom olyan memóriapárat, és beállítást amivel elindult 1066 Mhz a gép. Kipróbáltam, Kingstont, CSX, Crucial, Corsair, de végül a Geil Ultrával indult el stabilan fagyás nélkül, alap beállításokkal.
Jelenleg 4,05 GHz megy az E8400 (1,425V Biosban, Windows alatt 1,37 V) a 8 Gb Geil Ultra 1080 Mhz 5-5-5-15 időzítéssel (2V), a MCH Core pedig 1,2V.
A furcsa az volt, hogy a memeket mindig 2,1 V hajtottam, és fagyott a gép, mint kiderült túlmelegedett. Visszavettem 2,0 V és raktam föléje egy hűtőt, és így is megy.
Aida64 teszt 2 óra után is stabil,
LINX 0.6.4 teszt 30 perc után is stabil,
Intel Burn teszt Veryhigh-on 82°C melegedett a proci, de lefutott stabilan 1206 sec alatt.
Most igen stabil nem cserélnem le egy I7-2600K-ra, talán ha ingyen adják.
Havernek összetettünk egy gépet I5-2500K, és megdöbbenésemre csak kicsit gyorsabb mint a tuningolt E8400-am.
Ram olvas-írás gyorsabb mert hát DDR3-1600Mhz, de a programok nyitása, használata, játék kb. ugyanolyan nagyon kicsi a különbség.
Tehát inkább tuningolok mit 150000-ért új lap, proci, meg mem, azt semmivel sem tud többet.
A lényeg, hogy minden specifikáció kicsit más, neked kell rájönni a jó beállításokra, csak javasolni lehet beállításokat, de nem biztos hogy azzal neked is menni fog.
Vannak határok, ezeket nem szabad túllépni, mert hát a proci füsttel megy, ha látod a füstöt, akkor már nem megy.
Remélem tudtam segíteni
Üdv
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!

benjamin
(kvázi-tag)
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy egyesével tedd be a memeket és néz meg mit tudnak egyedül egy választott időzítésen pl 5-5-5-15, meddig indul el vele a gép, így megtudod a sorrendet melyik meddig bírja a frekvenciát.
Utána Dimm1-től, Dimm4-ig növekedve tedd be amelyik legkevesebbet bírta az megy a Dimm1-be és így tovább a legmagasabbig.
Így a leggyengébb határozza meg a gép húzhatóságát, mert ahogy haladunk a Dimm4 felé romlik a ramok teljesítő képessége, és hát a leggyengébb van a Dimm4-be akkor sose indul el azon amire be akarod állítani, itt nem számít a párosítás, mert nem mindig tudják ugyan azt.
Nekem is így jött össze 1080 Mhz 5-5-5-15 beállítás
Geil1 1120 Mhz egyedül
Geil2 1150 Mhz egyedül
Geil3 1150 Mhz egyedül
Geil4 1200 Mhz egyedül
És ez is lett a végső sorrend. Most ez a tuti beállítás.

F_Zolee
(őstag)
Windows-os használatra nem is lesz számottevően gyorsabb a gép. De ahol elkel a 4 mag ott húzhatod 5ghz-re is a 2magost akkor se lesz "kellően" gyors. Meg ha azt nézed gyilkolva kell menjen a tiéd, hogy "jó" is legyen. De nyilván nem is kell minden áron a legújabb technika felé hajlani amikor megelégszik az ember azzal ami van, itt most nem leszólás miatt írtam.

benjamin
(kvázi-tag)
Igazad van, de a lényeg az elégedettség, ha nem kell nagyobb akkor minek adjak ki feleslegesen lóvét. Persze egyértelmű, hogy a 2 mag és a négy mag nem ugyanaz.
De legyünk őszinték mond egy olyan átlag felhasználót, aki kihasználja a 4 magot, még játéknál sem használja ki.
Jelenleg a programok nagy része nem használja ki a két magot sem normálisan, mert ahhoz minden programot szekvenáltan kellene megírni, jenlegi algoritmusok véletlenszerű processzorhasználattal dolgoznak, és ha az egyik eléri a 100% akkor terhel rá a másikra, vagy párhuzamosan futtatja. Ez még nem az a korszak, pár év múlva talán, ha a programok is kihasználjál a több mag előnyét akkor igen, lesz különbség. De én úgy látom, jelenleg a korlát a merevlemezek sebessége.

F_Zolee
(őstag)
Mostanság elég sok játék szereti a 4magos megoldást(saját tapasztalat BC2-nél is pl). Mondjuk a minimum és átlag fpsben észrevehető. A merevlemez is számít valóban. De azt meg "könnyen" orvosolják ssd-vel akinek számít.