-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Nagyon köszonöm a szakszerű választ.
Akkor te ebből a kínálatból melyiket ajánlanád ?
Vagy nem tudsz esetleg boltot (vagy ahol a többit, a krokodilcsipeszes, és a banándugú - krokodilcsipeszes kábelt kapnék) ?Látva, hogy olcsón úgysem fogok kapni, inkább mégsem ez a lényeg annyira, inkább a jó ár-érték arány.
És akkor már olyan legyen, ami 100Mhz-es, mert lehet, hogy olyan a szkóp (legalábbis bízom benne)
230V AC-t hogyan lehetne mérni ?
Azt jól sejtem, hogy a 10-es osztót használva a kábelen (ha az bírja a 325V peak-et ! ) akkor is tudnék mérni ekkora feszültséget, ha maga a szkóp nem támogatja, mert egyszerűen a tizedét (32,5V peak) jelezné ki ?
De ehhez ezt bíró kábel kellene, rémlik valamelyiknél 600V, mindjárt átnézem a listát. -
And
veterán
Azért a hagyományos szkópoké párszáz MHz-ig általában mégis BNC. Magasabb frekvencián működő műszereknél (mikrohullámú szignálgenerátorok és spektrumanalizátorok) jönnek a képbe egyéb, sok GHz-re is használható 'egzotikus' csatlakozók, mint pl. az N meg az SMA (ilyenekkel lehet találkozni ugye wifi-nél is), meg egyéb cifra típusok.
#7646: A nagyfrekvenciás mérőfej egy elosztott paraméterű (maga a mérőkábel is kapacitással és nagy ellenállással rendelkezik) kompenzált osztó. Vagyis az osztó nem csupán ellenállásokat, hanem azokkal párhuzamos kapacitásokat is tartalmaz. Így a szórt kapacitásokra kevésbé lesz érzékeny, és bekapcsolt osztásnál a fej terhelőimpedanciája megnő (és kapacitása lecsökken) az eredeti 1:1 osztáshoz képest. A fej szokásosan tartalmaz egy hangolható trimmerkapacot is, azzal és az oszcilloszkópokba szokásosan beépített kalibráló négyszöggenerátorral a kábel kompenzálása az adott műszerpéldányhoz egyedileg beállítható. -
atesss
addikt
Hmm pedig én eddig úgy tudtam hogy mind BNC-s (persze kivéve talán a hordozható, vagy esetleg az ilyen ~50éves darabokat).
De akkor ezt jó hogy mondod, mert akkor inkább megnézem milyen van rajta, nehogy esetleg mégse BNC legyen.
Anyám szerezte a munkahelyéről, elvileg egy leselejtezett darab, egy jelképes összegért kapta meg.
Elvileg karácsonyra kapom, most akkor kicsit kisebb lesz a meglepetés, mert a csatlakozó miatt meg kell néznem előtte.De nem olyan régi azért, mert olyan két hónapja mondta a kb. 5db-os listát, amik közül egyet talán meg tudna majd szerezni (amelyiket sikerül, elég nagy volt a verseny a többi munkatárs részéről is, legalábbis aki tudta mit kaphat meg kb. ingyen
).
Min. 30MHz-esek voltak (max. 100), és asszem mindegyikről találtam képet anno, nem tűnt egyik sem olyan nagyon "hőskori" darabnak.
De hogy melyik lett végül, természetesen anyám nem emlékszik... -
atesss
addikt
No közben utánanéztem, bolti újat pl. itt találtam: [link] - oldal közepe felé:
Profiltech T5040 - 40Mhz - 2625Ft bruttóban
• Osztás:1 : 1 és 1: 10
• Bemenő ellenállás: 1MΩ és 10MΩ
• Bemenő kapacitás:1:1 osztásnál: 85pF – 115pF
1:10 osztásnál: 14,5pF – 17,5pF
• Kompenzációs tartomány: 25pF – 45pF
• Sávszélesség:1:1 osztásnál: 4MHz
1:10 osztásnál: 40MHz
• Max. működési feszültség:1:1 osztásnál: kcsb 150V DC + peak AC
1:10 osztásnál: kcsb 300V DC + peak AC
• Súly: 55 gr
• Kábel hossza: 1200mm
• Működési hőmérséklet: - 10° - 50°C (RH kcsb 85%)Profiltech T5100 - 100Mhz - 3500Ft bruttóban
Osztás:1 : 1 és 1: 10
• Bemenő ellenállás: 1MΩ és 10MΩ
• Bemenő kapacitás:1:1 osztásnál: 85pF – 115pF
1:10 osztásnál: 14,5pF – 17,5pF
• Kompenzációs tartomány: 15pF – 35pF
• Sávszélesség:1:1 osztásnál: DC – 6MHz
1:10 osztásnál: DC – 100MHz
• Max. működési feszültség:1:1 osztásnál: kcsb 150V DC + peak AC
1:10 osztásnál: kcsb 300V DC + peak AC
• Súly: 55 gr
• Kábel hossza: 1200mm
• Működési hőmérséklet: - 10° - 50°C (RH kcsb 85%)És ez a bolt még viszonylag közel is van.
Úgyhogy a vaterás cuccok [link] ezzel versenyeznek, és úgytűnik sajnos nincs olyan, ami sokkal olcsóbb lenne. De ugyanennyiért jobb lehetséges, ehhez meg kellene nézni a részletes specifikációkat.
Ár szerint rendezve:
- Több kábel - 5000Ft (de hogy az hány db-ért ?) - [link]
- Oszcilloszkóp kábel 1/10-osztóval, hossza: 150cm - Fix 2500Ft [link]
- Oszcilloszkóp mérőkábel, 1:1, 1:10 osztás 100MHz - 1,2m - 2600Ft-n áll - [link]
- ÚJ Oszcilloszkóp mérőfej 2 db - Oszcilloszkóp mérőfej, BNC,1/1, 1/10, DC- 40 MHz, max 300V - Fix 4110Ft/db - [link]
- 1 PÁR (2db) OSZCILLOSZKÓP mérőfej, 100MHZ !!! - 4450FT/db - [link]
- Oszcilloszkóp Mérőfej 60 MHz Peaktech TK 60 - 1,2m - Fix 4965 - [link]
- Oszcilloszkóp mérőfej,számlával,51 - 100MHz 1,2m - Fix 5035Ft - [link]Szerinted melyiket lenne érdemes ?
Ha a szokásos 1,2m-nél hosszabb lenne, esetleg az is jól jönne.
És az 1:10 osztó pontosan hogyan is működik (elvileg tudnom kéne méréstechnikából, de már nem emlékszem rá) ?
-
atesss
addikt
Milyen olcsó boltot tudnátok ajánlani Bp.-n, ahol lehet mérővezetékeket kapni ?
BNC-s oszcilloszkóp kábel kellene a leginkább - egyenlőre elég mondjuk 1-2Mhz-ig is, csak ne legyen túl drága.
De esetleg krokodilcsipeszes kábelek, egyik végén banándugós, másik végén csipeszes kábel, stb. is kelleni fog.Illetve valószinüleg nem lehet mérni közvetlenül 230V AC-t a szkóppal, lehetne ugye feszültségosztóval is, de vannak nagyfeszültségű mérőfejek is, pl. : [link]
Ilyesmi létezik mondjuk 600V-os (400V csúcs) kiadásban, olcsón ? -
GabN73
addikt
Hali!
Lenne egy Simsonom és arra szeretnék ledes lámpát előre-és hátra. Nos tud valaki nagy fényerejű ledeket ajánlani? -
mezis
félisten
Ha benzinüzemű az autó, akkor a szikrázást az elektronikus gyújtás számlájára írnám. (Kiad egy szikrát és várja a következő "megszakítást. Bizonyára elektronikus a szikraképzés.)
Aztán az elektromos benzinszivattyú is bekapcsolhat egy pillanatra. (Nálam az injektoros Citroen BX-nél a gyujtás ráadásakor mindíg működött pár másodpercig.)
-
biker
nagyúr
szerintem lebontom a biztosíték táblát, és egyesével kiszedem a betétet, majd mérek, így derül ki.
ahol most mértem, az a villamos főbizti, ahova bemegy az akksikábel, és van egy 60A bizti a töltőkábel/indító hoz, meg egy 30A nem tudom hova, meg egy kábel alulról, ez gondolom a műszerfalra megy.
én is arra tippelek, hogy néha eszik, néha nem.
-
atesss
addikt
Próbáltad hideg kocsival is (lehethogy valamilyen "hőmérsékletfüggő dolog" a rejtett fogyasztó) ?
Van egy másik ujjnyi kábel
Akkor most hol is szakítottad meg a kapcsolatot a mérő beillesztéséhez, nem az akksi sarujánál ?
Mert az egy biztos pont a mérésben - máshol nem tud elfolyni áram az akksi önkisülésén kívül - ott elvileg ki tudnád mérni, hogy mennyi is pontosan az a min. 1A.
Legalábbis ha nem olyan rejtett a hiba, hogy csak néha (csak bizonyos leállítások után; vagy változó, de hosszú idő eltelte után) eszi az áramot a rejtett fogyasztó.Aztán, hogy mi is fogyasztja ezt az áramot, azt már nehezebb lesz kideríteni.
Lehethogy egy jó mV / uV mérővel kéne megnézegetni a kábeleket, hogy melyiken esik nagyobb feszültség, és akkor arrafele lesz a hiba.
Vagy ha épp fogyasztja ez a min. 1A-t, elkezded kiszedegetni a biztosítékokat, és amelyik kiszedése után leesik az áram, valahol ott a gond.MOD:
#7625 -re valaki ?Lehethogy már holnap hozza a srác az órát, és ki szeretném próbálni minnél előbb.
-
biker
nagyúr
most nem teljesen értem, miért jó a negatívot és nem a pozitívot
de 98% nem a generátor volt a rosz. most beadtam bevizsgáltatni, de az újjal is merül a rendszer, és ugyanúgy szikrázik a töltés kábel, ha "cirógatom" és 0,00A mérhető rajta tartósan.
Van egy másik ujjnyi kábel, ami valahova alulra megy, ezen lezárás után 15-20mp-ig mérhető 0,1A, de utána 0,00A (persze 0,1A egy 55Ah akkut épp 2 hét alatt se merítene le)1A keresése tart, valahol kb min. 1A folyik el...
-
mezis
félisten
Csak elméletileg vetem föl, én még nem próbáltam (de adandó alkalommal megpróbálhatom):
Az akku negativ pólusa és annak földelési pontja közé beiktatnék egy kisebb keresztmetszetű vezetéket, ami egy "kanyart" tenne a műszerfalhoz. Ott megszakítanám és beiktatnék egy árammérő műszert. Ugyanis az áram egy része errefelé is fog folyni. Aztán kalibrálnám (tompítottak áramfelvételével, stb).(Az egészet egy biztosítékkal indítanám, nehogy a vezeték égjen, amikor a vastag földelő kábel valami miatt nem érintkezik.)
A negatív ágat azért javaslom, mert általában könnyebb szerelni.
-
biker
nagyúr
itt a műszer: [link]
mennyi az indító áram? kérdezed? szerinted miért vannak az akkuk 4-6-800A indító áramra gyártva?
Konkrétan ezt feszültségesés vs belső ellenállás módon lehetne számolni, de tény, hogy akár 2-2,5V is eshet az akkun indításkor, ami 100-200A feletti kivételt jelenthet.
Mikor egyszer tesztert tettek az egyik dízeles kocsira, valami 600A-t mértek csúcsban, mikor holtponton fordított át az indító motor, és átlag is megvolt 100Amost ha ezt átengedem egy sönt ellenálláson, ami mondjuk 50mV / 50A ami 2,5W hőteljesítmény, akkor 500A-nél 0,5V esne, ami 250W hőteljesítmény. ilyet nem szabad csinálni! nem akarom felgyújtani sem a kocsit, sem elvenni még 0,5V-ot a rendszerből.
amit javasolsz, az egy kapcsolós akkucsatlakozó lenne, de azt meg macera kezelni.
-
atesss
addikt
Ezt a Conrados mérőt tudnád linkelni ?
es nem orulnek,ha az indito aram gyilkolna a sontot
Miért, mennyi lehet az indító max. ?Ha jól sejtem, akkor indítóáramot nem akarsz mérni.
Akkor valami olyan megoldás kéne, amit indítózás előtt átkapcsolsz - akkor csak egy jó vastag vezetéken megy át az áram, és utána meg visszakapcsolsz.
Mondjuk a legjobb valami olyan megoldás lenne, amit nem tudsz elfelejteni átkapcsolni, tehát az indítózással automatikusan lekapcsolja.
Csak milyen kapcsoló bír 50-100A-t.
Talán valamilyen direkt autótechnikai relé.
Vagy beleraksz egy nagyon gyors, nem olvadós biztosítékot, kismegszakítót a mérő körébe.
Így ha nem kapcsoltad át a kábelre, levágja, és nem fogsz tudni indítani.
Bár ilyenkor szerintem a teljes áramellátás megszűnik, ugye mintha kivetted volna az akksit.De ez az egész elég komoly gányolással járna, tényleg a legjobb egy lakatfogós cucc.
-
biker
nagyúr
igen, allandora kellene. csak diagnosztika miatt. most benne van az uj generator, de meg nem tudok nyilatkozni. tegnap oszesen 1 orat jart a motor, az is 5 reszletben, igy se nem toltott sokat, es meg sok inditozas is volt. conradban van jopofa +-50amperes, ez mutatna a toltest es fogyasztast is, de sontos, es kb 5amper osztasos. es nem orulnek,ha az indito aram gyilkolna a sontot. a kis osztas meg a gyanus fogyasztasra lenne jo
-
atesss
addikt
Ja akkor még mindig nem sikerült kideríteni hogy mi ott a hiba.
És közben minek kell 0,1A-es pontosság ?
Vagy ilyen állandó megoldás lenne, ami kb. mindig bent van a kocsiban, és figyelgeted, hogy mikor vesz föl valami irreálisan sokat ?
De az indítás az, ami nagy áram, azon kívül mennyi megy át max. az akksinál ?
Szerintem 10A-nál nem nagyon több (hacsak nem kapcsolsz be mindent járó motor nélkül).És az autószerelő nem tud rá semmit mondani ?
Mert egy jó autóvillamosságinak biztos van ehhez való eszköze.
Vagy annyira rejtett, és "nem reprodukálható" a hiba ? -
atesss
addikt
A #7616-ban emlegetett villanyóra "hordozható" fogyasztásmérőként való bekötésében tudnátok segíteni ?
Itt van egy bekötési rajz hozzá:
Mit jelent a "BS szerinti" bekötés ?
A sima kapcsolás szerint a fázis az 1-es csatlakozóra megy rá, és a 3-ason megy ki; a nulla pedig a 4-esen be, és a 6-oson ki.
De mi az a halványabb szinű vezeték a kettes csatlakozóról ?
Jól gondolom, hogy az az órában van, ezért nekem nem kell foglalkoznom vele, kívülről oda semmit sem kell rákötni ?Ha az órát pl. egy hosszabbítóba dugom be, akkor a nulla és a fázis felcserélődhet - attól függően hogy épp hogyan dugom be a hosszabbítóba, illetve az hogyan van bedugva a falba.
Ha felcserélődik a kettő, akkor lehethogy elromlana az óra ?
Vagy csak nem mérne ?Ha viszont nem lehet felcserélni, akkor valami olyan kapcsolás lenne jó hozzá, ami csak akkor adja tovább a fázist (és a nullát is ?), ha a bekötésnek megfelelően kapja meg.
Vagy akár a legjobb az lenne, ha automatikusan megfordítaná őket.
Mivel lehetne ilyesmit megvalósítani ?
Elvében kb. egy "fázisceruzával meghajtott relé"ami kellene.
Multiméterrel ugyan én ki tudom mérni, de ez hosszú távon lehethogy nem túl kényelmes, másrészt ha meg valaki más használná, ő nem biztos, hogy ki tudja mérni / nem-e felejti el --> "hülyebiztos" is legyen.
-
biker
nagyúr
keresek DC ampermérő adaptert, ami tud max 50-100A-t mérni bontásmnetesen, kvázi lakatfogó adapter lenne, és jó lenne 0,1 A pontossággal minimum
utánépíthető is érdekel... -
_Petya_
őstag
Sziasztok!
A 3,3V-ról hajtott Atmega8, Atmega16 mikrovezérlők hogy viselik, ha 5V-ot TTL jelet kapnak a bemenetükre? Tehát 3,3V-ról hajtva "5V-tolerant" egy Atmega?
Ha nem, akkor elég egy sima feszültségosztót csinálnom?
Petya
-
klambi
addikt
szevasztok!
villamosságtan ból van fórum ahol tudnak segíteni számolni?
vagy itt valaki? -
atesss
addikt
válasz
maxrad1580 #7606 üzenetére
No most már megvettem vateráról.
Mondjuk az a jó, hogy az eladó 5000-ért "ki is szállítja", néhány nap múlva pont jön Bp-re.
Hát ezt az ügyeskedést csak megerősíteni tudom, legalábbis ha beleolvassatok ebbe a fórumba, elég meglepő dolgokat találni itt: [link]Mondjuk azt hozzáteszem, az igaz, hogy irreálisan drága itthon az áram, apám pl. most azt mondta, hogy a környező országokhoz (Szlovákok, Horvátok) képest vagy 10%-al drágább.
Mondjuk ezért nem kellett volna privatizálni.
Meg nemértem hogy miért nem ismeri fel senki, hogy ennek nemzetbiztonsági szempontnak is kéne lennie - lévén az ország áramellátása egy eléggé fontos dolog...Actarisról egy másik vatera hirdetésben [link] van részletes leírás: [link] (megtaláltam már amúgy máshol is magyarul, de most nem tudom így hirtelen).
Ezekről a digitális mérőkről tudsz valamilyen adatlapot mutatni ?
De ezek mennyibe kerülnek, gondolom sokkal drábbak.
Néztem is párat egy boltnál, ahol volt ez az Actaris újonnan, de most nem találom.
Anyáméknál, egy újépítésű (1,5 éves) társasházban (Bp. 11.ker Madárhegy) még 3 fázisú Actarist szereltek fel.
Bár bővíteni kellene majd, állítólag az egész lakásnak; pl. anyáméknál nem megy el együtt a mosógép meg a mosogatógép.És mennyire mérnek jól ezek a digitálisak kis cosφ -nél (nagy fáziseltolódásnál) ?
Mert ezek a konnektorba dugható otthoni fogyasztásmérők ott véreznek el - ezért vettem meg ezt a H10-et fogyasztásmérésre.
Meg nagy felharmonikus-tartalomnál (erre is lehet mondani, hogy THD ?), pl. PFC nélküli számítógép tápnál a kondi miatt ?
Mondjuk a PFC nélküliek már kezdenek kihalni, talán mivel sok szar Codegány és társai van itthon, ezért viszonylag gyorsan.
Ez az egy dolog talán, amiért jól jön, hogy sok kodegányt vettek anno.
És kihalásos alapon most már csak PFC-sekre tudják cserélni.
Mondjuk ennek inkább csak az áramszolgáltató örülhet.
Bár a probléma az, hogy az új, PFC-s darab is szerintem kodegány lesz úgy itthon álltalában. -
valory
tag
Esetleg aki ért az elektronikához (nem úgy mint én
) nem tudná újratervezni egy külön nyákra a beteg IC-nek (BL108) a működését új alkatrészekből, hogy csak szálakkal becínezzem oda ahol vannak ennek a lábai és újra működne. Remélem érthető amit akarok mondani.
Nagyon szépen köszönöm előre is! -
ngabor2
nagyúr
Találtam egy ilyet. ha jól értelmezem, akkor ez akár jó is lehet nekem, mert a kapcsoló tud 230V-ot is kapcsolni (ha jól értelmezem az adatlapját). Az alsó hőmérséklet alatt az egyik irányba enged, a felső fölött a másikba, pont, ahogy nekem kellene.
Nézegettem kész megoldásokat, de nem igazán láttam leírva, hogy pl. ez, vagy ez is ugyan azt tudja-e, csak egyszerűbb (1 hőfokos) állítással. mert ha igen, akkor nem kell szerelgetni.
-
ngabor2
nagyúr
keresnék egy ventiszabályzó áramkör kapcsolási rajzot. természetesen n+1-félét találtam is, de nem biztos, hogy megfelelnek az elvárásaimnak. A lényeg, hogy hőmérséklet-szabályozós legyen (ilyet is találtam), és ami fontosabb: 25°C-nál kapcsoljon be, és 35-nél már max fordulaton menjen. Amiket találtam, azok lényegesen nagyobb tartományban szabályoztak (12V-ot kb. 70°C körül engedtek). közöm nincs az elektronikához, de aki csinálja, ahoz már kész nyák-tervvel szeretnék menni, ne fussa le ő is ugyan azokat a köröket.
Illetve valami egyszerű termosztát kapcsolást is keresek, ami viszont 230V-ot kapcsolgat (20°C-nál be, 25-nél ki). lehet, hogy ezt érdemesebb készen, boltban megvenni, mint barkácsolni vele?
(használtam a google-t, használtam itt is a keresőt, de nekem pont megfelelőt nem találtam.)
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
Jester01 #7611 üzenetére
Ez is így igaz
Ha megáll a mérőd és nem jelented főleg akkor ha havonta diktálod akkor sajna hibás mérés jegyzőkönyvet kell felvenni róla és az előzőleg elfogyasztott mennyiségből számolt átlagot kell
kifizetni. Ha bizonyítható hogy ez időszakban nem lakta senki a fogyasztási helyet akkor természetesen nem kell. Helyesen tetted hogy beszóltál mert van aki direkt nem jelenti be ha elromlik a mérő mert azt hiszi nem kell fizetni mert nem mért. ez sajna nem így van -
Jester01
veterán
válasz
maxrad1580 #7610 üzenetére
Igen, a kiérkezett szerelők is pont ezt mondták - hogy miért nem örültem és kussoltam.
Amúgy volt másik esetem is, az mérővel. Egyszercsak a beköltözésem után nem sokkal fogta magát és megállt az alig 1 éves mérő. Na ezt be is jelentettem másnap, kisvártatva ki is cserélték. De aztán vagy 3 hónapra visszamenőleg számított átalányt akartak velem kifizettetni amit valami előző időszakból saccoltak. Csakhogy akkor még az építkezés zajlott, némileg nagyobb fogyasztással utána pedig üresen állt a lakás. Rövid levelezés után ez a dolog szerencsére rendeződött.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
Jester01 #7608 üzenetére
Igen vannak fenn a hálózaton régi dolgok még mindig.
A mérőknél nem a gyártási év számít hanem a hitelesítési év.
A régi Ganzos cuccokat a hitelsítés lejárta után leszerelték és újra hitelesítették,felújították.
Mióta úniósak lettünk ilyen nincs csak újat lehet feltenni a régi megy a zúzdába.
Ami neked megállt az az éjszakai áram kapcsoló órája lehetett és annak örülni kell mert te nem tehetsz róla nem kell hozzá értened és ha bedöglik és állandóan van éjszakai áramod akkor melegvized is van mindig -
maxrad1580
aktív tag
válasz
tigermax111 #7607 üzenetére
Sajnos igen és ezt a hiányt a tisztességes fogyasztó fizeti ki
-
Jester01
veterán
válasz
maxrad1580 #7589 üzenetére
Albiban volt éjszakai áram. Egy időkapcsoló vezérelte ami egyszercsak bedöglött és állandóan adta a delejt. Na én rendes állampolgár felhívtam a villanyosokat. A nő rettentően nem hitte el és egyfolytában állította, hogy az nem óra. Hiába mondtam neki hogy de hát itt állok előtte és igenis óra csak felismerem. Na végül azért kiküldött szerelőket. Azok kábé lehülyéztek, hogy minek rángattam ki őket szerelni mért nem volt nekem jó ha egyszer úgyis ad delejt. No komment.
Ja az egészet azért írtam, mert az időzítő 1955-ös gyártású volt az eset meg úgy 2005-ben történt. Szerintem még ma is az ketyegne ott ha nem romlik el
Szóval én nem bíznék abban, hogy bárki is tudja meddig hiteles az ügyfélnél felszerelt mérő
-
tigermax111
csendes tag
válasz
maxrad1580 #7605 üzenetére
Ennyi áramot elcsórnak ?
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
tigermax111 #7604 üzenetére
Hát nem de meg fog térülni ha beválik mert évi több milliárd forintos veszteség van az okoskodók miatt
-
tigermax111
csendes tag
válasz
maxrad1580 #7603 üzenetére
Gondolom ennek a kiépítése sem fog 2 forintba kerülni
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
tigermax111 #7602 üzenetére
Pillanatnyi fogyasztás lekérdezhető mérőállás lekérdezhető sőt ha a mérőről leveszik a fedelét már azt jelzi a központban és azonnal megkereshető a rendszerben hogy van e kiadva arra a fogyasztási helyre munka és ha nincs akkor bukta van
mindent vissza tudnak nézni a központban a mérőről kiugró fogyasztást vagy túl alacsony fogyasztásra is figyelmeztet és elrendelhető az ellenőrzés
Szóval nem egyszerű -
tigermax111
csendes tag
válasz
maxrad1580 #7601 üzenetére
Milyen adatokat küld a mérő?
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
tigermax111 #7600 üzenetére
Attól hogy a hálózaton kommunikál egy központi egységgel ami a felszerelt mérők 1500 méteres körzetében van elhelyezve és ez a központ a főközpontba továbbítja az adatokat amit
rádión küld el a több 10 kilométerre lévő főközpontba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest