Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2630 üzenetére
Kinyilatkoztatás helyett inkább a feltételezéseimet fogalmaztam meg a termékekkel kapcsolatban. Azt viszont általánosságban most is tartom, hogy egy rendszer nem biztos hogy gyorsabb egy másiknál, hiába kapott a processzora a passmark tesztben egy magasabb cpu pontszámot.
Valóban, az említett két platform elég közel áll egymáshoz teljesítményben, a J1900 kicsit erősebb, és kicsit többet fogyaszt. Van akinek előnyösebb az usb3/sata3 támogatás, frissebb vga, kisebb fogyasztás, van akinek a proci nyers ereje fontosabb, egyéni döntés kérdése a dolog, szerintem nem lehet egyiket sem egyértelműen a másik elé helyezni.
Én személy szerint az újabbat preferálom, ezen a szinten nem renderelésre vagy molekuláris szimulációkra szokták használni a gépeket, netezésre jó bármelyik, filmezésre, kis retró játékra inkább az újabb vga-t választanám, ráadásul abban h265 HEVC hardveres kódolás/dekódolás támogatása is benne van, a J1900-nak cpu-ból kellene kiizzadnia. Filmezésre egyértelműen jobb az újabb.
NAS célokra jó lehet egy J1900, az árkülönbség egy HDD árának jelentős részét adja, bár a natív sata3, a hardveres AES-Ni kódolás azért NAS vonalon is előnyt jelenthet a braswell platformnak.
Hirtelen ezt találtam n3150-el, németül nem tudok, de angolra google fordítózva megerősíti a véleményem, hogy nekem a 3150 jobb lenne. Gyakorlati fogyasztásban szinte nincs különbség, a média jellegű alkalmazásokban meg jobb tud lenni az 1900-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- NextGen Gamer PC - Intel Core ultra 7 - RTX 5070 - 32GB DDR5 - Új,számlás,3év garanciával.
- Gaming Set-Up eladó 3090 32GB 4000MHz CL18 M.2 SSD 1TB (újrapasztázott minden)
- 4K Gamer PC - i9 - vízhűtés - RTX 4090 - 48GB RAM
- ACEMAGIC S1 MINI PC / 16GB RAM / 512GB SSD
- Eladó Gaming PC Ryzen 7 7800X3D, RX 9070XT, 32GB RAM
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest