- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Mert miért ne:
többi kép: [link]
Define R5 (power led rózsaszín/lila vagy miféle színre lett cserélve... valami a kettő között)
Amd Ryzen 5 1600(AF)
Msi B450 Tomahawk MAX II
64GB ram (4x16GB 3200Mhz CL16 ... 2933Mhz-en használva, felette nem stabil a 4 modul)
2TB M.2 SSD (nvme) + 2TB 2.5HDD + 250GB 2.5 SSD + DVD író
Nvidia RTX3070 MSI Gaming Trio X 8GB
CPU hűtő Thermaright Macho Rev. A. ... nem AM4 kompatibilis hűtő felfogással (2 csavar fogja összesen az intel felfogatókon keresztül)..
+ Sailor Moon
ha az ember felő, és lesz felnőtt pénze... minden hülyeséget megtud tenni... nem dohányzom, nem iszom.. volt némi "extra pénzem", untam a gépem (kinézetét), de sokat nem akartam rákölteni, gondoltam legyen ami még nem volt... összességében 10eFt-ból kijött a benne/rajta levő matrica ... volt otthon rózsaszín karbon matricám (korábban nagynéném laptopját fóliáztam vele "kérésre"... ezen kicsit elszúrtam a szélét, azt az oldalsó matrica is kicsit buborékos lett, de olyan jól rátapadt, hogy sehogy se tudtam kipréselni alóla (maximum lehet "kiszúrva" lehetne javítani).. Az alaplap mivel korlátozottan kezelne RGB szalagokat (mindet egyszerre), így bluetoothos vezérlőre vannak rárakva (ami a telefonomról irányítható). -
fatpingvin
addikt
-
Teszik, gratula!
Nálam is terveben van a víz egy nyitott házban de a VGA nem kap blokkot csak a proci.
Az előző nyitott házat fél évig tartott asszonynak megszoknia, mikorra beletörődött akkora meguntam és eladtam
Ezt a hazat már jobb fogadta
Ellenérvek:
Ledarálja majd a gyerek ujjait!
bár még nincs gyerek. -
Moby
veterán
Járt már itt a gépemnek egy "béta" változata, de azóta meglehetősen átépült, gondoltam bedobom a véglegest. Legalábbis egy pár napja már üzemben van, és egy darabig önszántamból nem is nyúlnék hozzá
-
hegegabi80
addikt
válasz
Psycho18 #69974 üzenetére
Nagyon vagány lett, nekem tetszik.
Bár egy topflow hűtővel jobban bejönne, de azért mert egyszerűen azokat jobban kedvelem, mint a tornyokat.Azért mennyivel dögösebben néznének ki az ilyen konfigok, ha a csatlakozók az alaplap és vga hátoldalán lennének és nem lenne szem előtt a sok kábel.
Na kövi projektem tuti egy ilyen nyitott gépház lesz. Korábban kerestem is alu profilokat meg elemeket hozzá, így max csak elő kell túrnom őket. Bár a mai világban nem lesz egyszerű és olcsó mulatság mindenhez hozzájutni.
-
-
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszí, mert ráment egy napom meg az idegeim.
Átköltöztettem a gépemet egy másik házba (Thermaltake c31). Van a gépembe 3db rgb Thermaltake venti ami rácsatlakozik egy TT vezérlőhöz. Nemtudom a színeket variálni, mert rákellene kötni az alaplapra és itt kezdődik a probléma. Sehol nem találok olyan kábelt, aminek az egyik vége micro usb a másik pedig 9 pines. (Amit rátudok kötni az alaplapra)
Köszi előre is, ha valaki tud tippet honnan lehet ilyet beszerezni. -
catalano
tag
válasz
hegegabi80 #69968 üzenetére
Kínából rendeltem. 15 eFt lett volna, de megvámolták annó és 25 lett belőle.
De nagyon szeretem és nem bántam meg.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Psycho18 #69950 üzenetére
Nagyon vagány lett. Emlékszem korábban nekem is átküldted a terveket.
Korábban én is akartam egy hasonlót, aztán letettem róla.Viszont most megint fellángoltak az efféle gondolatok.
#69966catalano: Ez a váz honnan származik? Én is ilyen profilokban gondolkodtam, mert ez házilag jobban és olcsóbban kivitelezhető.
-
válasz
fatpingvin #69960 üzenetére
Pedig nem rosszak
Én inkább fémmel, a fa inkább csak kényszer munka számomraPakmara
Ott kezdődik, hogy a hozzá szükséges alu lemezek nettó 16e Ft volt, kb 4-5e ft/ó sztem lenne a munkadíj, ezzel a tervvel, már megírt programmal el leszünk egy délután.
Az egyediekkel az a baj, hogy csak 1db kell belőle, sok óra elmegy azzal az 1-el, de ha már kell belőle 10db akkor már sokkal barátságosabb árát kap az ember, pl felére esik a gyártás költség az 1 dbhoz képest. Ennek [link] az elkészítése 13 óra volt, a 2.db ebből már nem telt volna bele 3 órába sem.
Ez akkor éri meg ha nem kell mindent is kifizetned. A linkelt ház 2 éve 40e Ft + 13 órába fájtfatpingvin
Alu hegesztészt nem vállalok, ez most csavarozva lesz -
Pakmara
őstag
válasz
fatpingvin #69962 üzenetére
Goldolom, hogy nem megérős csak a nagyságrend miatt kérdezem. Ha egyszer mégus...
-
#69955 fatpingvin
Köszönöm!
Én beleszerelmesedtem a nyitott házakba, egy ideje már csak ilyeneket használok/készítek.
A kövi is tervben van már, már csak gép felszabadulására várok, hogy legyárthassuk.
Hasonló lesz, kicsit alacsonyabb de szélesebb a jelenleginél.
De ez már nem Hardoxból készül majd, hanem 6-os alu lemezből
#69956 palfitom
Köszönöm!
Majd dobok fel képet!
#69957 jokeph
Az is tervben volt, hogy a VGA mögött lesz de irreálisan drága volt az az x1-es riser ami nekem megfelet volna, így azt elvetettem.
#69958 Grave444
Köszönöm!
Azon is gondolkodtam, de ritka az az ITX amelyiken van PCIe x16 és x1 is. Külső hangkártyát pedig nem szeretnék. -
válasz
jokeph #69951 üzenetére
Köszönöm!
Megvan hozzá minden, riser, tartó, távtartók, csavarok csak a hangkártya miatt maradt az alaplapban, állítva a VGA pont elfedi a PCIex1 slotot, az alaplapit nem szeretem mert összeszed egyéb zajokat. Nemsokára szét kell majd szednem, akkor ideiglenesen kiveszem a hangkártyát és berakom állítva a kártyát. Teszek majd fel arról is képet. -
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy bemutassam a legújabb agymenésem.
Alapanyaga 5mm-es Hardox kopásálló lemez, aminek a megmunkálása annyira nem egyszerű ( pont ezért tudtam hozzá jutni).
Szabvány ATX méretű ház, fordított T alakban össze hegesztve. Súlya üresen 5,5kg, tele már 12kg felett van.
Elől az alaplap van a VGA-val együtt, hátúl pedig a táp és az SSD-k. VGA vízszintesen és függőlegesen is elhelyezhető, jelenleg vízszintesen van mert a dedikált hangkártyától nem fér be állítva.
-
zsombor22
aktív tag
Találtam még egy [ilyet] de nem tudom hogy ez a EK-Quantum Lumen 7 hez képest milyen minőségű?
Van [beépíthető] keret nélküli is. -
zsombor22
aktív tag
Köszi a tippeket.
Most láttam hogy van [EK-Quantum Lumen 7] a Merlinnek is. -
Moby
veterán
-
törölt tag
válasz
Dreamie #69934 üzenetére
Az aquasuite-ot nem sikerült odaraknom, de találtam egy nekem szimpi összeállítást, és azt módosítgatom. Szerintem az aidaval kezd, le lehet fixálni a képet, halványítani a hátteret, így előjön az élőkép háttér az asztalról, tényleg végtelen beállítási lehetőség, vagy 10 éve szórakoztam vele a logi kijelzőn.
-
Moby
veterán
válasz
Dreamie #69934 üzenetére
Egyáltalán nem drága, és nagyon szép. Fém megmunkálásban a szlovének nagyon jók. Ha külön veszed meg a a displayt és a hdmi-mipi interface-t, az is majdnem ennyi, és nincs háza. Nekem ilyen szűz van berakva az üveg mögé, szerencsére a munkám kapcsán nem kellett vennem, nagyon sok van belőle, de ha vennem kellett volna, én is inkább lument vettem volna(mondjuk az meg nem férne el az üveg mögött). Ezeknek a standalone kijelzőknek csak annyi az előnyük, hogy lehet kapni mindenféle képarányban, kerekben, meg mindenfélét.
-
F e Z o
veterán
válasz
fatpingvin #69936 üzenetére
- Cable HDMI 2.0 1m - slim
- Cable Type-C 1m
- Cable USB 2.0 Internal - USB A female por -
fatpingvin
addikt
ez milyen protokollon keresztül dumál a PC-vel?
-
zed1983
őstag
Grave444 : köszönöm
hszilard666 : köszönöm
-
törölt tag
Belül milyen, mert nem látni!
Milyen tápod van, mert ismerősök a kábelek, régen jó pár tápomat csináltam meg fekete/piros-ra ugyan azzal az anyaggal.#69921 F e Z o
Úgy néznek ki, mint a legelső kemény műszálas harisnyák. Volt vagy 15éve az, akkor még nem is lehetett kapni bolti mód kábeleket, mindent magadnak kellett csinálni. -
Zlika
aktív tag
válasz
#15779328 #69917 üzenetére
Lehet, de a storyhoz hozzá tartozik, hogy mindez egy videokártya és táp csere után készült ami elsőre úgy sikerült, hogy teljesen elbaszódott a rendszerem én meg nem tudtam mi baja. A kép készültekor kábé a harmadik miszlikre bontás és össze szerelés után voltam hajnal 3 körül. Nem annyira a rumlin járt az agyam... :D De majd csinálok róla szebb képeket is mert amúgy elég menön néz így ki ez a ház. Meg haszna is van.
-
Zlika
aktív tag
válasz
hegegabi80 #69915 üzenetére
Sajnos nem tudom pontosan, a vízhűtésemhez járt azt hiszem, valamelyik socket átalakítóhoz meg azok a műanyag távtartók is. De ezeknek a csavaroknak nincs feje szóval ennél tuti lehet jobb megoldást találni. Vagy egy ügyes emberrel csináltatni a gyári csavar menetének mintájára (csak kb 2x olyan hosszú ezeken a menetes rész azért is tudják elég stabilan megtartani az üveget). Szóval olyan lenne az optimális mint a gyári, csak hosszabb szárral meg hosszabb menettel.
-
Zlika
aktív tag
Ha esetleg valaki olyan balga,lenne mit én, hogy egy NZXT H200i-be "préseli" bele a következőre hajazó konfigot:
Rog Strix X470-i
R7 2700x
16gb Trident Z
Rtx 3080
Corsair RMi 750Akkor jön a Kókány 2000 Kft!
Azok bizony egy AIO felfogatására szolgáló csavarok eredetileg.
Viszont durva, hogy ez a megoldás mennyire helyre rakta a hőmérsékleteket. Előtte a gpu simán felment 91c-ra ahol már bőven throttle volt (asszem már 83c-tól), a hot spot 104c-t is elérte. Most ezzel a nyitott oldallal gpu max 80c de inkább alatta hot spot meg 85-90c. Meg a ventik sem akarnak részt venni az Artemis küldetésben. Kicsit sűrűbben kell majd a pókokat kiűzni a házból.
-
Pakmara
őstag
válasz
KAMELOT #69911 üzenetére
Köszönöm. Kettőt találtam így hirtelen:
Egy elég amorf konfig van benne: ATX táp alul, meg egy Asrock J4105. Tudom, hogy nem túl optimális párisítás, de ezek voltak kéznél. Jelenleg egy 2.5 -os ssd van mellette de jönni fog egy HDD-is. Amolyan böngészős gépként funkcionál, hobby-projekt volt.
AxBattler: Fent porszűrő van, onnan szívja a levegőt. Az integrált procis lapról leszedtem a sajat passzív bordáját es egy barkacs leszorító al rátettem egy kis tornyot (overkill de ez van
). A táp venti is fenlfelé néz, így atszellőzik a ház. A tápon keresztül megy ki a levegő hátul. Ez megint csak nem optimalis, viszont a konfigból adódóan minimális a szállítandó hőmennyiség, így nem okoz gondot. Amivel elszámoltam magam viszont (és nem találtam rá megoldást még), hogy az arctic venti úgy kavarja a levegőt a házon belül még legkisebb fordulaton is, hogy hangja van
. Palást nélkül közrl néma (tapot jobban hallani), de azt ratéve felerősíti a hangot. Próbáltam belülre hangszigetelő szivacsot tenni, de amellett hogy nehézkes nem is hozza az elvart eredményt.
KAMELOT/palfitom: hétvégén teszek még képet ha érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged