- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
acsati #68599 üzenetére
Nálam EZ az asztal van már 5 éve ,nagyon strapabíró ,erős fém lábak tartják és a teteje is jó minőségű fából készült ,mai napig nem sárgult be pl.
Viszont nálam már rég nem az íróasztalon vagy alatta van a gép ,hanem egy különálló komódon a szoba sarkában ,gyerek miatt magasra kellett raknom biztonság kedvéért ,de jobban is mutat. -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit lehet off a témám, de itt láttam köztetek már olyan jó sarkokat, komplett asztalokat és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Asztalt szeretnék összerakni és egyik oldalon az Ikea Alex fiókos elem lenne, más oldalán meg két láb. Maga az asztallap kinek milyen hosszú és széles? Bár a fiókos elem 58 cm mély, úgyhogy szerintem leginkább a 60 cm széles lap illene rá.
Mutatnátok néhányan, hogy mekkora asztalon vagytok, géppel monitorral, csak hogy tudjak viszonyítani, ötletet meríteni?
Köszönöm előre is! -
Petyyyyy
addikt
OFF
Következő hét végére szerintem megálmodom pontosan mire is van szükségem és leadok majd egy rendelést a ColdZero oldalán.
Ha esetleg valaki csatlakozna, az jelezzen praktikusan privát üzenetben.
/OFF -
Grave_444
nagyúr
válasz
ULPIUS #68593 üzenetére
Halkan megjegyezném cpu hűtő 700-as fordulaton 50 fok alatt tartja a procit.
Az alaplapon pedig különb vrm hűtő van, mint a jobb felszereltségűeken. Néhány képen látszik is az alumínium hűtőborda. Eddig CM N200-ban volt ugyanez a setup egy CM TX3-al, abban sem volt semmi hűvösebb, pedig "hagyományos" kialakítású ház volt.
Minden házhűtő fix 5V-ról üzemel egyébként.Csak kötekedni akar, nem szeret.
Nehogy már magyarázkodnom kelljen a gyártó helyett.
Aki ért hozzá és odafigyel nem süt meg egy házban sem egy hardvert sem.Amúgy ha passzív táp lenne benne, akkor is probléma lenne merre néz?
Költői kérdés volt.KAMELOT
-
ULPIUS
őstag
válasz
PlayMax #68588 üzenetére
Igen, nem szoba hőmérsékletű levegőt szívnak a ventik, na és?
Ezért vannak a komponensek hűtve, tudod...Nyilván nem itt lesznek a "pc házak történelmének" legalacsonyabb hőfokai, de ettől még bőven optimális hőfokon maradnak a hardverek egy ilyen setupban is. Nem kell ezt az egész hűtés dolgot ilyen fekete-fehéren látni...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
sixpak #68590 üzenetére
Én tápom se pörög fel nyilván csak nagy terhelésnél (Seasonic Prime 650w) ,viszont neki alapból nem jut levegő a cpu hűtésnek ami még rásegít ,hogy alulméretezett alaplapja is van amiben egy 6mag/12 szálas cpu foglal helyet (10400 ha jól látom).
KAMELOT
Összeállítás szempontjából nem igazán ,ha szakmai szemmel tekintjük.(#68593) juliensorel
-
sixpak
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Jonsbo V9 házba költöztem, akit érdekel egy másik topikba írtam róla és tettem fel több képet.
[link]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Van rá mód, hogy a házak alaplap fogató csavar meneteit javítsuk?
Küzdök a Cougar Panzer MAX alaplap csavarozás problémával, nem lehet meghúzni a csavart, tovább forog és nem rögzül elég feszesen az alaplap (kissé lötyög), kézzel elhúzható a lap.
Szerelések várhatóak így nem szeretném csavarragasztóval rögzíteni.
-
PlayMax
nagyúr
-
Qtya123
őstag
válasz
keIdor #68567 üzenetére
Nagyon jó ez a szín!
Nekem is nemrég került belakásra a Phanteks P600S egy Seasonic Prime táp, Z490 Tomahawk és ezüst 2x16 G.Skill Royal memória által. Azt hittem, hogy a memórián RGB OFF lesz az első, de ez a kristályos rgb igencsak jól néz ki. Meg maga az egész ház nagyon bejött nekem.
Viszont képet még nem készítek, pang az ürességtől VGA nélkül.
3070-et akarok lőni, de türelmes vagyok, addig nem lesz megvéve, amíg nem jön ki valami musthave játék. Most amúgy sem játszom és szerintem nyáron főleg nem fogok. Ha kijön és szerencsém van, akkor olcsóbban veszem, mint a mostani 500+ ezer Ft-os ár. Ha nincs szerencsém... hát akkor meg így jártam, kénytelen leszek a zsebbe nyúlni.
-
keIdor
titán
válasz
palfitom #68569 üzenetére
Kedvencem a piros, szóval direkt ilyen, a valóságban vörösebb az egész, csak a képek nem adják vissza, a ventik oldala is sokkal homogénebb vörös.
Agyaltam custom piros-fekete kábeleken, 24pin, PCI-E stb. csak ha netán mondjuk kedvet kapnék a kékhez, akkor a piros kábel értelmét vesztené.
Bár láttam már RGB kábeleket, szóval ki tudja... -
szabeska
addikt
válasz
fatpingvin #68562 üzenetére
Ez lóg?
-
Gh00st
aktív tag
válasz
sixpak #68554 üzenetére
Köszönöm
...sajnos a vga hűtés témába nem nagyon tudok érdemlegesen hozzászólni, mert egyrészt amire nekem kell arra még megfelelő (a jelenlegi piaci helyzet miatt, kérdéses még hogy mikor leszek hajlandó beruházni egy friss generációs kártyára).
Másrészről, a csend és nyugalom - mint tényező, nálunk már 21 éve eltünt...elég lármás kis családban élekDe, hogy lényegi részt is említsek, pc-s fronton (2010 körül) én egy ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC- val kezdtem. Nem volt hosszú élete nálam, bár sokan dícsérték, számomra csalódás volt a hűtése.
Ezt követte egy SAPPHIRE Radeon R9 290 VAPOR-X OC, ami kíváló hűtéssel rendelkezett.
2018 év végén váltottam a jelenlegi GAINWARD GeForce GTX 1080 Phoenix GS, ami szintén jól teljesít hűtés fronton.A fiamnak (15 éves) egy ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme kártyája van, ami az mellet hogy az egyik legerősebb 1080Ti, de a hűtése is remek.
Persze sok téyezőtől függhet a hőmérséklet, nálunk mindkét gépház kellően tágas és szellős
-
fatpingvin
addikt
na, hogy borzoljak némi ideget én is... az asztalimat per pillanat nem vállalom, majd ha rendet raktam az íróasztalon
addig is álljon itt Scylla, az egyik teljes mértékig funkcionális és időszakos használatban lévő masinám:
nyilván nem egy mai darab, moddolt Xeon, tákolt hűtés, satöbbi... de amire kell arra elketyegseedbox volt egy ideig, aztán git szerver illetve router is volt egy darabig amíg nem találtam annak kevésbé zúgó vasat.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
C4mp3r #68560 üzenetére
Volt még rá több mint 2,5 év hivatalos bolti garancia...
Ahogyan az árak alakulnak ,azért akkora nagy "madár" nem volt...
Egyik legjobb 2070 Super kiadás ,a kártyán a venti lapátokon kívül nem is volt műanyag ,kapcsolható bios ,hatalmas tuning potenciál.
Nézd csak meg a többi 2070 Super t hozzá képest ,műanyag az egész ,még a backplate is rajtuk ,
Én akkor vettem 195k ért ,mikor már ilyen 2070 super fosokat lehetett kapni 150-160k ért. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
válasz
Gh00st #68544 üzenetére
Jó lett.
Nekem is volt ilyen Gainward VGA-m, a világlegjobbhűtésűkártyája!
Minden más megoldás kutya f@sza ehhez a hűtéshez képest.
Itt van mellette a 2070 superem:Rendesen lógott nálad, úgy nézem.
És ha már lógás... a Z590 Steel Legend tartozékai közt van VGA holder, az alaplap oldalára kell csavarozni (a lap rőgzítő csavarokkal) és egy sínen lehet mozgatni a tartót, szépwn ki van párnázva a teteje, óriási találmány.
Elég béna képet csináltam, nem tudom mennyi látszik belőle.Szerk. : semmennyi.... itt egy gyári kép:
-
Gh00st
aktív tag
Sziasztok,
Régen jártam már erre, gondoltam megosztom veletek a mostani állapotot:
- cserélve lett az AIO, egy Corsair Hydro Series H115i RGB PLATINUM-ra
- beépítésre került egy Phanteks Vertical GPU Kit
- átfestettem a GPU felső takaró elemét
- felhasználtam a régebben készített fekete harisnyázott kábeleket
- rendeltem egy Corsair 750D Airflow Edititon Intake Kitet
- lecseréltem a 6db régi ventit 3x Corsair iCUE SP140 RGB PRO 140 mm RGB LED Fan, Dual Pack with Lighting Node Core-ra
- illetve készítettem egy ledes Psu Shroud panelt. -
imibogyo
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #68539 üzenetére
régebben egyszerűen feladták a csomagodat utánvéttel, megterhelve az áfa, a vám, a kezelési külstég és az utánvételes csomag díjának összegével.
Szerintem meg pont ez volt az egyszerűbb megoldás. Így is úgyis ki kellett ezeket fizetned, ha kézhez akartad kapni a csomagodat, de legalább megspóroltak neked egy adatkitöltős, vissza-szkennelgetős kört (és jó pár napot).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
freemanone #68536 üzenetére
Ezt akartam mondani. Az a 11500 Ft nem vám, hanem eljárási díj. És nem a VÁM-é, hanem a futárcégé, amiért helyetted intézik a NAV felé. A postánál lehet választani, megkérdezik, ha ők csinálják, az neked minden egyéb kültségtől függetlenül 5.000,- Ft-odba fáj. Legutóbb a DHL nem kérdezett, csak közölték, hogy az eljárás automatikus és 6.500,-. Szóval te nem az áfára és a vámra fizetsz, hanem a futárcégre, ami helyetted intézkedik.
sz: A POSTA legalább fejlődött annyit, hogy kérdeznek, régebben egyszerűen feladták a csomagodat utánvéttel, megterhelve az áfa, a vám, a kezelési külstég és az utánvételes csomag díjának összegével.
-
tyielow
aktív tag
válasz
DiamondBack #68527 üzenetére
Sose fogom megérteni hogy tudnak emberek 20 centire ülni a monitortól. én 70-80as mélység alatt nem veszek asztalt.
-
freemanone
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #68534 üzenetére
Épp most jött a fedex, feleségemnek hozott koreai kozmetikumot. Kellett rá fizetni 2830 forint áfát is már. Viszont 11500huf-al rántottak le.
Ja és ne valami benga csomagra gondolj, 340grammról beszélünk. Az egész csomag értéke pedig ~10k huf, bár ez kitalálható az áfából is.
Az a baj, hogy ugyanannyi a vámkezelési költség mindenre és a szállító cég határozza meg az árát. -
freemanone
addikt
válasz
Hencso #68533 üzenetére
Ráérek.
Egyébként rendszeres rendelőként mondhatom, hogy 2-4 hét nem tétel.
Még nincs július, tehát nem kell számolni vele. Sőt még az új rendszerrel se hozakodtak elő, amit már epekedve várok.Ezt is 2 nappal a poszt után megrendeltem és kb egy hete érkezett. Viszont nekem nem tettszik így..... vagy fehérre festem az alját, vagy papírlapot fogok betenni alá, vagy csiszolópapírral mattítom, mert önmagában túl sok fényt ereszt át és láttszanak a led "hotspot"-ok.
#68534TESCO-Zsömle: Nem lótúró. 1000huf-ra 3000huf vámkezelési költség elég fájdalmas. Viszont 1000huf-ra 27% áfát még kifizetem, ha nem lesz 3000huf vámkezelés is mellette.
Ha azt tudják automatizálni és az árát lenyomni a béka segge alá, akkor csak kevéssel fog megcsappanni a kínai vásárlások száma.
Márpedig ha nem napi 3000 vámkezelés lesz hanem pár nagyságrenddel több, azt nem lehet kézzel tolni. -
válasz
freemanone #68532 üzenetére
Wiah en is csak mire ide ér ... meg mostmár a vámot bele kell karkulálni.
-
válasz
DiamondBack #68530 üzenetére
Én ithol vettem egy sráctol ph n 5000 ft volt 1 m de van fent még belőle. Ha gondolod átt nyomom a linket pm be.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
DiamondBack #68527 üzenetére
5120x1440 monitor pont jó lenne oda
-
LLKobe
veterán
A képek olyanok amilyenek, de a lényeg látszik rajtuk
Jelenleg így fest a setup, de épp épül az új nappali ahova át fog kerülni.
Új asztal lesz rendes fából, a gépház pedig egy fal túloldalára kerül, egy "szerverszoba" szerűségbe.
Tehát a nappaliban lesz az asztal, monitor stb, a ház pedig a fal túloldalán, így az nem is fog látszani. -
-
válasz
MrSealRD #68518 üzenetére
phanteks p600s csak ajánlani tudom habár boltban 60k...amit én sokalok egy házért de lehet olcsoban is kapni .
Amugy jó szelős ház könnyen szerelhető.
Nekem már csak kábel hosszabítot kell vennem csak vga csere volt nekem is... eladtam az xfx rx 580 8gb gts oc + és lett helyete strix 1070 ti amiben a fényvezető szálat még cserélnem kell .
Közben rendeltem címerhető ledszalagot és most fogok kábel hosszabítot venni itt ph n de azt még nem tudom milyen színű legyen pedig van elképzelésem.
1.fekete szűrke lila
2.Fekete szürke piros
3 fekete szűrke citromsárga. -
MrSealRD
veterán
válasz
LLKobe #68517 üzenetére
Köszi. Már túl vagyok rajta. Sajnos a full EATX kompatibilitás miatt sok ház kiesik...
[Ezek] vannak a kosárban... P600s nagyon érdekes darab és árban is jó, de EATX-en kicsit bukott... igazából a 719 az ami jó, csak kevésbé tetszik a forma... ez lenne jó olyan arccal mint ami a P300-nak van. -
LLKobe
veterán
válasz
MrSealRD #68516 üzenetére
Nekem is ez tetszik benne, és hogy az egész fém, az előlap is, alig van benne minimális műanyag. Nagyon jó minőségű cucc. Ez a típus az ATX házak között kicsi, de ha tetszik ez a design, akkor nézd meg az eclipse széria többi tagját, kizárt hogy ne találj megfelelőt
-
LLKobe
veterán
-
válasz
Floyd80 #68511 üzenetére
Igen adapteres lesz a megoldás, csak annyira átgondolatlan a csatlakozófejek elrendezése a z490i msi-n hogy még nem vettem rá magam, hogy újra hozzányúljak.
Egyébként ez nem i-szériás ház, hanem sima h210, led-elosznó nélkül. Annyira nem tetszett a gyári nzxt ledszalag "bedobálása" a h210i-be, hogy úgy voltam vele, ha ledezni akarok majd az alaplapról megfuttatok később egy címezhető szalagot.
A zsugorfóliázás sem rossz, de nehéz úgy rámelegíteni, hogy a téglalap alapú csatiból ne lógjon ki a színes kábel a tövénél.
A VGA marad egyelőre undervoltolva, így 68fok a csúcs. Arra valószínűleg egy kis noctua venti lesz a megoldás az itx táp felé.. pcpartpickeren néhányan 4-5 fokot nyertek vele.
-
Floyd80
addikt
válasz
vtommy #68508 üzenetére
Ha pl. az NZXT USB adapterébe dugjuk a ház USB-jét, akkor lehet, hogy működne úgyis, nem? És annak full fekete a harisnyája.
Push-pull nálam is volt, de mióta kilőttem a VGA hőt AIO-val, nincs rá szükség, de a porosodás miatt lehet visszateszem. Anno méricskéltem és a front radi annyira langyos se volt, hogy kb. csak pár fokkal melegebb levegőt szívott le a pull venti a radiról, mint a ház elején lévő szobahőmérséklet. Ez a plusz levegő a te VGA-dnak is jót tenne, - jóval közelebb is van a venti , mint a 700-asban, - ha nem lenne ennyire zárt.
Amit utálok ezekben a házakban, hogy az elejét nagyon nehéz levenni, le kell tépni szinte, pedig hetente kellene takarítani, nálunk eléggé porosodik, macskák stb. Plusz nálam a gyári szűrő se fekszik tökéletesen a ventikre, van egy kis hézag.
-
Skynet258
veterán
-
válasz
Floyd80 #68507 üzenetére
Kikészít az az egyetlen színes kábel, de összeszerelésnél pont nem volt alternatíva..
Novemberben raktam össze, minimális port szedett fel azóta a hátsó exhaust venti, + a videókártya backplate-ről töröltem le valamennyit még, úgyhogy nem vészes.
Nehéz jól belőni, mert elég komoly hézagproblémák vannak az NZXT házon, az oldalüveg pl simán eláll 2-3mm-t elölről nézve.Néhán nap tesztelgetés után viszont hőfokban rengeteget segített a +2 venti. A 10600k 5Ghz-en még prime 95-alatt is megáll 86 fokon. (korábban ez 95 körül volt)
Nem hagyta a fantáziámat, hogy milyen lehet egy 280mm-es x63 aio ugyanebben a setupban, de annyira aránytalannak tűnik, hogy inkább ezt az utat választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged