- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ramses07
Modder
válasz jaja1981 #34080 üzenetére
Így van! Fotózás előtt nem ártana jól letakarítani
jaja1981:
Amúgy pofás darab. Csak kellene bele az a kábelharisnya, meg még lenne a belterével munka. Az alján az a videókari mért van úgy?(#34099) Engineer086: Én személy szerint a hőálló festéket ajánlom, nekem az bevált! Pedig már mindegyik gép kapott takarításkor kompresszorral 8 bar-t és még sehol nem jött le a festék Csak előtte jól takarítsd le nitróval, bőven áztatva ecsettel!
[ Szerkesztve ]
Life is short, ride hard!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jaja1981 #34093 üzenetére
Nem járható út. Ha láttál már TECHNIC LEGO-t, akkor pontosan tudod miért...
blasko92: Nem nikotintól. Időtől. Sztem a napfény csinálja. A pinyóban nem sárgult be a C64.
Olyan cucc kéne, ami a felületet nem karcolja meg, és nem kell túl nagy mechanikus erőt kifejteni. A fenti mondatból te is megtudod miért.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Engineer086
Modder
válasz jaja1981 #34078 üzenetére
Ahh, ha tudnád mit össze keresgéltem egy ilyen ház után, de sehol nem találtam az országban.....már csak ezért is járna a nagy piros pont, de a festés az még rátesz egy lapáttal Használat közben milyen? Mennyire férsz el benne? Tápegység vezetékeit mennyire tudod elrendezgetni?
[ Szerkesztve ]
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
szab.tam
nagyúr
válasz jaja1981 #31162 üzenetére
kár...
Tody
több is van belőle. a vizes Tody56-ra gondoltál?még a gtx480 hűtés megalkotása előtt,a terv fázis közepén megkerestem. de nem úgy éreztem a hangjából, mint aki nagyon rá akarna ugrani egyedi blokk fabrikálásra.
hőcsöveket fogadó, átalakított fullcover blokot akartam. jobban jártam, hgy nem az lett, mert így maj dvalszeg fél óra szereléssel a gtx480-ról át tudom majd tenni a hűtőt, ha lesz új generíciós vga, és nem nagyon változik a nyák lerendezése. (pl. nem lesz a csövek útjában kondi, és nem lesz a furattáv jelentősen eltérő...)na, mind1. amíg nincs egy karton hőcső, addig úyis tehetetlen vagyok, csak az ötletelés, tervezés, álmodozás marad. 3200 ft-os conrad csövet nem veszek többet. jóval olcsóbb kell....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz jaja1981 #31160 üzenetére
ja, már tudom, mi volt a bajom a kis házzal. passzív atx táp nem megy bele, túl nagy neki...
cnc ügyben majd megkereslek. van pár hűtési, egyelőre csak koncepció szintű elképzelésem, (spciális hűtőblokk), amit így lenne a legkönnyebb megalkotni.
mindenképpen cnc-re kell vinni, mert amelyik beválik, azt utána nem lehet manuális fabrikálással sorozatban nyomni...de amíg a sárgák nem válaszolnak a hőcső rendelhetőség infókérésünkre sem, addig cseszhetem....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz jaja1981 #31156 üzenetére
szép.
tetszenek a lakfekete festéseid. azokat a kis fekvőket is baromira feldobta.
(arról dobhatánál egy privát linket, mert nem találom. ex hirdetés is jó...)maród is van?
(nem vagyok rá irígy, hanem de...)
de hogy világos legyen: ujjmarással belevágtad a mutyipc-t? a fej alatt mozgattad a tárgyat? vagy hogy csináltad? és milyen anyagot martál?
vagy netán cnc-d van b+?[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz jaja1981 #30801 üzenetére
Csak azt nem ertem minek a gephazba hangszoro???
Melohelyen vannak ilyen FUJI gepek, ahol a gepbol ilyen old school speaker szeruen meg lehet szolaltatni a dolgokat... ha a labadnal van a gephaz szinte nem is hallhato es rossz minosegu.
De sok ertelmet nem latom.
Vagy sokat cipeled a gepet es igy nem kell ket kis aktiv hangszorot is vinni vele, vagy mi? -
szab.tam
nagyúr
válasz jaja1981 #30801 üzenetére
tőled szokásos, szép meló!
ezt a belső, eldugott hangszórós dolgot én sem értem. egyedi, de fura, és kérdőjeles a funkcionalitása....
majd jöhet esti kép is.
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz jaja1981 #28999 üzenetére
A nitrós törölgetés nem túl jó ötlet. Ugyanis a nitróhigitó randa agresszív holmi. A legtöbb (kivétel persze, a direkt nitrónak és hasonló oldószereknek ellenálló festékek), nem kemencében edzett festéket képes oldani, vagy marni. Ha gépházat festesz újra, vagy át ajánlom a tiszta alkoholt zsírtalanításra, vagy amit Razer6666 kolléga ajánlott. Igaz alkoholt nem túl könnyű beszerezni, de minden megoldható a mai világban...
[ Szerkesztve ]
Csend a lelke mindennek!
-
Beretvás
veterán
válasz jaja1981 #28992 üzenetére
Hát eddig lehetett venni sima akrilt bármijen árnyalatban"kevertetve" 2700 forintért+a higitomeg az edzo 1800 forint a fék kilos. De most az a szitu hogy csödbe ment a cég és csak drága festék lessz ami 16000 be kerül kiloja, ez valami uj fajta mert ez is sima festék nem metalik de mégis van hozzá lakk, Vagy van a metalik ami maga a festék 19000 kiloja..
Amugy én ha ijen pc házakat festek akkor csak sima nitros zománc festéket használok.
Ha a kráterek alatt ijen kis kör alaku jukakra gondolsz az azért van mert zsiros a felület, ijenkor letörlöm nitro higitoval s ujra festem, de szoktam venni ijen zsirtalanitot ami ojan kiszerelésben van mint a nitro higito, ezzel áttörlöm festés elött s nem lessz ijen hiba. -
gabikiraly2
aktív tag
válasz jaja1981 #28994 üzenetére
Ezt az eljárást nagyon sok minden befolyásolja. Hőmérséklet, páratartalom, festék hőmérséklet, felület hőmérséklete. Komoly, klimatizált festőkabinnal ellátott gépeink is tudnak meglepő dolgokat produkálni.
A festékboltban sem tudhatnak mindent. Nem hiszem, hogy az összes alapozó és fedőfesték kombinációt kipróbálták, hiszen erre lehetőségük sincsen.
Maga a festék is lehet eltérő két gyártás között, amit alig hisz el az ember, de számtalanszor láttam ilyet.
Javaslom, ha nem kerül sokkal több munkába és költségbe, hagyd a fenébe.Amúgy gratulálok a munkáidhoz! Ilyen kifogástalan minőségben dolgozni.... le a kalappal!
Csend a lelke mindennek!
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz jaja1981 #28992 üzenetére
Bocs, hogy belekontárkodom.
Olyan helyen dolgozok, ahol használnak oldószeres és vízbázisú festéket egyaránt. Egy ideig jómagam is fújtam, jobbára csak vízbázisú lakkokkal.
A festék leggyakrabban azért ugrik össze, mert "összekap" az alapozó festékkel. Nem minden festék bírja a másikat.
Van olyan festékünk, amit alapozás után 2 napon belül fel kell vinni, mert különben az általad is ismert jelenség mutatkozik (pedig a festék kilója megközelítőleg 18k). Ezt próbafújással lehetne kiküszöbölni, de csak ipari méretekben éri meg.
Tehát az alapozás és a fedőzés között eltelt idő sem mindegy, hogy mennyi.[ Szerkesztve ]
Csend a lelke mindennek!
-
Beretvás
veterán
válasz jaja1981 #28990 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. Én is festek meg miegymás, ugyan nekem csak egyféle festöpisztojom van mivel én jobbára nagyobb dolgokat szoktam festeni pl:auto,motorkerékpár,. Nagyon tetszenek a munkáid szép részletesek és elsöosztályuak. Ám mostmár kiváncsi lettem mijen gépet viszel Mod-Tech Hall-ra...
-
-
jones965
Modder
válasz jaja1981 #22698 üzenetére
Egy kérdésem lenne, hogy valaki írja le hogyan célszerű gépeket fotózni
Kerüld az ellenfény használatát.
Itt a jó idő, vidd ki a szabadba, ahogy látom vannak a háttérben örökzöldek, csodás összhatást lehet elérni velük.
Amennyiben szabadban fényképezel, próbálj olyan helyet választani, ahol szórt fény van. -
S. Szabi
őstag
válasz jaja1981 #22698 üzenetére
Hát azért ez már nem semmi! Jóféle lett! Brutális!
Nem kéne bele azért egy külön videokártya?
gepetto86: Én átlátom azt a rajzot , érdekes lesz a ház a ferde elejével, hátuljával, tetszik! De, a rajz szerint csak 7 venti van, nem? Elöl 3, hátul 3, meg a procin 1, vagy a tápon is cseréled, azért kellett nyolc?
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz jaja1981 #22522 üzenetére
Harisnyázás megoldott (CM Real Power Pro M520 táp ), vízhűtésem van (bár szorul még némi kiegészítésre...), fekete helyett inkább kék színben, az árnyalat is megfelelő lenne, de még nem visz rá a lélek
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Delta-Laca
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz jaja1981 #22515 üzenetére
Szerintem is nagyon jó lett a gép, bár a kábelezésen lehet javítani, összességében tetszik, annak ellenére is, hogy az én ízlésvilágomtól távol áll
Én is gondoltam már rá, hogy más színre kéne fúj(atni) a házat (Stacker 830), de még nem vitt rá a lélek, olyan szépÜdv.: Delta-Laca
-
törölt tag
válasz jaja1981 #22500 üzenetére
nézd, a lényeg az egyszerűség. ha egy olyan faházat építesz, ami hasonlóan igényes, mint az előbbi barbigép (nem arra gondolok, hogy rózsaszín, hanem a szép kivitelezésre az adott kategórián belül), akkor már repülsz is fel az oldalra.
maradjunk a minimál kategóriánál, ha tényleg az oldalra kerülés a cél a fa géppel, csak óvatosanblack dragon:
nemethati: miért, szerinted mit kéne értékelni? a félkész munkát? szerintem eléggé természetes dolog az, hogy valaminek a 100%-át értékeled. a saját gépházamat nem én fúrtam-faragtam (akkor elég jó érzékem lenne hozzá lol), de elég sok worklog-ot láttam már, ahol nem 2 hétig dolgoztak az adott számítógépen, és nagyjából tudom, hogy mennyi munka egy egyedi ház, stb.
egyébként a barbigéppel kapcsolatos véleményedet osztom, de ahhoz hogy pc-styleable ( ) legyen, elég sokat kéne változtatni szvsz[ Szerkesztve ]
-
nemethati
senior tag
válasz jaja1981 #22493 üzenetére
Barbie lett a póniból?
Nekem tetszik, jó a színvilága bár nem az én stílusom. Szerintem ha elrendezed a kábeleket és teszel bele passzoló pl. fekete ventiket meg egy passzív hűtőt már sokkal nagyobb eséllyel indulna a site irányába.No offense: sokan még mindig nem tudják mennyi munka van egy ilyennel, csak a végeredményt értékelik.
-
törölt tag
bár nem a pc-style nevében beszélek, de elmondom a véleményem:
ez a gép nem oda való. ez a gép nagyon szép, a maga stílusában szuper, de a pc-style-ra nem és nem csak azért, mert rózsaszín. picit kupi van a gépházban, gondolok ezalatt arra, hogy rengeteg a kábel (de legalább szebb az a kupi, mintha semmit nem csináltál volna...)
odaver a gépezet, de pc-style-ra már alapból nem klappol a rózsaszín.
...és reszpekt azért, mert homemade! -
zuchy
őstag
Tetszetős, kicsit a kábeleket kéne még elrendezni. Alul nagy az üresség. Valamit még szerintem ki kéne találni oda. Felirat, vagy kis díszítőelem. Akár ki is emelkedhetne a lemezből, és alulról megvilágítani pirossal. Vagy megemelni a házat, hogy lentre jönne egy piros ledes venti, és azt felülről eltakarni egy fémlemezzel, hogy csak a szélén világítson. De ezek csak az én hirtelen jött ötleteim.
PC-STYLE.hu
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jaja1981 #21770 üzenetére
Megkeresel, olcsón graviroztam volna a plexikre a témával kapcsolatos mintákat.
Időm mint a tenger... (referencia)
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
urdongo
tag
válasz jaja1981 #19493 üzenetére
A belbecsen volt a hangsúly (tisztára mint az Avatar dzsungel világa). ....a legszörnyűbb, hogy akkor még büszke is voltam rá hogy milyen szép. Kívülről egyébként tényleg nem sokat változott a plexit meg egy kis reszelést leszámítva.
Na meg amennyi idő alatt leszedtem azt a sok spirált....annyi idő alatt föl lehetne harisnyázni két tápot is.
ehh most esett le. De sötétített így nehezebb fotózni.
[ Szerkesztve ]
-
nemethati
senior tag
válasz jaja1981 #19379 üzenetére
Panelben a vegyszeres tisztítás ki van zárva, meg úgyis volt egy rakat csiszolópapírom.
Viszont drótkefével nagyon szépen szálra lehet csiszolni az alut kis odafigyeléssel.
Egy irányban, határozottan mozgatva, ügyelve hogy a kiálló szálak le legyenek vagdosva a kisebb/felesleges karcok elkerülése érdekében.
Nekem nem ez volt a célom, mert szép fényes feketére lesz fújva, de működik a módszer.
Zsírtalanítás meg simán szappanos ionherélt víz + körömkefe, és garantált a foltmentes száradás[ Szerkesztve ]
-
urdongo
tag
válasz jaja1981 #19378 üzenetére
Valószínűleg március környékéns esedékes lesz, úgy hogy számíthatsz rám.Ha minden jól megy először csak a vázát (12kg) viszem el a gépnek, az alját a tetejét meg az oldallapját később (+4 kg). Úgy is tervben van a teljes szegecs mentesítés. Most is csak költségkímélés okán fogtam bele magam. Na meg ki akartam próbálni, hogy menne-e azokkal az eszközökkel is amik rendelkezésre állnak. De a festést már nem bíznám amatőrre..vagyis magamra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz jaja1981 #18238 üzenetére
Majd a fényező eldönti mit rak még rá én csak nagyjából elintézem amihez értek majd ő finomít meg lefesti ahogy szeretné Amúgy nem sima gitt azokban a lyukakban, az előző tulaj valami mással tömhette ki mert egészen érdekes anyag, mint a purhab és a gitt keveréke. Eszem ágában sincs sorozatban gyártani őket, ma körülbelül 4 helyem vágtam el az ujjamat miközben lemezelgettem A másodikat esetleg nyáron megcsinálom valakinek de semmi extra csak alap átalakításokkal
Amúgy a mai munka ismét itt tekinthető meg. Semmi extra csak begitteltem az első felet, és a hátsót belülről is majd lecsiszoltam. Ma a doki, fogdoki, fodrász, kozmetikus négyes után csak ennyire futotta Ja és a csomagokat jól megkutyulták szóval a 14-es és 12-es ventik leghamarabb január eleje
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #17292 üzenetére
Ők is ezt mondták, de az előző (atom drága) lemezes cég, megcsinálta bevágás nélkül....
Nah mindegy...Köszönöm szépen! Marad a forrasztás! Most hülye kérdés, de a lakatos szakmával hadilábon állok... (Pedig nagyon tetszik, főleg, hogy már tulajdonképen számítógéppel zajlik az egész... Persze egy srác rögtön megmutatta, hogy azért az is j ha az ember kezében is van a szakmából... Volt egy lemez, ami kicsit csúnya lett, mert a hajlítógép, megnyomta a lemezt ott is ahlo nem kellett volna... minden elismerésem, mert a srác úgy ki kalapálta és csiszolta, hogy semmi nem látszodik a sérülésből....)Ez a forrasztás nagyjából, hogy történik?
Bogyorisz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest