Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Inakustik premium Y sub kábel bevállalható nem High End rendszerbe?
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok, lenne egy hangfal párom. De nem tudom mennyiért adjam el.
Canton ergo 900 dc
A hangszóró védő rács picit kopottas a költözések mitt, viszont működésileg tökéletes.
Nem tudom mennyiért rakjam fel hírdetésbe, hogy el is tudjam adni. Esetleg tudnátok segíteni? Előre köszönöm a segítségeket! Üdv NaNorbert
Akár árajánlattal támadhattok is!◄╣Az életen keresztül nincs hamisabb vezető, mint az emberek véleménye╠►
-
nagyúr
Valaki tapasztalt már ilyet?
A Denon AVC-A11XVA időnként elveszíti a hangfalak általam használt decibel-érték beállításait, és nem jövök rá, hogy miért. Eleinte azt hittem, hogy biztos a gyerekek nyomkodtak el valamit, aztán zároltam a beállításokat, de pár hetente így is visszaáll az Audyssy által beállított értékekre. De csak a hangfalak dB értékei állítódnak el, semmi egyéb beállítás nem változik! Van ötletetek, hogy mitől lehet? Kipróbáltam, nem áramszünet okozza.
Pár kattintással visszaállítom, de bosszantó tud lenni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
B.attila
tag
mindenkinek köszönöm a segítőszándékot
kísérletezek tovább és majd beszámolokCuore Sportivo
-
robi-k
őstag
Szvsz ezt elszúrták a Pioneer-nél: az új csúcs Pioneer BDP lejátszóknál nincs BD 4K lemez lejátszási támogatás, csak u.a. tudja, mint a 10X OPPO: 4K upscaling.
Így nem sok értelme/vásárlója lesz a méregdrága új pioneer lejátszóknak -
Tamoo
MODERÁTOR
-
B.attila
tag
válasz xtremetuning #92279 üzenetére
Remélem nincs a háttérben semmi bekapcsolva
de mivel a sub nélkül minden szép és jó........valószínű nincsde szívem szerint ha lehetne le resetelném az erősítőt kitudja mi hogy van benne elállítva
Cuore Sportivo
-
BBéci
legenda
válasz B.attila #92283 üzenetére
Dehogy rontanád el! Sürgősen futtasd le a mérést!
Az előbb tévesen írtam fórumtársunk nevét, helyesen: Vikthor.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
B.attila
tag
Távolság és hangerő beállítás
távolság beállítás: lehet hülyén hangzik ebben az "okos" világban de nálam a méröszalag tűnik a legalkalmasabbnak
a hangerőhöz meg mérőműszer amit én egy iPhone app-al próbálok pótolni több kevesebb sikerrel
EQ-hoz én nem merek nyúlni mert csak elrontanámCuore Sportivo
-
BBéci
legenda
válasz B.attila #92274 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz, pontosabban butaság.
(#92276) liszi70
Sokak szerint az MCACC jobb, mint az Audyssey, sőt, még az YPAO-t is többet dicsérik.(#92279) xtremetuning
Elképesztő, hogy ezzel milyen sokan nincsenek tisztában. Múltkor Vhiktorral vitáztunk erről, Ő is azt állította, hogy lényegtelen a házimozi erősítő mélyhang képessége.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
B.attila
tag
hangfalak
front: Triangle Antal
center: Triangle Sextan 202
sorrund: Triangle Comete 202Cuore Sportivo
-
xtremetuning
addikt
válasz B.attila #92275 üzenetére
Mivel az erősítőd processzállja a sub jeleit, eléggé meghatározó....
Nincs valamilyen eq, loudness stb... bekapcsolva ?...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz B.attila #92274 üzenetére
"az erősítő bemérő rendszerének a használatától óva intettek
állítólag semmire sem jó"Nálam is hallgathatatlan az Audyssey által kapott eredmény, de sokaknál remekül működik.
""milyen vasam van " számít az ha a sub-nak saját erősítője van ??"
Hát már hogyne számítana.
[ Szerkesztve ]
-
B.attila
tag
válasz Oldfighter #92272 üzenetére
az erősítő bemérő rendszerének a használatától óva intettek
állítólag semmire sem jóPioneer VSX-921
Cuore Sportivo
-
B.attila
tag
válasz Oldfighter #92268 üzenetére
bemérö rendszer !?!?!
iPhone-on hangnyomás mérő de az nem igazán jött be mert 3 app-bol mindegyik mást mutat azonos helyzetben
javaslat ?? melyiket próbáljam ill. melyiknek higgyek ?
Cuore Sportivo
-
B.attila
tag
Az elhelyezés azt négykézláb mászkálásos módszer alapján lett kiválasztva és a lehetséges 3 hely közül minden kompromisszumot figyelembe véve a 2. legalkalmasabb helyre került
Vágást már többféle variációban próbáltam vannak különbségek de alapvetően nem számottevő
próbáltam 80-120Hz között
próbáltam úgy is hogy a frontokról levágattam a 80-120Hz alattiakat meg úgy is hogy nem
az eredmény az volt minden esetben hogy a sub kikapcsolása után "jó" lett mindenCuore Sportivo
-
Oldfighter
senior tag
válasz B.attila #92266 üzenetére
Érdemes mindent félállásból indítani, mind az erősítőn, mind a mélyládán.....ha nincs bemérő rendszered. Valami nagyon túl van "tekerve". Filmeknél ezt még annyira nem veszed észre, de ahol állandó a basszus jelenlét ott nagyon észrevehetővé válik.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
B.attila
tag
az a baj hogy már jó párszor megpróbáltam mindent elöröl 0-rol kezdeni
és csak 1-re rosszabbvalami jó ököl szabáj a beállításokra ??
hát ha (biztos) én rontok el valamit[ Szerkesztve ]
Cuore Sportivo
-
nagyúr
válasz B.attila #92262 üzenetére
"Sok !!! terjengös, a mély rátelepszik az egész hangképre"
Vegyél vissza belőle. Vagy az erősítőn, vagy a szub potiján. Ettől sokkal komolyabb szub is tud sok és terjengős lenni, ha nem jól van beállítva. Ráadásul reflexes szub, ami eleve hajlamosabb a terjengősségre. Zenéhez inkább zárt szub kellene, ahogy előttem is írták.
-
-
B.attila
tag
válasz Oldfighter #92260 üzenetére
Sok !!! terjengös, a mély rátelepszik az egész hangképre
szóval nem tetszikCuore Sportivo
-
B.attila
tag
Sziasztok
kb 2. vagy 3 hete használom a Polk Audio DSWPro 440 mélynyomót a kb. 25nm helységben
és van 1-2 problémám
film nézés közben elégedett vagyok vele
de ha zenét hallgatok legyen az koncert BD vagy esetleg sima audio anyag (ami ritka) akkor a sub kikapcsolása mindig minöség javulást hoz
annyira hogy vissza kapcsolás után elviselhetetlennek tűnik a hang a sub-bal kiegészítvemi lehet a baj ?
Cuore Sportivo
-
Tamoo
MODERÁTOR
Személyeskedni ... hirdetni ... szétOFFolni egy szakmai topikot továbbra is szabályellenes!
[ Szerkesztve ]
-
gutentag
tag
Sziasztok!
Mivel sajnos időközben a Lektor 3-at a forgalmazó kivette a kínálatából így kérdezném tőletek, hogy mennyire felelne meg egy Lektor 2-es frontnak egy 5.1-es rendszerbe? 4 db Lektor 2 + LCR + SUB-ra gondoltam.
Előre is köszi a válaszokat!
-
zolaas
senior tag
válasz zsoe85 #92201 üzenetére
Egy kicsit gonoszkodom: hogyan kell használni a házimozit? Kérlek fejtsd ki ezt bővebben. Mire gondolsz amikor azt mondod, hogy hogyan használta az előző tulaj? Én be szoktam kapcsolni, fel is szoktam tekerni a hangerőt, néha hangosan( kifejezetten a bevitt alkohol mennyisége/milyensége függő), néha csak éppen hogy szól.
Lehetséges lenne, hogy szerinted az használja jól a házimozit, aki megveszi hazaviszi, majd ki sem bontja a dobozból, elteszi, hisz így lesz a tuti, h 5 év múlva el tudja adni egy reszkető vevőnek aki nem is tudj, h az előző tulaj hogyan is használta. Szóval ki sem bontva lepakolja a nappali közepére, épít egy dombot belőle, majd ráereszti a kutyuját/macsekot/gyereket/tengerimalacot/hörcsögöt/teknőst-kinek mije van és vígan szánkóznak rajta....
és mikor előjön a lúzer vevő simán, minden hazugság nélkül el tudja neki mondani: "ki se volt bontva, gyári állapot stb..."Szóval nem kell tartani a használt cuccoktól csak gondosan utána kell járni. Csak Te (és még sokan mások) elkényelmesedtetek és nem akartok császkálni, mászkálni, hanem egyből a tutit megvenni...amit mások mondanak meg neked...szóval tőlem azt csinálsz amit akarsz Én helyből kidobnám a bögre cuccot és bevásárolnék vmi használt nagyvasból 50k körül egyet, kezdésnek pedig keresnék hozzá olyan frontot amit jó eséllyel tudsz 5.1-re bővíteni, ha szükségét látod. 200-ból simán megvan (mármint a front+erősítő) A TV-d optikain kiküldi a DD-t meg a dts-t? Mert akkor nem kell mp sem.
Másik opció (mivel gondolom neked egyből kellene vmi) JBL SCS178 meg vmi erősítő hádéjemivel.Na nem offolok tovább. Tedd azt amit szeretnél és ne szívd mellre
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zsoe85
csendes tag
Sziasztok
Van egy nagyon jó kis Samsung UE40F6320 TV-m, de sajnos a házimozi rendszerem DVD lejátszója (10 éve bírja) nem a legfrissebb, szinte csak erősítőként használom, összekötve a TV-vel.
Bármilyen alkalmazás a TV-n (pl Youtube) vagy külső vinyóról lejátszott film hangja sajnos csak a TV-n megy mivel a DVD lejátszón nincs HDMI be/kimenet.
A hangfalai viszont még simán használhatók.
Melyik érné meg olcsóbban venni egy olyan házimozi szettet ami HDMI-vel összekötve a TV-vel erősítőként funkcionáljon vagy külön erősítő és médialejátszó?Arra gondoltam hogy beruházok egy Pioneer VSX-329-re, vagy pedig Pioneer VSX-424-re.
Sosem volt még külön erősítőm, csak ez a fejegység (LG), úgyhogy az lenne a kérdésem, hogyha ezt az új erősítőt HDMI-vel összekötöm a TV-vel (persze a hangfalakat is az erősítővel) akkor ki tudom vezetni a hangot 5.1-re és a TV-n lévő alkalmazás, illetve a TV-re kötött külső vinyós filmnek a hangja 5.1 lesz-e?
Ez nagyban befolyásolja, hogy médialejátszót is szerezzek-e be...[moderálva]
A kérdésem az lenne, hogy tudtok példát mondani, mi az ami szerintetek ár/érték arányban megéri? Kb a fenti erősítők összegét gondoltam rászánni
Használt cuccokban nem igazán bízok mert elég nagy lutri, hogyan használta a tulaj...
Köszi előre is a válaszokat és bocs ha esetleg nem egyértelműen sikerült leírni a problémámat
A hozzászólás közepét szerkesztettem. Kérem, hogy a szabályok értelmében privát üzenetet ne ossz meg a másik fél beleegyezése nélkül! - Karma
[ Módosította: Karma ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest