Hirdetés

Aktív témák

• frekivalto

tag

Sziasztok.

Még "ifju leánykoromban" foglalkoztam zenével, kb. 20 éve. Azóta nemigen olvasgattam, figyeltem, hogy hogy halad a technika, hova fejlődtek a hangfalak, erősítők, kábelek, stb.....

Segítséget szeretnék kérni Tőletek, ahogí visszaolvastam, elég jól "benne vagytok" a témában. elég jól értetek hozzá.

Most gondolkodtam el azon, hogy "újra" zene hallgatásra adom fejemet. Viszont a zene mellett a filmeket is szeretném álló hangfalon keresztül hallgatni.
    Nem szeretnék házimozi rendszert, csak egy jó minőségű sztereó hangrendszert. Ezen keresztül Nekem már a filmek hangja is megfelelő lenne.

Az elmúlt hozzászólásokban olvastam, és jókat hallottam a Dali Ikon 6 MK II hangfalról. Illetve még a Dali Lektor 8-ra gondoltam. Mi a véleményetek a Lektor 8-ról? Melyik ajánlottabb zenére?
    Ami fontos lenne még, hogy a kiválasztott hangfalhoz még sztereó erősítőre is zükségem lenne. Valami "jobb" mínőségűre szeretnék beruházni. Szóba jöhet még használt erősítő is. Csak a hangfalakat szeretném újonnan megvenni.

Természetesen kábelekre is be kell ruháznom, mert mint olvastam, azokon is sok múlik. Anno 20 évvel ezelőtt is sokat számítottak, és tényleg nem mindegy, hogy mit használunk.

Várom építő jellegű észrevételeteket, persze semmihez sem ragaszkodom 100%-osan, Nem vagyok márkahű, bármi "mínőségi" cucc szóbajöhet.

Köszönöm.

MPeti

ui. Most jelenleg egy panel lakásban élünk, a "nappali" nagyobb szobában lenne a rendszer felállítva. A szoba mérete 3,5m x 7m. A hangfalak a 3,5m-es fal elé kerülnének, a tv két oldalára. A tv előtt van az ülögarnitura, onnan néznénk, és hallgatnánk a zenét. A kanapé 2,5-3m-re van a tv előtt. A "hasznos" zene terület így kb.: 3,5m x 3,5-4m

Aktív témák