- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz
#97544192 #22497 üzenetére
Értem.
Akkor kicsit körbe írnátok, hogy milyen gépet építsek amivel felkerülök oda?
Szeretnék felkerülni.
Következő projektem egy fa ház lesz, nem tudom, hogy az fel tud-e kerülni.A jelen alanynál valóban nagy a vezetékek kuszasága, de még igazgatom, mert ma csak összedobtam ez még nem a végleges állapot.
Még kicsit rendezgetem és befejezem, aztán jelentkezem újból. -
mrbig25
őstag
bocsi az offért...de:
Mostanában nem akar(nak) valaki(k) rendelni MDPC-ről? Beszállnék én is vagy 2x10m-el.
Aki rendelne az jelezzen
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #22493 üzenetére
bár nem a pc-style nevében beszélek, de elmondom a véleményem:
ez a gép nem oda való. ez a gép nagyon szép, a maga stílusában szuper, de a pc-style-ra nem és nem csak azért, mert rózsaszín. picit kupi van a gépházban, gondolok ezalatt arra, hogy rengeteg a kábel (de legalább szebb az a kupi, mintha semmit nem csináltál volna...)
odaver a gépezet, de pc-style-ra már alapból nem klappol a rózsaszín.
...és reszpekt azért, mert homemade! -
zuchy
őstag
válasz
jaja1981 #22493 üzenetére
Tetszetős, kicsit a kábeleket kéne még elrendezni. Alul nagy az üresség. Valamit még szerintem ki kéne találni oda. Felirat, vagy kis díszítőelem. Akár ki is emelkedhetne a lemezből, és alulról megvilágítani pirossal. Vagy megemelni a házat, hogy lentre jönne egy piros ledes venti, és azt felülről eltakarni egy fémlemezzel, hogy csak a szélén világítson. De ezek csak az én hirtelen jött ötleteim.
-
glspeter1
őstag
-
jaja1981
addikt
Elkészülőben van egy Barbie ház. 100% handmade, otthoni kivitel.
Teljes méretű képek: [link]
Nem teljesen így akartam, de így sem rossz.Nem tudom, hogy ha teljesen elkészül, akkor elégséges e a PC-Style-ra, hogy felkerüljek.
Kérem az illetékes moderátort, hogy adjon választ, köszönöm.Micro ATX ház
Előlapi hang, USB kivezetés
Felül fogó, mert lan-ozni szeretnék vele menni
Oldallap készül, szívecskés kivágásokkal plexizve.
CD lesz benne, de még szárad.
Ledes megvilágítás
Táp plexizve
Előlapon manuális venti fordulatszám szabályzó -
nemethati
senior tag
spuros: jó ez a ház, de azért lehetne még mit finomítani rajta. Az IDE kábelem nekem is ilyen lesz.
Tikakukac: szép munka, meg is fogod világítani?
A beígért update, rosszabb minőségű képek formájában: Picasa, béta állapot
-
Tikakukac
titán
válasz
mrbig25 #22483 üzenetére
Igazából próbálkozom, meg hozzápróbálom a ledeket hogy milyen mélyen kell csinálni. Egész ált suliban képzőszakkörön voltam, leginkább ez olyasmi mint a skiccelés/vázlatozás. Alulra felragasztottam a logót és laza mozdulatokkal alacsony fordulaton meghúztam a körvonalakat. Utána kicsit gyorsabban egyirányba végigmartam a belsejét, a végén meg megint lassabban elegyengettem. De ez még csak egy laza 1-1,5 órás munka volt, a végső darab kicsit finomabb lesz
-
mrbig25
őstag
válasz
Tikakukac #22480 üzenetére
Grat
nem rossz első próbálkozásra (mármint a gravírozás). Most, hogy így nézem lehet én is nekilátok gyakorolni, mert van egy pár fel nem használható plexidarabom...aztán megpróbálok ezzel is valami egyedit vinni a gép külsejébe.
Egyébként így egy pár próbálkozás után tudsz valami jó tanáccsal szolgálni? -
törölt tag
FID vazze, szereted a gyerekeket?
-
Tikakukac
titán
Mostanság eléggé felgyűltek a dolgaim, de kis lazításképp elkezdtem a gravírozás skillemet növelni. Hétfőn hazaér egy Asus P5K- wifi lap, és múlt héten jött meg a 6800gs-em, erre tervezek majd felrakni egy ROG logót, kék vagy piros leddel megvilágítva persze a plexin. Kicsit még gyakorlok 1-2 ilyenen és utána megcsinálom egy végleges 3 milis lapon.
-
spuros
őstag
Sziasztok
Eddig csendben figyeltem az oldalt.. Jókat látok itt ügyes emberektől.. Gondoltam mutatok pár képet a saját masinámról.. Mondjatok véleményeket.
[link]Üdv.
-
csokad
senior tag
-
nemethati
senior tag
Nem, csak ezt találtam ingyér
Le is fóliáztam szépen "tükörfóliával", hát mit mondjak: igencsak oda kell figyelni, a legapróbb dzsuva is meglátszik alatta. Pár db "pattanást" így sem tudtam kikerülni, pedig szépen le lett csiszolva a felületgepetto86: felülre a proci fölé, úgy látom máshova nem is nagyon tudnád rakni. Egy kis fúrás-faragás
-
gepetto86
tag
Itt van most ez a AC F-12 venti.Szerintetek hova rakjam hogy minél nagyobb hűtési eredményt érjek el?Az eleje túl körülményes lenne.
-
gepetto86
tag
Én is flexel csináltam és én is fémszárral fúrtam.Semmi gond nem volt vele.Mondjuk az én gépházam nem mérhető a tiétekhez.
-
nemethati
senior tag
válasz
oPalRx7 #22446 üzenetére
A 2mm-es plexit ma fúrtam ki 4es fémszárral + méretre is flexeltem. Nem tudom ki mondta hogy körülményes, mindenesetre nekem ment gond nélkül. Olvadni olvad picit, de érzéssel kell csinálni, szép lett. Holnap teszek fel majd képeket, lassan elkészülök
mod: ja és a takarólemezek is készen vannak, 2mm acél lemezből. Na ott azért erőlködött a kis behajtó amikor fúrtam
-
gepetto86
tag
Ha egy AC f-12 raknék az üres romok helyére plexi keretbe az jól nézne ki?Persze kivágnám a helyét a floppy részig hogy szépen elférjen.
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
gepetto86 #22445 üzenetére
áh arról le kell beszéljelek. szintén sok munka lenne az ujrafúrás (pláne hogy a plexibe picit megszorulna a fúrószár és már repedhet is), de hatása kb egyenlő lenne a 0-val.
egy müanyagokkal foglalkozó (pl tömítésgyártó, vagy felszereltebb dekorstúdió) viszont alkot neked egy tökéletes kört.
most én csak a munka-funkció-eredmény szempontból javaslom amit javaslok
meg lehet próbálni az ilyen fához készített körvágó tárcsával is, de az esélyes hogy eltöri a plexit :S (mint amivel a laminált bútorlapokba lehet pl spotlámpákat csinálni
igaz nekem olynaból 85mm-es a max... )
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
gepetto86 #22442 üzenetére
Én stilsusba nem is szólok bele (van aki pl "rat" stílust akar épp csinálni az ismerőseim közül), csak a hátsó venti hatásfokát ajánlom hogy javítsd
azok a kicsi lyukak a plexin nem csak zajz okoznak, hanem a levegőt is nagyon megfogják :S jobban jártál volna egy kör alakú vágással (ha nem is sk, de olcsón ki lehet vágatni)
amugy olyan régi házból ezt összehozni se volt épp egyszerű feladat. mindenképp munka volt vele
előttem ajánlották hogy a kábelekkel kezdj valamit, én pl egy bandázs-spirált ajánlanék, amivel - ha nem is tudod semmihez rögzíteni a pókot - legalább rendezett jelleget tudsz neki adni
Ilyenre gondoltam
Sokféle akad ilyenekből, most ez csak példa, de a kábelharisnyákkal is van sokféle módszer ami előre mozdíthatja a mod hasznosságát -
KAMELOT
titán
válasz
pincehely #22403 üzenetére
Hello!
Szerintem meg tökmindegy, hogy hogyan néz ki a gép....az a fő hogy menjen és keveset fogyasszon. Nem a gépet nézem egész nap hanem az a fontos hogy a műveleteket gyorsan hajtsa végre. igaz nem büszkélkedhetek brutál géppel, de ami van azt olcsón vettem pontosabban 350EURO-ért és nem használtan.....kivéve a proci volt használt. 20euro volt
ha már ebbe a topikba firkáltam akkor én is lefényképezem a gépemet....saját készitésű mármint az oldalán lévő plexi lap + benne a 12cm venti helye... -
nemethati
senior tag
válasz
gepetto86 #22423 üzenetére
Én is így kezdtem, elsőre teljesen jó. A kábelekkel gondolom nem nagyon tudsz variálni (arra itt mindenki harap, csodálkozom hogy még nem kaptad meg a "mér' nem fekete?" kérdést) de kötözd őket össze amennyire csak tudod. Hűtés szempontjából is megéri elrendezni őket.
Hátul a plexivel sztem semmi gond, max kicsit nagyobb szélzajt kelt. Ha zavar cseréld le egy porszűrő-perforált lemez kombóra amit persze külföldről rendelj sok pénzért hogy meg ne szólja senkiviktor82: pr@ktiker 2mm vastag 50x50cm hobbiüveg 1065HUF - 4mm 2130HUF....
A sok negatív véleménnyel ellentétben nem rossz, tegnap vettem, ma rakom be. Ha minőségi akryl/polikarbonát lapot akarsz arra ott a gugli pl. [link] de az már más árkategória. -
jones965
Modder
válasz
viktor82 #22439 üzenetére
Létezik kemény és lágy plexi. Mindegyik vágása más technológiát kíván. Én lágy plexit használtam, annak a megmunkálása könyebb, viszont sérülékenyebb is.
Én speciel dekorációból ( reklámtábla) kivágásából megmaradt 5 mm-es lemezre tudtam szert tenni.
Barkács áruházakban kapható, bár ott elég húzós áron adják. -
csuki00
tag
válasz
gepetto86 #22423 üzenetére
Az előlapi venti kivágás csúnya, 3,5 ös helyen nincs takarólemez belátni a gépházba. A plexi felfogatása fura azokkal a csavarokkal. A plexis oldallapot raktál, hogy belehessen látni a gépházba, de a házba "rumli" van.
A festéssel nincs baj bár a képek nem a legjobbak, de én se látok a festésen hibát.
-
gepetto86
tag
válasz
Cthulhu Dawn #22429 üzenetére
Ez most akkor jót vagy rosszat jelent.
-
gepetto86
tag
Valakinek van valami véleménye?Szívesen fogadom a jó tanácsokat.
-
zH.
senior tag
egy plusz venti.
link -
kpal
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #22406 üzenetére
A 4. az igazi.
glspeter1:Sokat számit a 384bit-es memvezérlő nem hiszem hogy lesz ilyen vidkari ami ennyi ideig jó lesz...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ne utáld már annyira azt a házat
az utolsó a legjobb szerintem.
zH.: milyen ram hűtők ezek?
pincehely: szép lett, jöhet a belső!
-
jones965
Modder
-
zH.
senior tag
valószínűleg nekifogunk egy plexi "kockának" ,az teljesen egyedi lesz.
addig is kintvan a gép az asztalomon. gondoltam csinálok pár jobb képet. -
glspeter1
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #22409 üzenetére
Ahhhhh....... azt a szép kábelrengeteget!!
-
glspeter1
őstag
válasz
A 3. az tényleg nagyon ász lett!
De valahogy a 2. jobban tetszik, főleg a VGA tápkábelének az elvezetése végett
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest