Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
Nem olvastál vissza elég alaposan.
A TDA 2040 max tápfesze +/- 20V.
Ez nem azt jelenti, hogy 20,01 V-nál durran az IC, hanem azt,
hogy eddig a feszültségig garantálja a gyártó a megfelelő működést.
A TDA 2040 simán működőképes maradhat +/- 22V-on,
de ha kell, lazán tönkre tudom tenni +/- 6V tápfesszel is.Az IC egytelepes táplálással kapott volna kb 35V-ot,
amit egy későbbi javaslatomban módosítottam kb 28V-ra.
Ezek a terheletlen feszültségek, tehát vehetjük maximumnak őket.
A táp pedig egy középleágazású trafó, 2db diódával egyenirányítva.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Atos23
senior tag
-
szeva000
addikt
Ha dobsz egy autó típust bizta tudok rajzot szerezni csak az a kérdés mikorra.
A generátorban a diódák lehetnek,de az a fura,ilyen véletlenszerűen azok sem okozzák.
Én inkább valahol a negatív(test pontokat) nézegetném meg.Ha ott nincs kontaktus normálisan,érdekes dolgok jöhetnek elő.(akár valamelyik fogyasztón keresztül is.)
Egyszer a suzuki márkaszervíz ezért akart computert cserélni 400000-ért...nah én meg hülye vok,hogy megegyem. -
Salex1
őstag
válasz szeva000 #8789 üzenetére
Akkun kellene mérni felvételt, mert valami leszívja, de csak NÉHA, van hogy napokig-hetekig minden ok.
Ma mázlim volt, mert sikerült "elkapni" egy áramfelvételt. 3,7A-t volt a felvétel.
Próbálgattam kiszedni a biztiket, de egyiknél sem szűnt meg, a lényeg, hogy megtaláltam, van egy kábel ami a generátorhoz megy, és azt ahogy levettem az akkuról meg is szűnt.
Ami fura, hogy ahogy visszatettem, már nem volt felvétel. A biztonság kedvéért megnéztem a kábelt, de nem találtam sérülést rajta.
Mi lehet a generátorban ami ezt csinálja? Van benne valami relé-szerű, ami okozhat ilyet?
Van valakinek ötlete? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Írtam, hogy nem ingyen energia gép, csak megemlítettem, mint érdekességet.
Jól néz ki az a moddolt plazmagömb. Van is pár sorkimenőm elfekvőben, de eddig nem nagyon akartam nagyfesszel szórakozni, már az is épp elég, hogy bármikor rányúlhatok a készülő csöves erősítőm anódfeszére...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
moha21
veterán
válasz CPT.Pirk #8781 üzenetére
Hiába írják, hogy nem ezt szerintem 100%, hogy az ionszél mozgatja.
Ha meg már Egely neve is benne van az ráadás.Ha nagyfeszültségű kivezetésre rakok 1 alumínium lapot pl. az is forog, de persze az ionszél miatt.
Mondjuk gyorsan futottam csak át, de ebbe mi az ingyen energia? Pár watt kell, hogy azok a labdák forogjanak. : )
Itt találsz TV sorkimenő meghajtót saját tapasztalataimmal, mert ahogy a képeken látom a srác a TV 230 V-os elektronikáját használja, ami életveszélyes. Ez meg max csíp egy kicsit és megy 12V DC-ről.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Salex1
őstag
Valahogy lehetséges olyan lakatfogós multiméterrel amin nincs DC-A mérő állás, egyen áramot mérni szerintetek?
-
mezis
félisten
válasz CPT.Pirk #8781 üzenetére
Észérv: javasolnám a linkelt szöveg szerzőjének, hogy működő áramkörében markoljon meg egy 12 V/45 W-os izzót és érezni fogja hogyan áramlik az energia a tenyerébe. Mert ugye nem vész el, csak átalakul. Meg szökik.
Továbbá ingyen rendelkezésére bocsájtom a következő ötletemet: A vízi erőműveknél kell ásni egy csatornát, amin az erőművön átvezetett vizet vissza lehet vezetni ismét az erőmű elé, hogy vízszegényebb időszakokban is teljes kapacitással tudjanak termelni a generátorok.
Vannak még további hasonló ötleteim de azokat csak felbélyegzett válaszborítékot, valamint minimum 500 Ft-ot tartalmazó levélre küldök priviben.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Ebit
addikt
válasz PH-User #8776 üzenetére
Az IC-s cuccoknak a disszipacio az egyik hatranyuk,nagyon kicsi feluleten (nehany negyzetcentimeteren) keletkezik viszonylag nagy ho", es emiatt ugyelni kell a megfelelo hutesre. A táp nagyon sokat számít, érdemes jól megcsinálni,megfelelő szúrés,minőségi elkok,és Greatz hid.
A hobbi elektronikán,most is hirdetnek STK-t,+táp hozzá.az egy kicsit jobb.
-
veterán
ja, és még egy kérdés..
tud valaki esetleg arra megoldást, hogy van egy négyszög jelem. A kitöltési ideje változik, és ezt a négyszögjelet szeretném megnövelni mindig arányosan. Kb olyan 20%-al. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor úgy írom, észérvekre vagyok kíváncsi. Van egy rakás ember, akik állandóan ilyen bizbaszokkal akarják megváltani a világot egész életükben, nem lehet minden egyes terv, elgondolás, éter, nullponti energia, vákuum energia, stb. hülyeség, meg ápr.1, valami csak csak működik...
Nézd meg pl. BMiklós cuccát, igaz ez nem energiát termel, de gondoltad volna, hogy ilyen létezik? [link]
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mezis
félisten
válasz CPT.Pirk #8779 üzenetére
Mi a véleményetek a Tesla féle 4 battery switch cuccról? Nagy lehetőségek vannak benne, ha tényleg azt csinálja, amit írnak. Persze annyi ingyen energia gép leírását lehet olvasni, hogy az ember nem hisz semminek. [link]
Hamarosan lesz alkatrészem után építeni.Ha ezt április elsején írod, az rendben, de július 19-én ? Vagy ez a nagy hőség ?
mezis
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi a véleményetek a Tesla féle 4 battery switch cuccról? Nagy lehetőségek vannak benne, ha tényleg azt csinálja, amit írnak. Persze annyi ingyen energia gép leírását lehet olvasni, hogy az ember nem hisz semminek. [link]
Hamarosan lesz alkatrészem után építeni.Pulsar: Ha jól nézem, nincs túl nagy eltérés a frekik között, egy antennával nem lehet megoldani mindkettő vételét? Simán összekötve valami egészen más antennává alakul a két antenna, hogy fizikailag szét lehet-e őket választani, és egy bemenetre kötni, azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
milyen kapcsolót ajánlanátok egy kábel TV, és egy DVB-T antenna közösítésénél?
-
PHM
addikt
válasz PH-User #8776 üzenetére
Mihez képest?
A TDA 2040 maximális tápfeszültsége +/- 20V.
Ez egytelepes táplálásnál 40V.
Viszont annyiban mégis igazad van, hogy a 2x20V-os tekercset
lesz érdemesebb használni.
Mivel a trafó valószínűleg nem tud elég áramot szolgáltatni
a két végfok teljes kihajtásához, a magasabb tápfeszültség eredménye
csak a nagyobb disszipáció lenne, feleslegesen.
Tehát:
PH-User: A dióda jó lesz, de a trafónak inkább a 2x20V-os
kimenetét használd.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz PH-User #8767 üzenetére
Ha már megcsináltad az erősítőt egy telepes táplálásúra,
a kérdés egy huszárvágással így is megoldható:
Én azért az erősítőnek mindenképp csinálnék egy nyákot.
Nem baj, ha nem sikerül elsőre tökéletesen.
Valahol el kell kezdeni...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz PH-User #8769 üzenetére
A HE fórumban találsz több, hozzáértő illetőt, akik meg is csinálják neked normális áron.
Amúgy: a 7294 számára legalább +/- 16V, és maximum +/- 44V tápfesz kell, a kivenni szándékozott teljesítménynek megfelelően. Teljesítmény terén a felvétel 100W, a trafóból jobb, ha kettő van, és monoblokkonként áll össze a cucc. Ebben az esetben a felvétel duplájára méretezd a hagyományos trafót, ha esetleg toroidot akarsz, azt meg egy kicsit még nagyobbra.
A 12V-s mellékáramkört meg táplálhatod egy pici, boltban kapható trafóról is, kb. ezer Ft. körül kapni, vagy bontasz valamiből egyet, pl egy fali dugasztápból.
-
PH-User
addikt
Két darab TDA7294 V IC-hez milyen trafót érdemes csináltatni?
Kellene mellékág 12V-os ventilátornak és PC-s neoncsőnek (12V) meg aztán LED-eknek is.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
djculture
félisten
válasz PH-User #8767 üzenetére
Szól persze csak kis teljesítménnyel.De ha már ilyen kis teljesítményű 2*10w cuccos kell inkább az általam belinkeltet ajánlom.Ahhoz panel se kell,a bemenetre lábakra kell két kondi egy ellenállásal a némitó lábat felkell kötni a + feszre meg a plusz tápfesz lábhoz egy vagy kettő szűrökondi és annyi.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Szóval igazság szerint meglehet csinálni némi áttervezéssel az összes ic-s kapcsolást egy táposra.De sokkal rosszabbak lesznek a kapcsolás paraméterei így,viszont olcsóbb a trafó.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz djculture #8763 üzenetére
Megcsináltam TDA2030A-val, bekapcsolásnál kattog kb. 5-öt a hangfal és utána semmi.
Nem erősít semmit.Az hogy lehet, hogy régebben a TDA2040-et betettem egy ilyen vezetékes kapcsolásba és az működött egy 6V akksiról?
Pontosabban olyan kapcsolásba raktam be, ami kéttápos vagyis +/-18V és GND.
A +-ra tettem az akksi + részét, a -- -ra meg az akksi negatívját és a GND-t.
Ez hogy működhetett így, mikor kéttápos a kapcsolás''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
törölt tag
Van valakinek autóba való manuális klíma kapcsolási rajza?
Bármilyenek jók! Viszonyítási alapnak kell, mert még sügér vagyok hozzá, és az sajátomhoz(sincs) nincs rajzom.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Egyébként ha valaki nem akar nyákkal kínlódni, ehhez 5 alkatrészen kívül plusz az ic nem kell semmi és jól szól igaz nem nagy teljesítményű 2*10w.[link]
Korai samu lcd tv-be is ez volt.[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Sziasztok !
A korábban véleményt kért akkutöltő ötletet hanyagolom ( A tekercscsapolós megoldást), mivel a közös tekercsvégek nincsennek kihozva a csévetesten kívülre, így nem lehet szétválasztani azokat..
Helyette a Hobby elektronika 1996/3.-ik számában találtam egy szimpatikus leírást, mely egy intelligens 12 voltos töltő megépítését tartalmazza.
A kérdésem az volna, (Akinek megvan az ujság, és rá tud pillantani) Hogy a három darab potméter mit is szabályoz pontosan?
Kettő úgy-ahogy volágos, de a harmadik..
(P1 - 20 órás töltőáram, P2 - 5 órás töltőáram..)
Illetve a 100.oldal első hasáb alján van egy ilyen:
"P3 potenciométert ezért úgy kell beállítani, hogy a csúszkáján kb. 6,8 volt legyen, amikor a kapocsfeszültség 14,4 volt.
No most a P3 a kapcsok közt helyezkedik el, két oldalán egy egy ellenállással..
A test ( - ) felől egy 3,9k, míg a pozitív saru felől 4,7 k. A csúszka pedig az Ua741 invertáló(+ (3as láb)) bemenetéhez csatlakozik. Ha a csúszkáján akarok feszültséget mérni, azt a testhez viszonyítsam?Képet sajnos most nem tudok feltölteni a kapcsolásról, illetve a leírásról, de ígérem, délután pótolom. Így a kérdésre sajnos most csak azok tudnának válaszolni, akiknek megvan az ominózus lapszám.
A Válaszokat előre is nagyon szépen Köszönöm !
-
PH-User
addikt
Ez jó lenne a 2db TDA2040-hez
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Valaki meg tudná mondani a zsugorcső angol elnevezését?
Előre is köszi. -
mezis
félisten
Az első hírekben én is ilyet olvastam, hogy nagyon kis árammal terhelhetők. Aztán nem régen az Autóséletben láttam olyat, hogy igen nagy kapacitású valami, ami a fékezéskor visszanyert energiát tárolja és aztán gyorsításkor vissza is adja. Mintha kondenzátor lett volna az is. (És a Forma-1-ben nemrégen emlegetett "kersz" mi a csuda volt ?)
mezis
-
PHM
addikt
Vagy egyszerűen védett (protected) akkut kell szerezni.
Gyakorlatilag az összes lítium-ion telefonakku ilyen.
Kis szerencsével fillérekért beszerezhető a helyi bolhapiacon.
Egy ilyen akkunál csak a töltő (és szükség esetén a kisütő)
áramot kell korlátozni egy megfelelő ellenállással, valamint dinamónál
kell még egy soros dióda is, hogy az álló dinamó ne süsse ki az akkut.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
And
veterán
válasz daninet #8748 üzenetére
Egy Li-ion akku esetén ez viszonylag egyszerű, mert létezik töltési végfeszültsége, amelyet nem szabad túllépni, hanem azon a szinten kell megfogni a töltőfeszültséget. Ugyanakkor persze az áramot is limitálni kell. Léteznek komplett töltésvezérlő áramkörök többféle akkutípushoz, vagy konkrétan Li-ionhoz (pl. MAX1811, kapható a ret-nél). A kisütést indíthatja egy komparátor, amelyet a dinamó egyenirányított, szűrt feszültsége vezérelhet, és a kimenete mondjuk egy mosfetet kapcsol.
-
daninet
veterán
És mi történik ha feltöltődött az akku? Kellene valami elektronika ami "leválasztja" vagy kiesés esetén "üzembe helyezi"
Lesz emberem aki megcsinálja, csak el kellene indítanom mit csináljon. Ha valami kapcsolást adtok az is jó.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
And
veterán
A 'Goldcap' óriás kapacitásértékű kondikat nagyon kis terhelésekhez találták ki, leginkább gombakkumulátorok helyett használatosak, relatív rövididejű áthidalásra (szokásosan RTC / SRAM áramkörök mellé). A belső impedanciájuk is elég magas, az adatlap szerint pl. az 1F-os 5,5V-os példányé 1kHz-en 30Ω. Ezért nem is tudnak túlságosan nagy áramokat leadni kisütéskor. Az állandó árammal történő kisütés pedig lineáris fesz. csökkenést okoz, ezért (külön konverzió nélkül) a hatásfok is elég rossz lehet. A kapac töltésének jelentős része 'merítéskor' benne marad, vagy a végére a ledek fényereje az eredeti érték töredékére csökken. Ilyen gond egy akkunál nincs.
#8745: Mindenképp az akkus módszer szimpatikusabb, valamilyen egész pici kapacitású Li-ion akkuval, ha lehet olyat szerezni. Mondjuk ilyen körülmények között valószínűleg egyik mai technológiával sem lesz valami hosszú az akku élettartama..[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
A dinamó eleve addig szolgáltat áramot amíg tekersz,így ha ledet teszel bele az is egyből amint megállsz elalszik.Egy aksis töltős áramkörrel viszont meglehetne csinálni szerintem hogy akár 10 percig is égjen vagy tovább aksitól meg a lámpák/ledek áramfelvételétől függően.
-
daninet
veterán
Próbáltam megérteni amiket írtatok, leszűrődött, hogy nem megoldható teljesen. A villogó nálunk nem megoldás, azon felül hogy én minden nap használom több órát este a bringát, mindig akkor fogy ki az elem amikor nagyon kellene, ráadásul a családtagjaim előszeretettel lopják a sajátjukba át, ez ellen nem tudok védekezni persze ez egy egyéni probléma. 2 db ilyen van a bringámon, értelemszerűen a dizájn a fő szempont, nem cserélném le semmi pénzért villogóra Írtam, hogy ha kicserélném led-re az izzókat, hogyan alakulna így dolog, ez is érdekelne. Lehet kapni eleve akkus lámpákat (csomagtartóra vagy fém sárvédőre - nálam mindkettő kilőve) azok kb 1 percig világítanak még megállás után. Nekem is valami hasonló kellene, de a méret miatt egy kis dobozba tenném az ülés alá az elektronikát. Milyen megoldást javasoltok?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
biker
nagyúr
az fel se tűnt, hogy 6V a dinamó, és miért van neki 2db 12V izzója?
én vettem a ledjeimhez egy 5V 1F kondit, de még nem raktam össze. egyenirányítva leterhelve nem tud többet a 6V 3W dinamó
elvileg... azt legfeljebb elpukkan -Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
szeva000
addikt
hi!
Valaki nem tudna linkelni nekem egy datasheetet egy T40560 jelzésű triakról?(vagy vmi helyettesítő)
most szopok egy f*s candy mosógéppel,triakok halottak,de sztem a prockó is az lesz.azért még ennyi esélyt kap tőlem,hogy ezeket kihajítom.Természetesen védelem semmi az egész elektronikán,tápfesz egy vízcsepptől visszaütött.
Csak OLASZT és FRANCIA lomot ne vegyetek!!!!(igaz itt van most egy electrolux is,de abba már legalább 3óra küzdelem után éltet leheltem..de az sem jobb semmivel ) -
ffodi
veterán
Szia.
Ez egy CCFL inverter(fénycső inverter). Ha működik, akkor nagy kincs mert ilyet már sehol sem lehet kapni. A kapcsolóval tudod kapcsolni, hogy állandóan világítson a neon, vagy hangra villogjon. A potméterrel pedig az érzékenységet tudod állítani.
/Ha esetleg nincs szükséged rá és működik, én szívesen megvenném/
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
And
veterán
válasz daninet #8738 üzenetére
Ilyen jellegű kérdés régebben már volt ebben a topikban, igaz, akkor ventilátorokat akart valaki kondenzátorokról táplálni. A válasz itt is hasonló: nincs az a kapacitás, ami erre elegendő lenne. Ha csak számszerűen, a szükséges energiatároló-képességet nézzük, akkor kijön, hogy 3W-ot 30 mp időtartamra biztosítani 90 J energiamennyiséget jelent. Ehhez 12V-os rendszer mellett minimum 1,25 farad-os kondenzátor kellene, mondjuk 16V tűréssel. Ez önmagában is elég nagy probléma, de van még más is: a kondenzátor feszültsége a kisütés folyamán csökken, tehát kellene még egy olyan áramkör mellé (pl. step-up DC-konverter), amely a kisütés végéig állandó feszültséget ad a terhelésre. Aztán a kondenzátort tölteni is kell, erre megint külön szabályozó volna szükséges, hiszen egy ekkora kapac kisütve szinte egy rövidzár, 12V-on 15 As töltésmennyiség kell a feltöltéséhez. A mai dinamók meg nem tudom mifélék (ezer éve ledes lámpákat használok), de a régebbiek tudomásom szerint váltakozóáramúak voltak..
Áthidaló megoldásként nem volna egyszerűbb ledes pilácsokra váltanod, amelyekhez vennél pár akkut meg egy normális töltőt? Hátra még akku sem kell, én pl. a ledes villogóban pár évente szoktam csak elemet cserélni. -
daninet
veterán
Üdv!
Egyszerű kérdés. Bringámra vettem egy 3W-os dinamót. Szeretném ha a lámpák egy fél percig világítanának ha megállok. Valami kondenzátor közbeiktatására gondoltam, kérdés, hogy mekkora, és hogyan stb. A bringán 2 darab 12V-os izzó van hátul. Ezek szeretném ha egy kicsit tovább égnének. Esetleg LED-ekre kellene cserélni (fogyasztás miatt)?
A többit ti elmondjátokMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
PH-User
addikt
Akkor, ha készítek egy végerősítőt a fent nevezett IC-vel (100W) mondjuk egy subwoofer számára, akkor azt úgy el fogja bírni a trafó? Alul áteresztő szűrőt vagy hangváltót kell építsek hozzá?
-
PHM
addikt
Ha valakinek van SI, vagy SK 18752-es datasheetje, legyen olyan
kedves és ossza már meg velem.
Próbáltam rákeresni, de beletörött a bicskám.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
djculture
félisten
Nézeggettem a tda ic-k adatlapját.Hát kár hogy nem nagyobb teljesítményű az a trafó mert a 2*25 voltos csapolást felhasználva egy TDA7296V os erősítőt lehetne csinálni de ahoz meg már a trafó gyenge ha kettő lógna rajta.Pedig jó lenne. Nem is bonyolult olcsó az ic is tápfesze is +-+35v és 30w os.
-
dfdfdf
őstag
HEllo mindenkinek c64el lenne egy kis problémám van vele egy kis prücök ma jött meg postáról és hát kissé betegen adták el nekem...
Problémák : ha a tápot bedugom 230ba akkor csórikám bekapcsold megy de ha kikapcsolom és kapcsolnám újra be nem kapcsol be.
Billentyűzettel is gond van de ez szétszedés után "keletkezett" pár gomb nem működik w e r a s d és még pár darab a "komodor" bill sem megy.....
Ellenőriztem a vezetékeket de semmi szakadás átforrasztottam hőlégfúvóval a panelt semmi változás sem...
Ha tudtok segítsetek szeretnék régi játékokkal játszani
köszönöm előre is -
PHM
addikt
-
PH-User
addikt
-
djculture
félisten
Na ilyen a kettős táp vagy két egyforma trafó kell hozzá vagy egy trafó de csapolt kimenettel.
Itt meg rajta az egész amit el akarsz készíteni:
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz PH-User #8713 üzenetére
Á legtöbbször az üresjárati fesz nem számít azt külön szokták megadni az ic-k adattábláján is mint abszolút maximum ratings supply voltage.Milyen kapcsolásról van szó?Másik az hogy kettős tápfesz kell neki /külön plusz és minusz és a közös pont /vagy egytelepes táplálással megy?
[ Szerkesztve ]
-
-
PH-User
addikt
Nem diódákat raktam, hanem komplett egyenirányítókat: PBL406, RS205, KBP206
djculture - Nem akarok 11,5V-ot kapni, hanem annyit kapok az 1 diódás egyenirányítás után.
20V AC-t, ha egyenirányítok egy KBP206-tal, akkor 18,5V AC-t kapok, ha ráteszek egy 470µF 200V-os kondit, akkor a 18,5V-ból 30,5V lesz.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Ja közbe megnéztem 25 v váltakozó feszböl hogy akarsz te 11,5 voltot kapni egyenirányitás után,ehez egy zéner diódás fesz stab áramkör kell vagy egy egy egybe épitett ic-s stab kocka ha kis áramra kell.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám.
25V AC-ből egyenirányítás után 11,4V DC-t kapok, de amint beteszek egy 470µF 200V-os kondit szűrésnek, egyből felugrik a feszültség 35V köré.
Képpel illusztrálom:18V lenne nekem az ideális egy kapcsoláshoz.
Ez normális, hogy 11V-ról 35V-ra ugrik fel a feszültség?
-
biker
nagyúr
válasz PLaci58 #8701 üzenetére
Az UHF sávba nem nagyon szoktak kábeltv csatornát tenni, de nem kizárt. Ha annyi csatornája van valakinek, akkor felesleges a DVB-T.
az általad linkelt kiosztásban 80 adó van 220mhz felett, ami már uhf-be sorolt a régi, nem hiper éés sondersávos tv-ken. (azokon csak 41 fér el, de ezzel tele a sáv, örülj ha 39-40-41 üres a régi videoknak)
mi a kérdés akkor?ha nincs adó, lehet, de VAN
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
And
veterán
válasz PLaci58 #8701 üzenetére
Bocs, én nem emlékszem rá, hogy veled kötekedtem volna. Szerintem erősen eltérő valakinek a véleményéhez pro / kontra hozzáfűzni valamit, mint a személyével kötözködni. A szolgáltató szerintem egyáltalán nem tér el a csatornakiosztástól, hanem szimplán kihasználja a lehetőségeket. Ha jól tudom, a soros rendszeren egyszerűen nem lehetett kis veszteséggel az UHF-en továbbítani a műsorokat, ma viszont már lehet. Ha egyszer tele van a sáv (tetszik vagy nem, utoljára egy évtizede a soros rendszeren nem osztottak errefelé UHF-en csatornát, és gondolom, máshol is nagyjából hasonló a helyzet) és pont azon a csatornán van egy műsor, amelyre mi földi antennás vételt szánunk, akkor egyszerűen nem lehet közösíteni a két rendszert. Egy adott csatorna leszűrése sem annyira egyszerű, nem sétálhatunk be a boltba, hogy szeretnénk egy olyan szűrőt, amely pl. az 52-es UHF-csatornára lehetővé teszi egy külső antenna közösítését úgy, hogy az 51-es és 53-as csatornákat változatlanuk hagyja. Ilyen (nagy meredekségű / jóságú) szűrőket házilag szinte lehetetlen előállítani és behangolni. Gyárilag méretezett SAW-szűrőkkel biztos megoldható az ilyesmi, de egyszerűen nem készítenek ilyeneket minden csatornára.
-
PLaci58
addikt
Kedves biker és And!
Láttam már kábelteleviziót. És láttam pár csatorna kiosztást is.
A kérdés csak annyi volt, hogy hogyan lehet közösíteni a kábeltv-t és a DVB-T antennát.
Ha erre jobb választ tudtok adni nálam, akkor nyugodtan tegyétek meg a kérdező felé és ne velem kötekedjetek! Ha úgy ítélem meg, hogy nálam jobb választ adtatok, akkor majd levonom a tanulságokat.A szabványos kábelteleviziós csatornakiosztás itt látható.
Ha a szolgáltató ettől eltér és belepakol az UHF sávba, azért ne én legyek már a hibás.
Tudom, hogy a gyakorlat sajnos ez, mert analóg átvitellel másképp nem tudják megoldani a dijcsomagok szétválasztását, csak frekvenciaszűrőkkel. Ahol pedig úgy tele van a kábel, hogy az UHF sávot is telepakolják, ott nagy valószínűséggel már benne vannak a digitális és HD csatornák is, amik feleslegessé teszik a DVB-T-t.Kedves Pulsar!
Általános kérdésre általános választ lehet kapni.
Tessék utána járni, hogy a kábeltv-n mely csatornák, milyen frekvenciák foglaltak és nálad a DVB-T milyen csatornákon fogható.
Ehhez segítség a Mindigtv "hol és mikor érhető el?" oldala : [link]
Ebből és a helyi kábelen levő csatornakiosztásból kiderül, hogy milyen szűrőre van szükség."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Vezetékes FEJhallgatók
- DIGI kábel TV
- TP-Link WR1043ND router
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó egy 27" GIGABYTE G27F 2 - 1080p, 165hz gaming monitor!
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch S7 45mm, Cellural(4G/LTE)Product RED,1 év gyári garancia, 1 év AppleCare+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest