Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Sinkapeter #44398 üzenetére
Porkibocsájtás, szívóerő, ergonómia, porzsák/tartály tisztítási macera.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Intel fan11
őstag
válasz Sinkapeter #44462 üzenetére
Akkor ez a nofrostos dolog nem szerencses? Tobb a szivas vele? Hutonk bekunk is indesit azzal elefedett vagyok onleolvasztos. Boschokkal szemezgetek amugy. Csak kerdes negerie azt a felarat?
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
válasz Sinkapeter #44465 üzenetére
De en nem hutot hanem fagyot akarok szekrenyest 😆
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
-
pjen
félisten
válasz Sinkapeter #44469 üzenetére
Nekem a Bosch mosogatógép pont 9 évet ment,pont annyi mint előtte a wirhpool.Tényleg nem számít a típus.
-
peppe79
senior tag
válasz Sinkapeter #45224 üzenetére
Szuper!
-
Konflikt
addikt
válasz Sinkapeter #45224 üzenetére
szia, koszi a valaszt
Négy év "teljeskörű garanciát" adtak hozzá, a három év alatt háromszor volt kint a szerelő egyéb problémák miatt, plusz egy évesen hólyagosodott a teteje.
ugyanez. 4 ev gari, mar voltak kint 2x mert hibat dobalt, mostmeg a rozsda a fedelnel, de a mosogep fedelhez kozeli reszenel is, nem csak a fedelen.Külön írásban kellett bejelenteni, mert szerintük nem garanciális hiba, meg egyébként is rosszul használom az ajtaját.
ugyanez, szinten hulyenek neznek hogy nem jol hasznalom (mintha bakker OKJ mosogepuzemeltetoi nelkul hozza sem lehetne nyulni). haho, a dobot meg lehet csinalni rozsdamentesre, a fedel fem reszeit mar nem?Felajánlották, hogy méltányosságból az alkatrészt állják, a kiszállási díjat kellett nekem.
nekem eddig semmi, az elso koros lepattintason vagyok tul, de most a valaszban szetszedtem minden mondatot.Akkor visszaírtam, hogy a helyzet gyors megoldása miatt ebbe beleegyezek, de nem fogadom el, hogy nem garanciális hiba, főleg azért, mert a használati utasítás sehol sem tér ki az ajtóra.
pontosan.. az en hasznalati utasitasom sem emlit egy szot sem a fedelrol.Másfél év után a csereajtó is elkezdett rohadni, plusz már a gép palástjának a teteje is. Leírtam, hogy most már nem tudják rám fogni a rossz használatot, mert úgy lett beállítva a mosógép, hogy a fürdőszobaszekrénytől nem is lehet kinyitni teljesen a tetejét. Egy hónap után csereutalványt kaptam.
akkor vegul happy end lett, ennek orulok. kivancsi leszek mit sikerul nekem vagy tovabb kell mennem fogyasztovedelemhez. mert nem fogom annyiban hagyni.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
aradebil2
senior tag
válasz Sinkapeter #45615 üzenetére
köszi szépen Akkor meggyőztem magamat, hogy mivel van légkeveréses villanysütőnk egyelőre nincs szükségünk ilyenre.
-
válasz Sinkapeter #45640 üzenetére
Elméletileg nem lehet a tab-ot és a sót együtt használni. Ráadásul többet fizetsz a szükségesnél.
A Lidl só, jó. A DM saját márkás mosogatópora is jó. Az öblítő folyadékok között nincs nagy eltérés.A 20 éves gépnél már nem nagy gond ez a keverés, de felesleges a drága tab. A só és a tab nem azonos anyagot/megoldást használ a vízlágyításhoz. Ez okoz gondot hosszútávon.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Sinkapeter #45644 üzenetére
Ezért kell egyszerű mosogatógép mosóport használni, az egybe préselt, sok az egyben tabletták helyett.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Sang66
csendes tag
válasz Sinkapeter #45942 üzenetére
Köszi, akkor értem többé-kevésbé
Igen, azért érdekes, hogy ott áll a víz a gép aljában folyamatosan, nem feltétlenül tűnik a legjobb megoldásnak, de én tényleg nem vágom ezeket. -
farkas-j
őstag
-
Zeki
nagyúr
válasz Sinkapeter #47981 üzenetére
NINCS olyan hogy melyik a jó. Fostalicska fogyasztói társadalom van, ahol szart kell sokat gyártani és olcsón, mert kell a haszon.
Nekem is dicsérheti BÁRKI? hogy a Beko az 5 év garival jajj de jó, de lószart mama! 2 hét használat után elfüstölt, a helyi szervíz magasról le akart szarni, 3 hét után sok-sok telefonálgatással lett egy csereutalványom, ehhez hozzátéve Electrolux lett. HOgy ez meddig bírja, passz. Mindenből kilehet fogni a rossz példányt, mindegy milyen márka. Ha becsomagolva ott áll 5 ugyanolyan mosógép, SENKI sem mondja meg, melyik romlik el előbb és az mikor lesz. MIELE is elromlik![ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Sinkapeter #47984 üzenetére
Oké, legyen valami hosszabb garancia, de ha leszar a szerviz, hogy neki majd HETEK múlva lesz kapacitása kiszállni hozzád a nyűgödért, és utána még ki tudja hány hétig nincs géped, akkor magasról leszarod a garanciát, mert a mosoda sincs ingyen. Én 20 ezret hagytam a Bubblesben 3 hét alatt. Szóval lehet előbb a helyi szervizpartnereket kellene felhívni, hogy ha elromlik az általuk szervizelt gép, mennyi idő alatt jönnek ki, mennyi idő egy cserealkatrész...
-
gabor9991
őstag
válasz Sinkapeter #48504 üzenetére
Az enyém LG ebben is van wifi de a hibát nem wifin keresztül lehet kiolvasni hanem lejátszik valami hangot amit a telefonos alkalmazás dekódol
Azt meg még véletlenül se tudja, hogy wifin keresztül látni lehessen a tényleges hőmérséklet mennyi, csak a beállított hőmérséklet szabályozható.
Az első ilyen típusú hűtőn bekapcsoltam ezt a wifi funkciót a másodikon már nem.Semmi haszna. -
Doggy dog
senior tag
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Sinkapeter #49453 üzenetére
Remek. Az is indesit? Láttam már pár mosógépet de még ilyen 'normális' működést soha. Nem lesz hosszú életű ha szétveri magát az biztos.
Vajon mindegyik azonos modell ilyen lehet vagy csak ez pont egy szarabb?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #50164 üzenetére
Régebben volt erről szó, h egyrészt az ajtó mögötti becsúsztatható szűrő foglalatát érdemes vmi jobbfajta széles ragasztószalaggal körbevonni, attól passzentos lesz, nem jut át mellette szösz, másrészt a szivacsos szűrő kimenetére is tehető Kínából olcsón rendelhető, légszűrőhöz szánt hepaszűrő. Így egy évnyi használat után sem látható semmi szösz a hőcserélőn.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #50167 üzenetére
Persze, nagyon rég, tán egy éve volt róla szó.
A jobb alsó sarokban lévő légbeszívó rácsok melletti pici függőleges gomb nyitja a bal oldali ajtót, ott vehető ki a szivacsos szűrő (kb. 5 szárításonként azt is tisztítani kell, mert az első szűrőn átjutott finom porszerű szösz eltömíti) -
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #50169 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #50172 üzenetére
Hmm, érthetetlen.. Még a 7411 leírása is ugyanolyan szivacsszűrőt említ, mint a többi típusnál is van, de a 7412-é valóban nem...
Ha webes rendelés volt, érdemes lenne kicserélni szűrős típusra, mert ez így nem sok jót ígér hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #50174 üzenetére
Aha, valszeg a kisebb mélység miatt nem fért bele. De hátha emiatt finomabb fő szűrőt használ, és csak a nem passzentos illeszkedése miatt koszolódott rögtön a hőcserélőd.
-
canniball
nagyúr
válasz Sinkapeter #50176 üzenetére
Ez elég fura megoldás. Nálam is Beko, szintén hőszivattyús, én is keskenyet kerestem anno és 55cm-st találtam, az úgy látom 4cm-rel mélyebb mint a tiéd, nem hiszem hogy ezen múlna a második szűrő. Ami ahogy Degeczi kolléga mutatta nálam is ott van, és kell is mert idővel még így csomó szösz kerül a kondenzátorra, a porszívózás meg annyit ér neki mint halottnak a csók...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz Sinkapeter #50176 üzenetére
Egy ilyen drága szárítóból kimaradt a szűrő? Hát, én biztos nem kínlódnék vele hacsak nem így árulták, hogy ez félkész, és D.I.Y., és majd megoldja a vevő a konstrukciós vagy technológiai hiányosságokat. Lehet, hogy hiába csinálgatod, utána meg már nem veszik vissza. 14 napon belül el lehet állni tőle, és a Candy-nek is vannak keskeny szárítói, és hátha azok rendben vannak ilyen téren.
-
törölt tag
válasz Sinkapeter #50188 üzenetére
Ha átengedi a szöszt, akkor nem jó, mert a belsejében a kondenzációs egység eltömődik majd. Mit mondana, például 'jóvanazúgy kérem, az a hiba nem hiba, de majd rendelünk hozzá alkatrészt' Biztos nem hallottad még itt a hírüket. Másoknak is barkácsolni kellett a szárítót, mert deformálódott volt a szűrőtartó, aztán majd kiderül, mennyire lett jó, pedig azokat is gariztatni kellett volna, igaz, hogy az övék olcsóbb kategória, bár az nem vigasztaló tényező.
-
qqzs
őstag
-
BBéci
legenda
válasz Sinkapeter #51184 üzenetére
Akkor az nem desztillált víz, hanem tisztított.
Ismerem az olyan berendezések működési elvét, majdnem vettem egyet, akkor alaposan beleástam magamat a témába.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Sinkapeter #51239 üzenetére
Ha vezérelt áramról megy, akkor semmiképp ne legyen "okos", hiszen az ellene játszik.
-
daver88
aktív tag
válasz Sinkapeter #51895 üzenetére
van szűrő a hőcserélőnél...
-
d@minator
addikt
válasz Sinkapeter #53622 üzenetére
Durva. Hát ennek is hasonló hangja van. Megerősítettél abban, hogy elálljak a vásárlástól.
(#53621) NakonXipan: Próbáltál ilyet és használ? Bennem az van, hogy a gumitól még jobban pattoghat egy gép. Vagy ez szivacsféle? Bár nekem a tető lemezen alakul ki vibráció...
(#53618) peppe79: Valóban, az 1400 már nem centriz sokkal jobban az 1200-nál.
-
Nagya21
addikt
válasz Sinkapeter #56399 üzenetére
HAli!!
Na nekem a Bekónál csak szimpla gyüjtő van a dobnál, sztem azért rakták még a szivacsot, mert látták ők , hogy az nem elég.
Üdv Nagya
UI: mikor 2 évvel ezelőtt elegem lett a porból, főfujtam a képem, megvettem, bepasziroztam a kis(háló) szobába, a nejem az első szárítás után csak annyit mondott :
MÉ' NEM ELÖBBB?????
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
arcsin
senior tag
válasz Sinkapeter #56781 üzenetére
Olyan is lehet hogy a sóadagoló rosszul van beállítva. Arra gondolok, amikor meg kell adni hogy mennyire kemény a víz, első indításnál. Usermanualt keress hozzá és állítsd be. A vízkeménység a vízművek oldalán meg van adva. Tipp, hátha megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Sinkapeter #56781 üzenetére
Csak mechanikai úton (szivacs-os mosás) jött le. Egyébként az egész gép belseje is tele van foltokkal. Ez viszont már kb csak dörzsöléssel jön le, azt is nehezen...
A sótartály amúgy bajonettes, nem lehet rosszul rárakni. Most visszavettem 6/6-ról 6/4-re a sóadagolást, hátha.#56785) pjen: eddig mindenhol azt mondták, hogy hiába a 3:1 tabletta, attól még ajánlott tenni mindenből, a tökéletes eredményért. Illetve az előző gépet ugyan így használtam, ott sose volt gond. A főbérlő most valami noname szart (Amica) vett, aztán azóta csak szopok. Pl. a beszerelést követően 3 mosást bírt és hívhattuk a szervizt, mert megadta magát a szivattyú...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Sinkapeter #56791 üzenetére
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
polonic
félisten
válasz Sinkapeter #57057 üzenetére
Azt én is tapasztaltam, hogy néha aktivizálja magát a gyorsfagyasztás. De mondjuk nyáron a nagy melegben volt ez. Meg a gyorshűtés is bekapcsolt.
Most jó. És a hanggal tényleg nincs baj.
Gondolkodom, ha legközelebb is csinálja, akkor szerviz. Alaplap, elektronika lehet, gondolom. -
petyus_
senior tag
válasz Sinkapeter #57876 üzenetére
Köszi a tippet, közben tizedik átnézésre észrevettem, hogy az egyik polc rövidebb, az való oda
-
válasz Sinkapeter #58317 üzenetére
Ja, mint a Trabi, magyarázni kellett egy csajnak, hogy az is tud rozsdásodni, és azért van benne vas bőven, hogy a külső még duroplaszt. Amikor Trabantról Swiftre váltottunk, meg is lepődtem, hogy masszívabbnak tűnik a Trabi ajtaja, míg a Swift vagy két, max 3, vékony préselt acéllemezből áll.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Degeczi
nagyúr
Asszem volt egy B opciós terv műanyagra, de végül egy Lotus alvázra készült a rozsdamentes kasztni, pl. itt látható amint leemelik róla.
(igen, az első kommentelő itt is azt írja, h az ő példányán is elrohadt az alváz. De a kasztni rozsdamentes)[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
-
aradebil2
senior tag
válasz Sinkapeter #59803 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem veszik át egyszerűen a gyári garit? Ennyit spórolnak azon, hogy az utolsó 3-4 évben nem őket hivogatják az ügyfelek, hanem egyből a gyári szervizt? Nehezen tudom elképzelni.
-
salieri.
őstag
válasz Sinkapeter #60439 üzenetére
Konkrét típust tudnál ajánlani?
-
EQMontoya
veterán
válasz Sinkapeter #61275 üzenetére
Ez egyebkent olyan szempontbol jo megoldas, hogy ha alul fujja ki a meleget, az onnan felszall. Tehat ha viszonylag keskeny, de a huto tetejeig ero "res" van csak mellette, akkor sem fog nagyon izzadni, mert a resben szepen mukodik a kurtohatas.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Nagya21
addikt
válasz Sinkapeter #62967 üzenetére
Hali!
Nekem a normál mérwtü bekom van ott van szivacs, de mivel szimpla a szösz szűrő, eléggé sok átmegy.
Szal kell a szivacs vagy vmi más a höcserélő elé.
Te milyen légszürőt(pollenszürőt) raktál oda?
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Moleman
addikt
válasz Sinkapeter #62965 üzenetére
Igen, én is megtaláltam ezt az oldalt, azért mertem megrendelni.
Köszi a légszűrős tippet, van itthon néhány, de pollenszűrőt is fogok éppen cserélni.
-
st6969
őstag
válasz Sinkapeter #62967 üzenetére
"Valamit praktikus beletenni"
Konkrétan mit, hova és mekkorát? Esetleg van fotód, vagy linked erről a valamiről?
Működését, szárítási időtartamát/hatékonyságát befolyásolja?Köszi
-
Nagya21
addikt
válasz Sinkapeter #62971 üzenetére
Hali!
De millen autóba való légszűrőt tettél bele?
Valmi tipust évjárat,motor, irhatnál róla.
Űdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
tothjozsi96
addikt
válasz Sinkapeter #63376 üzenetére
Ahogy írtam is fentebb, megkérdeztem az Orczy-t direkt, és azt mondták hogy nincs semmi probléma az Emag-ról vásárolt termékekkel, ugyanúgy érvényes rá.
-
canniball
nagyúr
válasz Sinkapeter #63422 üzenetére
A 340m^3/h teljesítmény elég kevéske, a neten talált számtan alapján ~500m^3/h körülit kéne keresnem. De azért feljegyeztem, köszi a tippet!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
OPiiPO
veterán
válasz Sinkapeter #66101 üzenetére
A nem XXL-es Aldis akkor a Ambiano Mini meleglevegős fritőz?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
M3oH
addikt
válasz Sinkapeter #66101 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Végül mi is Bauknecht mellett döntöttünk, remélem beválik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik